Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

normalizirani i denormalizirani brojevi
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 15:59 sri, 4. 2. 2004    Naslov: normalizirani i denormalizirani brojevi Citirajte i odgovorite

Molila bi nekog da bude dobar pa da mi napiše svojstva normaliziranih i denormaliziranih brojeva i razlike jer nemam taj dio u bilježnici a nisam uspjela puno skužiti iz drugih bilješki.
Puno Vam hvala!
(u petak je ispit pa me već malo hvata panika :cry: :cry: :cry: )
Molila bi nekog da bude dobar pa da mi napiše svojstva normaliziranih i denormaliziranih brojeva i razlike jer nemam taj dio u bilježnici a nisam uspjela puno skužiti iz drugih bilješki.
Puno Vam hvala!
(u petak je ispit pa me već malo hvata panika Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad )

[Vrh]
Gost

PostPostano: 18:43 sri, 4. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nadovezao bi se na ovo pitanje.......da li netko zna :

1.kako objasniti aproksimaciju real.br :boliglava:
2.hoffman-jedino sto imam sa predavanja u bilj.je onaj crtez ,objasnjenje oznake:korjen i list,+ za i=1 do n ponavljaj
p=list(i)
kod(i)=prazan string

:(
pa ako mi to mozete malo razjasniti....sto je bitno za reci od tome...

3.....(ako ce ostati jos malo zivaca i vremena)....mantisa

HVALA
Nadovezao bi se na ovo pitanje.......da li netko zna :

1.kako objasniti aproksimaciju real.br Boli glava
2.hoffman-jedino sto imam sa predavanja u bilj.je onaj crtez ,objasnjenje oznake:korjen i list,+ za i=1 do n ponavljaj
p=list(i)
kod(i)=prazan string

Sad
pa ako mi to mozete malo razjasniti....sto je bitno za reci od tome...

3.....(ako ce ostati jos malo zivaca i vremena)....mantisa

HVALA

[Vrh]
Gost

PostPostano: 22:06 sri, 4. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ajde, ljudi, budite PODRŠKA NASTAVI! :wink:
Ajde, ljudi, budite PODRŠKA NASTAVI! Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 2:01 čet, 5. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

nastojat cu jos veceras (ma do ujutro :g:) nesto nakucati i nadam se da ce svima sve biti jasno :g: i takodjer se nadam da nece biti gresaka..... :roll:
no, o svemu tome kasnije, dok nakucam fajlich :g:
nastojat cu jos veceras (ma do ujutro Mr. Green) nesto nakucati i nadam se da ce svima sve biti jasno Mr. Green i takodjer se nadam da nece biti gresaka..... Rolling Eyes
no, o svemu tome kasnije, dok nakucam fajlich Mr. Green

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 4:34 čet, 5. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

uzivajte u novim spoznajama :g:
[url=http://student.math.hr/~nesi/javno/zapis-brojeva.pdf]link na fajl o zapisivanju realnih brojeva u racunalu[/url]

[color=darkred][b]Admin (vsego) edit:[/b] Nova adresa PDF filea je: [url]http://student.math.hr/~nesi/javno/zapis-novo.pdf[/url][/color] 8)

fajl ima cca 55 KB
i bit ce na studentu dok se eventualno ne prabaci na sluzbeni sajt a vjerujem da ovaj link nece postati puknuti, jer bi se fajl mogao skopirati na DeGiorgija

no, sve to nakon sto se utvrdi valjanost fajla :)

ja se nadam da nema gresaka, niti pravopisnih, niti logickih, a niti onih zbog kojih se pada na ispitu
i nadam se da ce vam fajl razjasniti ono malo nejasnoca sto vam je ostalo :g:

uzivajte :forumasi:

PS, sareno je zbog toga sto u takvom fajlu ne mogu izvesti kerefeke sa zaokruzivanjima i strelicama kao sto mogu na ploci, ali mislim da je pregledno i da cete se jednostavno snaci
uzivajte u novim spoznajama Mr. Green
link na fajl o zapisivanju realnih brojeva u racunalu

Admin (vsego) edit: Nova adresa PDF filea je: http://student.math.hr/~nesi/javno/zapis-novo.pdf Cool

fajl ima cca 55 KB
i bit ce na studentu dok se eventualno ne prabaci na sluzbeni sajt a vjerujem da ovaj link nece postati puknuti, jer bi se fajl mogao skopirati na DeGiorgija

no, sve to nakon sto se utvrdi valjanost fajla Smile

ja se nadam da nema gresaka, niti pravopisnih, niti logickih, a niti onih zbog kojih se pada na ispitu
i nadam se da ce vam fajl razjasniti ono malo nejasnoca sto vam je ostalo Mr. Green

uzivajte Forumasi na hrpi (i.e. na izletu)

PS, sareno je zbog toga sto u takvom fajlu ne mogu izvesti kerefeke sa zaokruzivanjima i strelicama kao sto mogu na ploci, ali mislim da je pregledno i da cete se jednostavno snaci

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
17 = 27 - 10

PostPostano: 9:32 čet, 5. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]vjerujem da ovaj link nece postati puknuti, jer bi se fajl mogao skopirati na DeGiorgija

no, sve to nakon sto se utvrdi valjanost fajla :)[/quote]

ja sam isla samo vidit sta si napravila ali mi link ne radi... veikim slovima mi pise "FORBIDDEN" nesto bla :(
Nesi (napisa):
vjerujem da ovaj link nece postati puknuti, jer bi se fajl mogao skopirati na DeGiorgija

no, sve to nakon sto se utvrdi valjanost fajla Smile

ja sam isla samo vidit sta si napravila ali mi link ne radi... veikim slovima mi pise "FORBIDDEN" nesto bla Sad

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
-6 = 11 - 17

PostPostano: 12:38 čet, 5. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nesi, svaka ti čast! Ovo je super kaj si napisala. Sad sam sve skužila. Ako ne sve, onda sigurno veliku većinu. Iz bilježnice nisam ništa mogla naučiti. PUNO HVALA!!!! A za moguće greške... javimo ti kad prođe usmeni (ili kad ne prođe..) :wink:
Nesi, svaka ti čast! Ovo je super kaj si napisala. Sad sam sve skužila. Ako ne sve, onda sigurno veliku većinu. Iz bilježnice nisam ništa mogla naučiti. PUNO HVALA!!!! A za moguće greške... javimo ti kad prođe usmeni (ili kad ne prođe..) Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 23:15 čet, 5. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]ja sam isla samo vidit sta si napravila ali mi link ne radi... veikim slovima mi pise "FORBIDDEN" nesto bla :([/quote]

hm, ne znam zas.... :grebgreb:
meni radi, sa raznih lokacija....

ono, probaj desni gumb po linku i "save link target as" ?

[quote="kristina"]Nesi, svaka ti čast! Ovo je super kaj si napisala. Sad sam sve skužila.[/quote]

drago mi je :)
to mi je i bila namjera

[quote="kristina"]Ako ne sve, onda sigurno veliku većinu. Iz bilježnice nisam ništa mogla naučiti. PUNO HVALA!!!! [/quote]

ma, samo trebas pazljivo citati, par puta skoncentrirano
zbilja nije tesko :g:
bitne stvari su naglasene....

[quote="kristina"]A za moguće greške... javimo ti kad prođe usmeni (ili kad ne prođe..) :wink:[/quote]

ja se nadam da ne budem na taj nacin saznavala greske :roll:

sretno :!:
koryanshea (napisa):
ja sam isla samo vidit sta si napravila ali mi link ne radi... veikim slovima mi pise "FORBIDDEN" nesto bla Sad

hm, ne znam zas.... Kotacici rade 100 na sat
meni radi, sa raznih lokacija....

ono, probaj desni gumb po linku i "save link target as" ?

kristina (napisa):
Nesi, svaka ti čast! Ovo je super kaj si napisala. Sad sam sve skužila.

drago mi je Smile
to mi je i bila namjera

kristina (napisa):
Ako ne sve, onda sigurno veliku većinu. Iz bilježnice nisam ništa mogla naučiti. PUNO HVALA!!!!

ma, samo trebas pazljivo citati, par puta skoncentrirano
zbilja nije tesko Mr. Green
bitne stvari su naglasene....

kristina (napisa):
A za moguće greške... javimo ti kad prođe usmeni (ili kad ne prođe..) Wink

ja se nadam da ne budem na taj nacin saznavala greske Rolling Eyes

sretno Exclamation

Gost

PostPostano: 23:07 pet, 13. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sorry, samo mala napomena, kod prikaza eksponenta ne koristi se dvojni komplement.
Jer da se koristi dvojni komplement, nebi mogli zapisati broj 128 (označava u eksponentu beskonačnost) korištenjem 8 bitova, odnosno broj 1000 0000 je tada -128, a ne 128. U 8 bitova uporabom d. k. prikazuju se brojevi od -128 do 127.

Nego fora je u tome što se svakom broju dodaje 127 i takav se onda prebaci u binarni zapis. (biasing value metoda)

http://www.math.grin.edu/~stone/courses/fundamentals/IEEE-reals.html

Keep up the good work...
Sorry, samo mala napomena, kod prikaza eksponenta ne koristi se dvojni komplement.
Jer da se koristi dvojni komplement, nebi mogli zapisati broj 128 (označava u eksponentu beskonačnost) korištenjem 8 bitova, odnosno broj 1000 0000 je tada -128, a ne 128. U 8 bitova uporabom d. k. prikazuju se brojevi od -128 do 127.

Nego fora je u tome što se svakom broju dodaje 127 i takav se onda prebaci u binarni zapis. (biasing value metoda)

Keep up the good work...

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 23:42 pet, 13. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Sorry, samo mala napomena, kod prikaza eksponenta ne koristi se dvojni komplement.

http://www.math.grin.edu/~stone/courses/fundamentals/IEEE-reals.html[/quote]

tnx (steta sto to nitko nije ranije primjetio :( )
svatih to kad sam isla kopati po IEEEu, a ne kad sam se oslanjala na ono sto je profesor rekao :roll:
fajl je u procesu popravljanja, ako ti se da, pogledaj kad bude gotov, pa ak ima jos gresaka, javi
ovo vrijedi za sve, ofkors :g:

[quote="Anonymous"]Keep up the good work...[/quote]

:g:
Anonymous (napisa):

tnx (steta sto to nitko nije ranije primjetio Sad )
svatih to kad sam isla kopati po IEEEu, a ne kad sam se oslanjala na ono sto je profesor rekao Rolling Eyes
fajl je u procesu popravljanja, ako ti se da, pogledaj kad bude gotov, pa ak ima jos gresaka, javi
ovo vrijedi za sve, ofkors Mr. Green

Anonymous (napisa):
Keep up the good work...

Mr. Green

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum