Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Važne velike konzultacije nakon rezultata kolokvija
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Elementarna geometrija
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Mignon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
46 = 54 - 8

PostPostano: 15:16 čet, 11. 11. 2010    Naslov: Važne velike konzultacije nakon rezultata kolokvija Citirajte i odgovorite

Rezultati će biti online u ponedjeljak u 14 sati.

Ispravljam testove i vidim da bi vam jako koristilo to da se naučite precizno izražavati, da naučite kako forma dokaza izgleda, kako analizirati problem, što je to definicija i što karakterizacija, kako slijed zaključivanja izgleda.

Pretpostavljam da je to teško jer se s time nikad prije fakulteta niste susretali. Mislim da su ove vještine jako bitne. Puno gubite na tome, naprimjer: nacrtate sliku koja ne odgovara zadatku ili nacrtate poseban slučaj koji vam onda smeta pri dokazivanju umjesto da vam pomaže; umjesto da dokažete da iz A slijedi B dokažete da iz B slijedi A; pokazujete da je četverokut paralelogram tako da dokažete da su stranice paralelne i onda još da su nasuprotni kutovi jednaki i onda još dokazujete da su nasuprotne stranice sukladne (a već prvo je dovoljno, izgubili ste vrijeme nepotrebno); nešto zaključite brzopleto i onda krivo; ne znate kako biste analizirali problem, ne znate precizno rabiti definicije -- zapetljate se u zadatku, a sve zbog loših metoda!

Namjeravam napraviti velike konzultacije i riješiti detaljno zadatke iz kolokvija, ali s naglaskom na to što je potrebno da bismo ih mogli riješiti i kako ih rješavati. Znači, kako analizirati problem, koliko je važno dobro znati definicije (najvažnije! čak ako znate samo definicije, možete riješiti zadatke!), dovoljni uvjeti i nužni uvjeti, kako započeti i pisati dokaz, najčešće greške, kako samog sebe provjeravati, preciznost, itd. Ovi zadaci su jako dobar materijal za to.

Savjetujem vam da naučite od mene što više možete o svemu tome. Velik je skok iz srednje škole doći na ovaj fakultet baš zbog toga, ja sam uspješno skočila i doskočila na prvoj godini pa možete i vi. : )

Dogovorit ćemo se kada će biti konzultacije i uvid u testove, znat ću sigurno u ponedjeljak kada bi mogle biti tijekom sljedećeg tjedna.
Rezultati će biti online u ponedjeljak u 14 sati.

Ispravljam testove i vidim da bi vam jako koristilo to da se naučite precizno izražavati, da naučite kako forma dokaza izgleda, kako analizirati problem, što je to definicija i što karakterizacija, kako slijed zaključivanja izgleda.

Pretpostavljam da je to teško jer se s time nikad prije fakulteta niste susretali. Mislim da su ove vještine jako bitne. Puno gubite na tome, naprimjer: nacrtate sliku koja ne odgovara zadatku ili nacrtate poseban slučaj koji vam onda smeta pri dokazivanju umjesto da vam pomaže; umjesto da dokažete da iz A slijedi B dokažete da iz B slijedi A; pokazujete da je četverokut paralelogram tako da dokažete da su stranice paralelne i onda još da su nasuprotni kutovi jednaki i onda još dokazujete da su nasuprotne stranice sukladne (a već prvo je dovoljno, izgubili ste vrijeme nepotrebno); nešto zaključite brzopleto i onda krivo; ne znate kako biste analizirali problem, ne znate precizno rabiti definicije -- zapetljate se u zadatku, a sve zbog loših metoda!

Namjeravam napraviti velike konzultacije i riješiti detaljno zadatke iz kolokvija, ali s naglaskom na to što je potrebno da bismo ih mogli riješiti i kako ih rješavati. Znači, kako analizirati problem, koliko je važno dobro znati definicije (najvažnije! čak ako znate samo definicije, možete riješiti zadatke!), dovoljni uvjeti i nužni uvjeti, kako započeti i pisati dokaz, najčešće greške, kako samog sebe provjeravati, preciznost, itd. Ovi zadaci su jako dobar materijal za to.

Savjetujem vam da naučite od mene što više možete o svemu tome. Velik je skok iz srednje škole doći na ovaj fakultet baš zbog toga, ja sam uspješno skočila i doskočila na prvoj godini pa možete i vi. : )

Dogovorit ćemo se kada će biti konzultacije i uvid u testove, znat ću sigurno u ponedjeljak kada bi mogle biti tijekom sljedećeg tjedna.

Mignon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

46 = 54 - 8

PostPostano: 20:20 pet, 12. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Velike konzultacije su u utorak 17-18 u 004 i onda nastavak 18-20 u 201.

Uvid u testove je u srijedu 9-11 u predavaonici x.

[size=9](added 18 hours later:)[/size]

x = 108

(added 18 hours later:)

x = 108

Zadnja promjena: Mignon; 13:47 sub, 13. 11. 2010; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 0:27 sub, 13. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mignon"]Velike konzultacije su u utorak 17-18 u 004 i onda nastavak 18-20 u 201.

Uvid u testove je u srijedu 9-11 u predavaonici x.[/quote]

super, sad trebam i predavanja i posao odgadati... valjda cu sve stic doc...

rezultati su jos uvijek u pon?
Mignon (napisa):

super, sad trebam i predavanja i posao odgadati... valjda cu sve stic doc...

rezultati su jos uvijek u pon?

Mignon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

46 = 54 - 8

PostPostano: 13:54 sub, 13. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle,

Rezultati su online: ponedjeljak u 14 sati.

Velike konzultacije: utorak 17-20 u 004 (zadnja dva sata će biti u 004 ili 201).

Uvid u testove: srijeda 9-11 u 108.

Preporučamo jako da dođete na velike konzultacije ako imate manje od 20 bodova! Dobro bi bilo da svi koji nemaju 35 bodova dođu (znači svi : ).

Za ono što ste znali imate bodove, a za ono što niste: to upotrijebite da više ne radite greške koje ste napravili, da vam se rasvijetli što sada znate, a što ne znate, i da naučite kako bolje rješavati probleme. Tako ćete na drugom testu i kolokviju dobiti puno više bodova nego sada i na usmenom ispitu lijepo odgovarati. I naučit ćete puno (a zato smo ovdje, zar ne?). : )
Dakle,

Rezultati su online: ponedjeljak u 14 sati.

Velike konzultacije: utorak 17-20 u 004 (zadnja dva sata će biti u 004 ili 201).

Uvid u testove: srijeda 9-11 u 108.

Preporučamo jako da dođete na velike konzultacije ako imate manje od 20 bodova! Dobro bi bilo da svi koji nemaju 35 bodova dođu (znači svi : ).

Za ono što ste znali imate bodove, a za ono što niste: to upotrijebite da više ne radite greške koje ste napravili, da vam se rasvijetli što sada znate, a što ne znate, i da naučite kako bolje rješavati probleme. Tako ćete na drugom testu i kolokviju dobiti puno više bodova nego sada i na usmenom ispitu lijepo odgovarati. I naučit ćete puno (a zato smo ovdje, zar ne?). : )

Zadnja promjena: Mignon; 13:20 pon, 15. 11. 2010; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 15:37 sub, 13. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel mozemo tada pokupiti i onaj konstrukcijski zadatak? za nas koji jos nismo :)
jel mozemo tada pokupiti i onaj konstrukcijski zadatak? za nas koji jos nismo Smile

Mignon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

46 = 54 - 8

PostPostano: 18:26 sub, 13. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prošli petak sam poslala seriju konstrukcijskih zadataka, i sljedeći petak ide iduća. Ako želite konstrukcijski zadatak, pošaljite mi e-mail i ja ću vam ga poslati do petka.

Pogledajte novi tutorijal za GeoGebru: http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php : ) : )
Prošli petak sam poslala seriju konstrukcijskih zadataka, i sljedeći petak ide iduća. Ako želite konstrukcijski zadatak, pošaljite mi e-mail i ja ću vam ga poslati do petka.

Pogledajte novi tutorijal za GeoGebru: http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php : ) : )

Mignon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

46 = 54 - 8

PostPostano: 12:27 pon, 15. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rezultati su online! http://web.math.hr/nastava/eg/
Rezultati su online! http://web.math.hr/nastava/eg/

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Elementarna geometrija Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum