Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Rezultati roka od 18.02.2004.
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Teorija skupova
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
12 = 16 - 4

PostPostano: 11:57 sri, 18. 2. 2004    Naslov: Rezultati roka od 18.02.2004. Citirajte i odgovorite

Rezultati roka iz TEORIJE SKUPOVA će biti ranije izvješeni nego što je najavljeno (najvjerojatnije danas, srijeda 18.02.2004.) Eventualne žalbe ce ce primati u petak u 09:00 (do 09:30). Ukoliko netko zbog zakašnjele ispravke ne dođe na vrijeme na žalbe, molim da mi se obrati e-mailom (bruckler@math.hr).

FMB
Rezultati roka iz TEORIJE SKUPOVA će biti ranije izvješeni nego što je najavljeno (najvjerojatnije danas, srijeda 18.02.2004.) Eventualne žalbe ce ce primati u petak u 09:00 (do 09:30). Ukoliko netko zbog zakašnjele ispravke ne dođe na vrijeme na žalbe, molim da mi se obrati e-mailom (bruckler@math.hr).

FMB

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 15:06 sri, 18. 2. 2004    Naslov: Re: Rezultati roka od 18.02.2004. Citirajte i odgovorite

Upravo sam ispravila ispite iz Teorije skupova. Jedan od zadataka bio je prebrojati koliko ima funkcija koje su jednom, ali ne i dvaput, derivabilne u 1. Greske koje su se pojavile ticu se iskljucivo gradiva MA1, pa smatram da je apsolutno nužno da na njih ovdje upozorim.

Svi, osim dvoje studenata, razmisljali su na iduci nacin: da bi funkcija bila derivabilna, mora biti neprekidna, a kako neprekidnih funkcija na R znamo koliko ima, znaci da funkcija koje su derivabilne u 1, ali nisu dvaput, nema vise nego neprekidnih funkcija na R.

Problem je u slijedecem: tocno je da funkcija ne moze biti derivabilna [i]u 1[/i] ako nije neprekidna [i]u 1[/i]. No to ne znači da je neprekidna na cijelom skupu R. Ima puno (jaaaako puno :wink: ) funkcija koje su neprekidne u točki 1, ali nisu neprekidne na R (pa čak ni na nekom manjem podskupu). Točnije, ima ih 2^c. A toliko ima i gore traženih funkcija.

FMB :patkica:
Upravo sam ispravila ispite iz Teorije skupova. Jedan od zadataka bio je prebrojati koliko ima funkcija koje su jednom, ali ne i dvaput, derivabilne u 1. Greske koje su se pojavile ticu se iskljucivo gradiva MA1, pa smatram da je apsolutno nužno da na njih ovdje upozorim.

Svi, osim dvoje studenata, razmisljali su na iduci nacin: da bi funkcija bila derivabilna, mora biti neprekidna, a kako neprekidnih funkcija na R znamo koliko ima, znaci da funkcija koje su derivabilne u 1, ali nisu dvaput, nema vise nego neprekidnih funkcija na R.

Problem je u slijedecem: tocno je da funkcija ne moze biti derivabilna u 1 ako nije neprekidna u 1. No to ne znači da je neprekidna na cijelom skupu R. Ima puno (jaaaako puno Wink ) funkcija koje su neprekidne u točki 1, ali nisu neprekidne na R (pa čak ni na nekom manjem podskupu). Točnije, ima ih 2^c. A toliko ima i gore traženih funkcija.

FMB Patkica

Gost

PostPostano: 16:10 čet, 19. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel se zna kad je usmeni kod prof. Vukovica ili bar kad je dogovor za usmeni?
Il da mu se javimo mailom?

[Vrh]
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 8:58 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Jel se zna kad je usmeni kod prof. Vukovica ili bar kad je dogovor za usmeni?
Il da mu se javimo mailom?[/quote]

Zna se za 9 od 13 studenata (iduci cetvrtak, 26.2., u 13, 14, 15). Razlog zasto se ne zna za preostalih 4 je da sam pri printanju rezultata prekjucer previdila drugi dio abecede te profesoru poslala krivi broj studenata za usmeni. A to sam shvatila prije 5 minuta :oops: :roll:

Poslala sam mu mail i zamolila ga da cim prije to napise na oglasnu plocu (mene nakon jutros nema na faksu do srijede ujutro).

FMB
Anonymous (napisa):

Zna se za 9 od 13 studenata (iduci cetvrtak, 26.2., u 13, 14, 15). Razlog zasto se ne zna za preostalih 4 je da sam pri printanju rezultata prekjucer previdila drugi dio abecede te profesoru poslala krivi broj studenata za usmeni. A to sam shvatila prije 5 minuta Embarassed Rolling Eyes

Poslala sam mu mail i zamolila ga da cim prije to napise na oglasnu plocu (mene nakon jutros nema na faksu do srijede ujutro).

FMB

fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 19:03 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Jel se zna kad je usmeni kod prof. Vukovica ili bar kad je dogovor za usmeni?
Il da mu se javimo mailom?[/quote]

Dakle 9 od 13 studenata je u četvrtak u 13,14,15 sati (po troje), ostalih 4 (s kraja abecede) su u petak u 10. Tko je točno kad, pogledajte na oglasnoj ploči (ovih 4 u petak su oni kojima zasad kao termin piše ?, ali profesor će termin napisati u ponedjeljak).

FMB
Anonymous (napisa):

Dakle 9 od 13 studenata je u četvrtak u 13,14,15 sati (po troje), ostalih 4 (s kraja abecede) su u petak u 10. Tko je točno kad, pogledajte na oglasnoj ploči (ovih 4 u petak su oni kojima zasad kao termin piše ?, ali profesor će termin napisati u ponedjeljak).

FMB

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Teorija skupova Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum