Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Doktorski na FERu

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,...
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 124 - 25

PostPostano: 8:18 sri, 22. 9. 2010    Naslov: Doktorski na FERu Citirajte i odgovorite

Ovo namjerno pitam tu, a ne na forumu od FER-a jer zelim misljenja matematicara.

Dakle, pitanje je slijedece - sto mislite o postdiplomskom studiju racunarstva na FER-u, o njegovoj kvaliteti i tezini u odnosu na postdiplomski na matematici? Vec sam provjerio, i matematicari ga mogu upisati, uz polaganje nekoliko ispita razlike, ali me zanima koliko je to pametno :-k

(pitam jer postoji mogucnost da se zaposlim kao novak na Rudjeru, a moj eventualni mentor mi je preporucio da u tom slucaju upisem postdiplomski na FER-u)
Ovo namjerno pitam tu, a ne na forumu od FER-a jer zelim misljenja matematicara.

Dakle, pitanje je slijedece - sto mislite o postdiplomskom studiju racunarstva na FER-u, o njegovoj kvaliteti i tezini u odnosu na postdiplomski na matematici? Vec sam provjerio, i matematicari ga mogu upisati, uz polaganje nekoliko ispita razlike, ali me zanima koliko je to pametno Think

(pitam jer postoji mogucnost da se zaposlim kao novak na Rudjeru, a moj eventualni mentor mi je preporucio da u tom slucaju upisem postdiplomski na FER-u)

GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 12:52 čet, 23. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

zavisi koje bi ti polje rada bilo. Iz iskustva meni poznatih ispite je na FERu puno lakse polozit nego na nasem doktorskom i bolje su rasporedjeni (jedan tjedan mjesecno, a ne svaki tjedan kao kod nas). Takodjer, broj casopisa koji oni broje jest veci nego nas pa vjerujem da bi mozda iz tog razloga bilo lakse doktorirati.
zavisi koje bi ti polje rada bilo. Iz iskustva meni poznatih ispite je na FERu puno lakse polozit nego na nasem doktorskom i bolje su rasporedjeni (jedan tjedan mjesecno, a ne svaki tjedan kao kod nas). Takodjer, broj casopisa koji oni broje jest veci nego nas pa vjerujem da bi mozda iz tog razloga bilo lakse doktorirati.

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 12:52 čet, 23. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bih na tvom mjestu isla na FER.
Na matematici je doktorski najvise prilagodjen onima koji su sa smjera Teorijske matematike.
Kada pogledas malo predmete, mozes naci eventualno jedan (tako barem ja nalazim) koji bi ti pomogao u onome cime se zelis baviti.
Sad je pitanje cime se ti zelis bavit i sto je tebi zanimljivije i sto ce ti pomoci u poslu kojim ces se baviti.

P.S. Ovo je sve samo misljenje, tak da ne bi bilo :D
Ja bih na tvom mjestu isla na FER.
Na matematici je doktorski najvise prilagodjen onima koji su sa smjera Teorijske matematike.
Kada pogledas malo predmete, mozes naci eventualno jedan (tako barem ja nalazim) koji bi ti pomogao u onome cime se zelis baviti.
Sad je pitanje cime se ti zelis bavit i sto je tebi zanimljivije i sto ce ti pomoci u poslu kojim ces se baviti.

P.S. Ovo je sve samo misljenje, tak da ne bi bilo Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 13:09 čet, 23. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tenks na odgovorima!

Iako mi nije plan ici linijom manjeg otpora, svejedno nije zanemarivo sto su ispiti laksi jer to ostavlja vise vremena za radove i istrazivanje. Koliko sam shvatio, na doktorskom na FER-u je veci naglasak na znanstvenom radu nego na ispitima, pa je to definitivno plus.

Pitanje cime se zelim baviti je dosta skakljivo jer nikako da se odlucim - sve mi je zanimljivo i svime bih se bavio, pa sad zato i jesam u ovakvoj situaciji, umjesto da sam se vec davno opredjelio za nesto i krenuo tim putem. Cinjenica je da mi je racunarstvo zanimljivo i da bih se time volio baviti, ali opet bi mi bilo zao ako bih tom odlukom prekinuo vezu s matematikom.

No to su ipak stvari koje moram sam sa sobom razrjesiti, vi mi mozete dati samo svoje videnje stvari i informacije koje ce mi pritom pomoci, tako da hvala jos jednom :)
Tenks na odgovorima!

Iako mi nije plan ici linijom manjeg otpora, svejedno nije zanemarivo sto su ispiti laksi jer to ostavlja vise vremena za radove i istrazivanje. Koliko sam shvatio, na doktorskom na FER-u je veci naglasak na znanstvenom radu nego na ispitima, pa je to definitivno plus.

Pitanje cime se zelim baviti je dosta skakljivo jer nikako da se odlucim - sve mi je zanimljivo i svime bih se bavio, pa sad zato i jesam u ovakvoj situaciji, umjesto da sam se vec davno opredjelio za nesto i krenuo tim putem. Cinjenica je da mi je racunarstvo zanimljivo i da bih se time volio baviti, ali opet bi mi bilo zao ako bih tom odlukom prekinuo vezu s matematikom.

