Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Što napraviti nakon isteka roka za prijavu preko studomata?

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
blackrose
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 14:45 sub, 28. 11. 2009    Naslov: Što napraviti nakon isteka roka za prijavu preko studomata? Citirajte i odgovorite

Eto, i sami naziv kaze sto me zanima.. sto u tom slucaju napraviti ako bi htjeli izaci na taj ispit, a rok za prijavu je prosao? Kome se obratiti? to mi se nikad dogodilo, ali cujem da se to desava, i da netko ipak moze prijaviti...
pomozite! jako mi je bitno...
Eto, i sami naziv kaze sto me zanima.. sto u tom slucaju napraviti ako bi htjeli izaci na taj ispit, a rok za prijavu je prosao? Kome se obratiti? to mi se nikad dogodilo, ali cujem da se to desava, i da netko ipak moze prijaviti...
pomozite! jako mi je bitno...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
15 = 33 - 18

PostPostano: 16:26 sub, 28. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odes predmetnom nastavniku i reci da si se spremio za taj ispit ali da ga iz tog_i_tog razloga nisi na vrijeme prijavio na studomatu i pitas dali je ikako moguce da izadjes na tom roku.

Mozda ti dopusti da izadjes na taj rok ali da ti ocijenu upise tek kad sluzbeno prijavis ispit na sl. roku.
Odes predmetnom nastavniku i reci da si se spremio za taj ispit ali da ga iz tog_i_tog razloga nisi na vrijeme prijavio na studomatu i pitas dali je ikako moguce da izadjes na tom roku.

Mozda ti dopusti da izadjes na taj rok ali da ti ocijenu upise tek kad sluzbeno prijavis ispit na sl. roku.

blackrose
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:23 sub, 28. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ali čula sam da postoji neki način da mi netko prijavi.. u međuvremenu mi netko reče da se javim voditelju razreda, možda on to može....
Ali čula sam da postoji neki način da mi netko prijavi.. u međuvremenu mi netko reče da se javim voditelju razreda, možda on to može....

[Vrh]
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
24 = 28 - 4

PostPostano: 18:12 sub, 28. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, voditelj razreda to moze napravit, ali ima nekih (npr Goran Conar) koji ti to nece napraviti (al ti to nece tako reci, nego ce te danima vozat po faksu... dozivjela na vlastitoj kozi :evil: )
Da, voditelj razreda to moze napravit, ali ima nekih (npr Goran Conar) koji ti to nece napraviti (al ti to nece tako reci, nego ce te danima vozat po faksu... dozivjela na vlastitoj kozi Evil or Very Mad )

[Vrh]
blackrose
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:27 sub, 28. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ajoj, ja sam se obratila Ilji... Ma napravit ce mi on to... Nadam se...
Ajoj, ja sam se obratila Ilji... Ma napravit ce mi on to... Nadam se...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:29 sub, 28. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako se dobro sjecam, voditelj ispitnog razreda to ne bi smio napraviti, pa molim da se ne napada one kolege koji to ne naprave, neovisno o tome je li im tehnicki moguce naknadno vas prijaviti.
Ako se dobro sjecam, voditelj ispitnog razreda to ne bi smio napraviti, pa molim da se ne napada one kolege koji to ne naprave, neovisno o tome je li im tehnicki moguce naknadno vas prijaviti.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 18:55 sub, 28. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tehnički je to moguće napraviti, ali samo u iznimnim slučajevima. Meni je jedan profesor tako upisao ocjenu u sustav premda službeno ispit nije bio prijavljen. Ali je to napravljeno da bi mogao diplomirati tad, a ne za 2 mjeseca -> iznimna situacija.

Vsego dobro kaže - to se ne bi smjelo raditi jer bi onda svatko tako mogao zlorabiti sustav.

Savjetujem ti da odeš do predmetnog nastavnika, voditelja ispitnog razreda, a možda nije loše napisati neku službenu molbu voditelju ispitnog razreda. Ali opet imaj na umu --> iznimna situacija, a ne "zaboravila sam".
Tehnički je to moguće napraviti, ali samo u iznimnim slučajevima. Meni je jedan profesor tako upisao ocjenu u sustav premda službeno ispit nije bio prijavljen. Ali je to napravljeno da bi mogao diplomirati tad, a ne za 2 mjeseca -> iznimna situacija.

Vsego dobro kaže - to se ne bi smjelo raditi jer bi onda svatko tako mogao zlorabiti sustav.

Savjetujem ti da odeš do predmetnog nastavnika, voditelja ispitnog razreda, a možda nije loše napisati neku službenu molbu voditelju ispitnog razreda. Ali opet imaj na umu --> iznimna situacija, a ne "zaboravila sam".

by A.Einstein
[Vrh]
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 11:07 ned, 29. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ako se dobro sjecam, voditelj ispitnog razreda to ne bi smio napraviti, pa molim da se ne napada one kolege koji to ne naprave, neovisno o tome je li im tehnicki moguce naknadno vas prijaviti.[/quote]

Ja ga uopce ne napadam zbog toga sto to nije napravio. Znam da nisam imala dobar razlog (naprosto sam zakasnila 1h s prijavom jer sam zaboravila da je 1 dan neradni).
Ono sto me zasmetalo je sto me vozao po faksu danima, davao laznu nadu da se to ipak nekako moze, i sto sam zbog toga izgubila gomilu vremena. A zasto? Zato sto nije imao hrabrosti ili cega vec reci mi - ja vam to kolegice NE ZELIM/NE SMIJEM napraviti. Nego je stalno bilo "ja ne znam kako ja to mogu napraviti".
vsego (napisa):

Ja ga uopce ne napadam zbog toga sto to nije napravio. Znam da nisam imala dobar razlog (naprosto sam zakasnila 1h s prijavom jer sam zaboravila da je 1 dan neradni).
Ono sto me zasmetalo je sto me vozao po faksu danima, davao laznu nadu da se to ipak nekako moze, i sto sam zbog toga izgubila gomilu vremena. A zasto? Zato sto nije imao hrabrosti ili cega vec reci mi - ja vam to kolegice NE ZELIM/NE SMIJEM napraviti. Nego je stalno bilo "ja ne znam kako ja to mogu napraviti".

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:04 ned, 29. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam niti rekao da ga ti napadas, nego sam smatrao da trebam upozoriti unaprijed.

To sto te "vozao", tesko je reci zasto. Recimo, ja ne znam smije li te prijaviti nastavnik, Referada, Marina,... znam da svi oni to, tehnicki, mogu (bar su mogli prije ponesto godina). Vjerujem da niti voditelji ispitnih razreda ne znaju tudje ovlasti, pa je "vozanje" (aka "dobronamjerno uputiti nekome tko mozda moze/smije pomoci") jedino sto covjek moze napraviti.
Nisam niti rekao da ga ti napadas, nego sam smatrao da trebam upozoriti unaprijed.

To sto te "vozao", tesko je reci zasto. Recimo, ja ne znam smije li te prijaviti nastavnik, Referada, Marina,... znam da svi oni to, tehnicki, mogu (bar su mogli prije ponesto godina). Vjerujem da niti voditelji ispitnih razreda ne znaju tudje ovlasti, pa je "vozanje" (aka "dobronamjerno uputiti nekome tko mozda moze/smije pomoci") jedino sto covjek moze napraviti.

[Vrh]
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 16:12 ned, 29. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Malo mi je cudno da neki asistent ne zna da Marina i referada ne smiju prijavit studentu ispit bez odobrenja voditelja razreda, razrednog profesora ili tako neke osobe, a ja znam? :?
Mislim, nekako je logicno :)

Al da, pitanje je ima li uopce neki pravilnik ili nesto gdje pise crno na bijelom - ovo se smije, ovo ne?

Ovako naprosto sve ovisi o dobroj volji voditelja razreda ili asistenta i profesora doticnog kolegija, jer se teoretski sve moze, ali nece svi u istoj mjeri izaci u susret studentu.
Malo mi je cudno da neki asistent ne zna da Marina i referada ne smiju prijavit studentu ispit bez odobrenja voditelja razreda, razrednog profesora ili tako neke osobe, a ja znam? Confused
Mislim, nekako je logicno Smile

Al da, pitanje je ima li uopce neki pravilnik ili nesto gdje pise crno na bijelom - ovo se smije, ovo ne?

Ovako naprosto sve ovisi o dobroj volji voditelja razreda ili asistenta i profesora doticnog kolegija, jer se teoretski sve moze, ali nece svi u istoj mjeri izaci u susret studentu.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:25 ned, 29. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="allllice"]Malo mi je cudno da neki asistent ne zna da Marina i referada ne smiju prijavit studentu ispit bez odobrenja voditelja razreda, razrednog profesora ili tako neke osobe, a ja znam? :?[/quote]

Znas li? Ja ne znam. Zasto prof. ne bi smio odobriti nekome da mu izadje na ispit iako je zakasnio s prijavom? A opet, uz Indekse i sl. price, mozda se moze zloupotrijebiti? Te stvari ne mozemo gledati samo u kontekstu MO-a.

[quote="allllice"]Al da, pitanje je ima li uopce neki pravilnik ili nesto gdje pise crno na bijelom - ovo se smije, ovo ne?[/quote]

I'm affraid not.
allllice (napisa):
Malo mi je cudno da neki asistent ne zna da Marina i referada ne smiju prijavit studentu ispit bez odobrenja voditelja razreda, razrednog profesora ili tako neke osobe, a ja znam? Confused

Znas li? Ja ne znam. Zasto prof. ne bi smio odobriti nekome da mu izadje na ispit iako je zakasnio s prijavom? A opet, uz Indekse i sl. price, mozda se moze zloupotrijebiti? Te stvari ne mozemo gledati samo u kontekstu MO-a.

allllice (napisa):

I'm affraid not.

[Vrh]
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 21:00 ned, 29. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Zasto prof. ne bi smio odobriti nekome da mu izadje na ispit iako je zakasnio s prijavom? A opet, uz Indekse i sl. price, mozda se moze zloupotrijebiti? Te stvari ne mozemo gledati samo u kontekstu MO-a.[/quote]

Al ja sam i napisala da se ispit ne moze u referadi prijavit bez odobrenja profesora. Dakle, prof. ti moze odobrit ako zeli :)

Steta sto ne postoji pravilnik, ovako to opet svatko moze po svome, kak mu dodje...
vsego (napisa):
Zasto prof. ne bi smio odobriti nekome da mu izadje na ispit iako je zakasnio s prijavom? A opet, uz Indekse i sl. price, mozda se moze zloupotrijebiti? Te stvari ne mozemo gledati samo u kontekstu MO-a.

Al ja sam i napisala da se ispit ne moze u referadi prijavit bez odobrenja profesora. Dakle, prof. ti moze odobrit ako zeli Smile

Steta sto ne postoji pravilnik, ovako to opet svatko moze po svome, kak mu dodje...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:34 pon, 30. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="allllice"][quote="vsego"]Zasto prof. ne bi smio odobriti nekome da mu izadje na ispit iako je zakasnio s prijavom? A opet, uz Indekse i sl. price, mozda se moze zloupotrijebiti? Te stvari ne mozemo gledati samo u kontekstu MO-a.[/quote]
Al ja sam i napisala da se ispit ne moze u referadi prijavit bez odobrenja profesora. Dakle, prof. ti moze odobrit ako zeli :)[/quote]

Razlika je. Ako Referada prijavi uz odobrenje profesora, onda bi trebao postojati neki pisani trag (npr. tvoja molba koju je netko odobrio). Ako ti prof. sam prijavi ispit, nema nikakvog traga, osim sto u logovima ISVU-a pise da je prijavljeno nakon isteka roka za prijavu.

[quote="allllice"]Steta sto ne postoji pravilnik, ovako to opet svatko moze po svome, kak mu dodje...[/quote]

Mislim da postoji, samo ga nitko od nas nije vidio. :lol:
allllice (napisa):
vsego (napisa):
Zasto prof. ne bi smio odobriti nekome da mu izadje na ispit iako je zakasnio s prijavom? A opet, uz Indekse i sl. price, mozda se moze zloupotrijebiti? Te stvari ne mozemo gledati samo u kontekstu MO-a.

Al ja sam i napisala da se ispit ne moze u referadi prijavit bez odobrenja profesora. Dakle, prof. ti moze odobrit ako zeli Smile

Razlika je. Ako Referada prijavi uz odobrenje profesora, onda bi trebao postojati neki pisani trag (npr. tvoja molba koju je netko odobrio). Ako ti prof. sam prijavi ispit, nema nikakvog traga, osim sto u logovima ISVU-a pise da je prijavljeno nakon isteka roka za prijavu.

allllice (napisa):

Mislim da postoji, samo ga nitko od nas nije vidio. Laughing

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum