Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
ivstojic Forumaš(ica)
|
Postano: 1:43 pon, 9. 1. 2012 Naslov: |
|
|
Treba isprogramirati zmiju u EASy68K simulatoru (to je ona igrica u kojoj zmija jede hranu i postaje sve duza). Asistent je ukratko ispricao sto treba napraviti nakon posljednjih vjezbi.
Stvari koje su precizno specificirane:
Zmija mora biti siroka 5 piksela i dugacka 80 piksela na pocetku.
Hrana mora biti velicine 5x5 piksela.
Kada zmija pojede hranu, naraste za 10 piksela (duljina zmije se poveca), a na ekranu se pojavi nova hrana.
Kada se zmija sudari sa samom sobom onda umre.
Stvari koje su manje precizno specificirane (recene su usput ili su iz mog sjecanja tako da ne odgovaram ako nesto eventualno nije tocno):
Ovo gore je minimum koji treba napraviti za 5 bodova, a moguce je osvojiti do 20 bodova ako se doda jos stvari (recimo leveli, zvuk i sto god covjeku padne na pamet).
Ostali uvjeti za polaganje kolegija i dalje vrijede bez obzira na ove dodatne bodove.
Asistent odredjuje koliko tko bodova dobiva, a navodno ce se i glasati za najbolju zmiju. Takodjer, najbolje rjesenje (ili rjesenja) ce biti postavljeno na web stranicu kolegija.
Ideja projekta je da se ljudi zabave programirajuci u asembleru i pritom osvoje neke dodatne bodove.
Treba isprogramirati zmiju u EASy68K simulatoru (to je ona igrica u kojoj zmija jede hranu i postaje sve duza). Asistent je ukratko ispricao sto treba napraviti nakon posljednjih vjezbi.
Stvari koje su precizno specificirane:
Zmija mora biti siroka 5 piksela i dugacka 80 piksela na pocetku.
Hrana mora biti velicine 5x5 piksela.
Kada zmija pojede hranu, naraste za 10 piksela (duljina zmije se poveca), a na ekranu se pojavi nova hrana.
Kada se zmija sudari sa samom sobom onda umre.
Stvari koje su manje precizno specificirane (recene su usput ili su iz mog sjecanja tako da ne odgovaram ako nesto eventualno nije tocno):
Ovo gore je minimum koji treba napraviti za 5 bodova, a moguce je osvojiti do 20 bodova ako se doda jos stvari (recimo leveli, zvuk i sto god covjeku padne na pamet).
Ostali uvjeti za polaganje kolegija i dalje vrijede bez obzira na ove dodatne bodove.
Asistent odredjuje koliko tko bodova dobiva, a navodno ce se i glasati za najbolju zmiju. Takodjer, najbolje rjesenje (ili rjesenja) ce biti postavljeno na web stranicu kolegija.
Ideja projekta je da se ljudi zabave programirajuci u asembleru i pritom osvoje neke dodatne bodove.
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
googol Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 22:28 pon, 9. 1. 2012 Naslov: |
|
|
ne zaboravite da program treba poslati na moj mail do utorka (sutra!) 10.1. u 20 sati
Vise informacija na http://brale.math.hr/nastava/gr/
ne zaboravite da program treba poslati na moj mail do utorka (sutra!) 10.1. u 20 sati
Vise informacija na http://brale.math.hr/nastava/gr/
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
interista Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
Postano: 23:59 pon, 9. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="interista"]znam da je receno da zmija treba bit "siroka" 5px, al mi se cini da je to dosta malo i skoro pa neigrivo. je li to definitivno ili je receno onako, na blef? :)[/quote]
Zašto neigrivo? Mislim, ja sam odustao od ovog, skužio da mi se više isplati učiti za kolokvij, ali stavio sam na onu kvazizmiju da bude širine 5 piksela i činilo mi se skroz ok.
interista (napisa): | znam da je receno da zmija treba bit "siroka" 5px, al mi se cini da je to dosta malo i skoro pa neigrivo. je li to definitivno ili je receno onako, na blef? |
Zašto neigrivo? Mislim, ja sam odustao od ovog, skužio da mi se više isplati učiti za kolokvij, ali stavio sam na onu kvazizmiju da bude širine 5 piksela i činilo mi se skroz ok.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|