Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Matematika- PMF
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

smatrate li da matematika treba biti u sklopu PMF-a
DA
40%
 40%  [ 17 ]
NE
38%
 38%  [ 16 ]
boli me briga
21%
 21%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 42

Autor/ica Poruka
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 3

PostPostano: 12:41 pon, 24. 11. 2003    Naslov: Matematika- PMF Citirajte i odgovorite

Nemam pojma gdje da postavim ovo pitanje, pa ga postavljam tu...Ako vec postoji nesto negdje u vezi ovoga molim vas recite mi u kretkim crtama...
pitanje da li vi sebe smatrate da ste na pmf-u ili ne?Vi studenti!
ne zelim da iz ovog izraste bilo kakva debata niti rasprava...
a imam svojih razloga zasto ovo pitam!!!
Nemam pojma gdje da postavim ovo pitanje, pa ga postavljam tu...Ako vec postoji nesto negdje u vezi ovoga molim vas recite mi u kretkim crtama...

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!

Zadnja promjena: BoMark; 14:14 sri, 26. 11. 2003; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ay4u5unwzb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 2 - 1

PostPostano: 14:15 uto, 25. 11. 2003    Naslov: Re: Matematika- PMF Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"]Nemam pojma gdje da postavim ovo pitanje, pa ga postavljam tu...Ako vec postoji nesto negdje u vezi ovoga molim vas recite mi u kretkim crtama...
a imam svojih razloga zasto ovo pitam!!![/quote]

Kad me bilo tko pita sto studiram - ja uvijek odgovaram 'matematiku'. Do sad su svi bez pitanja skuzili da se to odnosi na PMF-MO :o).
BoMark (napisa):

Kad me bilo tko pita sto studiram - ja uvijek odgovaram 'matematiku'. Do sad su svi bez pitanja skuzili da se to odnosi na PMF-MO Big nose.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:45 sri, 26. 11. 2003    Naslov: Re: Matematika- PMF Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"]Ako vec postoji nesto negdje u vezi ovoga molim vas recite mi u kretkim crtama...[/quote]

Ima [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=568]jedan stari topic o samostalnosti PMF-MO[/url] (tj. o sadasnjem statusu). :)
BoMark (napisa):
Ako vec postoji nesto negdje u vezi ovoga molim vas recite mi u kretkim crtama...

Ima jedan stari topic o samostalnosti PMF-MO (tj. o sadasnjem statusu). Smile

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 14:12 sri, 26. 11. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

ok preformulirat cu pitanje.
studenti , dal se vi osjecate kao pmf-ovci, dal bi vi htjeli studirati na posebnom fakultetu il mislite da je to velika politicka glupoost...
ok preformulirat cu pitanje.
studenti , dal se vi osjecate kao pmf-ovci, dal bi vi htjeli studirati na posebnom fakultetu il mislite da je to velika politicka glupoost...

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:54 sri, 26. 11. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dozvoli da odgovorim kao bivsi student... ;)

Meni je bilo [i]cool[/i] sto smo mi svoj fax, a ne dio PMF-a, ali zapravo nisam bas ni razumio cemu to, koji nam je status i sl. :? Sada mi je ponesto domekle jasnije, no to tek nakon zaposljavanja. :)

Poanta: Bio sam i ostao student Matematike, bez da se opterecujem da li je to fakultet PMF - Matematicki odjel ili Matematicki odsjek PMF-a... :roll:

Jasno, danas o tome imam svoj stav, no to vec ispada iz teme "studenti, izjasnite se"... 8)
Dozvoli da odgovorim kao bivsi student... Wink

Meni je bilo cool sto smo mi svoj fax, a ne dio PMF-a, ali zapravo nisam bas ni razumio cemu to, koji nam je status i sl. Confused Sada mi je ponesto domekle jasnije, no to tek nakon zaposljavanja. Smile

Poanta: Bio sam i ostao student Matematike, bez da se opterecujem da li je to fakultet PMF - Matematicki odjel ili Matematicki odsjek PMF-a... Rolling Eyes

Jasno, danas o tome imam svoj stav, no to vec ispada iz teme "studenti, izjasnite se"... Cool

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:05 ned, 30. 11. 2003    Naslov: Matematika-Pmf Citirajte i odgovorite

Smatram da bi Matematika trebala biti odvojena od ostatka Pmf-a.
Ajde, ljudi, bez lazne skromnosti...tako se osjecamo!! 8)

S druge strane, da li su to samo politicke gluposti...mislim da ne jer
koliko se moglo shvatit od "sluzbenjaka", MO ima nesto drugaciji ustroj,
organizaciju i program od ostatka Pmf-a...no, stvarno ne znam detalje...

Naravno da tu ima zelje za osjecajem nadmoci....no, priznajmo si..
svatko od nas zeli biti barem malo poseban... :oops:

Stoga, ja svoj glas dajem samostalnoj Matematici jer mislim da mi to
zasluzujemo!!!!! :D :D :D hehehe...bez uvrede cijenjenim kolegama
Fizicarima! :wink:
Smatram da bi Matematika trebala biti odvojena od ostatka Pmf-a.
Ajde, ljudi, bez lazne skromnosti...tako se osjecamo!! Cool

S druge strane, da li su to samo politicke gluposti...mislim da ne jer
koliko se moglo shvatit od "sluzbenjaka", MO ima nesto drugaciji ustroj,
organizaciju i program od ostatka Pmf-a...no, stvarno ne znam detalje...

Naravno da tu ima zelje za osjecajem nadmoci....no, priznajmo si..
svatko od nas zeli biti barem malo poseban... Embarassed

Stoga, ja svoj glas dajem samostalnoj Matematici jer mislim da mi to
zasluzujemo!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy hehehe...bez uvrede cijenjenim kolegama
Fizicarima! Wink

[Vrh]
Ritchbe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:53 pon, 1. 12. 2003    Naslov: Re: Matematika- PMF Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"]pitanje da li vi sebe smatrate da ste na pmf-u ili ne?Vi studenti!
a imam svojih razloga zasto ovo pitam!!![/quote]

Za razliku od cijenjenog nam admina (Vsego, love the avatar, krasan tajming :weee: ) ja nesto drugo do vidjenja jednog studenta niti necu moci dati, no mozda da ljudi zaposleni na faksu kazu pokoju o tome.

Generalno, meni se cini da bi Matematika kao takva mogla bolje prosperirati ako sama odlucuje o svojoj sudbini. Zato mi se i cini da bi se trebala odmaknuti od glomaznog PMFa. Jasno je svima da sveuciliste vapi za preustrojem i, po mome, ne bi trebalo cekati na PMF da se s njime u paketu vuce...

Bomark, baci mi pokoju rijec o razlozima. Pretpostavljam da je to u vezi sa studosima sa ovoga brda, i tvojim projektom 'ZASTUPNIK' sa foruma fizike?
BoMark (napisa):

Za razliku od cijenjenog nam admina (Vsego, love the avatar, krasan tajming Weeeeeee!!!!!!!!!!! ) ja nesto drugo do vidjenja jednog studenta niti necu moci dati, no mozda da ljudi zaposleni na faksu kazu pokoju o tome.

Generalno, meni se cini da bi Matematika kao takva mogla bolje prosperirati ako sama odlucuje o svojoj sudbini. Zato mi se i cini da bi se trebala odmaknuti od glomaznog PMFa. Jasno je svima da sveuciliste vapi za preustrojem i, po mome, ne bi trebalo cekati na PMF da se s njime u paketu vuce...

Bomark, baci mi pokoju rijec o razlozima. Pretpostavljam da je to u vezi sa studosima sa ovoga brda, i tvojim projektom 'ZASTUPNIK' sa foruma fizike?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:09 pon, 1. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nadjoh spomenuti topic... :)

Dakle, tebe - basically - zanima status studenata Matematike u odnosu na PMF... :) Eh, to je lako. Postoji SZ (famozni "[i]Studentski zbor[/i]") sa svojim podruznicama, ograncima ili cime vec...

Postoje tako i SZ-PMF i SZ-PMF-MO, ali samo predstavnici ovog prvog sjede u Skupstini SZa. :shock: IMO, to pokazuje da u studentskoj "hijerarhiji" Matematika spada pod PMF, bez obzira kakav status Fakultet imao ili sto mi zaposleni mislili o tome... :shock: :? :roll:

:!: Napominjem da moje tvrdnje nemaju veze sa statusom same Matematike, ni pred Sveucilistem ni pred sudovima! Govorim samo o ustroju studenata Sveucilista...

[color=darkred]Inace, BoMark, ti mozes prijedlog iznijeti ovdje (kao novi topic, recimo pod "[i]Fax. opc.[/i]"). Admini i modovi ce dozvoliti svaku normalnu raspravu (pro ili kontra), a nekorektnosti cemo - kao i uvijek - sankcionirati. :)[/color]
Nadjoh spomenuti topic... Smile

Dakle, tebe - basically - zanima status studenata Matematike u odnosu na PMF... Smile Eh, to je lako. Postoji SZ (famozni "Studentski zbor") sa svojim podruznicama, ograncima ili cime vec...

Postoje tako i SZ-PMF i SZ-PMF-MO, ali samo predstavnici ovog prvog sjede u Skupstini SZa. Shocked IMO, to pokazuje da u studentskoj "hijerarhiji" Matematika spada pod PMF, bez obzira kakav status Fakultet imao ili sto mi zaposleni mislili o tome... Shocked Confused Rolling Eyes

Exclamation Napominjem da moje tvrdnje nemaju veze sa statusom same Matematike, ni pred Sveucilistem ni pred sudovima! Govorim samo o ustroju studenata Sveucilista...

Inace, BoMark, ti mozes prijedlog iznijeti ovdje (kao novi topic, recimo pod "Fax. opc."). Admini i modovi ce dozvoliti svaku normalnu raspravu (pro ili kontra), a nekorektnosti cemo - kao i uvijek - sankcionirati. Smile

[Vrh]
anamari_guest
Gost

PostPostano: 11:17 uto, 2. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ukoliko se nista nije promijenilo, predstavnica SZ PMF-MO sjedi u SZ Sveucilista u Zgb, ali nema pravo glasa. Nema pravo ni tamo sjediti ukoliko se nismo sluzbeno odvojili od PMF-a, po mom misljenju. Jesmo li odvojeni, ja nemam pojma. Uglavnom, mjesto u SZ ZG, koliko su meni rekli, je sredio Bezjak. Ako je netko proucavao stranice SZ PMF-MO dok su jos normalno funkcionirale, mogao je vidjelti da na njima pise da su to stranice Studentskog zbora Matematickog fakulteta. Od kud to tvorcu tih stranica, ja ne znam.
NA CD-ima s Javom u knjiznici ima zig:"Vlasnistvo Matematickog fakulteta". Zasto, ne znam.
Ne vidim kako bi se zivot studenata poboljsao kada bismo se odvojili. Sto se mene tice, mozemo ostat dio PMF-a.
I jeste li primjetili, matematika se poistovjecuje s PMF-om i kada kazete PMF, studenti koji ne studiraju na nasem faksu pomisle na matematiku, a ne na faks sa raznim odjelima, mada znaju da se sastoji od vise odjela.
Ukoliko se nista nije promijenilo, predstavnica SZ PMF-MO sjedi u SZ Sveucilista u Zgb, ali nema pravo glasa. Nema pravo ni tamo sjediti ukoliko se nismo sluzbeno odvojili od PMF-a, po mom misljenju. Jesmo li odvojeni, ja nemam pojma. Uglavnom, mjesto u SZ ZG, koliko su meni rekli, je sredio Bezjak. Ako je netko proucavao stranice SZ PMF-MO dok su jos normalno funkcionirale, mogao je vidjelti da na njima pise da su to stranice Studentskog zbora Matematickog fakulteta. Od kud to tvorcu tih stranica, ja ne znam.
NA CD-ima s Javom u knjiznici ima zig:"Vlasnistvo Matematickog fakulteta". Zasto, ne znam.
Ne vidim kako bi se zivot studenata poboljsao kada bismo se odvojili. Sto se mene tice, mozemo ostat dio PMF-a.
I jeste li primjetili, matematika se poistovjecuje s PMF-om i kada kazete PMF, studenti koji ne studiraju na nasem faksu pomisle na matematiku, a ne na faks sa raznim odjelima, mada znaju da se sastoji od vise odjela.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 18:50 sri, 10. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anamari_guest"]
I jeste li primjetili, matematika se poistovjecuje s PMF-om i kada kazete PMF, studenti koji ne studiraju na nasem faksu pomisle na matematiku, a ne na faks sa raznim odjelima, mada znaju da se sastoji od vise odjela.[/quote]

Zašto je tako? Po mojem mišljenju razlog je u imenu: Prirodoslovno- [b]Matematički[/b] fakultet. Da nisam student ovog faksa i ja bih isto pomislio...
Ponavljam ovo je moje mišljenje, ali vjerujem da nije daleko od istine.

Što se topica tiče ja mislim da bi se matematika trebala odvojiti od PMF-a i da bi to bilo višestruko korisno za nas između ostalog i zbog problema s raspodjelom financija po odjelima.

Tehnički nakon odvajanja matematike PMF bi morao promijeniti ime u PF, a neki su možda malo lijeni! :wink:
anamari_guest (napisa):

Zašto je tako? Po mojem mišljenju razlog je u imenu: Prirodoslovno- Matematički fakultet. Da nisam student ovog faksa i ja bih isto pomislio...
Ponavljam ovo je moje mišljenje, ali vjerujem da nije daleko od istine.

Što se topica tiče ja mislim da bi se matematika trebala odvojiti od PMF-a i da bi to bilo višestruko korisno za nas između ostalog i zbog problema s raspodjelom financija po odjelima.

Tehnički nakon odvajanja matematike PMF bi morao promijeniti ime u PF, a neki su možda malo lijeni! Wink

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:52 sri, 10. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Što se topica tiče ja mislim da bi se matematika trebala odvojiti od PMF-a i da bi to bilo višestruko korisno za nas između ostalog i zbog problema s raspodjelom financija po odjelima.[/quote]

Mislim da taj problem ne postoji. Matematicki odjel vec jako dugo ima svoj ziro-racun (puno prije nego sto je pocela prica s odvajanjem). Pretpostavljam da i ostali odsjeci PMF-a posluju preko vlastitih racuna (nisam siguran, ispravite me ako grijesim).
Anonymous (napisa):

Mislim da taj problem ne postoji. Matematicki odjel vec jako dugo ima svoj ziro-racun (puno prije nego sto je pocela prica s odvajanjem). Pretpostavljam da i ostali odsjeci PMF-a posluju preko vlastitih racuna (nisam siguran, ispravite me ako grijesim).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Edo
Gost

PostPostano: 23:42 sub, 13. 12. 2003    Naslov: ziro Citirajte i odgovorite

PMF-MO ima svoj ziro racun jer je to racun bivseg OOUR-a. Odsjeci na PMF ih nemaju. Kad je prije nekih 10-tak godina odjel glasao o odcjepljenju prof.Kurepa je naveo 2 razloga za taj cin:
1. Novci. Oni vise trose a manje zaradjuju.
2. Radna mjesta. Na PMF-u se, navodno, trazio reciprocitet otvaranja novih radnih mjesta pa se za svako novo docentsko mjesto na MO trazilo jedno za Kemiju, Fiziku ... Stvar je u tome da MO ima vise studenata od svih ostalih zajedno pa su nasi nastavnici 2 do 3 puta vise optereceni.
Vani postoje razni modeli. Americka su sveucilista, u principu, odjelskog tipa i namaju PMF-ove. U Moskvi je recimo matematika s mehanikom, a ne s fizikom. Francuska sveucilista znaju imati PMF-ove, a neka su i odjelskog tipa.
PMF inace jasno kaze da ih nije briga kud ce matematicari, ali smatraju da im pripada zgrada matematike. Dakle, ono sto oni zele nije MO vec njegova zgrada. Istina je da je zgrada sagradjena, djelomicno, novcima dobivenim za staru zgradu PMF-a na Marulicevom te zgradu Kemije (sto nam kemicari nikad nisu oprostili). Istina je i da je lovu za racunalnu opremu odobrio Sunjic, koji je tad bio na ministarstvu, a fizicar je.
Istina je, isto tako, da sve to skupa pripada sveucilistu i nije ni nase ni njihovo.
PMF-MO ima svoj ziro racun jer je to racun bivseg OOUR-a. Odsjeci na PMF ih nemaju. Kad je prije nekih 10-tak godina odjel glasao o odcjepljenju prof.Kurepa je naveo 2 razloga za taj cin:
2. Radna mjesta. Na PMF-u se, navodno, trazio reciprocitet otvaranja novih radnih mjesta pa se za svako novo docentsko mjesto na MO trazilo jedno za Kemiju, Fiziku ... Stvar je u tome da MO ima vise studenata od svih ostalih zajedno pa su nasi nastavnici 2 do 3 puta vise optereceni.
Vani postoje razni modeli. Americka su sveucilista, u principu, odjelskog tipa i namaju PMF-ove. U Moskvi je recimo matematika s mehanikom, a ne s fizikom. Francuska sveucilista znaju imati PMF-ove, a neka su i odjelskog tipa.
PMF inace jasno kaze da ih nije briga kud ce matematicari, ali smatraju da im pripada zgrada matematike. Dakle, ono sto oni zele nije MO vec njegova zgrada. Istina je da je zgrada sagradjena, djelomicno, novcima dobivenim za staru zgradu PMF-a na Marulicevom te zgradu Kemije (sto nam kemicari nikad nisu oprostili). Istina je i da je lovu za racunalnu opremu odobrio Sunjic, koji je tad bio na ministarstvu, a fizicar je.
Istina je, isto tako, da sve to skupa pripada sveucilistu i nije ni nase ni njihovo.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:04 ned, 14. 12. 2003    Naslov: Re: ziro Citirajte i odgovorite

[quote="Edo"]1. Novci. Oni vise trose a manje zaradjuju.[/quote]

Ovo mi nije sasvim jasno. Da li uopce postoje neki "novci za PMF" koji se dijele po odjelima? Znam da MZT placa direktno svakom odjelu za odrzavanje zgrade i place djelatnika. Osim toga tu su jos novci za znanstvene projekte, ali njima takodjer ne raspolaze PMF kao cjelina nego voditelji projekata. Cini mi se da o tome koliko novaca ide kojem odjelu ne odlucuje PMF, nego MZT.

Razumljivo je da se za odrzavanje nastave i znanstveni rad trosi vise na drugim odjelima, jer im treba vise opreme (nama je uglavnom dovoljna ploca i kreda). Medjutim, moze li se uopce govoriti o tome koliko tko zaradjuje? Vlastiti prihodi su u ukupnoj bilanci PMF-MO vrlo mala stavka, a mislim da je slicno na drugim odjelima. Na kraju svi mi ovisimo o novcima iz proracuna, a ja to ne bih nazvao "zaradom".
Edo (napisa):

Ovo mi nije sasvim jasno. Da li uopce postoje neki "novci za PMF" koji se dijele po odjelima? Znam da MZT placa direktno svakom odjelu za odrzavanje zgrade i place djelatnika. Osim toga tu su jos novci za znanstvene projekte, ali njima takodjer ne raspolaze PMF kao cjelina nego voditelji projekata. Cini mi se da o tome koliko novaca ide kojem odjelu ne odlucuje PMF, nego MZT.

Razumljivo je da se za odrzavanje nastave i znanstveni rad trosi vise na drugim odjelima, jer im treba vise opreme (nama je uglavnom dovoljna ploca i kreda). Medjutim, moze li se uopce govoriti o tome koliko tko zaradjuje? Vlastiti prihodi su u ukupnoj bilanci PMF-MO vrlo mala stavka, a mislim da je slicno na drugim odjelima. Na kraju svi mi ovisimo o novcima iz proracuna, a ja to ne bih nazvao "zaradom".

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 14:22 ned, 14. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni se čini da je prelijevanje novaca od jedne struke drugoj, kad već jednom dođu
na fakultet, stvar prošlosti. Danas se zna točno kome ide novac za znanost (projekti),
prema ugovoru. Isto tako, mislim da su kolege na PMFu riješili i pitanja trošenja novaca
za nastavu. A plaće tako i tako dolaze na ime i prezime.
Da nisu to riješili, o problemima bi se naveliko pričalo :-)

Osnovno pitanje koje je tu, pred buduće reorganizacije Sveučilišta, žele li pojedine
struke biti s ostalim nastavnicima i znanstvenicima u Zagrebu iste struke, ili s kolegama
bliskih struka. U prvom slučaju, prosječna kvaliteta pada (jer najkvalitetniji prirodoslovci
su ipak na PMFu, eventualno nekom od instituta). U drugom se mora naći zajednički jezik
sa srodnim strukama.

- Nenad.
Meni se čini da je prelijevanje novaca od jedne struke drugoj, kad već jednom dođu
na fakultet, stvar prošlosti. Danas se zna točno kome ide novac za znanost (projekti),
prema ugovoru. Isto tako, mislim da su kolege na PMFu riješili i pitanja trošenja novaca
za nastavu. A plaće tako i tako dolaze na ime i prezime.
Da nisu to riješili, o problemima bi se naveliko pričalo Smile

Osnovno pitanje koje je tu, pred buduće reorganizacije Sveučilišta, žele li pojedine
struke biti s ostalim nastavnicima i znanstvenicima u Zagrebu iste struke, ili s kolegama
bliskih struka. U prvom slučaju, prosječna kvaliteta pada (jer najkvalitetniji prirodoslovci
su ipak na PMFu, eventualno nekom od instituta). U drugom se mora naći zajednički jezik
sa srodnim strukama.

- Nenad.

[Vrh]
Edo
Gost

PostPostano: 16:34 ned, 14. 12. 2003    Naslov: novci Citirajte i odgovorite

Situacija s novcima nije bas tako cista. Kao prvo, fakultet ubire s projekata 5, 10 ili cak 15 % novaca za rezijske troskove. Ti novci za jedan PMF (najveci fakultet na sveucilistu) nisu zanemarivi i nije svejedno tko ih i kako trosi. Isto tako, pri odobravanju novaca za nabavku nastavne opreme, vodi se racuna (bar se nadam) tko ima koliko studenata, a nije jasno da li bi PMF dijelio dobivene novce po odjelima sukladno tome. Teorijski, bilo bi dobro sacuvati neke odnose s fizikom zbog znanstvene suradnje. U praksi, takva suradnja nije nikad postojala. Ni u vrijeme zajednistva. Tko hoce suradjivati s ljudima iz srodnih struka, cinit ce to s PMF-om ili bez njega.
Na kraju, nije bas da voditelji projekata samostalno odlucuju o trosenju novaca. Troskove mora odobriti celnik ustanove i bilo je slucajeva kad je on to odbio napraviti.
Situacija s novcima nije bas tako cista. Kao prvo, fakultet ubire s projekata 5, 10 ili cak 15 % novaca za rezijske troskove. Ti novci za jedan PMF (najveci fakultet na sveucilistu) nisu zanemarivi i nije svejedno tko ih i kako trosi. Isto tako, pri odobravanju novaca za nabavku nastavne opreme, vodi se racuna (bar se nadam) tko ima koliko studenata, a nije jasno da li bi PMF dijelio dobivene novce po odjelima sukladno tome. Teorijski, bilo bi dobro sacuvati neke odnose s fizikom zbog znanstvene suradnje. U praksi, takva suradnja nije nikad postojala. Ni u vrijeme zajednistva. Tko hoce suradjivati s ljudima iz srodnih struka, cinit ce to s PMF-om ili bez njega.
Na kraju, nije bas da voditelji projekata samostalno odlucuju o trosenju novaca. Troskove mora odobriti celnik ustanove i bilo je slucajeva kad je on to odbio napraviti.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 18:17 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Struktura PMF-a bi trebala biti stvar ekonomsko-pravnih potreba a ne ideoloskih teznji za osamostaljenjem. Nemam stav o tome da li bi ili ne bi matematika trebala biti u sklopu PMF-a, ali bi bilo lijepo kada bi se pravni status matematike definirao na nedvosmislen, jednoznacan nacin, a ne "po potrebi".
Struktura PMF-a bi trebala biti stvar ekonomsko-pravnih potreba a ne ideoloskih teznji za osamostaljenjem. Nemam stav o tome da li bi ili ne bi matematika trebala biti u sklopu PMF-a, ali bi bilo lijepo kada bi se pravni status matematike definirao na nedvosmislen, jednoznacan nacin, a ne "po potrebi".

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:22 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]...ali bi bilo lijepo kada bi se pravni status matematike definirao na nedvosmislen, jednoznacan nacin, a ne "po potrebi".[/quote]

:shock: Pa gdje je tebi avanturisticki duh?! :P
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
...ali bi bilo lijepo kada bi se pravni status matematike definirao na nedvosmislen, jednoznacan nacin, a ne "po potrebi".

Shocked Pa gdje je tebi avanturisticki duh?! Razz

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 20:05 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

:D

hehe :) Nemoj ti sad meni tu :OT: al opaska je na mjestu :D Koliko god mi se svidjalo nerazjasnjeno stanje u nasoj maloj dragoj drzavici treceg svjeta gdje nista nije kulturno definirano :D toliko me nekako hvata osjecaj da poanta ovog topica mozda nije kako se osjecaju matematicari niti da li bi matematika trebala biti samostalna ili ne, koliko to da ona nije ni jedno ni drugo
Very Happy

hehe Smile Nemoj ti sad meni tu Off-topic al opaska je na mjestu Very Happy Koliko god mi se svidjalo nerazjasnjeno stanje u nasoj maloj dragoj drzavici treceg svjeta gdje nista nije kulturno definirano Very Happy toliko me nekako hvata osjecaj da poanta ovog topica mozda nije kako se osjecaju matematicari niti da li bi matematika trebala biti samostalna ili ne, koliko to da ona nije ni jedno ni drugo

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:50 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Poanta topica je, prema rijecima samog autora (BoMarka): sto studenti misle o "otcjepljenju"... :)

Ovaj topic je bio uvertira u ideju o osnivanju kluba [b]svih[/b] studenata PMFa (dakle i MO i odsjeci). :)
Poanta topica je, prema rijecima samog autora (BoMarka): sto studenti misle o "otcjepljenju"... Smile

Ovaj topic je bio uvertira u ideju o osnivanju kluba svih studenata PMFa (dakle i MO i odsjeci). Smile

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 20:58 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

...a mi napravili debatu od toga :oops: ah well :)
...a mi napravili debatu od toga Embarassed ah well Smile

MADD
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum