Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Greg Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:54 pet, 13. 2. 2004 Naslov: |
|
|
Tesko da ce ti netko na Forumu znati odgovoriti; prava adresa je nasa Referada, a oni - na zalost - jos uvijek ne posjecuju Forum. :(
Ono sto ti mogu preporuciti je da ipak matematicke kolegije spremas i polazes ovdje zbog razlicitog pristupa. :) Koliko sam cuo, na FERu je puno veci naglasak na "[i]Kako ovo izracunati?[/i]" i "[i]Kako rijesiti ovaj konkretni zadatak?[/i]". :? Na Matematici je veci naglasak (na usmenom ispitu) na teoriji (znas ono, dokazi i sl); jednostavno, sistem razmisljanja je nesto drugaciji, a prva godina je tu da te njezno pripremi za daljnje drilanje... 8)
(S ovim gore "[i]njezno[/i]" se mnogi ne bi slozili, ali cut cemo ih za godinu-dvije... :twisted: ;))
Welcome to the Dark Side! :mracnjak: :black: :robot:
Tesko da ce ti netko na Forumu znati odgovoriti; prava adresa je nasa Referada, a oni - na zalost - jos uvijek ne posjecuju Forum.
Ono sto ti mogu preporuciti je da ipak matematicke kolegije spremas i polazes ovdje zbog razlicitog pristupa. Koliko sam cuo, na FERu je puno veci naglasak na "Kako ovo izracunati?" i "Kako rijesiti ovaj konkretni zadatak?". Na Matematici je veci naglasak (na usmenom ispitu) na teoriji (znas ono, dokazi i sl); jednostavno, sistem razmisljanja je nesto drugaciji, a prva godina je tu da te njezno pripremi za daljnje drilanje...
(S ovim gore "njezno" se mnogi ne bi slozili, ali cut cemo ih za godinu-dvije... )
Welcome to the Dark Side!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)
|
Postano: 18:21 pet, 13. 2. 2004 Naslov: elektrika |
|
|
Odgovor nije trivijalan i neces ga dobiti telefonskim upitom u referadi. Naime tete u referadi nemaju tablicu u kojoj pise koji se ispiti s elektrike kod nas priznaju, a koji ne. Za svaki pojedini kolegij se trazi misljenje predmetnog nastavnika, na koje moze utjecati i ocjena koju si tamo dobio. Postupak je dosta kompliciran. Na elektrici treba traziti sluzbeni sadrzaj kolegija te potvrdu da si ispite polozio (indeks nije dokaz, bez prijavnica ne vrijedi nista), napisati molbu i predati na referadu. Kad svi predmetni nastavnici daju misljenje, onda se na osnovu bodova koje nose ispiti koji su ti priznati moze odrediti na koju ces godinu, prvu ili drugu. Mislim, izvedivo je, nisi prvi, ali zahtjeva odredjeni administrativni postupak koji moze potrajati nekoliko tjedana.
Odgovor nije trivijalan i neces ga dobiti telefonskim upitom u referadi. Naime tete u referadi nemaju tablicu u kojoj pise koji se ispiti s elektrike kod nas priznaju, a koji ne. Za svaki pojedini kolegij se trazi misljenje predmetnog nastavnika, na koje moze utjecati i ocjena koju si tamo dobio. Postupak je dosta kompliciran. Na elektrici treba traziti sluzbeni sadrzaj kolegija te potvrdu da si ispite polozio (indeks nije dokaz, bez prijavnica ne vrijedi nista), napisati molbu i predati na referadu. Kad svi predmetni nastavnici daju misljenje, onda se na osnovu bodova koje nose ispiti koji su ti priznati moze odrediti na koju ces godinu, prvu ili drugu. Mislim, izvedivo je, nisi prvi, ali zahtjeva odredjeni administrativni postupak koji moze potrajati nekoliko tjedana.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:26 pet, 13. 2. 2004 Naslov: Re: elektrika |
|
|
[quote="Edo"]Mislim, izvedivo je, nisi prvi, ali zahtjeva odredjeni administrativni postupak koji moze potrajati nekoliko tjedana.[/quote]
To znaci da treba krenuti vec sada, a ne tek kad dodje vrijeme upisa? :shock:
Edo (napisa): | Mislim, izvedivo je, nisi prvi, ali zahtjeva odredjeni administrativni postupak koji moze potrajati nekoliko tjedana. |
To znaci da treba krenuti vec sada, a ne tek kad dodje vrijeme upisa?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Greg Gost
|
|
[Vrh] |
|
Astrea Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ay4u5unwzb Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:48 pon, 23. 2. 2004 Naslov: Re: fala.. |
|
|
[quote="Greg"]e to je to...fala ekipo..znam da treba vijece to razmotrit, pa cu dat negdje na ljeto...
mislio sam ako ima neko ko se tako prebacivao pa da mi da koji dojam...
bap[/quote]
Nisam se prebacivao sa FERa, na svu srecu :-), ali imam prijatelja koji je ovu godinu uspisao na PMFu, a prije toga je proveo godinu dana na FERu. Ukratko, pisao je prijemni na PMFu, redovno upisao kao i ostatak pucanstva, a onda se dogovorio sa par profesora da mu priznaju neke predmete koje je polozio na FERu. Konkretno, mislim da je rijec o linearnoj 1 (i mozda 2).
Kakva bi procedura bila da je upisao drugu godinu na FERu, pa se onda prebacivao - ne znam. Vjerojatno bi mu dopustili da upise drugu godinu na PMFu, te bi morao poloziti razliku ispita. But, that's my guess...
Greg (napisa): | e to je to...fala ekipo..znam da treba vijece to razmotrit, pa cu dat negdje na ljeto...
mislio sam ako ima neko ko se tako prebacivao pa da mi da koji dojam...
bap |
Nisam se prebacivao sa FERa, na svu srecu , ali imam prijatelja koji je ovu godinu uspisao na PMFu, a prije toga je proveo godinu dana na FERu. Ukratko, pisao je prijemni na PMFu, redovno upisao kao i ostatak pucanstva, a onda se dogovorio sa par profesora da mu priznaju neke predmete koje je polozio na FERu. Konkretno, mislim da je rijec o linearnoj 1 (i mozda 2).
Kakva bi procedura bila da je upisao drugu godinu na FERu, pa se onda prebacivao - ne znam. Vjerojatno bi mu dopustili da upise drugu godinu na PMFu, te bi morao poloziti razliku ispita. But, that's my guess...
|
|
[Vrh] |
|
checks Forumaš(ica)
|
Postano: 19:24 sri, 25. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Da malo oživim ovaj thread... :D
Razmišljam o prebacivanju s fer-a na pmf mat te me, kao i kolegu prije 4 godine, zanima koji se predmeti sređeni na feru priznaju na pmf mat (pretpotstavljam da se nešto promjenilo u zadnje 4 godine?).
Položit ću sve predmete prve godine (Mat1, Mat2, Programiranje i programsko inženjerstvo, Algoritmi i strukture podataka, Fiz1 i još neke za koje mislim da se ne bi priznali na pmf mat jer ih vrlo vjerojatno ni nema).
So, što bi mi od Matematičke analize 1, Linearne algebre 1, Elementarne matematike 1, Uvoda u računarstvo, Matematičke analize 2, Linearne algebre 2, Elementarne matematike 2 i Programiranja (C) mogli priznati?
Također, jesam li se prekasno sjetio s obzirom da papirologija and stuff vrlo vjerojatno mogu potrajati? :D
Da malo oživim ovaj thread...
Razmišljam o prebacivanju s fer-a na pmf mat te me, kao i kolegu prije 4 godine, zanima koji se predmeti sređeni na feru priznaju na pmf mat (pretpotstavljam da se nešto promjenilo u zadnje 4 godine?).
Položit ću sve predmete prve godine (Mat1, Mat2, Programiranje i programsko inženjerstvo, Algoritmi i strukture podataka, Fiz1 i još neke za koje mislim da se ne bi priznali na pmf mat jer ih vrlo vjerojatno ni nema).
So, što bi mi od Matematičke analize 1, Linearne algebre 1, Elementarne matematike 1, Uvoda u računarstvo, Matematičke analize 2, Linearne algebre 2, Elementarne matematike 2 i Programiranja (C) mogli priznati?
Također, jesam li se prekasno sjetio s obzirom da papirologija and stuff vrlo vjerojatno mogu potrajati?
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)