Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

par pitanja
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Vektorski prostori
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 17 - 14

PostPostano: 19:41 pon, 19. 10. 2009    Naslov: par pitanja Citirajte i odgovorite

krenula rješavati stare zadaće i kolokvije pa imam par pitanja:

1. dobar dio prve zadaće je ponavljanje linearne algebre, pa me zanima hoće li to ući u kolokvij? Jer, po proslogodisnjim kolokvijima, teorijska pitanja su iz linearne algebre (neka)?

2. nije da nisam uspjela naći biortogonalnu (dualnu ) bazu, al to na vježbama nismo radili...(90% sam sigurna u to :D ) pa jel se takve stvari mogu očekivati na kolokviju

3. koliko goD glupo zvučalo, jel mi može netko reći
dim L(L(C^2,C^3),L(C^4)) =? nisam sigurna... :roll:

4. Kako se traži A^-1 (inverz) pomoću minimlnog polinoma?

5. ne volim množit matrice!!! kako to izbjeć? (dok sam na kolokviju) :lol:
krenula rješavati stare zadaće i kolokvije pa imam par pitanja:

1. dobar dio prve zadaće je ponavljanje linearne algebre, pa me zanima hoće li to ući u kolokvij? Jer, po proslogodisnjim kolokvijima, teorijska pitanja su iz linearne algebre (neka)?

2. nije da nisam uspjela naći biortogonalnu (dualnu ) bazu, al to na vježbama nismo radili...(90% sam sigurna u to Very Happy ) pa jel se takve stvari mogu očekivati na kolokviju

dim L(L(C^2,C^3),L(C^4)) =? nisam sigurna... Rolling Eyes

5. ne volim množit matrice!!! kako to izbjeć? (dok sam na kolokviju) Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 20:51 pon, 19. 10. 2009    Naslov: Re: par pitanja Citirajte i odgovorite

[quote="Tygy"]

2. nije da nisam uspjela naći biortogonalnu (dualnu ) bazu, al to na vježbama nismo radili...(90% sam sigurna u to :D ) pa jel se takve stvari mogu očekivati na kolokviju

dim L(L(C^2,C^3),L(C^4)) =? nisam sigurna... :roll:

5. ne volim množit matrice!!! kako to izbjeć? (dok sam na kolokviju) :lol:[/quote]

1. pa dobar dio gradiva je ponavljanje linearne, tako da...

2. prošle godine je kolokvij bio preslika zadaća. Moguće da će to biti i ove, ali za svaki slučaj prođi i traženje dualne baze, nije teško :D

3. 6*16=96 valjda

4. slično ko preko karakterističnog :D
Imaš da matrica A poništava minimalni polinom, pa je
[latex]\alpha_0 I + \alpha_1 A + ... + \alpha_k A^k = 0[/latex]
(k je stupanj minimalnog polinoma, alfe su koeficijenti). Sad prebaciš ovaj dio di je identiteta na drugu stranu, podijeliš sa alfa0 (razl od nule ako je A regularna, razmisli zašto), pa onda pomnožiš sa A^-1 i dobiješ što se tražilo, tj:
[latex]A^{-1}= - \frac{\alpha_1}{\alpha_0} I - ... - \frac{\alpha_k}{\alpha_0} A^{k-1}[/latex]

5. teško da ćeš izbjeć ako će te to tražit :D
Tygy (napisa):

2. nije da nisam uspjela naći biortogonalnu (dualnu ) bazu, al to na vježbama nismo radili...(90% sam sigurna u to Very Happy ) pa jel se takve stvari mogu očekivati na kolokviju

dim L(L(C^2,C^3),L(C^4)) =? nisam sigurna... Rolling Eyes

5. ne volim množit matrice!!! kako to izbjeć? (dok sam na kolokviju) Laughing

1. pa dobar dio gradiva je ponavljanje linearne, tako da...

2. prošle godine je kolokvij bio preslika zadaća. Moguće da će to biti i ove, ali za svaki slučaj prođi i traženje dualne baze, nije teško Very Happy

3. 6*16=96 valjda

4. slično ko preko karakterističnog Very Happy
Imaš da matrica A poništava minimalni polinom, pa je

(k je stupanj minimalnog polinoma, alfe su koeficijenti). Sad prebaciš ovaj dio di je identiteta na drugu stranu, podijeliš sa alfa0 (razl od nule ako je A regularna, razmisli zašto), pa onda pomnožiš sa A^-1 i dobiješ što se tražilo, tj:

5. teško da ćeš izbjeć ako će te to tražit Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 14

PostPostano: 0:09 uto, 20. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala luka...
ovo pod 3....i ja mislim da je valjda 96 :lol:

ma joj, radim evo cijelo popodne i sve znam (vise manje) al mi se neda koliko posla ima oko svega. Prvise pisanja!!!! ruka me boli :lol:
hvala luka...
ovo pod 3....i ja mislim da je valjda 96 Laughing

ma joj, radim evo cijelo popodne i sve znam (vise manje) al mi se neda koliko posla ima oko svega. Prvise pisanja!!!! ruka me boli Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Vektorski prostori Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum