Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 23:04 čet, 5. 5. 2011 Naslov: Kolokvijski razredi |
|
|
[url=http://web.math.hr/~krcko/tmp/razredi-prijedlogA.pdf]Ovdje[/url] mozete vidjeti prijedlog organizacije kolokvija u razrede. Ukratko, cilj je da se raspored kolokvija fiksira i da tocni termini pisanja svakog kolokvija budu poznati na pocetku akademske godine.
Prijedlog sadrzi inicijalni raspored kolegija u razrede koji sigurno nije savrsen. [b]Sad je vrijeme da reagirate i predlozite promjene ili vlastitu verziju rasporeda.[/b] O prijedlozima ce se razgovarati na VVS-u 18.5.2011., a popravljeni raspored trebao bi doci na Vijece MO 15.6.2011. Promjene ce biti moguce i nakon usvajanja, ali nece se raditi bez debelog razloga.
Predlazem da ovdje na forumu napisete pogreske koje uocite i moguca rjesenja. Ako se zelite igrati s tablicom, imate [url=http://web.math.hr/~krcko/tmp/raspored-kolegija.doc]Word dokument[/url] u kojem mozete copy-pejstat kolegije amo-tamo. Boje oznacavaju studije, a u zagradi je max. broj upisanih studenata u zadnje dvije godine.
Ovdje mozete vidjeti prijedlog organizacije kolokvija u razrede. Ukratko, cilj je da se raspored kolokvija fiksira i da tocni termini pisanja svakog kolokvija budu poznati na pocetku akademske godine.
Prijedlog sadrzi inicijalni raspored kolegija u razrede koji sigurno nije savrsen. Sad je vrijeme da reagirate i predlozite promjene ili vlastitu verziju rasporeda. O prijedlozima ce se razgovarati na VVS-u 18.5.2011., a popravljeni raspored trebao bi doci na Vijece MO 15.6.2011. Promjene ce biti moguce i nakon usvajanja, ali nece se raditi bez debelog razloga.
Predlazem da ovdje na forumu napisete pogreske koje uocite i moguca rjesenja. Ako se zelite igrati s tablicom, imate Word dokument u kojem mozete copy-pejstat kolegije amo-tamo. Boje oznacavaju studije, a u zagradi je max. broj upisanih studenata u zadnje dvije godine.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
smajl Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 20:58 pet, 13. 5. 2011 Naslov: |
|
|
[i]Iterativne metode[/i] ove godine nisu bile u rasporedu kolokvija, pa ga nisam stavio. Nastavnik mi se do sada nije javio - rasporedit cu ga ako zatrazi.
Smajlin prijedlog je dosta slican mojemu, a za promjene mi nije jasan razlog. Neke smajline promjene stvorit ce probleme:
-[i]Vjerojatnost[/i] i [i]Euklidske prostore[/i] stavila je zajedno u E1 (zimski semestar). Nisu na istoj godini, ali ima dosta studenata koji ih upisuju paralelno.
-[i]Teoriju brojeva[/i] i [i]Modele geometrije[/i] stavila je u D1 (ljeto). Oba se upisuju na 3. godini PD-M.
-Ista stvar sa [i]Metodikom 4[/i] i [i]Num. analizom 2[/i] (F1 razred, 2. godina D-MN).
Za kozmeticke promjene tipa "ja bih prebacio ovaj predmet tamo" korisnije je da napisete samo promjenu i razlog. Novi raspored ima smisla predlagati ako je sastavljen po drugim principima i temeljito je razlicit od ovoga. Zahvalan sam za svaku pogresku koju uocite i javite, cak i ako nemate rjesenje.
U medjuvremenu sam dobio nekoliko primjedbi od nastavnika. Napisat cu ih da se ne ponavljamo:
-[i]Bioinformatika[/i] izbacena (nema kolokvija)
-dodana [i]Metodika 1,2[/i] (rasporedjena skupa s [i]Metodikom 3,4[/i] jer su prethodnici)
-dodana [i]Nacrtna geometrija[/i]
Iterativne metode ove godine nisu bile u rasporedu kolokvija, pa ga nisam stavio. Nastavnik mi se do sada nije javio - rasporedit cu ga ako zatrazi.
Smajlin prijedlog je dosta slican mojemu, a za promjene mi nije jasan razlog. Neke smajline promjene stvorit ce probleme:
-Vjerojatnost i Euklidske prostore stavila je zajedno u E1 (zimski semestar). Nisu na istoj godini, ali ima dosta studenata koji ih upisuju paralelno.
-Teoriju brojeva i Modele geometrije stavila je u D1 (ljeto). Oba se upisuju na 3. godini PD-M.
-Ista stvar sa Metodikom 4 i Num. analizom 2 (F1 razred, 2. godina D-MN).
Za kozmeticke promjene tipa "ja bih prebacio ovaj predmet tamo" korisnije je da napisete samo promjenu i razlog. Novi raspored ima smisla predlagati ako je sastavljen po drugim principima i temeljito je razlicit od ovoga. Zahvalan sam za svaku pogresku koju uocite i javite, cak i ako nemate rjesenje.
U medjuvremenu sam dobio nekoliko primjedbi od nastavnika. Napisat cu ih da se ne ponavljamo:
-Bioinformatika izbacena (nema kolokvija)
-dodana Metodika 1,2 (rasporedjena skupa s Metodikom 3,4 jer su prethodnici)
-dodana Nacrtna geometrija
|
|
[Vrh] |
|
smajl Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:29 sub, 14. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Da istina.. sad sam tek skuzila da se ti neki predmeti upisuju u istoj godini, pa da nebi trebali biti u istom razredu...
A razlog zasto sam stavila ekulidske prostore i vjerojatnostu isti razred je zato sto isto dosta ljudi upisuje paralelno vjerojatnost i matematicku logiku, a oni se od pocetka nalaze u istom razredu, pa sam probala to promjeniti, da matematicku logiku u neki drugi razred stavim.
Po mojem bi ja najradje stavila izborne predmete u jedan razred, pa da se ljudima koji upisuju 2. godinu i dodatan izborni predmet sa 3. godine ne dogode poklapanja. :)
Da istina.. sad sam tek skuzila da se ti neki predmeti upisuju u istoj godini, pa da nebi trebali biti u istom razredu...
A razlog zasto sam stavila ekulidske prostore i vjerojatnostu isti razred je zato sto isto dosta ljudi upisuje paralelno vjerojatnost i matematicku logiku, a oni se od pocetka nalaze u istom razredu, pa sam probala to promjeniti, da matematicku logiku u neki drugi razred stavim.
Po mojem bi ja najradje stavila izborne predmete u jedan razred, pa da se ljudima koji upisuju 2. godinu i dodatan izborni predmet sa 3. godine ne dogode poklapanja.
|
|
[Vrh] |
|
Blizzard Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 21:19 sub, 14. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Deset razreda je previse. Imali bismo ozbiljan problem ako uleti neradni dan u kolokvijskom dvotjednu. U izradi je varijanta rasporeda s 8 razreda, slozenih po drugacijim principima od ovog. Pisalo bi se u 4 navrata po 2 uzastopna dana: pon+uto, srijeda pauza, cet+pet, vikend, pa sljedeci tjedan ponovo. Jasno, ako neradni dani ne poremete redoslijed. Kolegiji bi bili slozeni tako da prvi dan od dva idu obavezni, a drugi izborni (koliko bude moguce). Objavit cu kad bude gotov taj alternativni prijedlog.
Meni se vise svidja ovo s danom odmora izmedju svaka dva pisanja, ali stvarno je velika guzva u pojedinim razredima. Pogotovo u zimskom semestru.
Deset razreda je previse. Imali bismo ozbiljan problem ako uleti neradni dan u kolokvijskom dvotjednu. U izradi je varijanta rasporeda s 8 razreda, slozenih po drugacijim principima od ovog. Pisalo bi se u 4 navrata po 2 uzastopna dana: pon+uto, srijeda pauza, cet+pet, vikend, pa sljedeci tjedan ponovo. Jasno, ako neradni dani ne poremete redoslijed. Kolegiji bi bili slozeni tako da prvi dan od dva idu obavezni, a drugi izborni (koliko bude moguce). Objavit cu kad bude gotov taj alternativni prijedlog.
Meni se vise svidja ovo s danom odmora izmedju svaka dva pisanja, ali stvarno je velika guzva u pojedinim razredima. Pogotovo u zimskom semestru.
|
|
[Vrh] |
|
AnaP Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 23:36 ned, 15. 5. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="smajl"]A razlog zasto sam stavila ekulidske prostore i vjerojatnostu isti razred je zato sto isto dosta ljudi upisuje paralelno vjerojatnost i matematicku logiku, a oni se od pocetka nalaze u istom razredu, pa sam probala to promjeniti, da matematicku logiku u neki drugi razred stavim.[/quote]
Podjednako studenata paralelno upisuje Vj+ML kao i Vj+EP (ove godine 17:14, lani 17:24). Nazalost nemoguce je postici da svi kolegiji koji se upisuju paralelno budu u razlicitim razredima ("slovima"). Jedva ih se uspije nagurati u razlicite podrazrede ("slova s brojevima"). Pri rasporedjivanju u razlicite razrede prioritet sam dao kolegijima na istoj godini studija. Neizbjezno je da ce studenti koji paralelno upisuju kolegije s razlicitih godina ponekad morati pisati dva kolokvija u isti dan. Jednostavno je previse mogucih kombinacija.
[quote="smajl"]Po mojem bi ja najradje stavila izborne predmete u jedan razred, pa da se ljudima koji upisuju 2. godinu i dodatan izborni predmet sa 3. godine ne dogode poklapanja. :)[/quote]
Previse ih je da bi svi bili u istom razredu - svaka dva imaju neprazan presjek slusaca. Osim toga neki se predaju i na drugim studijima pa to dodatno komplicira premjestanje.
[quote="AnaP"]Sto je s Integriranim preddiplomskim i diplomskim studijem matematike i fizike? Njega nema u rasporedu.[/quote]
Ponestalo mi je boja i mjesta, a svi matematicki kolegiji na tom studiju su "posudjeni" iz drugih studija. Npr. prve tri godine su podskup od PD-MN. Racunao sam da ako dobro rasporedim ostale studije, njihov raspored ce takodjer biti dobar. Jedino sto bi ih moglo zeznuti je ako su neki obavezni ili izborni kolegiji drugacije rasporedjeni po godinama. Ako netko uoci problem za integrirani studij, molim da mi javi.
Naravno pravi problem je sto ne pocinjemo istovremeno s nastavom kao FO, a pola njihovih kolegija su fizike. No taj problem imamo s kolokvijskim razredima i bez njih. Bolja organizacija nasih kolokvija moze ga samo ublaziti.
smajl (napisa): | A razlog zasto sam stavila ekulidske prostore i vjerojatnostu isti razred je zato sto isto dosta ljudi upisuje paralelno vjerojatnost i matematicku logiku, a oni se od pocetka nalaze u istom razredu, pa sam probala to promjeniti, da matematicku logiku u neki drugi razred stavim. |
Podjednako studenata paralelno upisuje Vj+ML kao i Vj+EP (ove godine 17:14, lani 17:24). Nazalost nemoguce je postici da svi kolegiji koji se upisuju paralelno budu u razlicitim razredima ("slovima"). Jedva ih se uspije nagurati u razlicite podrazrede ("slova s brojevima"). Pri rasporedjivanju u razlicite razrede prioritet sam dao kolegijima na istoj godini studija. Neizbjezno je da ce studenti koji paralelno upisuju kolegije s razlicitih godina ponekad morati pisati dva kolokvija u isti dan. Jednostavno je previse mogucih kombinacija.
smajl (napisa): | Po mojem bi ja najradje stavila izborne predmete u jedan razred, pa da se ljudima koji upisuju 2. godinu i dodatan izborni predmet sa 3. godine ne dogode poklapanja. |
Previse ih je da bi svi bili u istom razredu - svaka dva imaju neprazan presjek slusaca. Osim toga neki se predaju i na drugim studijima pa to dodatno komplicira premjestanje.
AnaP (napisa): | Sto je s Integriranim preddiplomskim i diplomskim studijem matematike i fizike? Njega nema u rasporedu. |
Ponestalo mi je boja i mjesta, a svi matematicki kolegiji na tom studiju su "posudjeni" iz drugih studija. Npr. prve tri godine su podskup od PD-MN. Racunao sam da ako dobro rasporedim ostale studije, njihov raspored ce takodjer biti dobar. Jedino sto bi ih moglo zeznuti je ako su neki obavezni ili izborni kolegiji drugacije rasporedjeni po godinama. Ako netko uoci problem za integrirani studij, molim da mi javi.
Naravno pravi problem je sto ne pocinjemo istovremeno s nastavom kao FO, a pola njihovih kolegija su fizike. No taj problem imamo s kolokvijskim razredima i bez njih. Bolja organizacija nasih kolokvija moze ga samo ublaziti.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:49 uto, 14. 6. 2011 Naslov: |
|
|
Novi tj alternativni naravno :D :miniklap:
Ja sam najviše gledala za svoje, tj financijaše i raspored mi se čini bolji i od ovogodišnjeg za četvrtu godinu, a peta me malo zbunjuje jer ne znam kako točno stvari funkcioniraju na pojedinim kolegijima - čini mi se da teorija igara, monetarna ekonomika (zimski) i upravljanje financijskom imovinom (ljetni semestar) fale, a po ovogodišnjem izvedbenom planu trebali bi biti kolokviji. No, kako rekoh, ne znam kako se tu provode kolokviji. U svakom slučaju, ostalo je prilično praznih dana pa se to bez problema negdje smjesti :)
Novi tj alternativni naravno
Ja sam najviše gledala za svoje, tj financijaše i raspored mi se čini bolji i od ovogodišnjeg za četvrtu godinu, a peta me malo zbunjuje jer ne znam kako točno stvari funkcioniraju na pojedinim kolegijima - čini mi se da teorija igara, monetarna ekonomika (zimski) i upravljanje financijskom imovinom (ljetni semestar) fale, a po ovogodišnjem izvedbenom planu trebali bi biti kolokviji. No, kako rekoh, ne znam kako se tu provode kolokviji. U svakom slučaju, ostalo je prilično praznih dana pa se to bez problema negdje smjesti
_________________ "Give me sweet lies, and keep your bitter truths." ~ Tyrion Lannister
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)
|