No to su ipak stvari koje moram sam sa sobom razrjesiti, vi mi mozete dati samo svoje videnje stvari i informacije koje ce mi pritom pomoci, tako da hvala jos jednom Smile

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 13:26 čet, 23. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedna moja prof je rekla da se nas na Matematici odgaja da mislimo da ako odemo u primjenu da smo uprljali ruke, e sad koliko tu ima istine svatko najbolje za sebe zna.
Moja politika je da iznimno cijenim sve sto mi je ovaj fakultet pruzio u pristupu problemima i njihovoj obradi (jer imam osjecaj da je ono sto nas najvise razlikuje od konkurencije ;) ) ali da i dalje ucim nesto sto me ne zanima (samo zbog matematicke kulture ili tudjih vrijednosti) je pomalo i glupo.

Ako si se vec odlucio za taj posao, gledaj da odaberes onaj studij koji ce ti u njemu najvise pomoci.

Eto sretno!! :D
[size=9]
(u slicnoj sam dvojbi :D, valjda cemo se oboje dobro odluciti )[/size]
Jedna moja prof je rekla da se nas na Matematici odgaja da mislimo da ako odemo u primjenu da smo uprljali ruke, e sad koliko tu ima istine svatko najbolje za sebe zna.
Moja politika je da iznimno cijenim sve sto mi je ovaj fakultet pruzio u pristupu problemima i njihovoj obradi (jer imam osjecaj da je ono sto nas najvise razlikuje od konkurencije Wink ) ali da i dalje ucim nesto sto me ne zanima (samo zbog matematicke kulture ili tudjih vrijednosti) je pomalo i glupo.

Ako si se vec odlucio za taj posao, gledaj da odaberes onaj studij koji ce ti u njemu najvise pomoci.

Eto sretno!! Very Happy

(u slicnoj sam dvojbi Very Happy, valjda cemo se oboje dobro odluciti )

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:37 čet, 23. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je drago nam ocito ne uspijeva odgojiti vas da ne mislite svojom glavom. Koliko u tom smjeru ima pokusaja, svatko najbolje zna za sebe :mrgreen:
Meni je drago nam ocito ne uspijeva odgojiti vas da ne mislite svojom glavom. Koliko u tom smjeru ima pokusaja, svatko najbolje zna za sebe Mr. Green

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 14:23 čet, 23. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa mene ste bas uspjeli, kaj ne vidis da trazim da odlucite za mene koji postdiplomski da upisem? :silly:
Pa mene ste bas uspjeli, kaj ne vidis da trazim da odlucite za mene koji postdiplomski da upisem? #Silly

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 19:08 čet, 23. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cini mi se da je to do karaktera :wink:
Cini mi se da je to do karaktera Wink

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 0:54 pet, 24. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je malo cudno da FER trazi polaganje razlika. Koliko je meni poznato mi od njihovih studenata ne trazimo polaganje razlika kad upisuju nas doktorski. (Cemu dodatni posao i tebi i njima? Ako ti nesto znanja nedostaje nadoknadit ces tijekom studija.)

Ako ti je znanstveno podrucje zadano, i imas mogucnost izbora studija, odaberi onaj koji ce ti jednostavnije omoguciti da se nesmetano bavis znanoscu.

Nedavno sam imao priliku razgovarati, s dvojicom kolega s Berkeley-a koji se bave vjerojatnoscu. Jedan je na Department of Mathematics, a drugi na Department of Statistics. Ovaj koji je na DM se morao uz kolegije muciti s predispitima i nekakvim kvalifikacijskim ispitom (koji je po obimu gradiva 2.5 nas pristupni), dok je kolega s DS-a odslusao kolegije koje je odmah polozio i poceo se baviti znanoscu (i znanstvena produktivnost mu nimalo ne pati). Uglavnom, obojica se slazu da je bolje ici preko DS-a. Ako ti sto pomaze.
Meni je malo cudno da FER trazi polaganje razlika. Koliko je meni poznato mi od njihovih studenata ne trazimo polaganje razlika kad upisuju nas doktorski. (Cemu dodatni posao i tebi i njima? Ako ti nesto znanja nedostaje nadoknadit ces tijekom studija.)

Ako ti je znanstveno podrucje zadano, i imas mogucnost izbora studija, odaberi onaj koji ce ti jednostavnije omoguciti da se nesmetano bavis znanoscu.

Nedavno sam imao priliku razgovarati, s dvojicom kolega s Berkeley-a koji se bave vjerojatnoscu. Jedan je na Department of Mathematics, a drugi na Department of Statistics. Ovaj koji je na DM se morao uz kolegije muciti s predispitima i nekakvim kvalifikacijskim ispitom (koji je po obimu gradiva 2.5 nas pristupni), dok je kolega s DS-a odslusao kolegije koje je odmah polozio i poceo se baviti znanoscu (i znanstvena produktivnost mu nimalo ne pati). Uglavnom, obojica se slazu da je bolje ici preko DS-a. Ako ti sto pomaze.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 13:26 pet, 24. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala Tvrtko, dosta pomaze - pogotovo jer je prilicno dobra analogija izmedu poslijediplomskog na PMF-MO i FER-u.
U svakom slucaju jos cemo vidjeti i kako ce se stvari oko pozicije odvijati, ali izgleda da cu na kraju put FER-a.

Hvala svima na savjetima i informacijama :karma:
Hvala Tvrtko, dosta pomaze - pogotovo jer je prilicno dobra analogija izmedu poslijediplomskog na PMF-MO i FER-u.
U svakom slucaju jos cemo vidjeti i kako ce se stvari oko pozicije odvijati, ali izgleda da cu na kraju put FER-a.

Hvala svima na savjetima i informacijama karma++

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,... Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum