Gadno si se opekla jer su te roditelji imali na poreznoj kartici kao poreznu olakšicu, pa su morali platiti porez zbog tvoje zarade. A to je u slučaju kad pređeš taj limit od 10200 kn. Neka te skinu što prije sa porezne kartice i stvar će biti rješena. To se isto dogodilo mojoj mami prije godinu dana. Umjesto povrata poreza, morala je nakon prijave poreza još platiti 2700 kn poreza zbog mene. :oops:
Inače, limit na zaradu preko SCa je 47500 kn. Toliko je neoporezivo. Sve preko toga se oporezuje stopom od 25%. Znači, ukoliko ti u godini dana zaradiš 55000 kn, porez plaćaš samo na tu razliku (7500 kn). Ali ne na način da ti pošalju uplatnicu, nego ti dođe plaća umanjena za 25% čim pređeš taj limit.
Gadno si se opekla jer su te roditelji imali na poreznoj kartici kao poreznu olakšicu, pa su morali platiti porez zbog tvoje zarade. A to je u slučaju kad pređeš taj limit od 10200 kn. Neka te skinu što prije sa porezne kartice i stvar će biti rješena. To se isto dogodilo mojoj mami prije godinu dana. Umjesto povrata poreza, morala je nakon prijave poreza još platiti 2700 kn poreza zbog mene.
Inače, limit na zaradu preko SCa je 47500 kn. Toliko je neoporezivo. Sve preko toga se oporezuje stopom od 25%. Znači, ukoliko ti u godini dana zaradiš 55000 kn, porez plaćaš samo na tu razliku (7500 kn). Ali ne na način da ti pošalju uplatnicu, nego ti dođe plaća umanjena za 25% čim pređeš taj limit.