Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
piko Forumaš(ica)

|
Postano: 11:47 ned, 28. 2. 2010 Naslov: Fubinijev teorem |
|
|
u [url=http://web.math.hr/nastava/difraf/int/pred/p_o5.pdf]dokazu Fubinijevog teorema[/url] pred kraj (str. 9) želimo pokazati
[latex]\int_A f = \int_a^b g(x)dx[/latex]
koristimo (5.1) [latex]s_f(P) \leq s_g(P_{[a,b]}) \leq S_g(P_{[a,b]}) \leq S_f(P)[/latex]
Za proizvoljnu particiju [latex]P=(P_{[a,b]},P_{[c,d]})[/latex],
[latex]S_g(P_{[a,b]})[/latex] će biti jedna gornja Darbouxova suma od [latex]g[/latex]. kako je [latex]I^*(g)[/latex] infimum svih gornjih Darbouxovih suma, jasno mi je da vrijedi (prema (5.1))
[latex]I^*(g) \leq S_g(P_{[a,b]}) \leq S_f(P)[/latex]
odnosno, (5.1) možemo proširiti kao
[latex]s_f(P) \leq s_g(P_{[a,b]})\leq I_*(g) \leq I^*(g) \leq S_g(P_{[a,b]}) \leq S_f(P)[/latex][color=white]......[/color](5.1a)
E sad, moje je pitanje: zašto vrijedi [latex]I^*(f) \geq I^*(g)[/latex] i otkud to slijedi? Ako je [latex]I^*(f)[/latex] veće od [latex]I^*(g)[/latex], gdje (tj. između kojih članova) bi ga se moglo ubaciti u (5.1a)?
Puno hvala na pomoći! :zlatnizub:
u dokazu Fubinijevog teorema pred kraj (str. 9) želimo pokazati
koristimo (5.1)
Za proizvoljnu particiju ,
će biti jedna gornja Darbouxova suma od . kako je infimum svih gornjih Darbouxovih suma, jasno mi je da vrijedi (prema (5.1))
odnosno, (5.1) možemo proširiti kao
......(5.1a)
E sad, moje je pitanje: zašto vrijedi i otkud to slijedi? Ako je veće od , gdje (tj. između kojih članova) bi ga se moglo ubaciti u (5.1a)?
Puno hvala na pomoći!
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
piko Forumaš(ica)