Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
GO!GO! Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pravipurger Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Renči Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Juraj Siftar Gost
|
|
[Vrh] |
|
bambita Gost
|
|
[Vrh] |
|
Juraj Siftar Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
jerko_leko Gost
|
Postano: 14:30 pet, 11. 6. 2010 Naslov: e |
|
|
moze odma pitanje u vezi popravnih ??
koliko je zadataka i koliko je ukupno bodova ??
kazu da je zapravo 100,a ne 120 bodova,ali jeli onda prolaz 50,ili isto 60 bodova ??
jesu zadatci u jednakom omjeru sto se tice gradiva prvog,i gradiva drugog kolokvija ??
i ako neko ima iskustva sa tim kolokvijima,da javi na sto se vise bazirat,jesu puno tezi u odnosu na kolokvije koji su bili ??
jer cula sam da je prosle godine samo 2 ljudi prosli taj popravni,i da su tih dvoje pali na usmenom, jer je prof kao strozi prema njima....jel to istina ????
kazu da je zapravo 100,a ne 120 bodova,ali jeli onda prolaz 50,ili isto 60 bodova ??
jesu zadatci u jednakom omjeru sto se tice gradiva prvog,i gradiva drugog kolokvija ??
i ako neko ima iskustva sa tim kolokvijima,da javi na sto se vise bazirat,jesu puno tezi u odnosu na kolokvije koji su bili ??
jer cula sam da je prosle godine samo 2 ljudi prosli taj popravni,i da su tih dvoje pali na usmenom, jer je prof kao strozi prema njima....jel to istina ????
|
|
[Vrh] |
|
jerko_leko Gost
|
Postano: 14:36 pet, 11. 6. 2010 Naslov: e |
|
|
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GO!GO! Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:25 pet, 11. 6. 2010 Naslov: |
|
|
Ja se sjecam kakav je bio kolokvij jer sam bio prisutan prosle godine:D
Kolokvij je bio prilicno zahtjevan, vise se baziralo na drugi dio gradiva (odnosno drugi kolokvij) i teorijski zadatak zvuci kao jedan od onih koje smo imali u kolokvijima, e pa nije bas tako jednostavno...:)
Samo za teorijski zadatak je bilo ako se ne varam 5-6 definicija i 2 dokaza ako se dobro sjecam, nemojte me drzati za rijec, a od zadataka kao takvih se samo sjecam racunanja inverza matrice koja je bila prilicno zakomplicirana i bio je jedan sustav sa Gaussom, mislim da podatak koji je dao kolega ante003 da je proslo samo dvoje taj popravni govori dovoljno. Dakle popravni kolokvij je tezak i ljudi sjednite i to naucite tako da razumijete o cemu se radi jer inace cete slusati LA1 dogodine.
Nadam se da sam imalo bio od pomoci
pozz 8) 8) 8)
Ja se sjecam kakav je bio kolokvij jer sam bio prisutan prosle godine:D
Kolokvij je bio prilicno zahtjevan, vise se baziralo na drugi dio gradiva (odnosno drugi kolokvij) i teorijski zadatak zvuci kao jedan od onih koje smo imali u kolokvijima, e pa nije bas tako jednostavno...
Samo za teorijski zadatak je bilo ako se ne varam 5-6 definicija i 2 dokaza ako se dobro sjecam, nemojte me drzati za rijec, a od zadataka kao takvih se samo sjecam racunanja inverza matrice koja je bila prilicno zakomplicirana i bio je jedan sustav sa Gaussom, mislim da podatak koji je dao kolega ante003 da je proslo samo dvoje taj popravni govori dovoljno. Dakle popravni kolokvij je tezak i ljudi sjednite i to naucite tako da razumijete o cemu se radi jer inace cete slusati LA1 dogodine.
Nadam se da sam imalo bio od pomoci
pozz
|
|
[Vrh] |
|
Juraj Siftar Gost
|
Postano: 18:21 pet, 11. 6. 2010 Naslov: |
|
|
Ako nađem file s tim popravnim kolokvijem, objavit ću ovdje.
Struktura je bila: 4 "računska" i 2 "teorijska" kao što piše u pravilima
polaganja. Namjera nije da bude teži od redovitog, ali da pruži
ukupnu sliku o znanju osnovnih stvari, zato je vjerojatno bilo dosta
definicija, no onih najvažnijih, bez kojih se ne može.
Vjerujte da Linearnu algebru 2 teško možete išta pravo shvatiti
ako dobro ne baratate Linearnom algebrom 1.
J. Šiftar
Ako nađem file s tim popravnim kolokvijem, objavit ću ovdje.
Struktura je bila: 4 "računska" i 2 "teorijska" kao što piše u pravilima
polaganja. Namjera nije da bude teži od redovitog, ali da pruži
ukupnu sliku o znanju osnovnih stvari, zato je vjerojatno bilo dosta
definicija, no onih najvažnijih, bez kojih se ne može.
Vjerujte da Linearnu algebru 2 teško možete išta pravo shvatiti
ako dobro ne baratate Linearnom algebrom 1.
J. Šiftar
|
|
[Vrh] |
|
bambita Gost
|
|
[Vrh] |
|
Jurj Siftar Gost
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
lucky5 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Juraj Siftar Gost
|
Postano: 13:43 sub, 12. 6. 2010 Naslov: |
|
|
Elementarna matrica je ona koja se dobije primjenom jedne
element. transf. na jediničnu matricu.
Svaka element. matrica je invertibilna, npr. za zamjenu redaka je
sama sebi inverzna, za množenje skalarom je inverzna ona za množenje
s recipročnim skalarom, a za dodavanje retka inverzna je ona za oduzimanje retka, a ta nije sama po sebi elementarna nego je produkt jedne
za množenje s -1 i jedne za zbrajanje redaka.
Svaka regularna je produkt elementarnih što se vidi iz toga da se regularna može transformirati u jediničnu, dakle množenjem elementarnim matricama dobiva se jedinična (i onda je lako vidjeti da je ta regularna umnožak elementarnih).
To je sve s predavanja pa valjda postoje (mnogobrojne) bilješke i bilježnice o tome, a imate i skripte prof. Bakića na webu (i još neke druge vjerojatno).
Elementarna matrica je ona koja se dobije primjenom jedne
element. transf. na jediničnu matricu.
Svaka element. matrica je invertibilna, npr. za zamjenu redaka je
sama sebi inverzna, za množenje skalarom je inverzna ona za množenje
s recipročnim skalarom, a za dodavanje retka inverzna je ona za oduzimanje retka, a ta nije sama po sebi elementarna nego je produkt jedne
za množenje s -1 i jedne za zbrajanje redaka.
Svaka regularna je produkt elementarnih što se vidi iz toga da se regularna može transformirati u jediničnu, dakle množenjem elementarnim matricama dobiva se jedinična (i onda je lako vidjeti da je ta regularna umnožak elementarnih).
To je sve s predavanja pa valjda postoje (mnogobrojne) bilješke i bilježnice o tome, a imate i skripte prof. Bakića na webu (i još neke druge vjerojatno).
|
|
[Vrh] |
|
lucky5 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
teapot Forumaš(ica)

|
|