Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mini Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:10 pon, 31. 8. 2009 Naslov: Re: matematička logika ili euklidski prostori? |
|
|
[quote="mini"]može li mi netko u dvije - tri crtice opisati kakvi su ovi izborni predmeti i što bi mi možda više koristilo? na webu piše gradivo predmeta, ali me zanimaju i vaša mišljenja.
hvala[/quote]
Po mišljenju drugih, rekao bih da su bili puno zadovoljniji s logikom.
Ja sam slušo iterativne, i meni je bilo super, koristit će puno i na diplomskom (primjenjena). Ima numerike, matlaba i nešto linearne i vektorskih.
mini (napisa): | može li mi netko u dvije - tri crtice opisati kakvi su ovi izborni predmeti i što bi mi možda više koristilo? na webu piše gradivo predmeta, ali me zanimaju i vaša mišljenja.
hvala |
Po mišljenju drugih, rekao bih da su bili puno zadovoljniji s logikom.
Ja sam slušo iterativne, i meni je bilo super, koristit će puno i na diplomskom (primjenjena). Ima numerike, matlaba i nešto linearne i vektorskih.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Jaja Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:27 pon, 31. 8. 2009 Naslov: |
|
|
Meni su euklidski prostori bili bas zanimljivi, ali znam par ljudi kojima se nisu svidjeli tak da ti je bolje provjeriti malo po skripti s vježbi...no, lako ih je bilo položiti i profesor Polonijo je bio prezakon! Isla sam i na usmeni i bila je totalno dobra atrmosfera. Profesor je zabavan i dinamičan u predavanju,a voli i ubaciti šaljive komentare! Opet, nekima to ide na živce...:-(
Meni su euklidski prostori bili bas zanimljivi, ali znam par ljudi kojima se nisu svidjeli tak da ti je bolje provjeriti malo po skripti s vježbi...no, lako ih je bilo položiti i profesor Polonijo je bio prezakon! Isla sam i na usmeni i bila je totalno dobra atrmosfera. Profesor je zabavan i dinamičan u predavanju,a voli i ubaciti šaljive komentare! Opet, nekima to ide na živce...
_________________ Don't worry, be happy!
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
Postano: 20:12 pon, 31. 8. 2009 Naslov: |
|
|
meni su euklidski bili super. vidiš neke malo drukčije poglede na matematiku...
logika mi je obavezna bila. baš je sad učim. i, ukratko, nisam je volio, ne volim je, i nikad je neću voljeti. :lol:
(ja sam po starom programu, al sumnjam da su se sadržaji bitno mjenjali)
al eto to sve zavisi od osobe do osobe. :wink:
meni su euklidski bili super. vidiš neke malo drukčije poglede na matematiku...
logika mi je obavezna bila. baš je sad učim. i, ukratko, nisam je volio, ne volim je, i nikad je neću voljeti.
(ja sam po starom programu, al sumnjam da su se sadržaji bitno mjenjali)
al eto to sve zavisi od osobe do osobe.
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:21 pon, 31. 8. 2009 Naslov: |
|
|
Što se tiče predmeta, Euklidski prostori su možda korisniji nekome tko će se baviti nekakvom optimizacijom (linearnim programiranjem i tako), npr. financijskim matematičarima. Općenito, nekome tko teži primijenjenoj matematici (ne mislim na diplomski studij).
Logika je korisnija računarcima i ljudima koji su pomalo filozofski nastrojeni: zanimaju ih sami temelji, što je teorem, što je dokaz, što se može dokazati, a što ne, mogu li se sve istinite tvrdnje u matematici uopće dokazati, koje su granice matematike i je li matematika zapravo religija:
[quote="John Barrow"][...] it has been suggested that if we were to define a religion to be a system of thought which contains unprovable statements, so it contains an element of faith, then Gödel has taught us that not only is mathematics a religion but it is the only religion able to prove itself to be one.[/quote]
Što se tiče profesora, i prof. Polonijo i prof. Vuković su jako dobri. Meni osobno je prof. Vuković bolji predavač i ima zanimljivija predavanja, ali to je vjerojatno stvar ukusa. Uglavnom, kod oba profesora je stvarno šteta propustiti predavanja.
Što se tiče predmeta, Euklidski prostori su možda korisniji nekome tko će se baviti nekakvom optimizacijom (linearnim programiranjem i tako), npr. financijskim matematičarima. Općenito, nekome tko teži primijenjenoj matematici (ne mislim na diplomski studij).
Logika je korisnija računarcima i ljudima koji su pomalo filozofski nastrojeni: zanimaju ih sami temelji, što je teorem, što je dokaz, što se može dokazati, a što ne, mogu li se sve istinite tvrdnje u matematici uopće dokazati, koje su granice matematike i je li matematika zapravo religija:
John Barrow (napisa): | [...] it has been suggested that if we were to define a religion to be a system of thought which contains unprovable statements, so it contains an element of faith, then Gödel has taught us that not only is mathematics a religion but it is the only religion able to prove itself to be one. |
Što se tiče profesora, i prof. Polonijo i prof. Vuković su jako dobri. Meni osobno je prof. Vuković bolji predavač i ima zanimljivija predavanja, ali to je vjerojatno stvar ukusa. Uglavnom, kod oba profesora je stvarno šteta propustiti predavanja.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
renata Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|