| Prethodna tema :: Sljedeća tema | 

| Autor/ica | Poruka | 

| Milojko Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| mdoko Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| bnikola Mali od Foruma
 (Administrator)

Spol:

| 

|  Postano: 7:29 sri, 20. 6. 2012    Naslov: |         |  
				| 
 |  
				| Ne znam da li znas slijedece:
Ne znam da li znas slijedece:[quote="[url=http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2011/propisi_pravilnici_zakoni/Pravilnik%20o%20na%C4%8Dinu%20i%20uvjetima%20obavljanja%20djelatnosti%20elektroni%C4%8Dkih%20komunikacijskih%20mre%C5%BEa%20i%20usluga.pdf]Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga - Članak 8.[/url]"]
 (12) Operator javnih komunikacijskih usluga u pokretnoj elektronickoj komunikacijskoj mreži
 može ograniciti mobilni ureaj i podatkovni ureaj za pristup internetu (USB stick) na rad
 unutar vlastite mreže samo u slucaju ako ga pretplatnik uzima uz sklapanje pretplatnickog
 ugovora uz uvjet obveznog trajanja pretplatnickog ugovora. Operator je obvezan po isteku
 ugovorne obveze ili u slucaju prijevremenog raskida pretplatniku, na njegov zahtjev, bez
 naknade i u najkracem mogucem roku omoguciti daljnje korištenje ureaja u ostalim
 mrežama.
 Korisnicima unaprijed placene usluge (pre-paid) ista mogucnost mora biti omogucena nakon
 12 mjeseci korištenja usluge uz predocenje racuna o kupnji mobilnog ureaja.[/quote]

Ako nisi na pretplati s ugovornom obvezom ili si pre-paid,a proslo je vise od godinu dana na toj mrezi, mozes traziti otkljucavanje od strane operatera. Posalju ti brojcani kod, upises ga u mob, i to je to.

| Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga - Članak 8. (napisa): |  	  | (12) Operator javnih komunikacijskih usluga u pokretnoj elektronickoj komunikacijskoj mreži
 može ograniciti mobilni ureaj i podatkovni ureaj za pristup internetu (USB stick) na rad
 unutar vlastite mreže samo u slucaju ako ga pretplatnik uzima uz sklapanje pretplatnickog
 ugovora uz uvjet obveznog trajanja pretplatnickog ugovora. Operator je obvezan po isteku
 ugovorne obveze ili u slucaju prijevremenog raskida pretplatniku, na njegov zahtjev, bez
 naknade i u najkracem mogucem roku omoguciti daljnje korištenje ureaja u ostalim
 mrežama.
 Korisnicima unaprijed placene usluge (pre-paid) ista mogucnost mora biti omogucena nakon
 12 mjeseci korištenja usluge uz predocenje racuna o kupnji mobilnog ureaja.
 | 

Ako nisi na pretplati s ugovornom obvezom ili si pre-paid,a proslo je vise od godinu dana na toj mrezi, mozes traziti otkljucavanje od strane operatera. Posalju ti brojcani kod, upises ga u mob, i to je to.
 _________________ Život je lijep,  tako kažu... |  | 

| [Vrh] |  | 

| Milojko Forumaš(ica)

Spol:

| 

|  Postano: 12:58 sri, 20. 6. 2012    Naslov: |         |  
				| 
 |  
				| @bnikola: 
@bnikola:Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu :(

@mdoko:
 NCK, unlock code, kako god. Služi kako bi otključao mobitel za ostale operatere, a ne samo onaj od koga si kupio
 Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu

@mdoko:
 NCK, unlock code, kako god. Služi kako bi otključao mobitel za ostale operatere, a ne samo onaj od koga si kupio
 _________________ Sedam je prost broj    
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat |  | 

| [Vrh] |  | 

| bnikola Mali od Foruma
 (Administrator)

Spol:

| 

|  Postano: 15:32 sri, 20. 6. 2012    Naslov: |         |  
				| 
 |  
				| [quote="Milojko"]@bnikola: 
Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu :([/quote]

Probaj iskopati račun, ako znaš gdje si kupio, traži kopiju. A ako si kupio preko paketa, provider sigurno ima podatak kad je kupljeno. Ne traže garanciju, i u zakonu piše račun, ne garancija. Znači, probaj se snači, to ti je najjednostavniji način. Sva ostala kemijanja nose mogućnost blokiranja mobitela, a to ti je onda tek trošak jer ga možeš ili odnijeti na servis i platiti odblokiravanje (što ti neće biti ispod 100+kn) ili baciti u smeće.
  	  | Milojko (napisa): |  	  | @bnikola: Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu
  | 

Probaj iskopati račun, ako znaš gdje si kupio, traži kopiju. A ako si kupio preko paketa, provider sigurno ima podatak kad je kupljeno. Ne traže garanciju, i u zakonu piše račun, ne garancija. Znači, probaj se snači, to ti je najjednostavniji način. Sva ostala kemijanja nose mogućnost blokiranja mobitela, a to ti je onda tek trošak jer ga možeš ili odnijeti na servis i platiti odblokiravanje (što ti neće biti ispod 100+kn) ili baciti u smeće.
 _________________ Život je lijep,  tako kažu... |  | 

| [Vrh] |  | 

|  |