Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Nastavnički preddiplomski -> inženjerski diplomski
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
33 = 43 - 10

PostPostano: 14:31 pon, 14. 2. 2011    Naslov: Nastavnički preddiplomski -> inženjerski diplomski Citirajte i odgovorite

Prekopao sam math.hr i nikako ne mogu naći onaj pravilnik u kojem je objašnjen način bodovanja kolegija pri prijavi za diplomski.

Znam da je bilo nekakvih koeficjenata 0.4, 0,5 i 1, ali neznam koji koeficjent je bio pridružen kojem kolegiju.

Radi se o upisu smjera računarstvo i matematika, iako mislim da to nije bitno.

Ako netko zna, molio bih link na dokument. :)
Prekopao sam math.hr i nikako ne mogu naći onaj pravilnik u kojem je objašnjen način bodovanja kolegija pri prijavi za diplomski.

Znam da je bilo nekakvih koeficjenata 0.4, 0,5 i 1, ali neznam koji koeficjent je bio pridružen kojem kolegiju.

Radi se o upisu smjera računarstvo i matematika, iako mislim da to nije bitno.

Ako netko zna, molio bih link na dokument. Smile

ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 75 - 8

PostPostano: 14:37 pon, 14. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Razredbeni ispit > Diplomski studij > 2010. godina

Ovdje su pravila i način bodovanja: [url]http://www.math.hr/Default.aspx?art=3264&sec=425[/url]

Ovdje je podjela predmeta po grupama: [url]http://www.math.hr/Default.aspx?art=3265&sec=425[/url]
Razredbeni ispit > Diplomski studij > 2010. godina

Ovdje su pravila i način bodovanja: http://www.math.hr/Default.aspx?art=3264&sec=425

Ovdje je podjela predmeta po grupama: http://www.math.hr/Default.aspx?art=3265&sec=425

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Wolfert
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 10:52 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanima me da li mi netko može pojasniti koje točno predmete bi [i]trebala [/i] upisati kao nadopunu znanja sa smjera matematike jer sam trenutno na predipl. nastavničkom smjeru, a zanima me dipl. studij financijske i poslovne mat... :)

Hvala
Zanima me da li mi netko može pojasniti koje točno predmete bi trebala upisati kao nadopunu znanja sa smjera matematike jer sam trenutno na predipl. nastavničkom smjeru, a zanima me dipl. studij financijske i poslovne mat... Smile

Hvala

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:44 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najbolje ti moze pojasniti voditelj studija Poslovna i financijska matematika, prof. Bojan Basrak. E-mail je ime.prezime@math.hr. U toj situaciji studenti obicno upisuju Mjeru i integral.
Najbolje ti moze pojasniti voditelj studija Poslovna i financijska matematika, prof. Bojan Basrak. E-mail je ime.prezime@math.hr. U toj situaciji studenti obicno upisuju Mjeru i integral.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ToMeK
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-12 = 17 - 29

PostPostano: 14:44 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma općenito bih zabranio da se ljudi sa nastavničkog uvaljuju na "naše" diplomske!!!! :twisted: :evil: :evil: :evil:

Nije da ću ja imati problema s upisom, ali dosta mojih kolega će biti u neravnopravnom položaju sa "nastavničkim" bodovima, što me jako, jako smeta jer je očito, vidljivo, gotovo aksiomatski da je "inžinjerski" smjer daleko napredniji, teži, kako god hoćete... ne govorim to bez temelja, a i vidljivo je svakim korakom...

Naravno da ima odstupanja ali taj skup je mjere 0 :D
Ma općenito bih zabranio da se ljudi sa nastavničkog uvaljuju na "naše" diplomske!!!! Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Nije da ću ja imati problema s upisom, ali dosta mojih kolega će biti u neravnopravnom položaju sa "nastavničkim" bodovima, što me jako, jako smeta jer je očito, vidljivo, gotovo aksiomatski da je "inžinjerski" smjer daleko napredniji, teži, kako god hoćete... ne govorim to bez temelja, a i vidljivo je svakim korakom...

Naravno da ima odstupanja ali taj skup je mjere 0 Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:58 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ToMeK"]...dosta mojih kolega će biti u neravnopravnom položaju sa "nastavničkim" bodovima,...[/quote]

Mozes li ovo objasniti?

Naime, studenti nastavnickih smjerova imaju vise ne-matematickih kolegija i onda su im ponderi slabiji, pa me zanima gdje mislis da dobijaju toliku prednost da nadoknade zaostatak s ponderima i jos dobiju "neravnopravnu" prednost? Djabe ti "jeftine petice" (jer imam dojam da na to aludiras -- ne tvrdim da je i tocno) ako ti one vrijede kao dvojke iz matematickih kolegija (ponder 0.4, ako se dobro sjecam).
ToMeK (napisa):
...dosta mojih kolega će biti u neravnopravnom položaju sa "nastavničkim" bodovima,...

Mozes li ovo objasniti?

Naime, studenti nastavnickih smjerova imaju vise ne-matematickih kolegija i onda su im ponderi slabiji, pa me zanima gdje mislis da dobijaju toliku prednost da nadoknade zaostatak s ponderima i jos dobiju "neravnopravnu" prednost? Djabe ti "jeftine petice" (jer imam dojam da na to aludiras – ne tvrdim da je i tocno) ako ti one vrijede kao dvojke iz matematickih kolegija (ponder 0.4, ako se dobro sjecam).

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 17:25 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ToMeK"]Ma općenito bih zabranio da se ljudi sa nastavničkog uvaljuju na "naše" diplomske!!!! :twisted: :evil: :evil: :evil:

Naravno da ima odstupanja ali taj skup je mjere 0 :D[/quote]
Zamisli da je na prijemnom bila politika da ne možeš upisat PMF-MO ako nisi išao u matematičku gimnaziju. Ili da ljudi ne mogu na postdiplomski van jer su imali drugačiji program na predipl. i dipl. studiju u Zagrebu nego što je na tom sveučilištu.
Ili općenito da nemaš apsolutno nikakve šanse biti primljen negdje (školovanje, posao) samo zato što postoje teži studiji matematike u svijetu od ovog našeg.
Onda bi isto kukao kako je život fer samo na skupu mjere 0.

//Završila sam ing. preddiplomski. Ako je to uopće bitno.
ToMeK (napisa):
Ma općenito bih zabranio da se ljudi sa nastavničkog uvaljuju na "naše" diplomske!!!! Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Naravno da ima odstupanja ali taj skup je mjere 0 Very Happy

Zamisli da je na prijemnom bila politika da ne možeš upisat PMF-MO ako nisi išao u matematičku gimnaziju. Ili da ljudi ne mogu na postdiplomski van jer su imali drugačiji program na predipl. i dipl. studiju u Zagrebu nego što je na tom sveučilištu.
Ili općenito da nemaš apsolutno nikakve šanse biti primljen negdje (školovanje, posao) samo zato što postoje teži studiji matematike u svijetu od ovog našeg.
Onda bi isto kukao kako je život fer samo na skupu mjere 0.

//Završila sam ing. preddiplomski. Ako je to uopće bitno.

ToMeK
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-12 = 17 - 29

PostPostano: 21:05 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ Masiela -- Osobno, ja sam za prijamni i za diplomske... Neka se može upisati tko hoće ali da se rangira po prijamnima ( Ako netko nije slušao Mjeru i integral, neka sam nauči ako bi to bilo u prijamnom, jer i u srednjoj su neki imali više matematike a neki manje... )

@vsego-- Da, aludiram na lakše stjecanje viših ocjena, "prilagođenije" gradivo i na pokazatelje zajedničkih predmeta koje slušamo sa nastavnicima. Napravit ću veći i opsežniji račun pa ću i probati pokazati da je vrlo moguće ljudima sa nastavničkog smjera čak i sa manjim prosjecima imati više bodova od nekih inžinjera...
Jedanput sam ofrlje gledao i činilo mi se da je vrlo moguće...
@ Masiela -- Osobno, ja sam za prijamni i za diplomske... Neka se može upisati tko hoće ali da se rangira po prijamnima ( Ako netko nije slušao Mjeru i integral, neka sam nauči ako bi to bilo u prijamnom, jer i u srednjoj su neki imali više matematike a neki manje... )

@vsego-- Da, aludiram na lakše stjecanje viših ocjena, "prilagođenije" gradivo i na pokazatelje zajedničkih predmeta koje slušamo sa nastavnicima. Napravit ću veći i opsežniji račun pa ću i probati pokazati da je vrlo moguće ljudima sa nastavničkog smjera čak i sa manjim prosjecima imati više bodova od nekih inžinjera...
Jedanput sam ofrlje gledao i činilo mi se da je vrlo moguće...

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 21:17 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ToMeK"]@ Masiela -- Osobno, ja sam za prijamni i za diplomske... Neka se može upisati tko hoće ali da se rangira po prijamnima ( Ako netko nije slušao Mjeru i integral, neka sam nauči ako bi to bilo u prijamnom, jer i u srednjoj su neki imali više matematike a neki manje... )[/quote]
A tko je to učio matrice za prijemni npr.?
Pa hrpa ljudi na faks dođe bez da ih je ikad vidjela, bez da je vidjela integrale, a u nekim srednjim školama se ni derivacije ne rade. I nisu nužne za dobro riješit prijemni.
I je l' to ikog spriječilo da upiše faks?
I je l' to ikog spriječilo da diplomira?

Ako pričaš da si bolji, onda to i dokaži. A neće ti bit teško ako se njima 5-ice iz pedagogija boduju ko naše dvojke.

Po meni ljudima treba dat priliku. I to je to.
Šta će nam hrpa ljudi sa završenim profesorskim smjerom kojima se ne radi u školi? Ili to rade ofrlje i preko volje.
Nek' se potrude i probaju upisat ono čime se žele bavit makar u tome u startu bili 2 koraka iza ing. Ako to žele, s vremenom će doć na svoje.
ToMeK (napisa):
@ Masiela – Osobno, ja sam za prijamni i za diplomske... Neka se može upisati tko hoće ali da se rangira po prijamnima ( Ako netko nije slušao Mjeru i integral, neka sam nauči ako bi to bilo u prijamnom, jer i u srednjoj su neki imali više matematike a neki manje... )

A tko je to učio matrice za prijemni npr.?
Pa hrpa ljudi na faks dođe bez da ih je ikad vidjela, bez da je vidjela integrale, a u nekim srednjim školama se ni derivacije ne rade. I nisu nužne za dobro riješit prijemni.
I je l' to ikog spriječilo da upiše faks?
I je l' to ikog spriječilo da diplomira?

Ako pričaš da si bolji, onda to i dokaži. A neće ti bit teško ako se njima 5-ice iz pedagogija boduju ko naše dvojke.

Po meni ljudima treba dat priliku. I to je to.
Šta će nam hrpa ljudi sa završenim profesorskim smjerom kojima se ne radi u školi? Ili to rade ofrlje i preko volje.
Nek' se potrude i probaju upisat ono čime se žele bavit makar u tome u startu bili 2 koraka iza ing. Ako to žele, s vremenom će doć na svoje.

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 21:55 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"]
[/quote]
htio bi napomenut da je peticu iz pedagogije nije bas lagano dobit. kao ni iz bilo kojeg pedagoskog kolegija. u nekim semestrima, to su kolegiji na kojima zna pasti dosta ljudi jer dobis neku cudno orijentiranu profesoricu koja jedno veli, drugo misli i trece radi i na kraju je sve kaos.
I opcenito, kad si vidio nekog sa prof smjera da je bio puuuno bolji od inzinjeraca ? osobno znam da prosle godine nije bilo takvih a mislim da ni godinu prije. i takvih ljudi nema puno, stovise, ima ih par po godini sto je na sveukupnu kvotu skoro pa nista.
Masiela (napisa):

htio bi napomenut da je peticu iz pedagogije nije bas lagano dobit. kao ni iz bilo kojeg pedagoskog kolegija. u nekim semestrima, to su kolegiji na kojima zna pasti dosta ljudi jer dobis neku cudno orijentiranu profesoricu koja jedno veli, drugo misli i trece radi i na kraju je sve kaos.
I opcenito, kad si vidio nekog sa prof smjera da je bio puuuno bolji od inzinjeraca ? osobno znam da prosle godine nije bilo takvih a mislim da ni godinu prije. i takvih ljudi nema puno, stovise, ima ih par po godini sto je na sveukupnu kvotu skoro pa nista.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:32 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ToMeK: Rado bih vidio izracun, neki koji nije lako pobiti (dakle, ne neki jako nategnuti, pretezno hipotetski primjer).

Inace, svakako sam za prijemne. I za preddiplomski i za diplomski studij. Ista pitanja svima, relevantna za odabrani studij. IMO, jedino pravedno. Sve drugo varira od glume pravednosti do manje ili vise traljavih pokusaja izjednacavanja prerazlicitih stvari.

@Ante: Taj broj ce, IMO, tek rasti, jer je tek unatrag cca dvije godine doslo do explozije prelazaka s "inz" na "prof" studije.
@ToMeK: Rado bih vidio izracun, neki koji nije lako pobiti (dakle, ne neki jako nategnuti, pretezno hipotetski primjer).

Inace, svakako sam za prijemne. I za preddiplomski i za diplomski studij. Ista pitanja svima, relevantna za odabrani studij. IMO, jedino pravedno. Sve drugo varira od glume pravednosti do manje ili vise traljavih pokusaja izjednacavanja prerazlicitih stvari.

@Ante: Taj broj ce, IMO, tek rasti, jer je tek unatrag cca dvije godine doslo do explozije prelazaka s "inz" na "prof" studije.

[Vrh]
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 23:28 pon, 16. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

a vidit cemo to. ja gledam po svojoj generaciji i ne misli ih podosta ici na ing diplomski makar ih se dosta prebacilo. ali mi je fascinantno takoder, koliko ljudi nakon zavrsenog ing smjera oce polozit profesorski diplomski. i ne sjecam se da se bas netko bunio oko toga ali ok. neki vide samo ono sto zele :))
a vidit cemo to. ja gledam po svojoj generaciji i ne misli ih podosta ici na ing diplomski makar ih se dosta prebacilo. ali mi je fascinantno takoder, koliko ljudi nakon zavrsenog ing smjera oce polozit profesorski diplomski. i ne sjecam se da se bas netko bunio oko toga ali ok. neki vide samo ono sto zele Smile)

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:31 uto, 17. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Studenti koji se prebacuju na prof zato sto su zapeli na inz, a ne zato sto to zele raditi, ne briljiraju bas s ocjenama cak i kad se prebace. Mislim da se njih stvarno ne trebate bojati kao konkurencije za FPM.
Studenti koji se prebacuju na prof zato sto su zapeli na inz, a ne zato sto to zele raditi, ne briljiraju bas s ocjenama cak i kad se prebace. Mislim da se njih stvarno ne trebate bojati kao konkurencije za FPM.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 10:45 uto, 17. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ToMeK"]...ali dosta mojih kolega će biti u neravnopravnom položaju sa "nastavničkim" bodovima,...[/quote]

Evo ti primjera. Ja planiram upisati matematiku i računarstvo na ing smjeru i, vjeruj mi, nije baš lagano skupiti te bodove na prof smjeru, a bome nije ni ocjene. Ono što je možda lakše kod nas je uravnoteženo sa ponderima. Zato sam zategnuo na informatičkim i matematičkim predmetima, a ove pedagoške pucao na prolaz (dosta mi ruše prosjek).

Kampanjac sam ali kad treba zategnuti, to i napravim. ;)

Što se kolega tiče... heh... ako baš žele upisati neki određeni smjer zašto se nisu ranije sjetili potruditi. Problem studenata prof smjera je što ovaj faks shvaćaju kao igru. Završavaju ga čisto da imaju nekakvu diplomu u džepu jer ih ne zanima.

Što se prijemnih ispita na diplomskim smjerovima (a i na nastavničkim) tiče, go for it!

@ToMeK: Btw... a kakvo ti to veće predznanje za računarski smjer imaš od mene koji sam na prof smjeru i imam položene kolegije Prog1&2, RP1&2, Spa i sad slušam Baze i RP1 sa vašeg smjera? :)
ToMeK (napisa):
...ali dosta mojih kolega će biti u neravnopravnom položaju sa "nastavničkim" bodovima,...

Evo ti primjera. Ja planiram upisati matematiku i računarstvo na ing smjeru i, vjeruj mi, nije baš lagano skupiti te bodove na prof smjeru, a bome nije ni ocjene. Ono što je možda lakše kod nas je uravnoteženo sa ponderima. Zato sam zategnuo na informatičkim i matematičkim predmetima, a ove pedagoške pucao na prolaz (dosta mi ruše prosjek).

Kampanjac sam ali kad treba zategnuti, to i napravim. Wink

Što se kolega tiče... heh... ako baš žele upisati neki određeni smjer zašto se nisu ranije sjetili potruditi. Problem studenata prof smjera je što ovaj faks shvaćaju kao igru. Završavaju ga čisto da imaju nekakvu diplomu u džepu jer ih ne zanima.

Što se prijemnih ispita na diplomskim smjerovima (a i na nastavničkim) tiče, go for it!

@ToMeK: Btw... a kakvo ti to veće predznanje za računarski smjer imaš od mene koji sam na prof smjeru i imam položene kolegije Prog1&2, RP1&2, Spa i sad slušam Baze i RP1 sa vašeg smjera? Smile

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:48 uto, 17. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kakt00s"]Problem studenata prof smjera je što ovaj faks shvaćaju kao igru. Završavaju ga čisto da imaju nekakvu diplomu u džepu jer ih ne zanima.[/quote]

Ovo se ocito ne odnosi na sve studente, nego na manjinu. Takvih studenata ima i na inz studiju, ne samo na prof. Nije inz preddiplomski bas tako tezak kako se vama cini da bi bio imun na studente koje matematika ne zanima :)
kakt00s (napisa):
Problem studenata prof smjera je što ovaj faks shvaćaju kao igru. Završavaju ga čisto da imaju nekakvu diplomu u džepu jer ih ne zanima.

Ovo se ocito ne odnosi na sve studente, nego na manjinu. Takvih studenata ima i na inz studiju, ne samo na prof. Nije inz preddiplomski bas tako tezak kako se vama cini da bi bio imun na studente koje matematika ne zanima Smile

[Vrh]
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 14:06 uto, 17. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="kakt00s"]Problem studenata prof smjera je što ovaj faks shvaćaju kao igru. Završavaju ga čisto da imaju nekakvu diplomu u džepu jer ih ne zanima.[/quote]

Ovo se ocito ne odnosi na sve studente, nego na manjinu. Takvih studenata ima i na inz studiju, ne samo na prof. Nije inz preddiplomski bas tako tezak kako se vama cini da bi bio imun na studente koje matematika ne zanima :)[/quote]

Pa po broju ljudi od kojih se to da shvatiti mislim da se ne radi baš o nekom mizernom postotku. :/
krcko (napisa):
kakt00s (napisa):
Problem studenata prof smjera je što ovaj faks shvaćaju kao igru. Završavaju ga čisto da imaju nekakvu diplomu u džepu jer ih ne zanima.

Ovo se ocito ne odnosi na sve studente, nego na manjinu. Takvih studenata ima i na inz studiju, ne samo na prof. Nije inz preddiplomski bas tako tezak kako se vama cini da bi bio imun na studente koje matematika ne zanima Smile

Pa po broju ljudi od kojih se to da shvatiti mislim da se ne radi baš o nekom mizernom postotku. Ehm?

ToMeK
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-12 = 17 - 29

PostPostano: 20:59 uto, 17. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo provjerio sam(preliminarno) jedan slučaj. U ovome slučaju se student sa profesorskog smjera bazira na matematičke predmete, a inženjer se bazira na all-round strong pristup( ne sve 5, ali dovoljno dobro).

Mogu vam reći da sam bio u zabludi što se tiče da će broj bodova biti jednak, ali ipak nisam još niti sretan sa razlikom u broju bodova.

Naravno moguće su krucijalne pogrješke, pa bih molio da me ispravite ako grješim.

U privitku je stvar.

HINT: Iznenađuje me to što bih profesoru mogao povisiti prosjek vrlo lako samo povećavajući ocjene iz skupa kolegije koji imaju koeficijent 0.4, a svejedno mi se čini da ne bih previše pomaknuo bodove prema gore.

[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]

Na žalost, odmah sam uočio prvu grješku :D
Nisam napomenuo gore, gledao sam za diplomski studije Financijske i poslovne Matematike, pridržavao sam se tablice sa linka od tu gore negdje, ali nisam uzeo u obzir ovo :Struke relevantne za pojedine diplomske studije...bla bla... uglavnom u skup sa koeficijentom 1 idu i : za diplomski studij Financijska i poslovna matematika: ekonomija, računarstvo, strani
jezik, fizika.
[b]
Molio bih ako nekoga još zanima ovo moje razmatranje da se angažira, jer čini mi se da ćemo zajedno (bilo profesori ili inženjeri) lakše doći do zaključaka.[/b]
Evo provjerio sam(preliminarno) jedan slučaj. U ovome slučaju se student sa profesorskog smjera bazira na matematičke predmete, a inženjer se bazira na all-round strong pristup( ne sve 5, ali dovoljno dobro).

Mogu vam reći da sam bio u zabludi što se tiče da će broj bodova biti jednak, ali ipak nisam još niti sretan sa razlikom u broju bodova.

Naravno moguće su krucijalne pogrješke, pa bih molio da me ispravite ako grješim.

U privitku je stvar.

HINT: Iznenađuje me to što bih profesoru mogao povisiti prosjek vrlo lako samo povećavajući ocjene iz skupa kolegije koji imaju koeficijent 0.4, a svejedno mi se čini da ne bih previše pomaknuo bodove prema gore.

Added after 4 minutes:

Na žalost, odmah sam uočio prvu grješku Very Happy
Nisam napomenuo gore, gledao sam za diplomski studije Financijske i poslovne Matematike, pridržavao sam se tablice sa linka od tu gore negdje, ali nisam uzeo u obzir ovo :Struke relevantne za pojedine diplomske studije...bla bla... uglavnom u skup sa koeficijentom 1 idu i : za diplomski studij Financijska i poslovna matematika: ekonomija, računarstvo, strani
jezik, fizika.

Molio bih ako nekoga još zanima ovo moje razmatranje da se angažira, jer čini mi se da ćemo zajedno (bilo profesori ili inženjeri) lakše doći do zaključaka.

CASE1.doc
 Description:
dodavat cu kasnije novo

Download
 Filename:  CASE1.doc
 Filesize:  94.5 KB
 Downloaded:  139 Time(s)

[Vrh]
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 22:08 uto, 17. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Probaj izračunat max bodove.
Probaj izračunat max bodove.

black cat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 3 - 1

PostPostano: 20:56 sri, 18. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što se tiče prosjeka razlika i nije toliko velika.. A bitno je na kojim predmetima je "nabijen prosjek"..

To je samo moje mišljenje.. :shock:

Tek sad vidim da si za nastavnički smjer kolegijima koji se množe s 0,4 davao dosta 2, a 5 nema niti jedne.. Da si davao tu sve 5, broj bodova ne bi bio puno veći, a prosjek bi..
Što se tiče prosjeka razlika i nije toliko velika.. A bitno je na kojim predmetima je "nabijen prosjek"..

To je samo moje mišljenje.. Shocked

Tek sad vidim da si za nastavnički smjer kolegijima koji se množe s 0,4 davao dosta 2, a 5 nema niti jedne.. Da si davao tu sve 5, broj bodova ne bi bio puno veći, a prosjek bi..

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:24 sri, 18. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

U stvarnosti upravo ocjene iz PEPSI kolegija, rac. praktikuma i seminara budu vise nego iz matematickih kolegija. Studenti prof. smjera koji iz matematickih kolegija imaju dobre ocjene ostalo obicno imaju sve 5. ToMeKov slucaj ne sluzi tome da "zajedno dodjemo do zakljucka", nego da opravda svoje unaprijed stvorene stavove.
U stvarnosti upravo ocjene iz PEPSI kolegija, rac. praktikuma i seminara budu vise nego iz matematickih kolegija. Studenti prof. smjera koji iz matematickih kolegija imaju dobre ocjene ostalo obicno imaju sve 5. ToMeKov slucaj ne sluzi tome da "zajedno dodjemo do zakljucka", nego da opravda svoje unaprijed stvorene stavove.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum