Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 7:29 sri, 20. 6. 2012 Naslov: |
|
|
Ne znam da li znas slijedece:
[quote="[url=http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2011/propisi_pravilnici_zakoni/Pravilnik%20o%20na%C4%8Dinu%20i%20uvjetima%20obavljanja%20djelatnosti%20elektroni%C4%8Dkih%20komunikacijskih%20mre%C5%BEa%20i%20usluga.pdf]Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga - Članak 8.[/url]"]
(12) Operator javnih komunikacijskih usluga u pokretnoj elektronickoj komunikacijskoj mreži
može ograniciti mobilni ureaj i podatkovni ureaj za pristup internetu (USB stick) na rad
unutar vlastite mreže samo u slucaju ako ga pretplatnik uzima uz sklapanje pretplatnickog
ugovora uz uvjet obveznog trajanja pretplatnickog ugovora. Operator je obvezan po isteku
ugovorne obveze ili u slucaju prijevremenog raskida pretplatniku, na njegov zahtjev, bez
naknade i u najkracem mogucem roku omoguciti daljnje korištenje ureaja u ostalim
mrežama.
Korisnicima unaprijed placene usluge (pre-paid) ista mogucnost mora biti omogucena nakon
12 mjeseci korištenja usluge uz predocenje racuna o kupnji mobilnog ureaja.[/quote]
Ako nisi na pretplati s ugovornom obvezom ili si pre-paid,a proslo je vise od godinu dana na toj mrezi, mozes traziti otkljucavanje od strane operatera. Posalju ti brojcani kod, upises ga u mob, i to je to.
Ne znam da li znas slijedece:
Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga - Članak 8. (napisa): |
(12) Operator javnih komunikacijskih usluga u pokretnoj elektronickoj komunikacijskoj mreži
može ograniciti mobilni ureaj i podatkovni ureaj za pristup internetu (USB stick) na rad
unutar vlastite mreže samo u slucaju ako ga pretplatnik uzima uz sklapanje pretplatnickog
ugovora uz uvjet obveznog trajanja pretplatnickog ugovora. Operator je obvezan po isteku
ugovorne obveze ili u slucaju prijevremenog raskida pretplatniku, na njegov zahtjev, bez
naknade i u najkracem mogucem roku omoguciti daljnje korištenje ureaja u ostalim
mrežama.
Korisnicima unaprijed placene usluge (pre-paid) ista mogucnost mora biti omogucena nakon
12 mjeseci korištenja usluge uz predocenje racuna o kupnji mobilnog ureaja. |
Ako nisi na pretplati s ugovornom obvezom ili si pre-paid,a proslo je vise od godinu dana na toj mrezi, mozes traziti otkljucavanje od strane operatera. Posalju ti brojcani kod, upises ga u mob, i to je to.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:58 sri, 20. 6. 2012 Naslov: |
|
|
@bnikola:
Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu :(
@mdoko:
NCK, unlock code, kako god. Služi kako bi otključao mobitel za ostale operatere, a ne samo onaj od koga si kupio
@bnikola:
Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu
@mdoko:
NCK, unlock code, kako god. Služi kako bi otključao mobitel za ostale operatere, a ne samo onaj od koga si kupio
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 15:32 sri, 20. 6. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Milojko"]@bnikola:
Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu :([/quote]
Probaj iskopati račun, ako znaš gdje si kupio, traži kopiju. A ako si kupio preko paketa, provider sigurno ima podatak kad je kupljeno. Ne traže garanciju, i u zakonu piše račun, ne garancija. Znači, probaj se snači, to ti je najjednostavniji način. Sva ostala kemijanja nose mogućnost blokiranja mobitela, a to ti je onda tek trošak jer ga možeš ili odnijeti na servis i platiti odblokiravanje (što ti neće biti ispod 100+kn) ili baciti u smeće.
Milojko (napisa): | @bnikola:
Da, znam to, ali traže te račun i jamstveni list da im pošalješ, a to, poprilično sam siguran, da je završilo na nekom smetlištu |
Probaj iskopati račun, ako znaš gdje si kupio, traži kopiju. A ako si kupio preko paketa, provider sigurno ima podatak kad je kupljeno. Ne traže garanciju, i u zakonu piše račun, ne garancija. Znači, probaj se snači, to ti je najjednostavniji način. Sva ostala kemijanja nose mogućnost blokiranja mobitela, a to ti je onda tek trošak jer ga možeš ili odnijeti na servis i platiti odblokiravanje (što ti neće biti ispod 100+kn) ili baciti u smeće.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
|