Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Još jedan popovski ispad
Idite na 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
17 = 68 - 51

PostPostano: 16:58 čet, 14. 4. 2011    Naslov: Još jedan popovski ispad Citirajte i odgovorite

[url=http://www.index.hr/vijesti/clanak/don-vinko-puljic-cudim-se-i-zalim-sto-bajaga-bas-na-uskrs-pjeva-u-puli/547041.aspx]evo, pa vidte[/url]

I čist komentar na ovaj njegov završni zaključak.
S obzirom na to kakvi su nam duhovni vođe, još smo mi i dobar narod
evo, pa vidte

I čist komentar na ovaj njegov završni zaključak.
S obzirom na to kakvi su nam duhovni vođe, još smo mi i dobar narod

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
27 = 45 - 18

PostPostano: 18:52 čet, 14. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne želim se igrat moderatora, ali kaže Biseri -> faxovske zabavnoće.
Kako suptilno ruganje, kako ti kažeš ''duhovnim vođama'' spada u to?
Ne želim se igrat moderatora, ali kaže Biseri -> faxovske zabavnoće.
Kako suptilno ruganje, kako ti kažeš ''duhovnim vođama'' spada u to?

Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 10:05 pet, 15. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ne nije to suptilno ruganje "duhovnim vođama" kao cjelini (naravno da nisu svi kao ovaj!), čisto moja fasciniranost da jedan vjernik može usporediti thompsonove koncerte s Bogom, Isusom i Duhom Svetim, pa tek onda i ova arogancija, bezobrazluk i insinuacije na račun Bajage i sličnih
ma ne nije to suptilno ruganje "duhovnim vođama" kao cjelini (naravno da nisu svi kao ovaj!), čisto moja fasciniranost da jedan vjernik može usporediti thompsonove koncerte s Bogom, Isusom i Duhom Svetim, pa tek onda i ova arogancija, bezobrazluk i insinuacije na račun Bajage i sličnih

[Vrh]
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 40 - 14

PostPostano: 23:05 pet, 15. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne bih nikad pročitao članak da nisi stavio temu, ali nakon pročitanog članaka na indexu ( koji je koliko sam shvatio preuzet s nekog drugog portala ili lista ) i pročitanih tvojih komentara, moram priznat da sam si morao ponoviti definicije nekih riječi ( arogancija, bezobrazluk, insinuacija ) i moram priznat da ja nakon ponovljenih definicija još uvijek nisam vidio ovo što si ti naveo, pod pretpostavkom da znaš da je dio govora koji je preuzet pod navodnicima, a ovaj dio koji je napisao index-novinar nije pod navodnicima. ( tj. vidio sam što si naveo, ali taj dio nije bio pod navodnicima, pa te molim da mi direktno citiraš i objasniš )
ne bih nikad pročitao članak da nisi stavio temu, ali nakon pročitanog članaka na indexu ( koji je koliko sam shvatio preuzet s nekog drugog portala ili lista ) i pročitanih tvojih komentara, moram priznat da sam si morao ponoviti definicije nekih riječi ( arogancija, bezobrazluk, insinuacija ) i moram priznat da ja nakon ponovljenih definicija još uvijek nisam vidio ovo što si ti naveo, pod pretpostavkom da znaš da je dio govora koji je preuzet pod navodnicima, a ovaj dio koji je napisao index-novinar nije pod navodnicima. ( tj. vidio sam što si naveo, ali taj dio nije bio pod navodnicima, pa te molim da mi direktno citiraš i objasniš )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 10:07 sub, 16. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa evo, što se insinuacija i arogancije tiče, nema očitije od:
[quote="Don Vinko Puljić"]Onda se, nakon svega, pitamo zašto je sve poljuljano, zašto su ljudi izgubili orijentir, zašto toliko nemira, nesreće, nezadovoljstva i samoubojstava[/quote]
Branitelji se ubijaju, prosvjedi se održavaju i ljudi su nezaposleni jer, eto, Bajaga ima koncert u Istri na Uskrs.
Pa evo, što se insinuacija i arogancije tiče, nema očitije od:
Don Vinko Puljić (napisa):
Onda se, nakon svega, pitamo zašto je sve poljuljano, zašto su ljudi izgubili orijentir, zašto toliko nemira, nesreće, nezadovoljstva i samoubojstava

Branitelji se ubijaju, prosvjedi se održavaju i ljudi su nezaposleni jer, eto, Bajaga ima koncert u Istri na Uskrs.

BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 10:20 sub, 16. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da izjave nisu pretjerane, pogotovo izvučene iz konteksta - daleko od toga. Ali dobro se zna tko je Bajaga. I jasno je da nekim krugovima njegov nastup može zasmetat, ne zato što u opisu dobrog katolika piše nešto o neslušanju navedenog, nego jer ti krugovi tradicionalno zastupaju neke stavove.
Meni se ne sviđa što je ova tema na forumu matematike, jer će krenut pametovanje o politici i netko će me povuć za jezik, a mislim da tome ovdje nije mjesto.

[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]

I da odgovorim Milojku, da je ne znam što u tvom postu/linku bilo, sam naslov teme je izrugivanje :(
Da izjave nisu pretjerane, pogotovo izvučene iz konteksta - daleko od toga. Ali dobro se zna tko je Bajaga. I jasno je da nekim krugovima njegov nastup može zasmetat, ne zato što u opisu dobrog katolika piše nešto o neslušanju navedenog, nego jer ti krugovi tradicionalno zastupaju neke stavove.
Meni se ne sviđa što je ova tema na forumu matematike, jer će krenut pametovanje o politici i netko će me povuć za jezik, a mislim da tome ovdje nije mjesto.

Added after 1 minutes:

I da odgovorim Milojku, da je ne znam što u tvom postu/linku bilo, sam naslov teme je izrugivanje Sad

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:36 sub, 16. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]Ali dobro se zna tko je Bajaga.[/quote]

Prosvijetli me, molim: tko je Bajaga?

[quote="BitterSweet"]I jasno je da nekim krugovima njegov nastup može zasmetat, ne zato što u opisu dobrog katolika piše nešto o neslušanju navedenog, nego jer ti krugovi tradicionalno zastupaju neke stavove.[/quote]

Neki krugovi tradicionalno zastupaju mrznju i nasilje prema svemu sto ne dozivljavaju kao "svoje", pa to ne znaci da tim krugovima treba podilaziti.

[quote="BitterSweet"]Meni se ne sviđa što je ova tema na forumu matematike, jer će krenut pametovanje o politici i netko će me povuć za jezik, a mislim da tome ovdje nije mjesto.[/quote]

[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=151549#151549]To te nije smetalo na temi o eutanaziji/abortusu[/url]. Bude li problematicnih postova, moderirat ce se, uz mozebitne sankcije userima. No, ako se nekome prica o nekom sveceniku koji je opsjednut zlima glazbe "krivih krvnih zrnaca", pricajte. IMO, tracenje vremena i pridavanje prevelike vaznosti nekome tko je meni osobno redikulozan, ali to nije kriterij za moderaturu.

[quote="BitterSweet"]sam naslov teme je izrugivanje[/quote]

Ne dijelim stav, ali slobodno predlozi drugi naslov koji po tebi nece biti "izrugivanje", a izreci ce sto se htjelo izreci, a Milojka pozivam da svoj naslov onda i ublazi.
BitterSweet (napisa):
Ali dobro se zna tko je Bajaga.

Prosvijetli me, molim: tko je Bajaga?

BitterSweet (napisa):
I jasno je da nekim krugovima njegov nastup može zasmetat, ne zato što u opisu dobrog katolika piše nešto o neslušanju navedenog, nego jer ti krugovi tradicionalno zastupaju neke stavove.

Neki krugovi tradicionalno zastupaju mrznju i nasilje prema svemu sto ne dozivljavaju kao "svoje", pa to ne znaci da tim krugovima treba podilaziti.

BitterSweet (napisa):

To te nije smetalo na temi o eutanaziji/abortusu. Bude li problematicnih postova, moderirat ce se, uz mozebitne sankcije userima. No, ako se nekome prica o nekom sveceniku koji je opsjednut zlima glazbe "krivih krvnih zrnaca", pricajte. IMO, tracenje vremena i pridavanje prevelike vaznosti nekome tko je meni osobno redikulozan, ali to nije kriterij za moderaturu.

BitterSweet (napisa):
sam naslov teme je izrugivanje

Ne dijelim stav, ali slobodno predlozi drugi naslov koji po tebi nece biti "izrugivanje", a izreci ce sto se htjelo izreci, a Milojka pozivam da svoj naslov onda i ublazi.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 16:26 sub, 16. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za sve potrebne informacije postoji Google. Ako treba pomoć u pretrazi, krenite s ovim "Kreće armija najjača na svetu..."

Hvala na poistovjećivanju (ili usporedbi, ako je to to) katolika sa mržnjom i nasiljem.

Što se teme o eutanaziji tiče, zvuči kao da sam pokrenula istu, zapravo sam imala jedan post jer je tema bila popularna, a meni bilo dosadno. Na stranu sve to, čak i da jesam pokrenula temu, kako to spada u politiku? Al ajde, u nedostatku boljega, poslužilo je, jel da?

I dalje ne vidim kakve ovo ima veze s

''Ovdje možete ostavljati zanimljiva rješenja zadataka, interesantne programe i sl.
Molim, ne natrpavati vicevima; traže se samo zadaci/rješenja i sl. "faxovske" zabavnoće (stvarne)''

ali očito mi je nešto promaklo. Događa se.
Za sve potrebne informacije postoji Google. Ako treba pomoć u pretrazi, krenite s ovim "Kreće armija najjača na svetu..."

Hvala na poistovjećivanju (ili usporedbi, ako je to to) katolika sa mržnjom i nasiljem.

Što se teme o eutanaziji tiče, zvuči kao da sam pokrenula istu, zapravo sam imala jedan post jer je tema bila popularna, a meni bilo dosadno. Na stranu sve to, čak i da jesam pokrenula temu, kako to spada u politiku? Al ajde, u nedostatku boljega, poslužilo je, jel da?

''Ovdje možete ostavljati zanimljiva rješenja zadataka, interesantne programe i sl.
Molim, ne natrpavati vicevima; traže se samo zadaci/rješenja i sl. "faxovske" zabavnoće (stvarne)''

ali očito mi je nešto promaklo. Događa se.

pravipurger
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
29 = 37 - 8

PostPostano: 17:38 sub, 16. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

to nije bajagina pjesma, a da ju je on pjevo (knin '93.) su podmetanja određenih interesnih skupina i dotični to odlučno demantira.

Ja cu samo zapjevati:
[quote]Da smo zivi i zdravi jos godina sto
Da je pesme i vina i da nas cuva Bog
Da su najbolje zene uvek pored nas
Jer ovaj zivot je kratak i prozuji za cas.[/quote]
:phones:
to nije bajagina pjesma, a da ju je on pjevo (knin '93.) su podmetanja određenih interesnih skupina i dotični to odlučno demantira.

Ja cu samo zapjevati:
Citat:
Da smo zivi i zdravi jos godina sto
Da je pesme i vina i da nas cuva Bog
Da su najbolje zene uvek pored nas
Jer ovaj zivot je kratak i prozuji za cas.

Slusalice

No, you clearly don’t know who you’re talking to, so let me clue you in: I am not in danger, Skylar. I am the danger. A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks.
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:11 sub, 16. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]Hvala na poistovjećivanju (ili usporedbi, ako je to to) katolika sa mržnjom i nasiljem.[/quote]

Ako ti to prepoznajes iz mojih rijeci, onda ne imputiraj [b]meni[/b] da poistovjecujem to dvoje.

[quote="BitterSweet"]I dalje ne vidim kakve ovo ima veze s
Molim, ne natrpavati vicevima; traže se samo zadaci/rješenja i sl. "faxovske" zabavnoće (stvarne)''[/quote]

Nemaju ni "novinarski biseri", pa nisi zvocala. Ali evo, samo tebi za dusu, sad je u "ispravnom" podforumu. Vatikan moze odahnuti.

Koliko vidim iz citata pravogpurgera, taj Bajaga je neki opaki... hedonist... sram ga bilo. :lol: A guglati necu. Napisala si da "svi znaju", odgovorio sam ti da ja ne znam i pristojno pitao sto je to sto "svi znaju". Dobio sam plitku demagogiju, kako obicno i ide u ovakvim prigodama.
BitterSweet (napisa):

Ako ti to prepoznajes iz mojih rijeci, onda ne imputiraj meni da poistovjecujem to dvoje.

BitterSweet (napisa):

Nemaju ni "novinarski biseri", pa nisi zvocala. Ali evo, samo tebi za dusu, sad je u "ispravnom" podforumu. Vatikan moze odahnuti.

Koliko vidim iz citata pravogpurgera, taj Bajaga je neki opaki... hedonist... sram ga bilo. Laughing A guglati necu. Napisala si da "svi znaju", odgovorio sam ti da ja ne znam i pristojno pitao sto je to sto "svi znaju". Dobio sam plitku demagogiju, kako obicno i ide u ovakvim prigodama.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:18 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Btw, ove godine katolici i pravoslavci slave Uskrs na isti dan. Hoce li Bajagin koncert smetati i pravoslavnim vjernicima? :grebgreb:
Btw, ove godine katolici i pravoslavci slave Uskrs na isti dan. Hoce li Bajagin koncert smetati i pravoslavnim vjernicima? Kotacici rade 100 na sat

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 9:18 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]Za sve potrebne informacije postoji Google. Ako treba pomoć u pretrazi, krenite s ovim "Kreće armija najjača na svetu..." [/quote]
Nije njegova pjesma, a i čisto sumnjam da ju je pjevao. A taman i da je, to su bili njegovi stavovi i njegova uvjerenja 1993. godine. I Seve, i Nina Badrić, i svi koji su pjevali u Srbiji za vrijeme rata su bili ekvivalentnog stava prema Srbima u to doba, zar to onda znači da ih moramo 20 godina kasnije obilježavati zbog nečega što je tako prirodno čovjeku kao to da vjeruje i podupire svoj narod i svoju Vladu (ovime naravno, nikako ne podupirem postupanja tih Vlada, niti me zanima ta tematika)

[quote]
Hvala na poistovjećivanju (ili usporedbi, ako je to to) katolika sa mržnjom i nasiljem.[/quote]
Pa gdje si ti to iščitala? Kao što i ja u ovom svom govorim o NEKIMA od popova koji znaju ovako provaliti, tako i vsego govori o NEKIM krugovima ljudi koji mrze sve što nije njihovo, gdje nije niti spomenuo katolike, već pojedine grupacije ljudi.
Sad kad već spominješ, fascinantno je kako se nitko nije protivio Balaševićevim mega-koncertima, iako je jedna od pjesama njegovog repertoara "Računajte na nas". Bajaga nema niti jednu "takvu nepodobnu" pjesmu, pa ga svejedno pojedini crkveni dužnosnici prozivaju.

E i da, o ovom vseginom uspoređivanju katolika s mržnjom još malo. Pa što i očekuješ od jednog, kako je vsego rekao, pravog purgera, kad Don Puljić uspoređuje Thompsona i njegove koncerte sa Svetim Trojstvom? :P
BitterSweet (napisa):

Nije njegova pjesma, a i čisto sumnjam da ju je pjevao. A taman i da je, to su bili njegovi stavovi i njegova uvjerenja 1993. godine. I Seve, i Nina Badrić, i svi koji su pjevali u Srbiji za vrijeme rata su bili ekvivalentnog stava prema Srbima u to doba, zar to onda znači da ih moramo 20 godina kasnije obilježavati zbog nečega što je tako prirodno čovjeku kao to da vjeruje i podupire svoj narod i svoju Vladu (ovime naravno, nikako ne podupirem postupanja tih Vlada, niti me zanima ta tematika)

Citat:

Pa gdje si ti to iščitala? Kao što i ja u ovom svom govorim o NEKIMA od popova koji znaju ovako provaliti, tako i vsego govori o NEKIM krugovima ljudi koji mrze sve što nije njihovo, gdje nije niti spomenuo katolike, već pojedine grupacije ljudi.
Sad kad već spominješ, fascinantno je kako se nitko nije protivio Balaševićevim mega-koncertima, iako je jedna od pjesama njegovog repertoara "Računajte na nas". Bajaga nema niti jednu "takvu nepodobnu" pjesmu, pa ga svejedno pojedini crkveni dužnosnici prozivaju.

E i da, o ovom vseginom uspoređivanju katolika s mržnjom još malo. Pa što i očekuješ od jednog, kako je vsego rekao, pravog purgera, kad Don Puljić uspoređuje Thompsona i njegove koncerte sa Svetim Trojstvom? Razz

[Vrh]
BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 10:17 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da se razumijemo, meni osobno njegov nastup ne smeta, samo kažem da razumijem zašto postoje ljudi kojima to smeta. I to nema veze s brojanjem krvnih zrnaca, bar ne bi trebalo imati. Ja nikome ne bih branila koncerte, jao, jao, sram me bilo, čak sam išla na Balaševićev :oops:
Ali zar nije malo ironično da se Thompsonu brani nastup u Puli, kad se već opravdava Bajaga, koji možda jest, možda nije pjevao u vrijeme rata pjesmu koja nije njegova? Jer potpuno ista stvar se i Thompsonu zamjera. Osim ako netko vidi i u njegovim aktualnim pjesmama problem?

Kažeš da čisto sumnjaš da je Bajaga to pjevao. Na osnovu čega? Ne možeš znati, kao ni ja, jer dotičnoga pretpostavljam ne poznaješ da govoriš o njegovu karakteru. Postoje ljudi koji tvrde da su svjedočili tome. Naravno, lako je reći da je to laž i da se radi o propagandi. Tko će znati?
Spominje se demantij u nekom od ranijih postova, pokušala sam to naći na Internetu; neuspješno. S druge strane, Balašević se na svojim stranicama ograđuje od one pjesme, ne izvodi je već dugo vremena, a u odnosu na ovu koju sam ja spomenula, ta mi se čini prilično pitomom. Možda je zato on licemjer. Možda se sad čini da sam ja licemjer. Misli što hoćeš.
Kako rekoh, ja smatram da se koncerti nikome ne trebaju braniti, pa tako ni na osnovu nacionalne pripadnosti, a u startu sam se javila zato što mi se čini da u zadnje vrijeme jača antikatolička propaganda i kao vjerniku mi to smeta. Potaknuta nekim drugim stvarima, povezala sam tvoj post s time, i ovdje reagirala, ispričavam se ako sam pogrešno protumačila, to je bio samo moj dojam.
Da se razumijemo, meni osobno njegov nastup ne smeta, samo kažem da razumijem zašto postoje ljudi kojima to smeta. I to nema veze s brojanjem krvnih zrnaca, bar ne bi trebalo imati. Ja nikome ne bih branila koncerte, jao, jao, sram me bilo, čak sam išla na Balaševićev Embarassed
Ali zar nije malo ironično da se Thompsonu brani nastup u Puli, kad se već opravdava Bajaga, koji možda jest, možda nije pjevao u vrijeme rata pjesmu koja nije njegova? Jer potpuno ista stvar se i Thompsonu zamjera. Osim ako netko vidi i u njegovim aktualnim pjesmama problem?

Kažeš da čisto sumnjaš da je Bajaga to pjevao. Na osnovu čega? Ne možeš znati, kao ni ja, jer dotičnoga pretpostavljam ne poznaješ da govoriš o njegovu karakteru. Postoje ljudi koji tvrde da su svjedočili tome. Naravno, lako je reći da je to laž i da se radi o propagandi. Tko će znati?
Spominje se demantij u nekom od ranijih postova, pokušala sam to naći na Internetu; neuspješno. S druge strane, Balašević se na svojim stranicama ograđuje od one pjesme, ne izvodi je već dugo vremena, a u odnosu na ovu koju sam ja spomenula, ta mi se čini prilično pitomom. Možda je zato on licemjer. Možda se sad čini da sam ja licemjer. Misli što hoćeš.
Kako rekoh, ja smatram da se koncerti nikome ne trebaju braniti, pa tako ni na osnovu nacionalne pripadnosti, a u startu sam se javila zato što mi se čini da u zadnje vrijeme jača antikatolička propaganda i kao vjerniku mi to smeta. Potaknuta nekim drugim stvarima, povezala sam tvoj post s time, i ovdje reagirala, ispričavam se ako sam pogrešno protumačila, to je bio samo moj dojam.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:43 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]...u startu sam se javila zato što mi se čini da u zadnje vrijeme jača antikatolička propaganda i kao vjerniku mi to smeta.[/quote]

Bez namjere da provociram, jer me stvarno zanima: mozes li mi - kao vjernik - objasniti zasto te smeta da netko prigovori necemu s cime se, kako si maloprije napisala, ne slazes (trazenju zabrane koncerta), ali te ne smeta sve ono sto ti tvoji predstavnici rade i u tvoje ime (da sad ne nabrajam mnogo puta prezvakane aktivnosti Crkve u Hrvata, pa i sire)? Ako smatras da to ne spada u "svi znaju", ima kraci (poprilicno nepotpuni) popis na [url=http://www.nisam-vjernik.org/]Nisam Vjernik[/url]. Napominjem da je Milojko "piknuo" svecenika, a ne Crkvu i pogotovo ne Boga i prijatelje.
BitterSweet (napisa):
...u startu sam se javila zato što mi se čini da u zadnje vrijeme jača antikatolička propaganda i kao vjerniku mi to smeta.

Bez namjere da provociram, jer me stvarno zanima: mozes li mi - kao vjernik - objasniti zasto te smeta da netko prigovori necemu s cime se, kako si maloprije napisala, ne slazes (trazenju zabrane koncerta), ali te ne smeta sve ono sto ti tvoji predstavnici rade i u tvoje ime (da sad ne nabrajam mnogo puta prezvakane aktivnosti Crkve u Hrvata, pa i sire)? Ako smatras da to ne spada u "svi znaju", ima kraci (poprilicno nepotpuni) popis na Nisam Vjernik. Napominjem da je Milojko "piknuo" svecenika, a ne Crkvu i pogotovo ne Boga i prijatelje.

[Vrh]
greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 47 - 11

PostPostano: 13:56 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"].. u startu sam se javila zato što mi se čini da u zadnje vrijeme jača antikatolička propaganda i kao vjerniku mi to smeta. [/quote]

meni se cini da u zadnje vrijeme jaca prokatolicka propaganda i kao ateistici mi to smeta

mogu cak dati i konkretne primjere, da ne ostane sve na 'cini mi se': krizevi po ucionicama [url=http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/06/30/0335006.html] klik [/url], vjeronauk kao jedan od predmeta u kvizu ``Lijepa nasa'' [url=http://www.lijepa-nasa.hr/ekoloski-kviz] klik [/url], dezinformiranje javnosti o izjasnjavanju u popisu stanovnistva [url=http://www.nisam-vjernik.org/2011/04/02/skandalozno-neki-popisivaci-dezinformiraju-gradane-i-govore-im-da-nije-moguce-izjasniti-se-kao-nevjernik-ako-su-krsteni/] klik [/url]
BitterSweet (napisa):
.. u startu sam se javila zato što mi se čini da u zadnje vrijeme jača antikatolička propaganda i kao vjerniku mi to smeta.

meni se cini da u zadnje vrijeme jaca prokatolicka propaganda i kao ateistici mi to smeta

mogu cak dati i konkretne primjere, da ne ostane sve na 'cini mi se': krizevi po ucionicama klik , vjeronauk kao jedan od predmeta u kvizu ``Lijepa nasa'' klik , dezinformiranje javnosti o izjasnjavanju u popisu stanovnistva klik

Don't judge what you don't understand..

// Disturbed: Fear
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:05 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da Don Puljiceve izjave nisu motivirane vjerskim razlozima, nego upravo nacionalnoscu pjevaca.
Mislim da Don Puljiceve izjave nisu motivirane vjerskim razlozima, nego upravo nacionalnoscu pjevaca.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 17:02 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad smo već kod religijske propagane, evo što mi moj vlastiti gmail nameće :lol:
[img]http://i51.tinypic.com/flinmr.jpg[/img]
Kad smo već kod religijske propagane, evo što mi moj vlastiti gmail nameće Laughing

BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 17:50 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vsego, zašto misliš da mi ne smeta što rade? Pa kome normalnom ne bi smetalo? Upravo zbog takvih i dolazi do toga što sam nazvala antikatoličkom propagandom, oni je "hrane". Ali kao što ste me ranije podučili, i tu je bitno razlikovati NEKI od svi. Sudeći po medijima, reklo bi se da je sve što Crkva čini loše. Mislite li da obični župnici voze BMW-e i žive u ''palačama od poludragog kamenja''? Ili, da se ne bi povukao argument ''prilika čini lopova'', da svi na višim pozicijama odobravaju izgradnju (u tolikoj mjeri luksuzne) građevine o kojoj se često priča u posljednje vrijeme? Ja mislim da ne, ali to je, kao i sve što pišem, samo moj dojam.

Naravno da sam upoznata sa navedenom inicijativom (i to bih ubrojila u ono za što ''svi znaju'', kako sam se ranije nespretno izrazila). Nemam razloga to smatrati provokacijom. Ali kad se rasprava već otvorila, ne vidim ni smisao iste. Ako netko nije vjernik, naravno da će se u skladu s time i izjasniti. Ako jest, zar bi trebalo to u što Crkva lupa silne pare, utjecati na nečije izjašnjavanje na popisu stanovništva? U ovom slučaju, bez problema mogu odvojiti vjeru od institucije. Možda loša paralela (prije karikatura) - ali trebam li se, ukoliko mislim (a mislim) da je kompletna vladajuća garnitura Bože sačuvaj, odbiti izjasniti kao Hrvat? Zvuči kao da je Crkva jedino što ne valja u ovoj zemlji, nikome ne smeta što Vlada, saborski zastupnici i njima slični žive kao šeici, ili što bivši predsjednik ima doživotnu skrb na račun svih nas.

Moja primjedba se odnosila na brojne medije, predvođene upravo portalom index.hr, i jednu udrugu sličnog karaktera kao gore spomenuta. Protagora se zove, a na njenim plakatima se pojavio natpis ''Ako podržavaš rastrošnost Crkve, izjasni se kao katolik''. Ovdje ''svi znamo'' da ta implikacija nije isto što i njen obrat, ali je svejedno provokacija, pogotovo ako se ne ide logički analizirati rečenicu/slogan/što već.

greeneyes, osobno nisam primijetila tu prokatoličku propagandu, ali moguće da svi primijećujemo upravo ono što nama smeta. Ako ja mogu postaviti jedno pitanje - zašto tebi smeta križ u učionicama? Dok se nije pojavila priča u vezi s tim u medijima, nisam ga ni primijećivala.

krcko, ne mislim da su motivirane vjerskim razlozima, a nadam se da nisu nacionalnošću pjevača. Dojma sam da je razlog pjesma koju je navodno izvodio na navodnom koncertu u Kninu '93. Možda se svećenici tu petljaju u nešto što ih se ne tiče, ali koga se tiče? Ne znam. Svejedno to ne treba okarakterizirati kao popovski ispad, to je samo iznošenje mišljenja koje nije toliko usamljeno.

goranm, MSN-ov messenger je tako nametao HDZ-ovog kandidata za izbore za gradonačelnika Zagreba prije koju godinu. Osim što je izazvalo podsmijeh, drugih efekata nije imalo :)

Ispalo je duže nego sam htjela, ali kad god nešto skratim pogrešno se protumači. Sorry što nisam quoteala i linkala, nadam se da će bit dovoljno čitko i bez toga.
Vsego, zašto misliš da mi ne smeta što rade? Pa kome normalnom ne bi smetalo? Upravo zbog takvih i dolazi do toga što sam nazvala antikatoličkom propagandom, oni je "hrane". Ali kao što ste me ranije podučili, i tu je bitno razlikovati NEKI od svi. Sudeći po medijima, reklo bi se da je sve što Crkva čini loše. Mislite li da obični župnici voze BMW-e i žive u ''palačama od poludragog kamenja''? Ili, da se ne bi povukao argument ''prilika čini lopova'', da svi na višim pozicijama odobravaju izgradnju (u tolikoj mjeri luksuzne) građevine o kojoj se često priča u posljednje vrijeme? Ja mislim da ne, ali to je, kao i sve što pišem, samo moj dojam.

Naravno da sam upoznata sa navedenom inicijativom (i to bih ubrojila u ono za što ''svi znaju'', kako sam se ranije nespretno izrazila). Nemam razloga to smatrati provokacijom. Ali kad se rasprava već otvorila, ne vidim ni smisao iste. Ako netko nije vjernik, naravno da će se u skladu s time i izjasniti. Ako jest, zar bi trebalo to u što Crkva lupa silne pare, utjecati na nečije izjašnjavanje na popisu stanovništva? U ovom slučaju, bez problema mogu odvojiti vjeru od institucije. Možda loša paralela (prije karikatura) - ali trebam li se, ukoliko mislim (a mislim) da je kompletna vladajuća garnitura Bože sačuvaj, odbiti izjasniti kao Hrvat? Zvuči kao da je Crkva jedino što ne valja u ovoj zemlji, nikome ne smeta što Vlada, saborski zastupnici i njima slični žive kao šeici, ili što bivši predsjednik ima doživotnu skrb na račun svih nas.

Moja primjedba se odnosila na brojne medije, predvođene upravo portalom index.hr, i jednu udrugu sličnog karaktera kao gore spomenuta. Protagora se zove, a na njenim plakatima se pojavio natpis ''Ako podržavaš rastrošnost Crkve, izjasni se kao katolik''. Ovdje ''svi znamo'' da ta implikacija nije isto što i njen obrat, ali je svejedno provokacija, pogotovo ako se ne ide logički analizirati rečenicu/slogan/što već.

greeneyes, osobno nisam primijetila tu prokatoličku propagandu, ali moguće da svi primijećujemo upravo ono što nama smeta. Ako ja mogu postaviti jedno pitanje - zašto tebi smeta križ u učionicama? Dok se nije pojavila priča u vezi s tim u medijima, nisam ga ni primijećivala.

krcko, ne mislim da su motivirane vjerskim razlozima, a nadam se da nisu nacionalnošću pjevača. Dojma sam da je razlog pjesma koju je navodno izvodio na navodnom koncertu u Kninu '93. Možda se svećenici tu petljaju u nešto što ih se ne tiče, ali koga se tiče? Ne znam. Svejedno to ne treba okarakterizirati kao popovski ispad, to je samo iznošenje mišljenja koje nije toliko usamljeno.

goranm, MSN-ov messenger je tako nametao HDZ-ovog kandidata za izbore za gradonačelnika Zagreba prije koju godinu. Osim što je izazvalo podsmijeh, drugih efekata nije imalo Smile

Ispalo je duže nego sam htjela, ali kad god nešto skratim pogrešno se protumači. Sorry što nisam quoteala i linkala, nadam se da će bit dovoljno čitko i bez toga.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 18:28 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]U ovom slučaju, bez problema mogu odvojiti vjeru od institucije.[/quote]
Stvar je u tom da u katolicizmu [url=http://www.vatican.va/archive/ENG1104/__PU.HTM]vjera i institucija su izjednačene[/url]. Ako se izjasniš kao katolik, automatski prihvaćaš rad Crkve tako da implikacija
[quote]''Ako podržavaš rastrošnost Crkve, izjasni se kao katolik''.[/quote]
ipak vrijedi u oba smjera. I ne samo to, nego prihvaćaš da je rad Crkve po pitanju morala i vjere - nepogrešiv.
[quote]Možda loša paralela (prije karikatura) - ali trebam li se, ukoliko mislim (a mislim) da je kompletna vladajuća garnitura Bože sačuvaj, odbiti izjasniti kao Hrvat?[/quote]
Da, loša je paralela. Tvoja narodnost ne ovisi o stranačkoj pripadnosti ili sastavu parlamenta, dok, s druge strane, tvoja pripadnost Crkvi direktno ovisi o tome da li se izjašnjavaš kao katolik ili ne.
BitterSweet (napisa):
U ovom slučaju, bez problema mogu odvojiti vjeru od institucije.

Stvar je u tom da u katolicizmu vjera i institucija su izjednačene. Ako se izjasniš kao katolik, automatski prihvaćaš rad Crkve tako da implikacija
Citat:
''Ako podržavaš rastrošnost Crkve, izjasni se kao katolik''.

ipak vrijedi u oba smjera. I ne samo to, nego prihvaćaš da je rad Crkve po pitanju morala i vjere - nepogrešiv.
Citat:
Možda loša paralela (prije karikatura) - ali trebam li se, ukoliko mislim (a mislim) da je kompletna vladajuća garnitura Bože sačuvaj, odbiti izjasniti kao Hrvat?

Da, loša je paralela. Tvoja narodnost ne ovisi o stranačkoj pripadnosti ili sastavu parlamenta, dok, s druge strane, tvoja pripadnost Crkvi direktno ovisi o tome da li se izjašnjavaš kao katolik ili ne.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:56 pon, 18. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]Vsego, zašto misliš da mi ne smeta što rade?[/quote]

Zato jer si skocila u obranu citiranog svecenika ili, preciznije, napala Milojka sto je tu izjavu proglasio "ispadom".

Ostalo ti je goranm savrseno odgovorio: "katolik" = "bezrezervno podrzava katolicku crkvu", po definiciji.
BitterSweet (napisa):
Vsego, zašto misliš da mi ne smeta što rade?

Zato jer si skocila u obranu citiranog svecenika ili, preciznije, napala Milojka sto je tu izjavu proglasio "ispadom".

Ostalo ti je goranm savrseno odgovorio: "katolik" = "bezrezervno podrzava katolicku crkvu", po definiciji.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 1 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum