Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Stopiranje uplate demonstratura

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
74 = 97 - 23

PostPostano: 2:40 ned, 1. 11. 2009    Naslov: Stopiranje uplate demonstratura Citirajte i odgovorite

Ako mi uplate demonstrature za prošli semestar, preć ću onaj limit od 10 200 kn u 2009. (primam stpendiju) pa će bit cirkusa oko poreza.

Gadno sam se opekla za 2008. pa ne bi da se ponovi.
Saznala prije koji dan pa zato tek sad pitam.

Kome trebam pisat da se odričem tih 600 kn i treba li to gdje ovjerit?
Ako mi uplate demonstrature za prošli semestar, preć ću onaj limit od 10 200 kn u 2009. (primam stpendiju) pa će bit cirkusa oko poreza.

Gadno sam se opekla za 2008. pa ne bi da se ponovi.
Saznala prije koji dan pa zato tek sad pitam.

Kome trebam pisat da se odričem tih 600 kn i treba li to gdje ovjerit?

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 7:56 ned, 1. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mozes napisati (za druge) sto znaci da si se gadno opekla?

Inace, nije li tih 10200 neoporezivo pa da se porez placa samo na ono sto predje taj iznos? :-k

Ne znam da li se mozes odreci tih novaca... :/ Eventualno da ne budes demonstrator? :-k

Jerbo nije legalno da se novci isplate nekome drugome na racun, za sve one kojima je to palo na pamet kao rjesenje problema.

Inace, nije li tih 10200 neoporezivo pa da se porez placa samo na ono sto predje taj iznos? Think

Ne znam da li se mozes odreci tih novaca... Ehm? Eventualno da ne budes demonstrator? Think

Jerbo nije legalno da se novci isplate nekome drugome na racun, za sve one kojima je to palo na pamet kao rjesenje problema.

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 10:55 ned, 1. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gadno si se opekla jer su te roditelji imali na poreznoj kartici kao poreznu olakšicu, pa su morali platiti porez zbog tvoje zarade. A to je u slučaju kad pređeš taj limit od 10200 kn. Neka te skinu što prije sa porezne kartice i stvar će biti rješena. To se isto dogodilo mojoj mami prije godinu dana. Umjesto povrata poreza, morala je nakon prijave poreza još platiti 2700 kn poreza zbog mene. :oops:

Inače, limit na zaradu preko SCa je 47500 kn. Toliko je neoporezivo. Sve preko toga se oporezuje stopom od 25%. Znači, ukoliko ti u godini dana zaradiš 55000 kn, porez plaćaš samo na tu razliku (7500 kn). Ali ne na način da ti pošalju uplatnicu, nego ti dođe plaća umanjena za 25% čim pređeš taj limit.
Gadno si se opekla jer su te roditelji imali na poreznoj kartici kao poreznu olakšicu, pa su morali platiti porez zbog tvoje zarade. A to je u slučaju kad pređeš taj limit od 10200 kn. Neka te skinu što prije sa porezne kartice i stvar će biti rješena. To se isto dogodilo mojoj mami prije godinu dana. Umjesto povrata poreza, morala je nakon prijave poreza još platiti 2700 kn poreza zbog mene. Embarassed

Inače, limit na zaradu preko SCa je 47500 kn. Toliko je neoporezivo. Sve preko toga se oporezuje stopom od 25%. Znači, ukoliko ti u godini dana zaradiš 55000 kn, porez plaćaš samo na tu razliku (7500 kn). Ali ne na način da ti pošalju uplatnicu, nego ti dođe plaća umanjena za 25% čim pređeš taj limit.

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 12:59 ned, 1. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]Mozes napisati (za druge) sto znaci da si se gadno opekla?[/quote]
Prešla sam limit za neke 4000 i nešto sitno kuna i sad treba platit 2000 i nešto kn poreza,
[quote="Nesi"]Ne znam da li se mozes odreci tih novaca... :/ Eventualno da ne budes demonstrator? :-k

Jerbo nije legalno da se novci isplate nekome drugome na racun, za sve one kojima je to palo na pamet kao rjesenje problema.[/quote]
Nisam ni mislila da isplate preko tuđeg računa, a demonstrature sam već odradila. Mislila sam da mi se baš ne uplate.
[quote="kenny"]Gadno si se opekla jer su te roditelji imali na poreznoj kartici kao poreznu olakšicu, pa su morali platiti porez zbog tvoje zarade. A to je u slučaju kad pređeš taj limit od 10200 kn. Neka te skinu što prije sa porezne kartice i stvar će biti rješena. To se isto dogodilo mojoj mami prije godinu dana. Umjesto povrata poreza, morala je nakon prijave poreza još platiti 2700 kn poreza zbog mene. :oops:[/quote]
Fala puno :)
Nesi (napisa):

Prešla sam limit za neke 4000 i nešto sitno kuna i sad treba platit 2000 i nešto kn poreza,
Nesi (napisa):
Ne znam da li se mozes odreci tih novaca... Ehm? Eventualno da ne budes demonstrator? Think

Nisam ni mislila da isplate preko tuđeg računa, a demonstrature sam već odradila. Mislila sam da mi se baš ne uplate.
kenny (napisa):
Gadno si se opekla jer su te roditelji imali na poreznoj kartici kao poreznu olakšicu, pa su morali platiti porez zbog tvoje zarade. A to je u slučaju kad pređeš taj limit od 10200 kn. Neka te skinu što prije sa porezne kartice i stvar će biti rješena. To se isto dogodilo mojoj mami prije godinu dana. Umjesto povrata poreza, morala je nakon prijave poreza još platiti 2700 kn poreza zbog mene. Embarassed

Fala puno Smile

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum