Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Changica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
funny bunny Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Changica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
funny bunny Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
Postano: 3:18 sub, 5. 6. 2010 Naslov: |
|
|
A ti si studirao/la u St, pa znaš za sigurno da je u Zg teže? Vidiš, ja sam završio prve dvije u St, druge dvije u Zg. Pa ipak mogu objektivno govoriti o razlici St-Zg. Ti ne možeš, jer ne znaš o čemu pričaš. Pa evo, samo ću ti napomenuti da sam u splitskom indexu imao većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu. A u Zg sam imao većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku. A s druge strane znam kolegicu koja je prve dvije završila u Zg, a druge dvije u St. Ona je u Zg imala većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu, a u St je imala većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku.
Poanta: kako god okreneš - dođe ti na isto. Stoga ne budimo kivni, jalni, ljubomorni...i u krajnjem slučaju ZLOČESTI. I nema se potrebe skrivati iza "mi smatramo". Iza jednog nicka stoji jedna osoba. Sve ostalo je kršenje pravila foruma. A ukoliko zastupaš interese grupe studenata, postoji mjesto i za to.
[size=3]p.s. jadna li je država u kojoj se radi po principu "nemam kravu, ali dao bog da susjedova crkne".[/size]
A ti si studirao/la u St, pa znaš za sigurno da je u Zg teže? Vidiš, ja sam završio prve dvije u St, druge dvije u Zg. Pa ipak mogu objektivno govoriti o razlici St-Zg. Ti ne možeš, jer ne znaš o čemu pričaš. Pa evo, samo ću ti napomenuti da sam u splitskom indexu imao većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu. A u Zg sam imao većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku. A s druge strane znam kolegicu koja je prve dvije završila u Zg, a druge dvije u St. Ona je u Zg imala većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu, a u St je imala većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku.
Poanta: kako god okreneš - dođe ti na isto. Stoga ne budimo kivni, jalni, ljubomorni...i u krajnjem slučaju ZLOČESTI. I nema se potrebe skrivati iza "mi smatramo". Iza jednog nicka stoji jedna osoba. Sve ostalo je kršenje pravila foruma. A ukoliko zastupaš interese grupe studenata, postoji mjesto i za to.
p.s. jadna li je država u kojoj se radi po principu "nemam kravu, ali dao bog da susjedova crkne".
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
Blatko Forumaš(ica)
|
Postano: 5:16 sub, 5. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]A ti si studirao/la u St, pa znaš za sigurno da je u Zg teže? Vidiš, ja sam završio prve dvije u St, druge dvije u Zg. Pa ipak mogu objektivno govoriti o razlici St-Zg. Ti ne možeš, jer ne znaš o čemu pričaš. Pa evo, samo ću ti napomenuti da sam u splitskom indexu imao većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu. A u Zg sam imao većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku. A s druge strane znam kolegicu koja je prve dvije završila u Zg, a druge dvije u St. Ona je u Zg imala većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu, a u St je imala većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku.
[size=3]p.s. jadna li je država u kojoj se radi po principu "nemam kravu, ali dao bog da susjedova crkne".[/size][/quote]
Možda je poanta samo ta da se na višim godinama lakše dobije dobra ocjena.
Kako god, završiti bilo koji studij sigurno nije teže ako uz kolokvije postoje dodatni ispitni rokovi. :wink:
kenny (napisa): | A ti si studirao/la u St, pa znaš za sigurno da je u Zg teže? Vidiš, ja sam završio prve dvije u St, druge dvije u Zg. Pa ipak mogu objektivno govoriti o razlici St-Zg. Ti ne možeš, jer ne znaš o čemu pričaš. Pa evo, samo ću ti napomenuti da sam u splitskom indexu imao većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu. A u Zg sam imao većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku. A s druge strane znam kolegicu koja je prve dvije završila u Zg, a druge dvije u St. Ona je u Zg imala većinom dvojke, uz pokoju bolju ocjenu, a u St je imala većinom dobre ocjene uz pokoju dvojku.
p.s. jadna li je država u kojoj se radi po principu "nemam kravu, ali dao bog da susjedova crkne". |
Možda je poanta samo ta da se na višim godinama lakše dobije dobra ocjena.
Kako god, završiti bilo koji studij sigurno nije teže ako uz kolokvije postoje dodatni ispitni rokovi.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
Postano: 7:43 sub, 5. 6. 2010 Naslov: |
|
|
Joj, sirite paniku kao da ce doci stotine studenata van PMF-MO-a studirat diplomske studije kod nas. Sumljam da ce ih biti vise od 5%.
[quote="Blatko"]
Kako god, završiti bilo koji studij sigurno nije teže ako uz kolokvije postoje dodatni ispitni rokovi. :wink:[/quote]
Nije nuzno, iskustvo sa starih studija govori da to uopce ne mora biti tako. Mnogi koji su presli na novi studij kazu da je sad lakse. Ne znam koliko ce studenata diplomirati na novom 5-godisnjem studiju, ali sam siguran da ce taj broj biti veci od onog sto je diplomiralo u roku od godine dana nakon zadnjeg semestra 4-godisnjeg studija.
Zasto, napadate studije van ZG-a? Recimo, prije bi ste mogli napast FER zbog njegovog sustava relativnog ocjenjivanja (po Gauss-u). Oni se isto mogu javiti za upis kod nas, a poznati su primjeri da upravo zahvaljujuci relativnom kriteriju se na FER-u ponekad 4 dobije s 51%. (Ovaj primjer se dogodio na predmetu Matematika 3.) Ocjene im sluzbeno vrijede isto kao i nase.
I mi imamo dva bitno razlicita preddiplomska studija i svi se mogu javiti na koji god diplomski studij zele.
Joj, sirite paniku kao da ce doci stotine studenata van PMF-MO-a studirat diplomske studije kod nas. Sumljam da ce ih biti vise od 5%.
Blatko (napisa): |
Kako god, završiti bilo koji studij sigurno nije teže ako uz kolokvije postoje dodatni ispitni rokovi. |
Nije nuzno, iskustvo sa starih studija govori da to uopce ne mora biti tako. Mnogi koji su presli na novi studij kazu da je sad lakse. Ne znam koliko ce studenata diplomirati na novom 5-godisnjem studiju, ali sam siguran da ce taj broj biti veci od onog sto je diplomiralo u roku od godine dana nakon zadnjeg semestra 4-godisnjeg studija.
Zasto, napadate studije van ZG-a? Recimo, prije bi ste mogli napast FER zbog njegovog sustava relativnog ocjenjivanja (po Gauss-u). Oni se isto mogu javiti za upis kod nas, a poznati su primjeri da upravo zahvaljujuci relativnom kriteriju se na FER-u ponekad 4 dobije s 51%. (Ovaj primjer se dogodio na predmetu Matematika 3.) Ocjene im sluzbeno vrijede isto kao i nase.
I mi imamo dva bitno razlicita preddiplomska studija i svi se mogu javiti na koji god diplomski studij zele.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:34 sub, 5. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Tvrtko"][quote="mladac"]oprostite, al to sto ne stignete na ovaj rok zapravo nije problem pmf-mo i ne vidim razlog prebacivanja zbog par studenta iz st.
[/quote]
Ovdje se ne radi o prebacivanju nego upisu. Svi vi zavrsetkom jednog studija prestajete biti studenti i upisom drugog postajete ponovo studenti, a na upisu ste jednaki.
Ja mislim da bi PMF-MO-u trebalo biti interesantno da privuce dobre studente i koji su isli negdje drugdje na preddiplomski studij. Pogotovo za diplomske studije koji se ne izvode na drugim mat. odjeljenjima u RH.[/quote]
ma kužim ja šta hoćeš reć, nemam ni ništa da se upišu ovdje. ali ako je već situacija takva, zašto ne probaju riješit na svom matičnom faksu da im srede ranije polaganje, nego što tu pišu "kako oni nama smrde"
opet gledam da nama faks ranije počinje s nastavom nego ostalima, prošle godine su upisi bili prije 1.9. tako da se rok i pomakne na 15.8. opet im neće odgovarat jer prepostavljam da su im rokovi početkom 9mj.
Tvrtko (napisa): | mladac (napisa): | oprostite, al to sto ne stignete na ovaj rok zapravo nije problem pmf-mo i ne vidim razlog prebacivanja zbog par studenta iz st.
|
Ovdje se ne radi o prebacivanju nego upisu. Svi vi zavrsetkom jednog studija prestajete biti studenti i upisom drugog postajete ponovo studenti, a na upisu ste jednaki.
Ja mislim da bi PMF-MO-u trebalo biti interesantno da privuce dobre studente i koji su isli negdje drugdje na preddiplomski studij. Pogotovo za diplomske studije koji se ne izvode na drugim mat. odjeljenjima u RH. |
ma kužim ja šta hoćeš reć, nemam ni ništa da se upišu ovdje. ali ako je već situacija takva, zašto ne probaju riješit na svom matičnom faksu da im srede ranije polaganje, nego što tu pišu "kako oni nama smrde"
opet gledam da nama faks ranije počinje s nastavom nego ostalima, prošle godine su upisi bili prije 1.9. tako da se rok i pomakne na 15.8. opet im neće odgovarat jer prepostavljam da su im rokovi početkom 9mj.
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)