Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Malo malo sam znatiželjna

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Metode matematičke fizike
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
74 = 97 - 23

PostPostano: 20:55 sub, 29. 5. 2010    Naslov: Malo malo sam znatiželjna Citirajte i odgovorite

Pozdrav svim vjernim čitateljima.
Evo nas u ovosubotnjem proljetnom izdanju svima nam omiljene kolumne `Masiela uči MMF`.

Imam malo pitanja za razgibavanje vaših prstiju i moždanih stanica.

Pa ovako...

Prošle godine je bio na kolokviju jedan lijep zadatak ili možda ružan.
Ime mu je bilo 3.

Vidjela sam u vježbama asistentice Strčević da na kraju ima neki komentar u stilu; nađemo k za koji je nešto različito od nule. I onda kao pogodimo da je k=2.
Možete l` mi objasnit kako si mogu olakšat to pogađanje, kad pogađamo, a kad ostavljamo općenito zapisane koeficijente (samo kad imamo općenito zadanu fju f(x) ili?) i tako to.

Na istim vježbama ste radili neke zadačiće s x, y, da li je nešto S-L zadaća, i tako to.

E sad ovaj s x i y. Baca on meni na S-L zadaću, ALI!
Zadaje mi glavobolje, a ja ne znam što da zadam njemu.
Isto bi mi trebalo neko objašnjenje kako da na njega gledam i kako da mu priđem.

Naravno, teorijske s kolokvija još nisam pokušavala, ali ne bi bilo zgorega ako biste mi ih mogli prošvercat. Rješenja naravno. Mojoj sreći neće biti kraja.

Hvala na čitanju.
Neću nikog pojest ako mi odgovori :)
Pozdrav svim vjernim čitateljima.
Evo nas u ovosubotnjem proljetnom izdanju svima nam omiljene kolumne `Masiela uči MMF`.

Imam malo pitanja za razgibavanje vaših prstiju i moždanih stanica.

Pa ovako...

Prošle godine je bio na kolokviju jedan lijep zadatak ili možda ružan.
Ime mu je bilo 3.

Vidjela sam u vježbama asistentice Strčević da na kraju ima neki komentar u stilu; nađemo k za koji je nešto različito od nule. I onda kao pogodimo da je k=2.
Možete l` mi objasnit kako si mogu olakšat to pogađanje, kad pogađamo, a kad ostavljamo općenito zapisane koeficijente (samo kad imamo općenito zadanu fju f(x) ili?) i tako to.

Na istim vježbama ste radili neke zadačiće s x, y, da li je nešto S-L zadaća, i tako to.

E sad ovaj s x i y. Baca on meni na S-L zadaću, ALI!
Zadaje mi glavobolje, a ja ne znam što da zadam njemu.
Isto bi mi trebalo neko objašnjenje kako da na njega gledam i kako da mu priđem.

Naravno, teorijske s kolokvija još nisam pokušavala, ali ne bi bilo zgorega ako biste mi ih mogli prošvercat. Rješenja naravno. Mojoj sreći neće biti kraja.

Hvala na čitanju.
Neću nikog pojest ako mi odgovori Smile

lajka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 23:44 sub, 29. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja se takodjer pridruzujem zeljama za objasnjenje oko odredjivanja tih koeficijenata.. :)

Evo kako sam rjesila ovaj teorijski od prosle godine..samo cu u natuknicama jer mi se neda bas toliko tipkat, al ako triba, mogu raspisat...

Prvo se rjesi ova jednadzba, dobije se u(x,y) = f(x+(1(2)y)+g(x-(1/2)y). Drugi podatak koji imamo je paralelnost stranica sa pravcima y = 2x i y = -2x, pa ce se zbog toga stranica AB nalaziti na pravcu y = -2x+a, stranica BC na pravcu y = 2x+b, stranica CD na pravcu y = -2x+c i stranica AD na pravcu y = 2x+d.
Gledamo sjecista tih pravaca i tako dobivamo tocke A,B,C,D. Njihove koordinate uvrstimo u u(x,y) = f(x+(1(2)y)+g(x-(1/2)y) i kada sve dobiveno uvrstimo u u(A)+u(C)=u(B)+u(D), vidimo da jednakost vrijedi.
Ja se takodjer pridruzujem zeljama za objasnjenje oko odredjivanja tih koeficijenata.. Smile

Evo kako sam rjesila ovaj teorijski od prosle godine..samo cu u natuknicama jer mi se neda bas toliko tipkat, al ako triba, mogu raspisat...

Prvo se rjesi ova jednadzba, dobije se u(x,y) = f(x+(1(2)y)+g(x-(1/2)y). Drugi podatak koji imamo je paralelnost stranica sa pravcima y = 2x i y = -2x, pa ce se zbog toga stranica AB nalaziti na pravcu y = -2x+a, stranica BC na pravcu y = 2x+b, stranica CD na pravcu y = -2x+c i stranica AD na pravcu y = 2x+d.
Gledamo sjecista tih pravaca i tako dobivamo tocke A,B,C,D. Njihove koordinate uvrstimo u u(x,y) = f(x+(1(2)y)+g(x-(1/2)y) i kada sve dobiveno uvrstimo u u(A)+u(C)=u(B)+u(D), vidimo da jednakost vrijedi.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 0:07 ned, 30. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala hvala :bighug:
Hvala hvala Jako veliki zagrljaj

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Metode matematičke fizike Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum