Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 9:19 pon, 16. 6. 2008 Naslov: Prijedlog novog rasporeda ispitnih rokova za stare studente |
|
|
Prije 10ak dana objavljen je [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=11453]rani draft prijedloga za reorganizaciju ispitnih rokova za stare studente[/url]. U medjuvremenu, stvar je bila na VVSu, gdje je novi raspored kolegija po ispitnim razredima prihvacen, no profesori su izrazili zelju za javnom raspravom sa studentima o samom prijedlogu preraspodjele ispitnih rokova.
Rasprava ce se odrzati vjerojatno u cetvrtak popodne (jos pokusavam uglaviti termin). Tocno mjesto i vrijeme objavit cu ovdje.
Molim studente 4. godine i apsolvente da se odazovu raspravi, cak i ako su svoje misljenje vec dali putem maila. Ne ocekujem da ce stvar dugo trajati.
Prijedlog o kojem se raspravlja mozete skinuti [url=http://degiorgi.math.hr/forum/images/posts/novi_raspored_pismenih-2.pdf]ovdje[/url] (PDF, 126kB). Jedina veca promjena u odnosu na ono sto ste vidjeli (tj. tadasnji "prijedlog 4") je pomak prvog roka za tjedan dana kasnije zbog nekih uskladjivanja datuma.
:D
P.S. Neka vas ne (z)buni sto je druga stranica PDFa prazna... to je neko chudo s PDF exportom u OOCalcu. :roll:
Prije 10ak dana objavljen je rani draft prijedloga za reorganizaciju ispitnih rokova za stare studente. U medjuvremenu, stvar je bila na VVSu, gdje je novi raspored kolegija po ispitnim razredima prihvacen, no profesori su izrazili zelju za javnom raspravom sa studentima o samom prijedlogu preraspodjele ispitnih rokova.
Rasprava ce se odrzati vjerojatno u cetvrtak popodne (jos pokusavam uglaviti termin). Tocno mjesto i vrijeme objavit cu ovdje.
Molim studente 4. godine i apsolvente da se odazovu raspravi, cak i ako su svoje misljenje vec dali putem maila. Ne ocekujem da ce stvar dugo trajati.
Prijedlog o kojem se raspravlja mozete skinuti ovdje (PDF, 126kB). Jedina veca promjena u odnosu na ono sto ste vidjeli (tj. tadasnji "prijedlog 4") je pomak prvog roka za tjedan dana kasnije zbog nekih uskladjivanja datuma.
P.S. Neka vas ne (z)buni sto je druga stranica PDFa prazna... to je neko chudo s PDF exportom u OOCalcu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:56 pon, 16. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Sastanak ce se odrzati u [color=green][size=17][b]cetvrtak, 14-15, u 003[/b][/size][/color]. :)
Znam da (neki) racunarci imaju predaju zadataka iz "Operacijskih sustava" od 14 na dalje. :? Na zalost, drugi termin nismo uspjeli naci, no na sastanak i dalje moze doci tko god zeli: Leonardo je rekao da ce pricekati one koji dodju i (malo) nakon 15 sati. =D> Ipak, molim da covjeka ne ostavite da ceka cijeli sat, nego da ponesto studenata ode i na OS odmah od 14 sati. ;)
Na sastanku bi trebali biti Prodekanica i jos nekoliko clanova VVSa; ideja je da prezentiramo ovo sto imate gore u PDFu i onda odgovorimo na eventualna pitanja, saslusamo komentare,... :)
Vidimo se u cetvrtak! :D
Sastanak ce se odrzati u cetvrtak, 14-15, u 003.
Znam da (neki) racunarci imaju predaju zadataka iz "Operacijskih sustava" od 14 na dalje. Na zalost, drugi termin nismo uspjeli naci, no na sastanak i dalje moze doci tko god zeli: Leonardo je rekao da ce pricekati one koji dodju i (malo) nakon 15 sati. Ipak, molim da covjeka ne ostavite da ceka cijeli sat, nego da ponesto studenata ode i na OS odmah od 14 sati.
Na sastanku bi trebali biti Prodekanica i jos nekoliko clanova VVSa; ideja je da prezentiramo ovo sto imate gore u PDFu i onda odgovorimo na eventualna pitanja, saslusamo komentare,...
Vidimo se u cetvrtak!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
blackrose Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:10 čet, 19. 6. 2008 Naslov: |
|
|
pošto se ne mogu pojavit na sastanku, podržat ću prijedlog ovdje.
a što ako se jako malo pojavi ljudi na sastanku? hoće li to bit shvaćeno kao da studenti nemaju ništa protiv ovakve promjene? meni to zvuči logično...
pošto se ne mogu pojavit na sastanku, podržat ću prijedlog ovdje.
a što ako se jako malo pojavi ljudi na sastanku? hoće li to bit shvaćeno kao da studenti nemaju ništa protiv ovakve promjene? meni to zvuči logično...
_________________ "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:50 čet, 19. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Sastanak je bio i prosao u velebnoj atmosferi prepune 003 (bilo je 11 studenata i 7 ostalih (nastavnici i njima slicni)). :D Trudili smo se odgovoriti na silnu poplavu pitanja i komentara... nadam se da smo i uspjeli, tj. da nitko od troje koji su pitali/komentirali nije ostao zakinut za odgovor. :)
Opci stav je da se pucanstvu svidja prijedlog i da ga se podrzava. :sreca:
Evo malo statistika iz [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=11453]prijasnjeg e-mail propitivanja studentskih misljenja (by greeneyes)[/url]:
[table]
Ukupno poslano mailova min. 175
Odazvalo se 59
Za/odusevljeni/deliricni/... 53
Neodlucni (nacelno podrzavaju) 3
Protiv: 3[/table]
O prijedlogu ce se konacno odlucivati na VVSu (uskoro) i na FV (prije ljeta). :) Ako ima kakvih primjedbi (npr. kolizije u rasporedu kolegija po ispitnim razredima), e-vrisnite cim prije (mail/PM greeneyes, Nesi, meni,... birajte! ;)) dok jos ima sanse da se stvari (po)krpaju. :D
Uz veliku zahvalu Nesi i greeneyes (koje su sastavile novi raspored po razredima),
:w
Sastanak je bio i prosao u velebnoj atmosferi prepune 003 (bilo je 11 studenata i 7 ostalih (nastavnici i njima slicni)). Trudili smo se odgovoriti na silnu poplavu pitanja i komentara... nadam se da smo i uspjeli, tj. da nitko od troje koji su pitali/komentirali nije ostao zakinut za odgovor.
Opci stav je da se pucanstvu svidja prijedlog i da ga se podrzava.
Evo malo statistika iz prijasnjeg e-mail propitivanja studentskih misljenja (by greeneyes):
Ukupno poslano mailova | min. 175 | Odazvalo se | 59 | Za/odusevljeni/deliricni/... | 53 | Neodlucni (nacelno podrzavaju) | 3 | Protiv: | 3 |
O prijedlogu ce se konacno odlucivati na VVSu (uskoro) i na FV (prije ljeta). Ako ima kakvih primjedbi (npr. kolizije u rasporedu kolegija po ispitnim razredima), e-vrisnite cim prije (mail/PM greeneyes, Nesi, meni,... birajte! ) dok jos ima sanse da se stvari (po)krpaju.
Uz veliku zahvalu Nesi i greeneyes (koje su sastavile novi raspored po razredima),
|
|
[Vrh] |
|
ivanas Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Potor Forumaš(ica)
|
Postano: 14:14 ned, 22. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Ideja vam nije losa, ali ne svidja mi se nimalo sto smo do sad imali 9 rokova godisnje, a po ovom prijedlogu bi ih bilo 6 (za svaki pojedini razred). Pokusajte nagurati jos pokoji.
Drugi problem je kad student padne neki ispit, obicno nauci jos malo i izadje odmah na sl. roku, koji bi mu po ovome mogao biti tek za 2-3 mjeseca (min 5 tjedana), sto je previse.
Nagurajte jos pokoji rok i neka se redaju svaku srijedu (ili neku drugi dan u tjednu).
Odobravam (s odusevljenjem) ove izmjene razreda (ispiti su mi stalno padali u A i D razrede).
Ideja vam nije losa, ali ne svidja mi se nimalo sto smo do sad imali 9 rokova godisnje, a po ovom prijedlogu bi ih bilo 6 (za svaki pojedini razred). Pokusajte nagurati jos pokoji.
Drugi problem je kad student padne neki ispit, obicno nauci jos malo i izadje odmah na sl. roku, koji bi mu po ovome mogao biti tek za 2-3 mjeseca (min 5 tjedana), sto je previse.
Nagurajte jos pokoji rok i neka se redaju svaku srijedu (ili neku drugi dan u tjednu).
Odobravam (s odusevljenjem) ove izmjene razreda (ispiti su mi stalno padali u A i D razrede).
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 14:49 ned, 22. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Potor"]Ideja vam nije losa, ali ne svidja mi se nimalo sto smo do sad imali 9 rokova godisnje, a po ovom prijedlogu bi ih bilo 6 (za svaki pojedini razred). Pokusajte nagurati jos pokoji.[/quote]
Ovo nije bas skroz tocno. :? Do sada je bilo 8+1 (Dekanski rok je izdvojen jer ga za svaku godinu odobrava Dekan, tj. nije "stalni" rok). :) Gore izlozeni prijedlog je 6+1 (Dekanski ne navodimo, no nije [i]a priori[/i] ukinut, nego uredno stane u tjedan iza posljednjeg D razreda, te i dalje ovisi samo o Dekanu). :) Dakle, gubitak je 2 roka, a ne 3. :)
[quote="Potor"]Drugi problem je kad student padne neki ispit, obicno nauci jos malo i izadje odmah na sl. roku, koji bi mu po ovome mogao biti tek za 2-3 mjeseca (min 5 tjedana), sto je previse.[/quote]
Slicno se do sada dogadjalo ako student padne na bilo kojem roku osim prvog zimskog, ljetnog ili jesenskog (sto znaci na 3 od 8 rokova). :| S druge strane, bas je na tim rokovima bio problem s padanjem:
- izadjes na pismeni
- rezultati dodju za 3-5 dana
- usmeni je za 2-5 dana
:arrow: Ako padnes na usmenom, ode ti 7-10 dana (2 extra jer nuzno uleti i nekakav vikend, pa gore skoro nikad ne ide 3+2)... a iduci pismeni je za 8-14 dana, sto je znalo biti problem i za prijaviti, a pogotovo za nauciti. :?
[quote="Potor"]Nagurajte jos pokoji rok i neka se redaju svaku srijedu (ili neku drugi dan u tjednu).[/quote]
To se zovu "mjesecni rokovi" i ja garantiram da nema nikakve sanse "proci" na VVSu, FVu ili bilo kojem tijelu koje se pozabavi prijedlogom. :? Studenti mogu slobodno (recimo, preko svojih predstavnika) sastaviti takav prijedlog i uputiti ga FVu, no ja to necu raditi bas zbog uvjerenja da ne bi proslo. :?
Kao sto rekoh: moja je logika ta da samim rasporedom dobijate puno vise nego sto gubite i stvarno mislim da nema potrebe (a niti mogucnosti) za dodatnim naguravanjem. :)
[quote="Potor"]Odobravam (s odusevljenjem) ove izmjene razreda (ispiti su mi stalno padali u A i D razrede).[/quote]
Drago mi je. :) Pokusat cemo izvesti jos sitnije izmjene (u skladu s ovim topicom i mail korespodencijom), u nadi da ce stvari sto gladje funkcionirati. 8)
@kristina: Primljeno na znanje; probat cemo srediti. :)
Potor (napisa): | Ideja vam nije losa, ali ne svidja mi se nimalo sto smo do sad imali 9 rokova godisnje, a po ovom prijedlogu bi ih bilo 6 (za svaki pojedini razred). Pokusajte nagurati jos pokoji. |
Ovo nije bas skroz tocno. Do sada je bilo 8+1 (Dekanski rok je izdvojen jer ga za svaku godinu odobrava Dekan, tj. nije "stalni" rok). Gore izlozeni prijedlog je 6+1 (Dekanski ne navodimo, no nije a priori ukinut, nego uredno stane u tjedan iza posljednjeg D razreda, te i dalje ovisi samo o Dekanu). Dakle, gubitak je 2 roka, a ne 3.
Potor (napisa): | Drugi problem je kad student padne neki ispit, obicno nauci jos malo i izadje odmah na sl. roku, koji bi mu po ovome mogao biti tek za 2-3 mjeseca (min 5 tjedana), sto je previse. |
Slicno se do sada dogadjalo ako student padne na bilo kojem roku osim prvog zimskog, ljetnog ili jesenskog (sto znaci na 3 od 8 rokova). S druge strane, bas je na tim rokovima bio problem s padanjem:
- izadjes na pismeni
- rezultati dodju za 3-5 dana
- usmeni je za 2-5 dana
Ako padnes na usmenom, ode ti 7-10 dana (2 extra jer nuzno uleti i nekakav vikend, pa gore skoro nikad ne ide 3+2)... a iduci pismeni je za 8-14 dana, sto je znalo biti problem i za prijaviti, a pogotovo za nauciti.
Potor (napisa): | Nagurajte jos pokoji rok i neka se redaju svaku srijedu (ili neku drugi dan u tjednu). |
To se zovu "mjesecni rokovi" i ja garantiram da nema nikakve sanse "proci" na VVSu, FVu ili bilo kojem tijelu koje se pozabavi prijedlogom. Studenti mogu slobodno (recimo, preko svojih predstavnika) sastaviti takav prijedlog i uputiti ga FVu, no ja to necu raditi bas zbog uvjerenja da ne bi proslo.
Kao sto rekoh: moja je logika ta da samim rasporedom dobijate puno vise nego sto gubite i stvarno mislim da nema potrebe (a niti mogucnosti) za dodatnim naguravanjem.
Potor (napisa): | Odobravam (s odusevljenjem) ove izmjene razreda (ispiti su mi stalno padali u A i D razrede). |
Drago mi je. Pokusat cemo izvesti jos sitnije izmjene (u skladu s ovim topicom i mail korespodencijom), u nadi da ce stvari sto gladje funkcionirati.
@kristina: Primljeno na znanje; probat cemo srediti.
|
|
[Vrh] |
|
Skeli Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kreso Forumaš(ica)
|
Postano: 13:31 pon, 23. 6. 2008 Naslov: |
|
|
jel se zna što će biti s apsolventskim rokovima? tj dali se to prepušta na odabir profesorima, ili ih definitivno neće biti niti iz jednog kolegija.
Ovaj naćin polaganja je ok, ali se javlja problem studentima kojima nakon 9 mjeseca ostaje jedan ili 2 ispita, pogotovo ako su u istom razredu.
Sada taj student pod uvjetom da ne padne mora čekati 4 mjeseca da sve položi, a do sada se to moglo izvesti u mjesec, mjesec i po, izlazeći na apsolventski rok. Ako su apsolventski rokovi potpuno ukinuti, to je po meni VELIKI - !
jel se zna što će biti s apsolventskim rokovima? tj dali se to prepušta na odabir profesorima, ili ih definitivno neće biti niti iz jednog kolegija.
Ovaj naćin polaganja je ok, ali se javlja problem studentima kojima nakon 9 mjeseca ostaje jedan ili 2 ispita, pogotovo ako su u istom razredu.
Sada taj student pod uvjetom da ne padne mora čekati 4 mjeseca da sve položi, a do sada se to moglo izvesti u mjesec, mjesec i po, izlazeći na apsolventski rok. Ako su apsolventski rokovi potpuno ukinuti, to je po meni VELIKI - !
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:14 pon, 23. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Ovaj prijedlog nikome ne brani da odrzi apsolventski rok. :)
No, ideja bilo kakve reorganizacije je krenula odatle da su se neki nastavnici pobunili da bas zbog apsolventskih rokova imaju stalno ispite, sto ometa druga zaduzenja. :?
Moj je prijedlog da se studenti koji zele apsolventski rok obrate pojedinim nastavnicima i pokusaju dogovoriti ispit na neki prihvatljivi nacin. :) Cinjenica je da pricamo samo o studentima s 2 ili vise ispita i to [b]sa svim ispitima u istom razredu[/b], sto je premali broj da mozemo ponuditi neko univerzalno rjesenje. :|
P.S. Imate jos 5 rokova dok ovo krene, pa nije naodmet organizirati si izlaske na tim rokovima tako da vam [u]ne ostanu[/u] ispiti u istim razredima. :D
Ovaj prijedlog nikome ne brani da odrzi apsolventski rok.
No, ideja bilo kakve reorganizacije je krenula odatle da su se neki nastavnici pobunili da bas zbog apsolventskih rokova imaju stalno ispite, sto ometa druga zaduzenja.
Moj je prijedlog da se studenti koji zele apsolventski rok obrate pojedinim nastavnicima i pokusaju dogovoriti ispit na neki prihvatljivi nacin. Cinjenica je da pricamo samo o studentima s 2 ili vise ispita i to sa svim ispitima u istom razredu, sto je premali broj da mozemo ponuditi neko univerzalno rjesenje.
P.S. Imate jos 5 rokova dok ovo krene, pa nije naodmet organizirati si izlaske na tim rokovima tako da vam ne ostanu ispiti u istim razredima.
|
|
[Vrh] |
|
Casper Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
duby Forumaš(ica)
|