Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:56 pon, 4. 7. 2011 Naslov: Da li se ovdje što može? |
|
|
Imam jedno pitanje, onako više hipotetsko.
Recimo da se skupi dovoljan broj studenata (kojih sigurno ima), kojima je ostao jedan ne položen predmet na 3. Godini i da oni zajedno napišu nekakvu skupnu molbu (nekom vijeću ili kome god),peticiju ili sl., da im se omogući polaganje tog predmeta u zimskom semestru.
Time bi mogli dobiti preddiplomu, što nije nimalo mala stvar, jer bi s preddiplomom bar drugih pola godine mogli tražiti nekakav posao, a ne gubiti vrijeme ili sl. Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu), a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame.
Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju.
Imam jedno pitanje, onako više hipotetsko.
Recimo da se skupi dovoljan broj studenata (kojih sigurno ima), kojima je ostao jedan ne položen predmet na 3. Godini i da oni zajedno napišu nekakvu skupnu molbu (nekom vijeću ili kome god),peticiju ili sl., da im se omogući polaganje tog predmeta u zimskom semestru.
Time bi mogli dobiti preddiplomu, što nije nimalo mala stvar, jer bi s preddiplomom bar drugih pola godine mogli tražiti nekakav posao, a ne gubiti vrijeme ili sl. Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu), a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame.
Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:18 pon, 4. 7. 2011 Naslov: Re: Da li se ovdje što može? |
|
|
[quote="Charmed"]Recimo da se skupi dovoljan broj studenata (kojih sigurno ima), kojima je ostao jedan ne položen predmet na 3. Godini i da oni zajedno napišu nekakvu skupnu molbu (nekom vijeću ili kome god),peticiju ili sl., da im se omogući polaganje tog predmeta u zimskom semestru.[/quote]
Moze se traziti bilo sto. Hoce li biti odobreno, tesko je reci, no - ako bi bilo - to bi svakako bio presedan, pa stoga imam sumnje u uspjeh takve akcije. Ali, ne znate dok ne probate.
[quote="Charmed"]Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu),...[/quote]
Nisam siguran racuna li se kvaziparcijala bas tako odvojeno ili se cijena "spusta" na razinu max. participacije ako suma ispadne veca od toga. Provjerite si to.
[quote="Charmed"]...a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame.[/quote]
Nista nije sigurno. Dok ne postoji barem jedna takva konkretna osoba, nema smisla pozivati se na to. Besides, Odsjek ima nekakvo rjesenje za takve, cak i ako im fali vise od jednog ispita do kraja.
[quote="Charmed"]Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju.[/quote]
Po [latex]n{\rm-ti\ put\ } (n \to \infty)[/latex] -- zato jer je MO zamijenio ispitne rokove kolokvijima. Nista se nece promijeniti beskonacnim ponavljanjem tog toliko puta odgovorenog pitanja.
Charmed (napisa): | Recimo da se skupi dovoljan broj studenata (kojih sigurno ima), kojima je ostao jedan ne položen predmet na 3. Godini i da oni zajedno napišu nekakvu skupnu molbu (nekom vijeću ili kome god),peticiju ili sl., da im se omogući polaganje tog predmeta u zimskom semestru. |
Moze se traziti bilo sto. Hoce li biti odobreno, tesko je reci, no - ako bi bilo - to bi svakako bio presedan, pa stoga imam sumnje u uspjeh takve akcije. Ali, ne znate dok ne probate.
Charmed (napisa): | Budimo realni, nemaju svi novaca plaćati kvaziparcijale (a pogotovo oni koji već plaćaju punu školarinu),... |
Nisam siguran racuna li se kvaziparcijala bas tako odvojeno ili se cijena "spusta" na razinu max. participacije ako suma ispadne veca od toga. Provjerite si to.
Charmed (napisa): | ...a sigurno ima i onih kojima bi to trebala biti 6. godina studija pa bi se tu izbjegle mnoge zavrzlame. |
Nista nije sigurno. Dok ne postoji barem jedna takva konkretna osoba, nema smisla pozivati se na to. Besides, Odsjek ima nekakvo rjesenje za takve, cak i ako im fali vise od jednog ispita do kraja.
Charmed (napisa): | Zašto matematika mora biti posebna od ostatka PMF-a i nema jesenski rok? Da imamo taj rok, ne bi se doveli u ovakvu nezavidnu situaciju. |
Po – zato jer je MO zamijenio ispitne rokove kolokvijima. Nista se nece promijeniti beskonacnim ponavljanjem tog toliko puta odgovorenog pitanja.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
marlen Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:21 uto, 5. 7. 2011 Naslov: Re: Da li se ovdje što može? |
|
|
[quote="Charmed"]Imam jedno pitanje, onako više hipotetsko.
[/quote]
Rečeno je već i prije... upis na diplomski studij je upis na drugi studij iako ostaješ u istoj zgradi. Nešto kao da upisuješ fax bez da si položila jedan predmet u srednjoj, al da ti na faxu dopuste to položit naknadno (nije skroz ista paralela al kužiš na kaj ciljam).
Znam dosta ljudi koji su se našli u toj poziciji, i velika je šteta da to tako ispada, ali tu se malo toga može. Moj prijedlog bi bio ako se padne nešto na ranijim godinama (tipa Programiranje, SPA i sl), da se piše molba da se kasnije omogući slušanje 2 računarska istovremeno da ne ostaje samo 1 nepoloženi računarski kolegij sa preddiplomskog studija. Tako nešto ima veće šanse da se odobri.
Charmed (napisa): | Imam jedno pitanje, onako više hipotetsko.
|
Rečeno je već i prije... upis na diplomski studij je upis na drugi studij iako ostaješ u istoj zgradi. Nešto kao da upisuješ fax bez da si položila jedan predmet u srednjoj, al da ti na faxu dopuste to položit naknadno (nije skroz ista paralela al kužiš na kaj ciljam).
Znam dosta ljudi koji su se našli u toj poziciji, i velika je šteta da to tako ispada, ali tu se malo toga može. Moj prijedlog bi bio ako se padne nešto na ranijim godinama (tipa Programiranje, SPA i sl), da se piše molba da se kasnije omogući slušanje 2 računarska istovremeno da ne ostaje samo 1 nepoloženi računarski kolegij sa preddiplomskog studija. Tako nešto ima veće šanse da se odobri.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:21 uto, 5. 7. 2011 Naslov: |
|
|
Da, rade, ali većinom ako imaju neku vezu ili neki s oproštenjem "šugavi" studentski posao tipa u skladištu lijepe deklaracije ili dijele letke (ne želim ovim putem poniziti nikoga tko to radi jer znam da je stvarno teško naći kvalitetan studentski posao), a kad imaš bilo kakvu diplomu, ipak ti se pruža prilika raditi nešto "pametno".
Stvarno je velika stvar čekati godinu dana za jedan ispit...ajde još nekako sa ispitom iz zimskog semestra (makar ni to nije bajno), ali sa ispitom iz ljetnog...
Da, rade, ali većinom ako imaju neku vezu ili neki s oproštenjem "šugavi" studentski posao tipa u skladištu lijepe deklaracije ili dijele letke (ne želim ovim putem poniziti nikoga tko to radi jer znam da je stvarno teško naći kvalitetan studentski posao), a kad imaš bilo kakvu diplomu, ipak ti se pruža prilika raditi nešto "pametno".
Stvarno je velika stvar čekati godinu dana za jedan ispit...ajde još nekako sa ispitom iz zimskog semestra (makar ni to nije bajno), ali sa ispitom iz ljetnog...
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:22 uto, 5. 7. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="nana"]
btw, moje misljenje je da covjek s tvojim stavom tesko nalazi posao.[/quote]
Ja vec imam posao,upravo danas ga dobila,tako da...
Prije će mi ponuditi posao za stalno ako imam bilo kakvu diplomu, nego nikakvu...a da će samo mene čekati godinu dana, to i nisam sigurna.
Uglavnom,nije ovo o meni, nego bit je u tome, da misim da bi svi bili puno sretniji kad bi se na neki način riješio problem s ljudima koji imaju samo jedan ispit u zaostatku...
nana (napisa): |
btw, moje misljenje je da covjek s tvojim stavom tesko nalazi posao. |
Ja vec imam posao,upravo danas ga dobila,tako da...
Prije će mi ponuditi posao za stalno ako imam bilo kakvu diplomu, nego nikakvu...a da će samo mene čekati godinu dana, to i nisam sigurna.
Uglavnom,nije ovo o meni, nego bit je u tome, da misim da bi svi bili puno sretniji kad bi se na neki način riješio problem s ljudima koji imaju samo jedan ispit u zaostatku...
|
|
[Vrh] |
|
čudo Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
oximoron Forumaš(ica)

|
Postano: 18:45 uto, 5. 7. 2011 Naslov: |
|
|
Vidim da se ovdje spominje 175 ETCS, a i na jednoj drugoj temi netko je spomenuo da treba položit barem 180 ETCS da završi preddiplomski.
Pretpostavljam da se tu podrazumijeva i položeni svi predmeti sa odgovarajućeg prediplomskog studija.
Dakle osoba ne može upisat diplomski ako ima skupljenih više od 180ETCSa, no ostao joj je neki predmet s preddiplomskog.
No što ako, najbanalniji primjer, je netko palo izborni predmet, a ima položen neki "viška" izborni iz drugog smjera kao predmet za nadopunu znanja. Kolika (pretpostavljam nikakva, al da pitam svejedno:D) je mogućnost da mu se prizna taj drugi izborni umjesto "obaveznog" izbornog?
Vidim da se ovdje spominje 175 ETCS, a i na jednoj drugoj temi netko je spomenuo da treba položit barem 180 ETCS da završi preddiplomski.
Pretpostavljam da se tu podrazumijeva i položeni svi predmeti sa odgovarajućeg prediplomskog studija.
Dakle osoba ne može upisat diplomski ako ima skupljenih više od 180ETCSa, no ostao joj je neki predmet s preddiplomskog.
No što ako, najbanalniji primjer, je netko palo izborni predmet, a ima položen neki "viška" izborni iz drugog smjera kao predmet za nadopunu znanja. Kolika (pretpostavljam nikakva, al da pitam svejedno:D) je mogućnost da mu se prizna taj drugi izborni umjesto "obaveznog" izbornog?
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mamanion41 Forumaš(ica)

|