Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:49 pet, 7. 8. 2009 Naslov: Diplomski studij primjenjene matematike |
|
|
Planiram upisati Primjenjenu, pa da pitam par pitanja...
1. Studij mi izgleda jako zanimljivo, je li stvarno tako? Ja inače volim analize, programiranja, dif. jednadžbe i slična područja :D
2. Kako stoje primjenjenci na tržištu rada i gdje se u Hrv mogu zaposliti ? (i ako netko zna kakva je plaća?)
3. kakvi su izborni kolegiji i na koji načiin ih se upisuje? (vidim na službenoj stranici nešto o modulima, pa bez modula pa sam se izgubio) :D
Hvala na svakom odgovoru :D
Planiram upisati Primjenjenu, pa da pitam par pitanja...
1. Studij mi izgleda jako zanimljivo, je li stvarno tako? Ja inače volim analize, programiranja, dif. jednadžbe i slična područja
2. Kako stoje primjenjenci na tržištu rada i gdje se u Hrv mogu zaposliti ? (i ako netko zna kakva je plaća?)
3. kakvi su izborni kolegiji i na koji načiin ih se upisuje? (vidim na službenoj stranici nešto o modulima, pa bez modula pa sam se izgubio)
Hvala na svakom odgovoru
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
zorica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:38 pon, 10. 8. 2009 Naslov: Re: Diplomski studij primjenjene matematike |
|
|
[quote="Luuka"]
1. Studij mi izgleda jako zanimljivo, je li stvarno tako? Ja inače volim analize, programiranja, dif. jednadžbe i slična područja :D[/quote]
Na ovo je malo tesko odgovoriti jer je to individualno al ako uz ovaj popis ukljucis jos i numericku matematiku mislim da ces biti zadovoljan.... ;)
[quote="Luuka"]
2. Kako stoje primjenjenci na tržištu rada i gdje se u Hrv mogu zaposliti ? (i ako netko zna kakva je plaća?)[/quote]
Ovo bi i ja volila znati.... :)
[quote="Luuka"]
3. kakvi su izborni kolegiji i na koji načiin ih se upisuje? (vidim na službenoj stranici nešto o modulima, pa bez modula pa sam se izgubio) :D[/quote]
U dvije godine diplomskog studija trebas upisati barem dva modula, pod modulom se podrazumijeva grupa predmeta od dva ili vise kolegija. Ostatak izbornih koje ne pokrijes sa modulima popunis s predmetima s liste izbornih kolegija s drugih diplomskih studija.
Valjda sam bar malo pomogla. ;)
Luuka (napisa): |
1. Studij mi izgleda jako zanimljivo, je li stvarno tako? Ja inače volim analize, programiranja, dif. jednadžbe i slična područja |
Na ovo je malo tesko odgovoriti jer je to individualno al ako uz ovaj popis ukljucis jos i numericku matematiku mislim da ces biti zadovoljan....
2. Kako stoje primjenjenci na tržištu rada i gdje se u Hrv mogu zaposliti ? (i ako netko zna kakva je plaća?) |
Ovo bi i ja volila znati....
3. kakvi su izborni kolegiji i na koji načiin ih se upisuje? (vidim na službenoj stranici nešto o modulima, pa bez modula pa sam se izgubio) |
U dvije godine diplomskog studija trebas upisati barem dva modula, pod modulom se podrazumijeva grupa predmeta od dva ili vise kolegija. Ostatak izbornih koje ne pokrijes sa modulima popunis s predmetima s liste izbornih kolegija s drugih diplomskih studija.
Valjda sam bar malo pomogla.
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
lena Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:43 uto, 25. 8. 2009 Naslov: |
|
|
a jel se to sve prijavljuje na upisima na studomatu ili molbe kasnije?
a jel se to sve prijavljuje na upisima na studomatu ili molbe kasnije?
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
|
|
[Vrh] |
|
lena Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:15 čet, 27. 8. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="lena"] (ja sam prosle godine odslusala Astronomiju i astrofiziku na Fizici za izborni u zimskom semestru)[/quote]
I kakvo ti je iskustvo s tim? Zvuči mi zanimljivo... i jel ima di na stranicama fizike nešt o tome, ne mogu nigdje nać...
lena (napisa): | (ja sam prosle godine odslusala Astronomiju i astrofiziku na Fizici za izborni u zimskom semestru) |
I kakvo ti je iskustvo s tim? Zvuči mi zanimljivo... i jel ima di na stranicama fizike nešt o tome, ne mogu nigdje nać...
|
|
[Vrh] |
|
lena Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
lena Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:15 pet, 28. 8. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="lena"]Ak pitas za Astronomiju i astrofiziku treba cekat red predavanja na fizici a o kolegiju bi trebalo bit na stranicama fizike na starom redu predavanja.[/quote]
Taj kolegij se prošle godine, ako je suditi po redu predavanja, održavao i u ljetnom i zimskom semestru... meni bi puno bolje odgovaro da ga slušam u ljetnom, jel znaš nekog tko je tad slušao, jel to isti kolegij (jer mislim da je bila neka razlika u ects-ovima)... i jel možeš još koji detaljčić napisat o samom kolegiju? Onaj spisak poglavlja je samo čisto nabrajanje :D
I jel zna netko za ostale module kakvi su? Paralelno računanje, Modeliranje i pretraživanje baza podataka ?
Hvala svima još jednom :D
lena (napisa): | Ak pitas za Astronomiju i astrofiziku treba cekat red predavanja na fizici a o kolegiju bi trebalo bit na stranicama fizike na starom redu predavanja. |
Taj kolegij se prošle godine, ako je suditi po redu predavanja, održavao i u ljetnom i zimskom semestru... meni bi puno bolje odgovaro da ga slušam u ljetnom, jel znaš nekog tko je tad slušao, jel to isti kolegij (jer mislim da je bila neka razlika u ects-ovima)... i jel možeš još koji detaljčić napisat o samom kolegiju? Onaj spisak poglavlja je samo čisto nabrajanje
I jel zna netko za ostale module kakvi su? Paralelno računanje, Modeliranje i pretraživanje baza podataka ?
Hvala svima još jednom
|
|
[Vrh] |
|
lena Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:29 sub, 29. 8. 2009 Naslov: |
|
|
Astronomija i astrofizika je prosle godine isla samo u zimskom semestru.
Kolegij je cista fizika ali vise teoretskog tipa - osnovni pojmovi, sva gibanja Zemlje, glavna tema su zvijezde pa se radi: fizikalna svojstva, klasifikacija, procesi unutar zvijezda... Nije pretesko za razumijet i zanimljivo je (ako te takve stvari zanimaju) :)
Paralelno racunanje nas je ove godine upisalo 0 pa ti nitko od primjenjenaca nece moc nista o tome rec. Probaj postavit pitanje negdje gdje se pise o racunarstvu.
Pretrazivanje baza podataka ide tek od ove godine, drzat ce prof.Drmac. Trebalo bi bit zanimljivo po onome sto je on meni rekao. Ak te nesto posebno zanima uvijek mozes otic njega pitat.
Astronomija i astrofizika je prosle godine isla samo u zimskom semestru.
Kolegij je cista fizika ali vise teoretskog tipa - osnovni pojmovi, sva gibanja Zemlje, glavna tema su zvijezde pa se radi: fizikalna svojstva, klasifikacija, procesi unutar zvijezda... Nije pretesko za razumijet i zanimljivo je (ako te takve stvari zanimaju)
Paralelno racunanje nas je ove godine upisalo 0 pa ti nitko od primjenjenaca nece moc nista o tome rec. Probaj postavit pitanje negdje gdje se pise o racunarstvu.
Pretrazivanje baza podataka ide tek od ove godine, drzat ce prof.Drmac. Trebalo bi bit zanimljivo po onome sto je on meni rekao. Ak te nesto posebno zanima uvijek mozes otic njega pitat.
|
|
[Vrh] |
|
HERMINA Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|