Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Raz Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 6:11 pet, 28. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Jer privatnim dijelovima mogu pristupiti samo fje članice. Ako pak varijablama staviš pravila pristupa na protected, onda mogu i friend fje, ali se ne može izvana.
Jer privatnim dijelovima mogu pristupiti samo fje članice. Ako pak varijablama staviš pravila pristupa na protected, onda mogu i friend fje, ali se ne može izvana.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
Raz Forumaš(ica)
|
Postano: 11:33 pet, 28. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Da, sve bi mi to imalo smisla da nemam jedan neclanski friend operator koji prima int i const referencu na strukturu i MOZE pristupiti privatnim dijelovima. Ne znam ,zbunjujen sam.
edit: Skuzio sam :D daje mi da ih usporedim, al naravno da mi neda da ih mjenjam.
Btw Luuka friend moze pristupati private elementim strukture, barem tak pise na slajdovima iz vjezbi.
Da, sve bi mi to imalo smisla da nemam jedan neclanski friend operator koji prima int i const referencu na strukturu i MOZE pristupiti privatnim dijelovima. Ne znam ,zbunjujen sam.
edit: Skuzio sam daje mi da ih usporedim, al naravno da mi neda da ih mjenjam.
Btw Luuka friend moze pristupati private elementim strukture, barem tak pise na slajdovima iz vjezbi.
_________________ One good thing about music,when it hits: you feel no pain
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 14:09 pet, 28. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Jel mi moze neko razjasnit sta ovo znaci .. Treba omogućiti i
mijenjanje nosivosti upotrebom operatora [] s lijeve strane pridruživanja.
??
*Vlak[int]: ako je indeks nenegativan, vraća nosivost tog vagona od početka, kao u
C-poljima ([0] znači početni vagon, [1] sljedeći,...); ako je indeks negativan, vraća
nosivost tog vagona od kraja ([-1] daje posljednji vagon, [-2] pretposljednji,...).
Smijete pretpostaviti da će indeksirani vagon uvijek postojati. Treba omogućiti i
mijenjanje nosivosti upotrebom operatora [] s lijeve strane pridruživanja.*
Jel mi moze neko razjasnit sta ovo znaci .. Treba omogućiti i
mijenjanje nosivosti upotrebom operatora [] s lijeve strane pridruživanja.
??
*Vlak[int]: ako je indeks nenegativan, vraća nosivost tog vagona od početka, kao u
C-poljima ([0] znači početni vagon, [1] sljedeći,...); ako je indeks negativan, vraća
nosivost tog vagona od kraja ([-1] daje posljednji vagon, [-2] pretposljednji,...).
Smijete pretpostaviti da će indeksirani vagon uvijek postojati. Treba omogućiti i
mijenjanje nosivosti upotrebom operatora [] s lijeve strane pridruživanja.*
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:32 pet, 28. 5. 2010 Naslov: |
|
|
znači da moraš omogućit mijenjanje nosivosti tog vagona. ak ti pozove V[7] moraš mu vratit pointer, referencu, štogod već na sedmi vagon da bi mogo promijenit njegovu nosivost
znači da moraš omogućit mijenjanje nosivosti tog vagona. ak ti pozove V[7] moraš mu vratit pointer, referencu, štogod već na sedmi vagon da bi mogo promijenit njegovu nosivost
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:17 pet, 28. 5. 2010 Naslov: |
|
|
takodjer zad s vlakovima, jel ovaj operator vraca bool? mislim jedino mi tak radi, a u zad nije naglaseno kaj treba vracat?
/*binarni |, koji na vlak koji je zadan jednim operandom dodaje vagon nosivosti jednake
drugom operandu, ako je on pozitivan (inače vlak ostaje nepromijenjen). Vlak|double
dodaje vagon na kraj, double|Vlak na početak. Operator treba promijeniti operand
koji je tipa Vlak.*/
takodjer zad s vlakovima, jel ovaj operator vraca bool? mislim jedino mi tak radi, a u zad nije naglaseno kaj treba vracat?
/*binarni |, koji na vlak koji je zadan jednim operandom dodaje vagon nosivosti jednake
drugom operandu, ako je on pozitivan (inače vlak ostaje nepromijenjen). Vlak|double
dodaje vagon na kraj, double|Vlak na početak. Operator treba promijeniti operand
koji je tipa Vlak.*/
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Tindariel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
konjina Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Ally Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ally Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vip Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 0:35 uto, 1. 6. 2010 Naslov: |
|
|
kaže u zadatku "neki podvlak", što bi značilo prvi na koji naiđe...mene zanima ovo: piše niz susjednih vagona, da li onda može npr. samo jedan vagon činit taj podvlak?i što vraća ako je x negativan, s obzirom da znamo da su nosivosti pozitivne?
nije mi jasno ovo s mijenjanjem nosivosti s operatorom[] s lijeve strane pridruživanja, iznad piše da taj operator vraća nosivost nekog vagona, ovisno o x-u,dakle vraća neki double, kako ću sad odjednom vratiti i pointer ili referncu?
da li recimo unarni operator-- može biti void ili vraća referencu na vlak, i što znači da na praznom vlaku nema efekta, to jednostavno zanemarimo,kao to se ne može dogoditi?
kaže u zadatku "neki podvlak", što bi značilo prvi na koji naiđe...mene zanima ovo: piše niz susjednih vagona, da li onda može npr. samo jedan vagon činit taj podvlak?i što vraća ako je x negativan, s obzirom da znamo da su nosivosti pozitivne?
nije mi jasno ovo s mijenjanjem nosivosti s operatorom[] s lijeve strane pridruživanja, iznad piše da taj operator vraća nosivost nekog vagona, ovisno o x-u,dakle vraća neki double, kako ću sad odjednom vratiti i pointer ili referncu?
da li recimo unarni operator– može biti void ili vraća referencu na vlak, i što znači da na praznom vlaku nema efekta, to jednostavno zanemarimo,kao to se ne može dogoditi?
|
|
[Vrh] |
|
i v a n č i c a Forumaš(ica)
|
Postano: 10:14 uto, 1. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote]kaže u zadatku "neki podvlak", što bi značilo prvi na koji naiđe...mene zanima ovo: piše niz susjednih vagona, da li onda može npr. samo jedan vagon činit taj podvlak?i što vraća ako je x negativan, s obzirom da znamo da su nosivosti pozitivne? [/quote]
vlak koji ima samo jedan vagon isto je vlak, pa tako i podvlak,bolje bi bilo pitanje sta ce se vratiti ako je podvlak jednak pocetnom podvlaku? ako je x negativan vraca se prazan vlak,ili ako je 0
Citat: | kaže u zadatku "neki podvlak", što bi značilo prvi na koji naiđe...mene zanima ovo: piše niz susjednih vagona, da li onda može npr. samo jedan vagon činit taj podvlak?i što vraća ako je x negativan, s obzirom da znamo da su nosivosti pozitivne? |
vlak koji ima samo jedan vagon isto je vlak, pa tako i podvlak,bolje bi bilo pitanje sta ce se vratiti ako je podvlak jednak pocetnom podvlaku? ako je x negativan vraca se prazan vlak,ili ako je 0
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:50 uto, 1. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[code:1]double& operator[] (int ind)[/code:1]
[code:1]Vlak& operator-- ()[/code:1]
Kod: | double& operator[] (int ind) |
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
Vip Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:13 uto, 1. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="i v a n č i c a"][quote]kaže u zadatku "neki podvlak", što bi značilo prvi na koji naiđe...mene zanima ovo: piše niz susjednih vagona, da li onda može npr. samo jedan vagon činit taj podvlak?i što vraća ako je x negativan, s obzirom da znamo da su nosivosti pozitivne? [/quote]
vlak koji ima samo jedan vagon isto je vlak, pa tako i podvlak,bolje bi bilo pitanje sta ce se vratiti ako je podvlak jednak pocetnom podvlaku? ako je x negativan vraca se prazan vlak,ili ako je 0[/quote]
Zašto bi vraćalo prazan vlak ako je x jednak 0? Imaš vagon nosivosti 0.2, njegovo najveće cijelo je 0 i to je onda podvlak..
i v a n č i c a (napisa): | Citat: | kaže u zadatku "neki podvlak", što bi značilo prvi na koji naiđe...mene zanima ovo: piše niz susjednih vagona, da li onda može npr. samo jedan vagon činit taj podvlak?i što vraća ako je x negativan, s obzirom da znamo da su nosivosti pozitivne? |
vlak koji ima samo jedan vagon isto je vlak, pa tako i podvlak,bolje bi bilo pitanje sta ce se vratiti ako je podvlak jednak pocetnom podvlaku? ako je x negativan vraca se prazan vlak,ili ako je 0 |
Zašto bi vraćalo prazan vlak ako je x jednak 0? Imaš vagon nosivosti 0.2, njegovo najveće cijelo je 0 i to je onda podvlak..
|
|
[Vrh] |
|
|