Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

UI: Komentari na odluku o popravnom

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bakaslavica24
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-1 = 0 - 1

PostPostano: 0:04 sri, 25. 1. 2012    Naslov: UI: Komentari na odluku o popravnom Citirajte i odgovorite

Molim vas da svi kojima ova odluka o barem 50% bodova iz kolokvija nikako ne odgovara (prvenstveno jer u sluzbenim pravilima za umjetnu inteligenciju se taj uvjet ne spominje,
link: http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?art=3593&sec=448) da ovdje napišu komentar. Cilj je probati urazumiti profesora i asistente da promijene taj uvjet.

Naime, taj uvjet nije bio naglašen na početku godine i dosta nas je gledalo već navedene službene uvjete za ovaj kolegij i većina ljudi je procijenila da može skupiti dovoljno bodova preko zadaća i projekta te zbog toga nije imala motiva previše učiti za 1. kolokvij, a sada, u slučaju da su 1. kolokvij loše riješili, čeka ih vrlo stresnih tjedan dana. Vidim da par kolega treba skupiti i preko 65% bodova samo za prolaz...
Molim vas da svi kojima ova odluka o barem 50% bodova iz kolokvija nikako ne odgovara (prvenstveno jer u sluzbenim pravilima za umjetnu inteligenciju se taj uvjet ne spominje,
link: http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?art=3593&sec=448) da ovdje napišu komentar. Cilj je probati urazumiti profesora i asistente da promijene taj uvjet.

Naime, taj uvjet nije bio naglašen na početku godine i dosta nas je gledalo već navedene službene uvjete za ovaj kolegij i većina ljudi je procijenila da može skupiti dovoljno bodova preko zadaća i projekta te zbog toga nije imala motiva previše učiti za 1. kolokvij, a sada, u slučaju da su 1. kolokvij loše riješili, čeka ih vrlo stresnih tjedan dana. Vidim da par kolega treba skupiti i preko 65% bodova samo za prolaz...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
33 = 43 - 10

PostPostano: 3:07 sri, 25. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

+1. Mislim da ne moram ništa komentirati. Oni i sami znaju što su napravili, te da se to nama neće svidjeti. Ali ovo nije službeni forum faksa pa ovo nitko neće ni primjetiti.
+1. Mislim da ne moram ništa komentirati. Oni i sami znaju što su napravili, te da se to nama neće svidjeti. Ali ovo nije službeni forum faksa pa ovo nitko neće ni primjetiti.

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 9:15 sri, 25. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ravnodusan sam prema toj odluci, ali svejdeno zelim reci svoje misljenje.

Prvenstveno, izvedbeni bi se plan trebao postovati. To ovdje nije slucaj. No, na samom pocetku godine bilo je jasno da oni zele drugacije rasporediti neke stvari, sto mi se ne cini posve nelogicno. Ako se to nekom nije svidalo, imao je dosta vremena intervenirati. Na primjer, po tim pravilima na webu, zadace ne postoje, ali to je svima odgovaralo, pa se niko nije bunio. Cini mi se licemjernim uzimati "dobre dijelove" iz pojedinog "pravilnika" i ocekivati da stvari budu bas takve.

Sto se samog kolokvija tice, nikad nisam volio za kolokvij rec da je tezak. Najcesce mi los rezultat znaci da ne znam ili sam glup :D Sto se ovog konkretno tice, pa ono... neke su stvari bile nejasne, ne dovoljno precizne, slike su bile koma i to je (barem meni) dosta otezavalo stvar jos k tome nisam imao pojma sta je ono iz 6. zadatka. No skoro sve mi se cini rjesivo. Ono sto mi se bas i nije cinilo rjesivim jest zadnje pitanje iz neuronskih mreza, koji mislim da nitko nije rijesio. Nije to pitanje kao takvo tesko, ali ili si morao naucit napamet neke formule, sto mi nema smisla, ili ih pak izvoditi, sto traje, a za to na kolokviju nije bilo vremena. Takoder, onaj jedan u 4.(cini mi se) zadatku koji je nosio 2 boda, sta ako se uvijek radi akcija konzistentno. Nije to nerijesivo (i mislim da je barem jedna osoba dobila barem jedan bod na tom dijelu), ali nakon (a) dijela zadatka, izgubiti jos toliko vremena za to mi se cini malo previse...

Tako da mi se zapravo nije svidalo sto se 10% kolokvija u principu ne stigne obaviti kako spada.

Sto se promjene odluke tice, mislim da je sad malo kasno. Ne znam zasto ljudi uvijek kasno reagiraju. Mislim da ste prije sami mogli predloziti nesto, na primjer, da bude potrebno skupiti 50% od maksimalno skupljenih bodova, buduci je to puno realnije zbog drugog kolokvija u kojem nitko nije skupio vise od 20,5/30 (osim ako netko nije dobio nesto na zalbama...).

Sto se same odluke tice, pa mislim da je dosta dobra. Naime, cinjenica da se na kolokvijima mora skupiti barem 50% nije bas neki izuzetak, a cesto onda na popravnom dolazi gradivo cijele godine. Takoder ni jedan od dva "pravilnika" nije podrazumijevao popravni...
Ravnodusan sam prema toj odluci, ali svejdeno zelim reci svoje misljenje.

Prvenstveno, izvedbeni bi se plan trebao postovati. To ovdje nije slucaj. No, na samom pocetku godine bilo je jasno da oni zele drugacije rasporediti neke stvari, sto mi se ne cini posve nelogicno. Ako se to nekom nije svidalo, imao je dosta vremena intervenirati. Na primjer, po tim pravilima na webu, zadace ne postoje, ali to je svima odgovaralo, pa se niko nije bunio. Cini mi se licemjernim uzimati "dobre dijelove" iz pojedinog "pravilnika" i ocekivati da stvari budu bas takve.

Sto se samog kolokvija tice, nikad nisam volio za kolokvij rec da je tezak. Najcesce mi los rezultat znaci da ne znam ili sam glup Very Happy Sto se ovog konkretno tice, pa ono... neke su stvari bile nejasne, ne dovoljno precizne, slike su bile koma i to je (barem meni) dosta otezavalo stvar jos k tome nisam imao pojma sta je ono iz 6. zadatka. No skoro sve mi se cini rjesivo. Ono sto mi se bas i nije cinilo rjesivim jest zadnje pitanje iz neuronskih mreza, koji mislim da nitko nije rijesio. Nije to pitanje kao takvo tesko, ali ili si morao naucit napamet neke formule, sto mi nema smisla, ili ih pak izvoditi, sto traje, a za to na kolokviju nije bilo vremena. Takoder, onaj jedan u 4.(cini mi se) zadatku koji je nosio 2 boda, sta ako se uvijek radi akcija konzistentno. Nije to nerijesivo (i mislim da je barem jedna osoba dobila barem jedan bod na tom dijelu), ali nakon (a) dijela zadatka, izgubiti jos toliko vremena za to mi se cini malo previse...

Tako da mi se zapravo nije svidalo sto se 10% kolokvija u principu ne stigne obaviti kako spada.

Sto se promjene odluke tice, mislim da je sad malo kasno. Ne znam zasto ljudi uvijek kasno reagiraju. Mislim da ste prije sami mogli predloziti nesto, na primjer, da bude potrebno skupiti 50% od maksimalno skupljenih bodova, buduci je to puno realnije zbog drugog kolokvija u kojem nitko nije skupio vise od 20,5/30 (osim ako netko nije dobio nesto na zalbama...).

Sto se same odluke tice, pa mislim da je dosta dobra. Naime, cinjenica da se na kolokvijima mora skupiti barem 50% nije bas neki izuzetak, a cesto onda na popravnom dolazi gradivo cijele godine. Takoder ni jedan od dva "pravilnika" nije podrazumijevao popravni...

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum