Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanje o sintaksi branchinga Motorole
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Lucifer
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 3 - 0

PostPostano: 23:17 sri, 26. 10. 2011    Naslov: Pitanje o sintaksi branchinga Motorole Citirajte i odgovorite

Imam kratko pitanje u vezi pune sintakse Bcc komande za Motorolu.

Ni u Programmers Manualu, ni u Users Manualu, ni u helpu EASy68K nije razjašnjena upotreba .S nastavka na Bcc komandama. Help spominje "data lenght" kao Short i Long, te pokazuje sintakse Bcc.S i Bcc.L. No u riješenim zadacima nema niti jednog primjera korištenja .L nastavka, nego postoje naredbe bez ikakvog nastavka. Jeli izostanak nastavka ekvivalentan .L nastavku?

Ako se dobro sjećam s vježbi, .S bi trebalo ukazivati na to da program brancha na mjesto iza trenutačnog, no u zadatku 3-6 BHI STORE komanda pokazuje na mjesto u programu nakon nje, no nema .S nastavak. Jeli u pitanju greška ili feature?

Vezano za prvo pitanje, kod kojih naredbi možemo zanemariti specifikaciju nastavka na kolokviju? Po helpu za EASy68K, MOVEQ djeluje samo na Longword, recimo. Jeli to potrebno specificirati?

Hvala.

Ni u Programmers Manualu, ni u Users Manualu, ni u helpu EASy68K nije razjašnjena upotreba .S nastavka na Bcc komandama. Help spominje "data lenght" kao Short i Long, te pokazuje sintakse Bcc.S i Bcc.L. No u riješenim zadacima nema niti jednog primjera korištenja .L nastavka, nego postoje naredbe bez ikakvog nastavka. Jeli izostanak nastavka ekvivalentan .L nastavku?

Ako se dobro sjećam s vježbi, .S bi trebalo ukazivati na to da program brancha na mjesto iza trenutačnog, no u zadatku 3-6 BHI STORE komanda pokazuje na mjesto u programu nakon nje, no nema .S nastavak. Jeli u pitanju greška ili feature?

Vezano za prvo pitanje, kod kojih naredbi možemo zanemariti specifikaciju nastavka na kolokviju? Po helpu za EASy68K, MOVEQ djeluje samo na Longword, recimo. Jeli to potrebno specificirati?

Hvala.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
72 = 110 - 38

PostPostano: 20:36 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Re: Pitanje o sintaksi branchinga Motorole Citirajte i odgovorite

[quote="Lucifer"]Imam kratko pitanje u vezi pune sintakse Bcc komande za Motorolu.

[/quote]

Easy68K nije referentan za ".S" i za jos mnogo stvari. Ukratko, pisite ".S" ako se adresa nalazi poslije brancha, inace ne trebate. BHI u 3-6 je moja greska. Mozda je bitno napomenuti da Bcc.L kod e68k iima offset od 16-bita (dopusteni raspon adresa na koje mozete skociti prije/poslije instrukcije grananja) i uveden je tek kod procesora 68020 (a mi ucimo 68000).

[quote]
Hvala.[/quote]

To vi trebate znati 8)
Ukratko, za mnemonike koji primaju .SWL ako ne pise nista radi se s .W

Kao sto ste i primijetili MOVEQ ne prima .SWL vec radi samo s longom pa se to i podrazumijeva ako ne napiste nista
Lucifer (napisa):

Easy68K nije referentan za ".S" i za jos mnogo stvari. Ukratko, pisite ".S" ako se adresa nalazi poslije brancha, inace ne trebate. BHI u 3-6 je moja greska. Mozda je bitno napomenuti da Bcc.L kod e68k iima offset od 16-bita (dopusteni raspon adresa na koje mozete skociti prije/poslije instrukcije grananja) i uveden je tek kod procesora 68020 (a mi ucimo 68000).

Citat:

Hvala.

To vi trebate znati Cool
Ukratko, za mnemonike koji primaju .SWL ako ne pise nista radi se s .W

Kao sto ste i primijetili MOVEQ ne prima .SWL vec radi samo s longom pa se to i podrazumijeva ako ne napiste nista

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum