Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Da li se ovdje što može?

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
20 = 54 - 34

PostPostano: 16:56 pon, 4. 7. 2011    Naslov: Da li se ovdje što može? Citirajte i odgovorite

Imam jedno pitanje, onako više hipotetsko.

Recimo da se skupi dovoljan broj studenata (kojih sigurno ima), kojima je ostao jedan ne položen predmet na 3. Godini i da oni zajedno napišu nekakvu skupnu molbu (nekom vijeću ili kome god),peticiju ili sl., da im se omogući polaganje tog predmeta u zimskom semestru.

Time bi mogli dobiti preddiplomu, što nije nimalo mala stvar, jer bi s preddiplomom bar drugih pola godine mogli tražiti nekakav posao, a ne gubiti vrijeme ili sl. Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu), a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame.

Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju.

Recimo da se skupi dovoljan broj studenata (kojih sigurno ima), kojima je ostao jedan ne položen predmet na 3. Godini i da oni zajedno napišu nekakvu skupnu molbu (nekom vijeću ili kome god),peticiju ili sl., da im se omogući polaganje tog predmeta u zimskom semestru.

Time bi mogli dobiti preddiplomu, što nije nimalo mala stvar, jer bi s preddiplomom bar drugih pola godine mogli tražiti nekakav posao, a ne gubiti vrijeme ili sl. Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu), a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame.

Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:18 pon, 4. 7. 2011    Naslov: Re: Da li se ovdje što može? Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Recimo da se skupi dovoljan broj studenata (kojih sigurno ima), kojima je ostao jedan ne položen predmet na 3. Godini i da oni zajedno napišu nekakvu skupnu molbu (nekom vijeću ili kome god),peticiju ili sl., da im se omogući polaganje tog predmeta u zimskom semestru.[/quote]

Moze se traziti bilo sto. Hoce li biti odobreno, tesko je reci, no - ako bi bilo - to bi svakako bio presedan, pa stoga imam sumnje u uspjeh takve akcije. Ali, ne znate dok ne probate.

[quote="Charmed"]Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu),...[/quote]

Nisam siguran racuna li se kvaziparcijala bas tako odvojeno ili se cijena "spusta" na razinu max. participacije ako suma ispadne veca od toga. Provjerite si to.

[quote="Charmed"]...a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame.[/quote]

Nista nije sigurno. Dok ne postoji barem jedna takva konkretna osoba, nema smisla pozivati se na to. Besides, Odsjek ima nekakvo rjesenje za takve, cak i ako im fali vise od jednog ispita do kraja.

[quote="Charmed"]Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju.[/quote]

Po [latex]n{\rm-ti\ put\ } (n \to \infty)[/latex] -- zato jer je MO zamijenio ispitne rokove kolokvijima. Nista se nece promijeniti beskonacnim ponavljanjem tog toliko puta odgovorenog pitanja.
Charmed (napisa):

Moze se traziti bilo sto. Hoce li biti odobreno, tesko je reci, no - ako bi bilo - to bi svakako bio presedan, pa stoga imam sumnje u uspjeh takve akcije. Ali, ne znate dok ne probate.

Charmed (napisa):
Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu),...

Nisam siguran racuna li se kvaziparcijala bas tako odvojeno ili se cijena "spusta" na razinu max. participacije ako suma ispadne veca od toga. Provjerite si to.

Charmed (napisa):
...a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame.

Nista nije sigurno. Dok ne postoji barem jedna takva konkretna osoba, nema smisla pozivati se na to. Besides, Odsjek ima nekakvo rjesenje za takve, cak i ako im fali vise od jednog ispita do kraja.

Charmed (napisa):

Po – zato jer je MO zamijenio ispitne rokove kolokvijima. Nista se nece promijeniti beskonacnim ponavljanjem tog toliko puta odgovorenog pitanja.

[Vrh]
marlen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 13 - 3

PostPostano: 17:26 pon, 4. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam se zamalo našla u tvojoj poziciji a znam dosta kolega kojima ovo i je 6. godina studiranja a pali su jedan kolegij.
Znam da postoji molba koju pišeš ako ti je ostao još jedan kolegij s [b]diplomskog[/b] kojom tražiš još jedan rok za polaganje tog kolegija.
Ne znam da li je isto moguće za preddiplomski.
Raspitaj se malo oko te opcije jer ovo tvoju ideju teško da će ozbiljno razmotriti.. nažalost.
trebalo bi oraganizirati predavanja, vježbe i kolokvije u zimskom semestru za kolegije iz ljetnog.
a na nekim kolegijima bi možda bila jedna osoba..
Ja sam se zamalo našla u tvojoj poziciji a znam dosta kolega kojima ovo i je 6. godina studiranja a pali su jedan kolegij.
Znam da postoji molba koju pišeš ako ti je ostao još jedan kolegij s diplomskog kojom tražiš još jedan rok za polaganje tog kolegija.
Ne znam da li je isto moguće za preddiplomski.
Raspitaj se malo oko te opcije jer ovo tvoju ideju teško da će ozbiljno razmotriti.. nažalost.
trebalo bi oraganizirati predavanja, vježbe i kolokvije u zimskom semestru za kolegije iz ljetnog.
a na nekim kolegijima bi možda bila jedna osoba..

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 17:37 pon, 4. 7. 2011    Naslov: Re: Da li se ovdje što može? Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]

[/quote]

Na žalost računa se, tako da je bilo slučajeva da su ove godine neki plaćali i preko 8000kn na preddiplomskom studiju...

Ne znam zašto bi se organizirale vježbe i predavanja, kad smo predmet već odslušali.
Jedino konzultacije po potrebi, a mislim da asistentima ne bi trebalo biti baš toliko teško ispraviti 10-ak kolokvija više.(znam da vas je premalo i da ste prenatrpani)

Ali realno gledano ovakve stvari nekima život znače (dodatan rok mislim).

Što se presedana tiče, bilo ih je i ranije (recimo lani) kada su odobravali ljudima čak i prije kraja semestra da idu na ponovljeni popravni (recimo iz TS-a)
vsego (napisa):

Na žalost računa se, tako da je bilo slučajeva da su ove godine neki plaćali i preko 8000kn na preddiplomskom studiju...

Ne znam zašto bi se organizirale vježbe i predavanja, kad smo predmet već odslušali.
Jedino konzultacije po potrebi, a mislim da asistentima ne bi trebalo biti baš toliko teško ispraviti 10-ak kolokvija više.(znam da vas je premalo i da ste prenatrpani)

Ali realno gledano ovakve stvari nekima život znače (dodatan rok mislim).

Što se presedana tiče, bilo ih je i ranije (recimo lani) kada su odobravali ljudima čak i prije kraja semestra da idu na ponovljeni popravni (recimo iz TS-a)

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 18:45 pon, 4. 7. 2011    Naslov: Re: Da li se ovdje što može? Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju.[/quote]
Uvijek možeš pisati molbu/žalbu višoj instanci (dekanu PMFa i prodekanu za nastavu PMFa) ako smatraš da je ostatak PMFa u privilegiranoj poziciji.
Charmed (napisa):

Uvijek možeš pisati molbu/žalbu višoj instanci (dekanu PMFa i prodekanu za nastavu PMFa) ako smatraš da je ostatak PMFa u privilegiranoj poziciji.

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 1:21 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Re: Da li se ovdje što može? Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Imam jedno pitanje, onako više hipotetsko.
[/quote]

Rečeno je već i prije... upis na diplomski studij je upis na drugi studij iako ostaješ u istoj zgradi. Nešto kao da upisuješ fax bez da si položila jedan predmet u srednjoj, al da ti na faxu dopuste to položit naknadno (nije skroz ista paralela al kužiš na kaj ciljam).

Znam dosta ljudi koji su se našli u toj poziciji, i velika je šteta da to tako ispada, ali tu se malo toga može. Moj prijedlog bi bio ako se padne nešto na ranijim godinama (tipa Programiranje, SPA i sl), da se piše molba da se kasnije omogući slušanje 2 računarska istovremeno da ne ostaje samo 1 nepoloženi računarski kolegij sa preddiplomskog studija. Tako nešto ima veće šanse da se odobri.
Charmed (napisa):

Rečeno je već i prije... upis na diplomski studij je upis na drugi studij iako ostaješ u istoj zgradi. Nešto kao da upisuješ fax bez da si položila jedan predmet u srednjoj, al da ti na faxu dopuste to položit naknadno (nije skroz ista paralela al kužiš na kaj ciljam).

Znam dosta ljudi koji su se našli u toj poziciji, i velika je šteta da to tako ispada, ali tu se malo toga može. Moj prijedlog bi bio ako se padne nešto na ranijim godinama (tipa Programiranje, SPA i sl), da se piše molba da se kasnije omogući slušanje 2 računarska istovremeno da ne ostaje samo 1 nepoloženi računarski kolegij sa preddiplomskog studija. Tako nešto ima veće šanse da se odobri.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 9:03 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

U svakom slucaju bez polozenih ispita nema diplome. To je totalno ludo i pomisliti. A ti ic radit mozes i bez diplome - ima koliko hoces ljudi koji rade iako imaju samo jedan ispit.
Dok dodatni jesenski rok je vec bolje kombinacija. Mislim da bi vam to moglo biti i odobreno. Samo onda je uvijek pitanje ako odobre vama moraju/trebaju li i svima..... :?
U svakom slucaju vrijedi pokusati (samo pametno to srocite)
U svakom slucaju bez polozenih ispita nema diplome. To je totalno ludo i pomisliti. A ti ic radit mozes i bez diplome - ima koliko hoces ljudi koji rade iako imaju samo jedan ispit.
Dok dodatni jesenski rok je vec bolje kombinacija. Mislim da bi vam to moglo biti i odobreno. Samo onda je uvijek pitanje ako odobre vama moraju/trebaju li i svima..... Confused
U svakom slucaju vrijedi pokusati (samo pametno to srocite)

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 9:21 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, rade, ali većinom ako imaju neku vezu ili neki s oproštenjem "šugavi" studentski posao tipa u skladištu lijepe deklaracije ili dijele letke (ne želim ovim putem poniziti nikoga tko to radi jer znam da je stvarno teško naći kvalitetan studentski posao), a kad imaš bilo kakvu diplomu, ipak ti se pruža prilika raditi nešto "pametno".

Stvarno je velika stvar čekati godinu dana za jedan ispit...ajde još nekako sa ispitom iz zimskog semestra (makar ni to nije bajno), ali sa ispitom iz ljetnog...
Da, rade, ali većinom ako imaju neku vezu ili neki s oproštenjem "šugavi" studentski posao tipa u skladištu lijepe deklaracije ili dijele letke (ne želim ovim putem poniziti nikoga tko to radi jer znam da je stvarno teško naći kvalitetan studentski posao), a kad imaš bilo kakvu diplomu, ipak ti se pruža prilika raditi nešto "pametno".

Stvarno je velika stvar čekati godinu dana za jedan ispit...ajde još nekako sa ispitom iz zimskog semestra (makar ni to nije bajno), ali sa ispitom iz ljetnog...

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:32 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]a kad imaš bilo kakvu diplomu, ipak ti se pruža prilika raditi nešto "pametno".[/quote]

Zapravo ne. Trziste rada je prilicno zasiceno, a prvostupnicka diploma nije razlog da ce se za tebe otimati. Bit ce ti jednako tesko naci "pametni posao" s njom ili bez nje. Nekim firmama vjerojatno si zanimljivija dok imas status studenta jer te mogu placati preko SS-a.
Charmed (napisa):
a kad imaš bilo kakvu diplomu, ipak ti se pruža prilika raditi nešto "pametno".

Zapravo ne. Trziste rada je prilicno zasiceno, a prvostupnicka diploma nije razlog da ce se za tebe otimati. Bit ce ti jednako tesko naci "pametni posao" s njom ili bez nje. Nekim firmama vjerojatno si zanimljivija dok imas status studenta jer te mogu placati preko SS-a.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 14:37 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moram priznat da nisam vidjela niti jedan oglas gdje traze (barem) prvostupnika. Sto naravno ne znaci da ne postoji.

btw, moje misljenje je da covjek s tvojim stavom tesko nalazi posao.
Moram priznat da nisam vidjela niti jedan oglas gdje traze (barem) prvostupnika. Sto naravno ne znaci da ne postoji.

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 15:22 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]
btw, moje misljenje je da covjek s tvojim stavom tesko nalazi posao.[/quote]

Ja vec imam posao,upravo danas ga dobila,tako da...
Prije će mi ponuditi posao za stalno ako imam bilo kakvu diplomu, nego nikakvu...a da će samo mene čekati godinu dana, to i nisam sigurna.

Uglavnom,nije ovo o meni, nego bit je u tome, da misim da bi svi bili puno sretniji kad bi se na neki način riješio problem s ljudima koji imaju samo jedan ispit u zaostatku...
nana (napisa):

Ja vec imam posao,upravo danas ga dobila,tako da...
Prije će mi ponuditi posao za stalno ako imam bilo kakvu diplomu, nego nikakvu...a da će samo mene čekati godinu dana, to i nisam sigurna.

Uglavnom,nije ovo o meni, nego bit je u tome, da misim da bi svi bili puno sretniji kad bi se na neki način riješio problem s ljudima koji imaju samo jedan ispit u zaostatku...

[Vrh]
čudo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 17:06 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prof Vukovic je rekao da on ne moze sam o tome odluciti i da zna da ima dosta studenata koji su u situaciji da imaju 175 bodova, te da on bez vijeca ne moze odluciti o dodatnome roku na jesen. Trebali biste napisati molbu, lijepo to sloziti i mislim da bi vam cak omogucili jos joednu sansu. U svakom slucaju, probajte jer nemate sto izgubiti, vec samo dobiti :)
Prof Vukovic je rekao da on ne moze sam o tome odluciti i da zna da ima dosta studenata koji su u situaciji da imaju 175 bodova, te da on bez vijeca ne moze odluciti o dodatnome roku na jesen. Trebali biste napisati molbu, lijepo to sloziti i mislim da bi vam cak omogucili jos joednu sansu. U svakom slucaju, probajte jer nemate sto izgubiti, vec samo dobiti Smile

oximoron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:45 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vidim da se ovdje spominje 175 ETCS, a i na jednoj drugoj temi netko je spomenuo da treba položit barem 180 ETCS da završi preddiplomski.
Pretpostavljam da se tu podrazumijeva i položeni svi predmeti sa odgovarajućeg prediplomskog studija.
Dakle osoba ne može upisat diplomski ako ima skupljenih više od 180ETCSa, no ostao joj je neki predmet s preddiplomskog.
No što ako, najbanalniji primjer, je netko palo izborni predmet, a ima položen neki "viška" izborni iz drugog smjera kao predmet za nadopunu znanja. Kolika (pretpostavljam nikakva, al da pitam svejedno:D) je mogućnost da mu se prizna taj drugi izborni umjesto "obaveznog" izbornog?
Vidim da se ovdje spominje 175 ETCS, a i na jednoj drugoj temi netko je spomenuo da treba položit barem 180 ETCS da završi preddiplomski.
Pretpostavljam da se tu podrazumijeva i položeni svi predmeti sa odgovarajućeg prediplomskog studija.
Dakle osoba ne može upisat diplomski ako ima skupljenih više od 180ETCSa, no ostao joj je neki predmet s preddiplomskog.
No što ako, najbanalniji primjer, je netko palo izborni predmet, a ima položen neki "viška" izborni iz drugog smjera kao predmet za nadopunu znanja. Kolika (pretpostavljam nikakva, al da pitam svejedno:D) je mogućnost da mu se prizna taj drugi izborni umjesto "obaveznog" izbornog?

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 19:16 uto, 5. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja ih imam preko 200, a opet ne mogu ništa s tim jer imam jedan ispit sa 3 g. i 99% 1. godine diplomskog položenog...pa kako da čovjek ne bude u depresiji.
Ja ih imam preko 200, a opet ne mogu ništa s tim jer imam jedan ispit sa 3 g. i 99% 1. godine diplomskog položenog...pa kako da čovjek ne bude u depresiji.

[Vrh]
mamanion41
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 2

PostPostano: 0:07 sri, 6. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

charmed: Što se presedana tiče, bilo ih je i ranije (recimo lani) kada su odobravali ljudima čak i prije kraja semestra da idu na ponovljeni popravni (recimo iz TS-a)

osobno, meni presedana nikakva nije bilo..i da, pao sam jedan izborni predmet.... i da, imao sam vise od 180 ects skupljenih
charmed: Što se presedana tiče, bilo ih je i ranije (recimo lani) kada su odobravali ljudima čak i prije kraja semestra da idu na ponovljeni popravni (recimo iz TS-a)

osobno, meni presedana nikakva nije bilo..i da, pao sam jedan izborni predmet.... i da, imao sam vise od 180 ects skupljenih

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum