Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

usmeni kod prof. Šiftara
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Teorija skupova
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
10 = 31 - 21

PostPostano: 20:52 ned, 12. 7. 2009    Naslov: usmeni kod prof. Šiftara Citirajte i odgovorite

jel netko već imao usmeni? kakvi su dojmovi?
jel netko već imao usmeni? kakvi su dojmovi?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
stuey
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
39 = 41 - 2

PostPostano: 15:54 pon, 13. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dojmovi su super :)

Profesor ne pita preteška pitanja, pogotovo one koji odgovaraju za manju ocjenu, njih pita i jednostavnije stvari. Treba znati, ali ako i ne znate odmah, profesor je strpljiv i pomaže.

Ja sam konkretno imao 55 bodova i pitao me:
-princip transfinitne indukcije i s kakvom vrstom skupova je usko povezan (dobro uređenim)
-taj teorem (A lin.ur., ima najmanji element i vrijedi PTI <=> A dobro uređen), iskaz i početak dokaza
-shema aksioma zamjene, samo opisati o čemu se tu radi, ali i reći gdje se koristi (teorem enumeracije)
-iskaz teorema enumeracije i u kojem dijelu dokaza koristimo shemu aksioma zamjene i to je trebalo malo objasnit (tu se nisam baš proslavio...)
-kakve vrste ordinalnih brojeva postoje, i kumulativnu hijerarhiju (to je iz onog dijela s predavanja, Primjena tma rekurzije na definiciju kumulativne hijerarhije) iako nije trebalo tu spominjati teorem rekurzije, već samo znati što je domena, što kodomena ( fi : On -> V) i kako se definira V_alfa, s obzirom na to koje vrste je ordinal alfa, uglavnom pokazati razumijevanje tog dijela gradiva

Nisam znao baš najbolje sve ovo, ali kako sam već rekao, profesor je strpljiv i uvijek će vas probati dovesti do točnog odgovora ako već sami ne znate :)

Nadam se da ovo pomaže nekom tko ima slično bodova kao i ja. Čuo sam da oni koji imaju manje bodova, da pita većinom definicije i iskaze. U svakom slučaju, odite bez straha na ovaj usmeni :)
Dojmovi su super Smile

Profesor ne pita preteška pitanja, pogotovo one koji odgovaraju za manju ocjenu, njih pita i jednostavnije stvari. Treba znati, ali ako i ne znate odmah, profesor je strpljiv i pomaže.

Ja sam konkretno imao 55 bodova i pitao me:
-princip transfinitne indukcije i s kakvom vrstom skupova je usko povezan (dobro uređenim)
-taj teorem (A lin.ur., ima najmanji element i vrijedi PTI <=> A dobro uređen), iskaz i početak dokaza
-shema aksioma zamjene, samo opisati o čemu se tu radi, ali i reći gdje se koristi (teorem enumeracije)
-iskaz teorema enumeracije i u kojem dijelu dokaza koristimo shemu aksioma zamjene i to je trebalo malo objasnit (tu se nisam baš proslavio...)
-kakve vrste ordinalnih brojeva postoje, i kumulativnu hijerarhiju (to je iz onog dijela s predavanja, Primjena tma rekurzije na definiciju kumulativne hijerarhije) iako nije trebalo tu spominjati teorem rekurzije, već samo znati što je domena, što kodomena ( fi : On -> V) i kako se definira V_alfa, s obzirom na to koje vrste je ordinal alfa, uglavnom pokazati razumijevanje tog dijela gradiva

Nisam znao baš najbolje sve ovo, ali kako sam već rekao, profesor je strpljiv i uvijek će vas probati dovesti do točnog odgovora ako već sami ne znate Smile

Nadam se da ovo pomaže nekom tko ima slično bodova kao i ja. Čuo sam da oni koji imaju manje bodova, da pita većinom definicije i iskaze. U svakom slučaju, odite bez straha na ovaj usmeni Smile

[Vrh]
angelgr
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 11 - 0

PostPostano: 17:11 pon, 13. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala Stuey!!!

Uvijek je dobro znati kako će izgledati usmeni.
Hvala Stuey!!!

Uvijek je dobro znati kako će izgledati usmeni.

[Vrh]
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 16:02 uto, 14. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel je imao netko danas usmeni kod prof.Siftara?

I dal mi netko moze reci sto otprilike pita za 2?I dal pita dokaze?
Jel je imao netko danas usmeni kod prof.Siftara?

I dal mi netko moze reci sto otprilike pita za 2?I dal pita dokaze?

[Vrh]
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
58 = 89 - 31

PostPostano: 19:52 uto, 14. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

danas je većina ljudi koje sam vidio bila zadovoljna svojom ocjenom. profesor prvo pogleda broj bodova pa onda valjda procijeni što će pitati.
danas nitko iz zadnje dvije grupe nije dobio manje od 3, pa ne mogu znati što pita za 2, ali pretpostavljam da ljude koji samo žele 2 ne pita dokaze. ostale valjda pita.
ja sam, između ostalog, imao iskaz i dokaz teorema o fiksnoj točki. imam dojam da je profesoru ipak bitnije da pokažeš razumijevanje gradiva koje te pita, nego da izgovaraš napamet naučene definicije.
i da ponovim- profesor je iznimno ugodan na usmenom, nema požurivanja, prekidanja, eventualno malo dobronamjernog poguravanja. sretno!
danas je većina ljudi koje sam vidio bila zadovoljna svojom ocjenom. profesor prvo pogleda broj bodova pa onda valjda procijeni što će pitati.
danas nitko iz zadnje dvije grupe nije dobio manje od 3, pa ne mogu znati što pita za 2, ali pretpostavljam da ljude koji samo žele 2 ne pita dokaze. ostale valjda pita.
ja sam, između ostalog, imao iskaz i dokaz teorema o fiksnoj točki. imam dojam da je profesoru ipak bitnije da pokažeš razumijevanje gradiva koje te pita, nego da izgovaraš napamet naučene definicije.
i da ponovim- profesor je iznimno ugodan na usmenom, nema požurivanja, prekidanja, eventualno malo dobronamjernog poguravanja. sretno!

zeza
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 15:55 čet, 16. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kakvi su dojmovi od danas? Koji dio profesor najcesce pita?
Kakvi su dojmovi od danas? Koji dio profesor najcesce pita?

[Vrh]
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 18:15 čet, 16. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

dojmovi su super...profesor je predobar,i jaaako,jako strpljiv,i stvarno se trudi pomoci ako se zapne negdje.
mi smo danas vecinom odgovarali za 2.i stvarno nije teska pitanja pitao.
Neka pitanja:iskaz teorema o fiksnoj tocki,definicija kardinalnog broja,karatkterizacija skupa Q,racionalni brojevi(definicija.kao u 2.kolokviju),iskazati neke aksiome sa predavanja...
uglavnom,stvarno odite bez straha na taj usmeni,profesor je stvarno dobar i ne pita nista tesko.
sretno :wink:
dojmovi su super...profesor je predobar,i jaaako,jako strpljiv,i stvarno se trudi pomoci ako se zapne negdje.
mi smo danas vecinom odgovarali za 2.i stvarno nije teska pitanja pitao.
Neka pitanja:iskaz teorema o fiksnoj tocki,definicija kardinalnog broja,karatkterizacija skupa Q,racionalni brojevi(definicija.kao u 2.kolokviju),iskazati neke aksiome sa predavanja...
uglavnom,stvarno odite bez straha na taj usmeni,profesor je stvarno dobar i ne pita nista tesko.
sretno Wink

[Vrh]
zeza
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 19:39 čet, 16. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Puno hvala.
Puno hvala.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Teorija skupova Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum