Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

tm o zamjeni varijabli (objasnjenje gradiva)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 18:41 ned, 19. 6. 2011    Naslov: tm o zamjeni varijabli Citirajte i odgovorite

Pri kraju razmatranja u tm o zamjeni varijabli (poslje leme 9.9) imamo definiran Mi=max yEKi||delta fi na -1 (xi) delta fi (y)||.
Piše da budući da je delta fi neprekidna da izraz pod normon teži ka jediničnoj matrici kada xi teži ka y (tj.kako tamo piše z ka y). I sad meni nije jasno zašto zbog toga vrijedi da je Mina2<=1+ ni(delta) pri čemu ni teži u nulu kad delta teži u nulu??? ako bi m netko htio pojasnit.. :wink:
Pri kraju razmatranja u tm o zamjeni varijabli (poslje leme 9.9) imamo definiran Mi=max yEKi||delta fi na -1 (xi) delta fi (y)||.
Piše da budući da je delta fi neprekidna da izraz pod normon teži ka jediničnoj matrici kada xi teži ka y (tj.kako tamo piše z ka y). I sad meni nije jasno zašto zbog toga vrijedi da je Mina2<=1+ ni(delta) pri čemu ni teži u nulu kad delta teži u nulu??? ako bi m netko htio pojasnit.. Wink

[Vrh]
pbakic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
83 = 86 - 3

PostPostano: 19:26 ned, 19. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Radi se samo o tome da je i norma neprekidno preslikavanje.
Ako ono "pod normom" tezi u jedinicnu matricu, onda determinanta svega toga tezi u 1 (upravo zato sto je || I ||=1).
Ovih [latex]1+\eta(\delta)[/latex] je samo nacin da to zapisemo.
(Ako nesto tezi u 1, onda se se moze staviti u [latex]\eta[/latex] okolinu jedinice, koja ovisi o delti)
Radi se samo o tome da je i norma neprekidno preslikavanje.
Ako ono "pod normom" tezi u jedinicnu matricu, onda determinanta svega toga tezi u 1 (upravo zato sto je || I ||=1).
Ovih je samo nacin da to zapisemo.
(Ako nesto tezi u 1, onda se se moze staviti u okolinu jedinice, koja ovisi o delti)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 11:38 pon, 20. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala... :D imam još jedno pitanje...u dokazu tm 18.1. nije mi jasno od kuda nam -1 na parnost permutacije... :oops: hvala unaprijed
hvala... Very Happy imam još jedno pitanje...u dokazu tm 18.1. nije mi jasno od kuda nam -1 na parnost permutacije... Embarassed hvala unaprijed

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum