Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Upis na diplomski studij Financ. i posl. matematika (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
NIKA5
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 18:03 pet, 1. 7. 2011    Naslov: Upis na diplomski studij Financ. i posl. matematika Citirajte i odgovorite

Moj cilj je upisati dipl. studij Financ. i posl. matematika . Nisam sigurna da li je moguće upisati navedeni studij sa završenim preddipl. studijem FER-a?

Unaprijed hvala na pojašnjenju.

Nika
Moj cilj je upisati dipl. studij Financ. i posl. matematika . Nisam sigurna da li je moguće upisati navedeni studij sa završenim preddipl. studijem FER-a?

Unaprijed hvala na pojašnjenju.

Nika

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:21 pet, 1. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pod [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=285]Upisi na PMF-MO[/url], [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=406]Diplomski studiji[/url], pogledaj dokumente [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=3481&sec=406]Upis kandidata na diplomske studije na PMF - MO[/url] i [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=3485&sec=406]Podjela predmeta preddiplomskih studija na PMF-MO na grupe[/url]. Stvar ne ovisi toliko o tvom zavrsenom studiju, nego o polozenim kolegijima, prosjeku,...
Pod Upisi na PMF-MO, Diplomski studiji, pogledaj dokumente Upis kandidata na diplomske studije na PMF - MO i Podjela predmeta preddiplomskih studija na PMF-MO na grupe. Stvar ne ovisi toliko o tvom zavrsenom studiju, nego o polozenim kolegijima, prosjeku,...

[Vrh]
NIKA5
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:38 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na odgovoru. Pregledala sam dokument, ali nisam sigurna da li matematički predmeti na FER-u koje ću položiti mogu donijeti dovoljno bodova. Naime, ne mogu naći usporednu tablicu predmeta i njihovih Isvu šifri, ali čini mi se da je puno veća vjerojatnost da se upišem na željeni dipl. studij ako završim preddiplomski na PMF-u nego sa FER-om. Da li dobro razmišljam? Čini mi se da prema formuli ima daleko više predmeta na PMF-u koje mogu upotrijebiti bez faktora umanjenja.

[size=9][color=#999999]Added after 19 minutes:[/color][/size]

Još jedno opažanje - obična fizika 1 na PMF-u i FER-u nema istu Isvu šifru, pa mi je dosta nejasno kako uspoređivati predmete. Da li je Matematika 1 na FER-u isto kao Matematička analiza 1 na PMF-u, obzirom da se na FER-u koristi knjiga Matematička analiza.
Hvala na odgovoru. Pregledala sam dokument, ali nisam sigurna da li matematički predmeti na FER-u koje ću položiti mogu donijeti dovoljno bodova. Naime, ne mogu naći usporednu tablicu predmeta i njihovih Isvu šifri, ali čini mi se da je puno veća vjerojatnost da se upišem na željeni dipl. studij ako završim preddiplomski na PMF-u nego sa FER-om. Da li dobro razmišljam? Čini mi se da prema formuli ima daleko više predmeta na PMF-u koje mogu upotrijebiti bez faktora umanjenja.

Added after 19 minutes:

Još jedno opažanje - obična fizika 1 na PMF-u i FER-u nema istu Isvu šifru, pa mi je dosta nejasno kako uspoređivati predmete. Da li je Matematika 1 na FER-u isto kao Matematička analiza 1 na PMF-u, obzirom da se na FER-u koristi knjiga Matematička analiza.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:41 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolegiji nisu isti. Ako prelazis s jednog faxa na drugi, ne priznaje ti se automatski polozeno, nego se radi nesto sto se zove "izvrednjavanje" i 'priznavanje". Te velike rijeci kazu da neka mudra glava (tzv. ISVU koordinator) pogleda [b]sadrzaj[/b] (a ne samo nazive) tvojih polozenih kolegija i gleda sto ti kod nas moze priznati. Nagadjam: [b]mozda[/b] doticni koordinator u obzir uzme i ocjene ili tako neki faktor, ako se kolegiji ne podudaraju bas u potpunosti.

Pretpostavljam da ista logika ide i kod skupljanja bodova za upis, tj. trpanja kolegija u grupe M, S i O. Posto to radi ziv covjek, za svakog studenta posebno, mislim da ne postoji tablica, barem ne javno dostupna. Vjerojatno koordinator ima neku nepotpunu tablicu gdje mu pisu kolegiji koji se cesto pojavljuju u tim izvrednjavanjima, no ne vjerujem da to kola u javnosti.

Priznaje li se Matematika 1 kao nasa Analiza, stvarno ne znam. To ti mozda odgovori netko tko se prebacivao s FERa na MO.

Inace, meni je nekako prirodno da kolegiji s MO adekvatnije pripreme studenta za diplomski na MO i cini mi se prirodno "da je puno veća vjerojatnost da se upišeš na željeni dipl. studij ako završiš preddiplomski na PMF-u nego sa FER-om".
Kolegiji nisu isti. Ako prelazis s jednog faxa na drugi, ne priznaje ti se automatski polozeno, nego se radi nesto sto se zove "izvrednjavanje" i 'priznavanje". Te velike rijeci kazu da neka mudra glava (tzv. ISVU koordinator) pogleda sadrzaj (a ne samo nazive) tvojih polozenih kolegija i gleda sto ti kod nas moze priznati. Nagadjam: mozda doticni koordinator u obzir uzme i ocjene ili tako neki faktor, ako se kolegiji ne podudaraju bas u potpunosti.

Pretpostavljam da ista logika ide i kod skupljanja bodova za upis, tj. trpanja kolegija u grupe M, S i O. Posto to radi ziv covjek, za svakog studenta posebno, mislim da ne postoji tablica, barem ne javno dostupna. Vjerojatno koordinator ima neku nepotpunu tablicu gdje mu pisu kolegiji koji se cesto pojavljuju u tim izvrednjavanjima, no ne vjerujem da to kola u javnosti.

Priznaje li se Matematika 1 kao nasa Analiza, stvarno ne znam. To ti mozda odgovori netko tko se prebacivao s FERa na MO.

Inace, meni je nekako prirodno da kolegiji s MO adekvatnije pripreme studenta za diplomski na MO i cini mi se prirodno "da je puno veća vjerojatnost da se upišeš na željeni dipl. studij ako završiš preddiplomski na PMF-u nego sa FER-om".

[Vrh]
maxic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

19 = 23 - 4

PostPostano: 14:10 ned, 3. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Osim toga, kao jedna od bitnijih stvari za upis diplomskog na MO-u je i uvjet da ti od 180 ECTS-a koje skupiš na preddiplomskom, 120 ECTS-a bude iz predmeta matematike ili srodnih znanosti. Mislim da bi ti to bila prva prepreka za prelazak s FER-a.

Po pitanju koji je preddiplomski studij bolji za upis Financijske (ili bilo kojeg drugog MO diplomskog), mislim da je bez sumnje najbolji izbor Preddiplomski studij matematika (tzv. inženjerski), bilo da govorimo o skupljanju bodova za diplomski, bilo da govorimo o znanju koje će nam biti potrebno na diplomskom.

Nadam se da sam pomogao...
Osim toga, kao jedna od bitnijih stvari za upis diplomskog na MO-u je i uvjet da ti od 180 ECTS-a koje skupiš na preddiplomskom, 120 ECTS-a bude iz predmeta matematike ili srodnih znanosti. Mislim da bi ti to bila prva prepreka za prelazak s FER-a.

Po pitanju koji je preddiplomski studij bolji za upis Financijske (ili bilo kojeg drugog MO diplomskog), mislim da je bez sumnje najbolji izbor Preddiplomski studij matematika (tzv. inženjerski), bilo da govorimo o skupljanju bodova za diplomski, bilo da govorimo o znanju koje će nam biti potrebno na diplomskom.

Nadam se da sam pomogao...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 17:58 ned, 3. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="maxic"]Osim toga, kao jedna od bitnijih stvari za upis diplomskog na MO-u je i uvjet da ti od 180 ECTS-a koje skupiš na preddiplomskom, 120 ECTS-a bude iz predmeta matematike ili srodnih znanosti. Mislim da bi ti to bila prva prepreka za prelazak s FER-a.[/quote]

AFAIK taj uvjet je narihtan tako da ne bude prepreka za FER, Ekonomiju i mozda jos neke tehnicke faksove. Hendikep je u tome sto se strucni kolegiji racunaju s koeficijentom manjim od onog za matematicke kolegije. A nigdje se ne slusa toliko matematickih kolegija kao na studiju matematike :wicked:

Ipak, koeficijent se mnozi s ECTS bodovima i ocjenom. Petica iz strucnog kolegija donosi vise bodova nego dvojka iz matematickog. Ideja je da najbolji studenti FER-a i Ekonomije budu konkurentni za popularne diplomske studije na MO. Na onim manje popularnim obicno ostane nepopunjenih mjesta...
maxic (napisa):

AFAIK taj uvjet je narihtan tako da ne bude prepreka za FER, Ekonomiju i mozda jos neke tehnicke faksove. Hendikep je u tome sto se strucni kolegiji racunaju s koeficijentom manjim od onog za matematicke kolegije. A nigdje se ne slusa toliko matematickih kolegija kao na studiju matematike Heh, heh,...

Ipak, koeficijent se mnozi s ECTS bodovima i ocjenom. Petica iz strucnog kolegija donosi vise bodova nego dvojka iz matematickog. Ideja je da najbolji studenti FER-a i Ekonomije budu konkurentni za popularne diplomske studije na MO. Na onim manje popularnim obicno ostane nepopunjenih mjesta...

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum