Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 4:34 čet, 5. 2. 2004 Naslov: |
|
|
uzivajte u novim spoznajama :g:
[url=http://student.math.hr/~nesi/javno/zapis-brojeva.pdf]link na fajl o zapisivanju realnih brojeva u racunalu[/url]
[color=darkred][b]Admin (vsego) edit:[/b] Nova adresa PDF filea je: [url]http://student.math.hr/~nesi/javno/zapis-novo.pdf[/url][/color] 8)
fajl ima cca 55 KB
i bit ce na studentu dok se eventualno ne prabaci na sluzbeni sajt a vjerujem da ovaj link nece postati puknuti, jer bi se fajl mogao skopirati na DeGiorgija
no, sve to nakon sto se utvrdi valjanost fajla :)
ja se nadam da nema gresaka, niti pravopisnih, niti logickih, a niti onih zbog kojih se pada na ispitu
i nadam se da ce vam fajl razjasniti ono malo nejasnoca sto vam je ostalo :g:
uzivajte :forumasi:
PS, sareno je zbog toga sto u takvom fajlu ne mogu izvesti kerefeke sa zaokruzivanjima i strelicama kao sto mogu na ploci, ali mislim da je pregledno i da cete se jednostavno snaci
uzivajte u novim spoznajama
link na fajl o zapisivanju realnih brojeva u racunalu
Admin (vsego) edit: Nova adresa PDF filea je: http://student.math.hr/~nesi/javno/zapis-novo.pdf
fajl ima cca 55 KB
i bit ce na studentu dok se eventualno ne prabaci na sluzbeni sajt a vjerujem da ovaj link nece postati puknuti, jer bi se fajl mogao skopirati na DeGiorgija
no, sve to nakon sto se utvrdi valjanost fajla
ja se nadam da nema gresaka, niti pravopisnih, niti logickih, a niti onih zbog kojih se pada na ispitu
i nadam se da ce vam fajl razjasniti ono malo nejasnoca sto vam je ostalo
uzivajte
PS, sareno je zbog toga sto u takvom fajlu ne mogu izvesti kerefeke sa zaokruzivanjima i strelicama kao sto mogu na ploci, ali mislim da je pregledno i da cete se jednostavno snaci
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 23:15 čet, 5. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="koryanshea"]ja sam isla samo vidit sta si napravila ali mi link ne radi... veikim slovima mi pise "FORBIDDEN" nesto bla :([/quote]
hm, ne znam zas.... :grebgreb:
meni radi, sa raznih lokacija....
ono, probaj desni gumb po linku i "save link target as" ?
[quote="kristina"]Nesi, svaka ti čast! Ovo je super kaj si napisala. Sad sam sve skužila.[/quote]
drago mi je :)
to mi je i bila namjera
[quote="kristina"]Ako ne sve, onda sigurno veliku većinu. Iz bilježnice nisam ništa mogla naučiti. PUNO HVALA!!!! [/quote]
ma, samo trebas pazljivo citati, par puta skoncentrirano
zbilja nije tesko :g:
bitne stvari su naglasene....
[quote="kristina"]A za moguće greške... javimo ti kad prođe usmeni (ili kad ne prođe..) :wink:[/quote]
ja se nadam da ne budem na taj nacin saznavala greske :roll:
sretno :!:
koryanshea (napisa): | ja sam isla samo vidit sta si napravila ali mi link ne radi... veikim slovima mi pise "FORBIDDEN" nesto bla  |
hm, ne znam zas....
meni radi, sa raznih lokacija....
ono, probaj desni gumb po linku i "save link target as" ?
kristina (napisa): | Nesi, svaka ti čast! Ovo je super kaj si napisala. Sad sam sve skužila. |
drago mi je
to mi je i bila namjera
kristina (napisa): | Ako ne sve, onda sigurno veliku većinu. Iz bilježnice nisam ništa mogla naučiti. PUNO HVALA!!!! |
ma, samo trebas pazljivo citati, par puta skoncentrirano
zbilja nije tesko
bitne stvari su naglasene....
kristina (napisa): | A za moguće greške... javimo ti kad prođe usmeni (ili kad ne prođe..)  |
ja se nadam da ne budem na taj nacin saznavala greske
sretno
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 23:07 pet, 13. 2. 2004 Naslov: |
|
|
Sorry, samo mala napomena, kod prikaza eksponenta ne koristi se dvojni komplement.
Jer da se koristi dvojni komplement, nebi mogli zapisati broj 128 (označava u eksponentu beskonačnost) korištenjem 8 bitova, odnosno broj 1000 0000 je tada -128, a ne 128. U 8 bitova uporabom d. k. prikazuju se brojevi od -128 do 127.
Nego fora je u tome što se svakom broju dodaje 127 i takav se onda prebaci u binarni zapis. (biasing value metoda)
http://www.math.grin.edu/~stone/courses/fundamentals/IEEE-reals.html
Keep up the good work...
Sorry, samo mala napomena, kod prikaza eksponenta ne koristi se dvojni komplement.
Jer da se koristi dvojni komplement, nebi mogli zapisati broj 128 (označava u eksponentu beskonačnost) korištenjem 8 bitova, odnosno broj 1000 0000 je tada -128, a ne 128. U 8 bitova uporabom d. k. prikazuju se brojevi od -128 do 127.
Nego fora je u tome što se svakom broju dodaje 127 i takav se onda prebaci u binarni zapis. (biasing value metoda)
http://www.math.grin.edu/~stone/courses/fundamentals/IEEE-reals.html
Keep up the good work...
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 23:42 pet, 13. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Sorry, samo mala napomena, kod prikaza eksponenta ne koristi se dvojni komplement.
http://www.math.grin.edu/~stone/courses/fundamentals/IEEE-reals.html[/quote]
tnx (steta sto to nitko nije ranije primjetio :( )
svatih to kad sam isla kopati po IEEEu, a ne kad sam se oslanjala na ono sto je profesor rekao :roll:
fajl je u procesu popravljanja, ako ti se da, pogledaj kad bude gotov, pa ak ima jos gresaka, javi
ovo vrijedi za sve, ofkors :g:
[quote="Anonymous"]Keep up the good work...[/quote]
:g:
Anonymous (napisa): | Sorry, samo mala napomena, kod prikaza eksponenta ne koristi se dvojni komplement.
http://www.math.grin.edu/~stone/courses/fundamentals/IEEE-reals.html |
tnx (steta sto to nitko nije ranije primjetio )
svatih to kad sam isla kopati po IEEEu, a ne kad sam se oslanjala na ono sto je profesor rekao
fajl je u procesu popravljanja, ako ti se da, pogledaj kad bude gotov, pa ak ima jos gresaka, javi
ovo vrijedi za sve, ofkors
Anonymous (napisa): | Keep up the good work... |
|
|
[Vrh] |
|
|