Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
arc Forumaš(ica)
|
Postano: 13:40 pon, 5. 11. 2012 Naslov: Ispravljanje kolokvija |
|
|
Zanima me kako asistenti ispravljaju kolokvije iz analize. Koliko se boduje točan postupak, tj. koliko bodova (ako išta) dobijemo ako smo na početku nešto pogriješili, a kasnije imamo dobar algoritam za rješavanje?! :?:
Primjer. Trebalo je na početku 3. zadatka ovog kolokvija odredit restrikciju, i kasnije računat sliku, prasliku i inverz. Ako smo mi na početku odredili krivo restrikciju funkcije :cry: jel ima ikakve šanse da dobijemo kasnije neke bodove na tom zadatku?
Te još jedan primjer. :shock: Koliko bodova ćemo dobiti ako smo dobro postavili uvjete (kod računanja domene), a krivo dalje rješavali te nam je krivo rješenje onda?
Zanima me kako asistenti ispravljaju kolokvije iz analize. Koliko se boduje točan postupak, tj. koliko bodova (ako išta) dobijemo ako smo na početku nešto pogriješili, a kasnije imamo dobar algoritam za rješavanje?!
Primjer. Trebalo je na početku 3. zadatka ovog kolokvija odredit restrikciju, i kasnije računat sliku, prasliku i inverz. Ako smo mi na početku odredili krivo restrikciju funkcije jel ima ikakve šanse da dobijemo kasnije neke bodove na tom zadatku?
Te još jedan primjer. Koliko bodova ćemo dobiti ako smo dobro postavili uvjete (kod računanja domene), a krivo dalje rješavali te nam je krivo rješenje onda?
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
Sarma: -
|
Postano: 13:44 pon, 5. 11. 2012 Naslov: Re: Ispravljanje kolokvija |
|
|
[quote="arc"]Zanima me kako asistenti ispravljaju kolokvije iz analize. Koliko se boduje točan postupak, tj. koliko bodova (ako išta) dobijemo ako smo na početku nešto pogriješili, a kasnije imamo dobar algoritam za rješavanje?! :?:
Primjer. Trebalo je na početku 3. zadatka ovog kolokvija odredit restrikciju, i kasnije računat sliku, prasliku i inverz. Ako smo mi na početku odredili krivo restrikciju funkcije :cry: jel ima ikakve šanse da dobijemo kasnije neke bodove na tom zadatku?
Te još jedan primjer. :shock: Koliko bodova ćemo dobiti ako smo dobro postavili uvjete (kod računanja domene), a krivo dalje rješavali te nam je krivo rješenje onda?[/quote]
Ovisi tko ti ispravlja, no čini mi se da u svakom slučaju na oba zadatka nećeš dobiti više od 0-1 / 6 bodova (po zadatku).
Ne boduju previše postupak, jer je postupak šablonski, a i ponavljam, ovisi tko ti ispravlja. Svejedno, siguran sam da više od 1 boda na tim zadacima dobiti nećeš :( Možda 2 boda na ovom s restrikcijom ako ti se netko smiluje.
arc (napisa): | Zanima me kako asistenti ispravljaju kolokvije iz analize. Koliko se boduje točan postupak, tj. koliko bodova (ako išta) dobijemo ako smo na početku nešto pogriješili, a kasnije imamo dobar algoritam za rješavanje?!
Primjer. Trebalo je na početku 3. zadatka ovog kolokvija odredit restrikciju, i kasnije računat sliku, prasliku i inverz. Ako smo mi na početku odredili krivo restrikciju funkcije jel ima ikakve šanse da dobijemo kasnije neke bodove na tom zadatku?
Te još jedan primjer. Koliko bodova ćemo dobiti ako smo dobro postavili uvjete (kod računanja domene), a krivo dalje rješavali te nam je krivo rješenje onda? |
Ovisi tko ti ispravlja, no čini mi se da u svakom slučaju na oba zadatka nećeš dobiti više od 0-1 / 6 bodova (po zadatku).
Ne boduju previše postupak, jer je postupak šablonski, a i ponavljam, ovisi tko ti ispravlja. Svejedno, siguran sam da više od 1 boda na tim zadacima dobiti nećeš Možda 2 boda na ovom s restrikcijom ako ti se netko smiluje.
|
|
[Vrh] |
|
ajukic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
hendrix Forumaš(ica)
|
Postano: 14:39 pon, 5. 11. 2012 Naslov: |
|
|
Nekako mislim da ćeš na ovom u kojem se radi o domeni nešto više bodova dobiti (od 0-1), pod pretpostavkom da si od 4 uvjeta samo jednog krivo izračunao. Nema smisla da se za to skidaju bodovi baš onako, duž cijelog zadatka, pa da se i 3 od 4 točna uvjeta gotovo uopće ne vrednuju. :D (S tim da je, bar u mojoj grupi, ove godine i taj zadatak bio "složeniji" nego inače - 4 slučaja umjesto dosadašnja 3 (ili ponekad i 2(!)), dosta drljanja u okolini "istih" brojeva.)
Ja sam, recimo, u 2. a) uspio napraviti zanimljivu ([i]čitaj: banalnu, nepotrebnu, idiotsku[/i]) glupost, riješio sam zadatak potpuno točno sve do treće slike u kojoj sam sliku funkcije kosinus na nekom intervalu zapisao samo kao jedan skup, a ne uniju dva skupa (napisao sam samo pozitivan dio). (Da, jako je glupo. Znam. :roll:)
E sad, to je baš zadnjeZADNJE što se u tom podzadatku treba napraviti, sve do tog je točno, a to zadnje je "napola" točno, pa se nadam da neće ići u minus za više od jednog boda, jer inače ne vidim koji je drugi način za dobiti 3 boda (od 4) na takvom podzadatku :D (pošto je "prilično nemoguće" dobiti točno rješenje s ikakvom greškom prije :D )...
Nekako mislim da ćeš na ovom u kojem se radi o domeni nešto više bodova dobiti (od 0-1), pod pretpostavkom da si od 4 uvjeta samo jednog krivo izračunao. Nema smisla da se za to skidaju bodovi baš onako, duž cijelog zadatka, pa da se i 3 od 4 točna uvjeta gotovo uopće ne vrednuju. (S tim da je, bar u mojoj grupi, ove godine i taj zadatak bio "složeniji" nego inače - 4 slučaja umjesto dosadašnja 3 (ili ponekad i 2(!)), dosta drljanja u okolini "istih" brojeva.)
Ja sam, recimo, u 2. a) uspio napraviti zanimljivu (čitaj: banalnu, nepotrebnu, idiotsku) glupost, riješio sam zadatak potpuno točno sve do treće slike u kojoj sam sliku funkcije kosinus na nekom intervalu zapisao samo kao jedan skup, a ne uniju dva skupa (napisao sam samo pozitivan dio). (Da, jako je glupo. Znam. )
E sad, to je baš zadnjeZADNJE što se u tom podzadatku treba napraviti, sve do tog je točno, a to zadnje je "napola" točno, pa se nadam da neće ići u minus za više od jednog boda, jer inače ne vidim koji je drugi način za dobiti 3 boda (od 4) na takvom podzadatku (pošto je "prilično nemoguće" dobiti točno rješenje s ikakvom greškom prije )...
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Will Traveler Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
|
Postano: 18:22 pon, 5. 11. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Will Traveler"]Onda bi dosta ljudi trebalo imati sitniš od bodova ukupno. :shock:[/quote]
Moj prijatelj je imao postupak, ali je samo napravio sitnu greškicu na početku i dobio je 1/6. Bilo mu je rečeno da je napravio tu greškicu negdje kasnije u postupku, dobio bi više. Greškica nije bila u razmišljanju niti u postupku, nego neka banalna ili je okrenio znak nejednakosti ili nešto krivo prepisao itd. Dakle, (šablonski) postupak kao takav...
[quote="goranm"][quote="Zenon"]Ovisi tko ti ispravlja[/quote]
Ne znam kako ispravljanje danas funkcionira, no u moje vrijeme (:djed:) za ispravljanje pojedinog zadatka bila je zaduzena tocno jedna osoba - bodovanje ne bi smjelo ovisiti o izboru osobe koja ce ispravljati kolokvij, tako da, ako vise osoba ispravlja isti zadatak (ili citav kolokvij) po neujednacenim kriterijima, nakon rezultata definitivno imate temelje za zalbu.[/quote]
Čime sam implicirao da više osoba ispravlja isti zadatak? Ja sam samo rekao da ovisi tko ispravlja taj zadatak za kojeg je kolega/ica pitao/la.
Will Traveler (napisa): | Onda bi dosta ljudi trebalo imati sitniš od bodova ukupno. |
Moj prijatelj je imao postupak, ali je samo napravio sitnu greškicu na početku i dobio je 1/6. Bilo mu je rečeno da je napravio tu greškicu negdje kasnije u postupku, dobio bi više. Greškica nije bila u razmišljanju niti u postupku, nego neka banalna ili je okrenio znak nejednakosti ili nešto krivo prepisao itd. Dakle, (šablonski) postupak kao takav...
goranm (napisa): | Zenon (napisa): | Ovisi tko ti ispravlja |
Ne znam kako ispravljanje danas funkcionira, no u moje vrijeme () za ispravljanje pojedinog zadatka bila je zaduzena tocno jedna osoba - bodovanje ne bi smjelo ovisiti o izboru osobe koja ce ispravljati kolokvij, tako da, ako vise osoba ispravlja isti zadatak (ili citav kolokvij) po neujednacenim kriterijima, nakon rezultata definitivno imate temelje za zalbu. |
Čime sam implicirao da više osoba ispravlja isti zadatak? Ja sam samo rekao da ovisi tko ispravlja taj zadatak za kojeg je kolega/ica pitao/la.
|
|
[Vrh] |
|
Will Traveler Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:39 pon, 5. 11. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Zenon"][quote="Will Traveler"]Onda bi dosta ljudi trebalo imati sitniš od bodova ukupno. :shock:[/quote]
Moj prijatelj je imao postupak, ali je samo napravio sitnu greškicu na početku i dobio je 1/6. Bilo mu je rečeno da je napravio tu greškicu negdje kasnije u postupku, dobio bi više. Greškica nije bila u razmišljanju niti u postupku, nego neka banalna ili je okrenio znak nejednakosti ili nešto krivo prepisao itd. Dakle, (šablonski) postupak kao takav...[/quote]
Okej, a ako ima npr. tri podzadatka - a, b i c i ako napravimo grešku u a, možemo li se nadati bodovima u b i c? :?
Zenon (napisa): | Will Traveler (napisa): | Onda bi dosta ljudi trebalo imati sitniš od bodova ukupno. |
Moj prijatelj je imao postupak, ali je samo napravio sitnu greškicu na početku i dobio je 1/6. Bilo mu je rečeno da je napravio tu greškicu negdje kasnije u postupku, dobio bi više. Greškica nije bila u razmišljanju niti u postupku, nego neka banalna ili je okrenio znak nejednakosti ili nešto krivo prepisao itd. Dakle, (šablonski) postupak kao takav... |
Okej, a ako ima npr. tri podzadatka - a, b i c i ako napravimo grešku u a, možemo li se nadati bodovima u b i c?
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|