Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pravna regulativa (PMF-MO)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
27 = 45 - 18

PostPostano: 14:11 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Pravna regulativa (PMF-MO) Citirajte i odgovorite

S obzirom na to da se vraćamo pod PMF, a ni inače se nije znalo (ili bar nije bilo jasno) gdje je što regulirano (često pozivanje, npr. u Statutu PMF-MO, na nepostojeći Pravilnik o preddiplomskom i diplomskom studiju), koji pravilnici i Statut vrijede za PMF-MO?

Vrijede li za nas uopće Pravilnik o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i Statut Sveučilišta ili ga rastežemo kako kome "odgovornom" kad odgovara jer imamo dosta drukčiji sustav provjera znanja od većine sastavnica, pa naši završni i popravni ispiti valjda nisu ispiti (nego ne znam kolokviji za nadopunu znanja)?

dobro, nećem provocirat više (al slobodno odgovorite i na ovo), popravni me se ne tiču previše (makar bih podržo peticiju prosvjed kajgod) i stvarno mi se čini da se Statut krši (doduše, krši se kadgod isti budu) i da nije u redu da se ni sad iz nekih kolegija ne zna kad će biti popravni ispiti, nego ozbiljno pitam s ovim prvim odlomkom..
S obzirom na to da se vraćamo pod PMF, a ni inače se nije znalo (ili bar nije bilo jasno) gdje je što regulirano (često pozivanje, npr. u Statutu PMF-MO, na nepostojeći Pravilnik o preddiplomskom i diplomskom studiju), koji pravilnici i Statut vrijede za PMF-MO?

Vrijede li za nas uopće Pravilnik o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i Statut Sveučilišta ili ga rastežemo kako kome "odgovornom" kad odgovara jer imamo dosta drukčiji sustav provjera znanja od većine sastavnica, pa naši završni i popravni ispiti valjda nisu ispiti (nego ne znam kolokviji za nadopunu znanja)?

dobro, nećem provocirat više (al slobodno odgovorite i na ovo), popravni me se ne tiču previše (makar bih podržo peticiju prosvjed kajgod) i stvarno mi se čini da se Statut krši (doduše, krši se kadgod isti budu) i da nije u redu da se ni sad iz nekih kolegija ne zna kad će biti popravni ispiti, nego ozbiljno pitam s ovim prvim odlomkom..

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 112 - 13

PostPostano: 17:56 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo samo ću ukratko odgovorit...

Pravna regulativa se tek treba utvrditi i na tome radi "naše" povjerenstvo za pregovore o reintegraciji (prof. Bakić, prof. Polonijo, prof. Primc)... kako točno napreduju će ti najbolje oni odgovoriti...

Naši pravilnici i sam Statut se u dosta točaka, članaka razlikuju od onog PMF-ovskog... ne znam što te točno zanima...

[quote="finalni"]...dobro, nećem provocirat više (al slobodno odgovorite i na ovo), popravni me se ne tiču previše (makar bih podržo peticiju prosvjed kajgod) i stvarno mi se čini da se Statut krši...[/quote]
Nije produktivno niti konstruktivno samo reći "smatram da se krši Statut" bez da kažeš što i gdje... citiraj točan članak koji smatraš da se krši, možeš citirati i krivi Statut pa te ispravimo... uopće nije bitno ali ako se već na nešto pozivaš i očekuješ odgovor onda te ipak molim da malo preciziraš...

Ukratko što se tiče popravnih...

Pozivanje na bilo koji Statut ili išta slično neće uroditi plodom samo ćeš postići kontraefekt i naljutit profesore a nikome ne treba ljut profesor ili ljuta profesorica na popravnom kada god taj popravni bio :wink: ...

Danas je održana tematska rasprava SZa PMF-MOa baš po tom pitanju popravnih, dogovorili smo se između sebe da bi htjeli popravne u rujnu tj. točnije ne samo u rujnu već i u srpnju i u rujnu... dakle želimo popravne u srpnju i popravne popravnih u rujnu i to iz svih kolegija... Formalan prijedlog radi kolegica @ekatarina, ona će to objavit kad sastavi i pošalje :)...

Razgovarali smo sa prodekanom za nastavu i to dobrih dva sata (još jednom se ispričavam kolegici koja je čekala od 12.00 do 14.00 :gg:)... On kaže da su popravni u devetom mogući, u prvoj polovici devetog i onda još jedan upisni rok za upis na višu godinu ili dipl. studij u razdoblju oko 21.9.2009 god. ... ALI to je samo njegov prijedlog i on to ne može donijeti sam na svoju ruku...

Prijedlog (ovaj naš ili taj od prodekana za nastavu) o tim popravnim ispitima biti će na sjednici Fakultetskog vijeću u srijedu 8.7.2009 god. a do tada jedino što nam preostaje je da pričekamo...
Evo samo ću ukratko odgovorit...

Pravna regulativa se tek treba utvrditi i na tome radi "naše" povjerenstvo za pregovore o reintegraciji (prof. Bakić, prof. Polonijo, prof. Primc)... kako točno napreduju će ti najbolje oni odgovoriti...

Naši pravilnici i sam Statut se u dosta točaka, članaka razlikuju od onog PMF-ovskog... ne znam što te točno zanima...

finalni (napisa):
...dobro, nećem provocirat više (al slobodno odgovorite i na ovo), popravni me se ne tiču previše (makar bih podržo peticiju prosvjed kajgod) i stvarno mi se čini da se Statut krši...

Nije produktivno niti konstruktivno samo reći "smatram da se krši Statut" bez da kažeš što i gdje... citiraj točan članak koji smatraš da se krši, možeš citirati i krivi Statut pa te ispravimo... uopće nije bitno ali ako se već na nešto pozivaš i očekuješ odgovor onda te ipak molim da malo preciziraš...

Ukratko što se tiče popravnih...

Pozivanje na bilo koji Statut ili išta slično neće uroditi plodom samo ćeš postići kontraefekt i naljutit profesore a nikome ne treba ljut profesor ili ljuta profesorica na popravnom kada god taj popravni bio Wink ...

Danas je održana tematska rasprava SZa PMF-MOa baš po tom pitanju popravnih, dogovorili smo se između sebe da bi htjeli popravne u rujnu tj. točnije ne samo u rujnu već i u srpnju i u rujnu... dakle želimo popravne u srpnju i popravne popravnih u rujnu i to iz svih kolegija... Formalan prijedlog radi kolegica @ekatarina, ona će to objavit kad sastavi i pošalje Smile...

Razgovarali smo sa prodekanom za nastavu i to dobrih dva sata (još jednom se ispričavam kolegici koja je čekala od 12.00 do 14.00 Mr Green being very Greeen indeed)... On kaže da su popravni u devetom mogući, u prvoj polovici devetog i onda još jedan upisni rok za upis na višu godinu ili dipl. studij u razdoblju oko 21.9.2009 god. ... ALI to je samo njegov prijedlog i on to ne može donijeti sam na svoju ruku...

Prijedlog (ovaj naš ili taj od prodekana za nastavu) o tim popravnim ispitima biti će na sjednici Fakultetskog vijeću u srijedu 8.7.2009 god. a do tada jedino što nam preostaje je da pričekamo...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum