Ravnodusan sam prema toj odluci, ali svejdeno zelim reci svoje misljenje.
Prvenstveno, izvedbeni bi se plan trebao postovati. To ovdje nije slucaj. No, na samom pocetku godine bilo je jasno da oni zele drugacije rasporediti neke stvari, sto mi se ne cini posve nelogicno. Ako se to nekom nije svidalo, imao je dosta vremena intervenirati. Na primjer, po tim pravilima na webu, zadace ne postoje, ali to je svima odgovaralo, pa se niko nije bunio. Cini mi se licemjernim uzimati "dobre dijelove" iz pojedinog "pravilnika" i ocekivati da stvari budu bas takve.
Sto se samog kolokvija tice, nikad nisam volio za kolokvij rec da je tezak. Najcesce mi los rezultat znaci da ne znam ili sam glup :D Sto se ovog konkretno tice, pa ono... neke su stvari bile nejasne, ne dovoljno precizne, slike su bile koma i to je (barem meni) dosta otezavalo stvar jos k tome nisam imao pojma sta je ono iz 6. zadatka. No skoro sve mi se cini rjesivo. Ono sto mi se bas i nije cinilo rjesivim jest zadnje pitanje iz neuronskih mreza, koji mislim da nitko nije rijesio. Nije to pitanje kao takvo tesko, ali ili si morao naucit napamet neke formule, sto mi nema smisla, ili ih pak izvoditi, sto traje, a za to na kolokviju nije bilo vremena. Takoder, onaj jedan u 4.(cini mi se) zadatku koji je nosio 2 boda, sta ako se uvijek radi akcija konzistentno. Nije to nerijesivo (i mislim da je barem jedna osoba dobila barem jedan bod na tom dijelu), ali nakon (a) dijela zadatka, izgubiti jos toliko vremena za to mi se cini malo previse...
Tako da mi se zapravo nije svidalo sto se 10% kolokvija u principu ne stigne obaviti kako spada.
Sto se promjene odluke tice, mislim da je sad malo kasno. Ne znam zasto ljudi uvijek kasno reagiraju. Mislim da ste prije sami mogli predloziti nesto, na primjer, da bude potrebno skupiti 50% od maksimalno skupljenih bodova, buduci je to puno realnije zbog drugog kolokvija u kojem nitko nije skupio vise od 20,5/30 (osim ako netko nije dobio nesto na zalbama...).
Sto se same odluke tice, pa mislim da je dosta dobra. Naime, cinjenica da se na kolokvijima mora skupiti barem 50% nije bas neki izuzetak, a cesto onda na popravnom dolazi gradivo cijele godine. Takoder ni jedan od dva "pravilnika" nije podrazumijevao popravni...
Ravnodusan sam prema toj odluci, ali svejdeno zelim reci svoje misljenje.
Prvenstveno, izvedbeni bi se plan trebao postovati. To ovdje nije slucaj. No, na samom pocetku godine bilo je jasno da oni zele drugacije rasporediti neke stvari, sto mi se ne cini posve nelogicno. Ako se to nekom nije svidalo, imao je dosta vremena intervenirati. Na primjer, po tim pravilima na webu, zadace ne postoje, ali to je svima odgovaralo, pa se niko nije bunio. Cini mi se licemjernim uzimati "dobre dijelove" iz pojedinog "pravilnika" i ocekivati da stvari budu bas takve.
Sto se samog kolokvija tice, nikad nisam volio za kolokvij rec da je tezak. Najcesce mi los rezultat znaci da ne znam ili sam glup Sto se ovog konkretno tice, pa ono... neke su stvari bile nejasne, ne dovoljno precizne, slike su bile koma i to je (barem meni) dosta otezavalo stvar jos k tome nisam imao pojma sta je ono iz 6. zadatka. No skoro sve mi se cini rjesivo. Ono sto mi se bas i nije cinilo rjesivim jest zadnje pitanje iz neuronskih mreza, koji mislim da nitko nije rijesio. Nije to pitanje kao takvo tesko, ali ili si morao naucit napamet neke formule, sto mi nema smisla, ili ih pak izvoditi, sto traje, a za to na kolokviju nije bilo vremena. Takoder, onaj jedan u 4.(cini mi se) zadatku koji je nosio 2 boda, sta ako se uvijek radi akcija konzistentno. Nije to nerijesivo (i mislim da je barem jedna osoba dobila barem jedan bod na tom dijelu), ali nakon (a) dijela zadatka, izgubiti jos toliko vremena za to mi se cini malo previse...
Tako da mi se zapravo nije svidalo sto se 10% kolokvija u principu ne stigne obaviti kako spada.
Sto se promjene odluke tice, mislim da je sad malo kasno. Ne znam zasto ljudi uvijek kasno reagiraju. Mislim da ste prije sami mogli predloziti nesto, na primjer, da bude potrebno skupiti 50% od maksimalno skupljenih bodova, buduci je to puno realnije zbog drugog kolokvija u kojem nitko nije skupio vise od 20,5/30 (osim ako netko nije dobio nesto na zalbama...).
Sto se same odluke tice, pa mislim da je dosta dobra. Naime, cinjenica da se na kolokvijima mora skupiti barem 50% nije bas neki izuzetak, a cesto onda na popravnom dolazi gradivo cijele godine. Takoder ni jedan od dva "pravilnika" nije podrazumijevao popravni...
_________________ Mario Berljafa
|