Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Dodatni rok
WWW:
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Teorija skupova
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
googol
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-1 = 9 - 10

PostPostano: 19:44 pon, 28. 1. 2013    Naslov: Dodatni rok Citirajte i odgovorite

Kolegica i ja smo raspravljalje dodatni rok iz TS-a pa ako ima zainteresiranih, neka se jave da se dogovorimo za zajednicku molbu. Naime, veci uspjeh ce imati zajednicka molba nego pojedinacne molbe.
Kolegica i ja smo raspravljalje dodatni rok iz TS-a pa ako ima zainteresiranih, neka se jave da se dogovorimo za zajednicku molbu. Naime, veci uspjeh ce imati zajednicka molba nego pojedinacne molbe.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
frutabella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 42 - 47

PostPostano: 20:53 pon, 28. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

E naravno. A kad ste planirali taj dodatni rok? I da li je to uopce moguce?
Ja se zbog ostalih ispita, koji su mi prioritetniji, nisam bas uspjela pripremiti za teoriju skupova, pa bi taj dodatni rok bas dobro dosao.
E naravno. A kad ste planirali taj dodatni rok? I da li je to uopce moguce?
Ja se zbog ostalih ispita, koji su mi prioritetniji, nisam bas uspjela pripremiti za teoriju skupova, pa bi taj dodatni rok bas dobro dosao.

[Vrh]
googol
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 9 - 10

PostPostano: 20:54 pon, 28. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

Svejedno nam je kada, samo da je dodatni rok. Za sada nas je 4, ako nas se okupi barem desetak, saljemo molbu.
Svejedno nam je kada, samo da je dodatni rok. Za sada nas je 4, ako nas se okupi barem desetak, saljemo molbu.

[Vrh]
horaf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 0 - 3

PostPostano: 22:22 pon, 28. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

Count me in !!!! :))
Count me in !!!! Smile)

[Vrh]
yellow submarine
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 12 - 2

PostPostano: 22:33 pon, 28. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

Definitivno sam za, barem možemo probati... :(
Definitivno sam za, barem možemo probati... Sad

[Vrh]
Sphiro
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-12 = 8 - 20

PostPostano: 21:29 uto, 29. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

Također za, ja sam nešto načula da je netko pitao asistenta za to i da se navodno o tome i raspravljalo, pa sam mislila i prof. poslat mail.... definitivno računajte na to... jer ovaj popravni :twisted:
Također za, ja sam nešto načula da je netko pitao asistenta za to i da se navodno o tome i raspravljalo, pa sam mislila i prof. poslat mail.... definitivno računajte na to... jer ovaj popravni Twisted Evil

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 22:05 uto, 29. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sphiro"]Također za, ja sam nešto načula da je netko pitao asistenta za to i da se navodno o tome i raspravljalo[/quote]
Nadam se da je onda rečeno i da je asistent rekao da ne polažete puno nade u to da će takva molba nbiti pozitivno riješena.

[quote]jer ovaj popravni :twisted:[/quote]
Što s ovim popravnim? Prošlo je 20 od 42 studenata koji su izašli.

Evo i još malo statistike: na kolegij je upisano 119 studenata, od toga je 63 položilo redovne kolokvije, a kao što je gore rečeno, još 20 studenata je položilo popravni kolokvij. Prema tome, pismeni dio ispita položilo je 70% studenata.
Sphiro (napisa):
Također za, ja sam nešto načula da je netko pitao asistenta za to i da se navodno o tome i raspravljalo

Nadam se da je onda rečeno i da je asistent rekao da ne polažete puno nade u to da će takva molba nbiti pozitivno riješena.

Citat:
jer ovaj popravni Twisted Evil

Što s ovim popravnim? Prošlo je 20 od 42 studenata koji su izašli.

Evo i još malo statistike: na kolegij je upisano 119 studenata, od toga je 63 položilo redovne kolokvije, a kao što je gore rečeno, još 20 studenata je položilo popravni kolokvij. Prema tome, pismeni dio ispita položilo je 70% studenata.

Sphiro
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-12 = 8 - 20

PostPostano: 22:28 uto, 29. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

nitko ne spori redovne.... ali ako je netko već završio na popravnom, onda mu u najmanju ruku daš popravni iste težine kao redovne....
nitko ne spori redovne.... ali ako je netko već završio na popravnom, onda mu u najmanju ruku daš popravni iste težine kao redovne....

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 22:42 uto, 29. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sphiro"]nitko ne spori redovne.... ali ako je netko već završio na popravnom, onda mu u najmanju ruku daš popravni iste težine kao redovne....[/quote]

e koliko sam ja to puta rekao i nikad nista... tj, ovisi o kolegiju
Sphiro (napisa):

e koliko sam ja to puta rekao i nikad nista... tj, ovisi o kolegiju

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 22:58 uto, 29. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sphiro"]nitko ne spori redovne.... ali ako je netko već završio na popravnom, onda mu u najmanju ruku daš popravni iste težine kao redovne....[/quote]
Pa pola studenata je prošlo!
Sphiro (napisa):

Pa pola studenata je prošlo!

Sphiro
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-12 = 8 - 20

PostPostano: 23:06 uto, 29. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

i vi se hvalite time... :wink: :?: od tih pola, pola ih je namolilo bodove na žalbama... nerealno, totalno...
i vi se hvalite time... Wink Question od tih pola, pola ih je namolilo bodove na žalbama... nerealno, totalno...

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 23:47 uto, 29. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sphiro"]i vi se hvalite time... :wink: :?:[/quote]
Ne hvalim se ja ničim, samo ističem činjenice.

[quote] od tih pola, pola ih je namolilo bodove na žalbama...[/quote]
Sram vas bilo. Ovo je s vaše strane bezočna laž. Nakon uvida u zadaće broj studenata koji su položili popravni uvećao se za čini mi se 2, uključujući studenta kojemu sam previdom zaboravio ukucati bodove u tablicu.

Nakon ovakvog pristupa raspravi, ja nemam što više za reći. EOD s moje strane.
Sphiro (napisa):
i vi se hvalite time... Wink Question

Ne hvalim se ja ničim, samo ističem činjenice.

Citat:
od tih pola, pola ih je namolilo bodove na žalbama...

Sram vas bilo. Ovo je s vaše strane bezočna laž. Nakon uvida u zadaće broj studenata koji su položili popravni uvećao se za čini mi se 2, uključujući studenta kojemu sam previdom zaboravio ukucati bodove u tablicu.

Nakon ovakvog pristupa raspravi, ja nemam što više za reći. EOD s moje strane.

googol
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 9 - 10

PostPostano: 12:23 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sphiro"]i vi se hvalite time... :wink: :?: od tih pola, pola ih je namolilo bodove na žalbama... nerealno, totalno...[/quote]

Nije bas tak, bih na zalbama, falilo je par ljudi bod do dva i nitko nije dobio prolaz.
Sphiro (napisa):
i vi se hvalite time... Wink Question od tih pola, pola ih je namolilo bodove na žalbama... nerealno, totalno...

Nije bas tak, bih na zalbama, falilo je par ljudi bod do dva i nitko nije dobio prolaz.

[Vrh]
mango
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 4 - 6

PostPostano: 13:59 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

i ja se pridruzujem ideji dodatnog roka... :)
i ja se pridruzujem ideji dodatnog roka... Smile

[Vrh]
horaf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 0 - 3

PostPostano: 14:34 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

A plus mislim da je npr sedmi zadatak s obzirom da su to ordinalni bodovi bio pretežak jer očito nitko nije dobio 5 bodova na njemu.
A drugi zadatak (f:A->B i g:B->A, fogof=f i gofog=g) kad sam vidio mislio sam da je neki tipfeler. I naravno max broj bodova na tom zadatku je bio 1.
Ne kažem ja, naravno da je u redu zadati zadatke koje god Vi hoćete, ali nekako da su svi zadaci bili eksponencijalno teži od onoga što smo viđali na vježbama mi je već malo sumnjivo (opet ne kritiziram već samo govorim).
Kad pogledam realno zadaci su bili čak i tad ok, ali su dosta teži od onoga što je bilo tko imao u planu da će biti, što očito daje ljudima za pravo reći da to nije taj ispit za koji su se pripremali.

Ja osobno sam prešao "skoro" sve zadatke iz zbirke i sve sa prošlih kolokvija, (jer nigdje drugdje ni ne možemo naći slicne zadatke, nije baš da su zadaci iz TS na svakoj stranici google-a) i opet ne mogu reći da "postoji sličnost" izmedju tih i ovih sada.
A plus mislim da je npr sedmi zadatak s obzirom da su to ordinalni bodovi bio pretežak jer očito nitko nije dobio 5 bodova na njemu.
A drugi zadatak (f:A->B i g:B->A, fogof=f i gofog=g) kad sam vidio mislio sam da je neki tipfeler. I naravno max broj bodova na tom zadatku je bio 1.
Ne kažem ja, naravno da je u redu zadati zadatke koje god Vi hoćete, ali nekako da su svi zadaci bili eksponencijalno teži od onoga što smo viđali na vježbama mi je već malo sumnjivo (opet ne kritiziram već samo govorim).
Kad pogledam realno zadaci su bili čak i tad ok, ali su dosta teži od onoga što je bilo tko imao u planu da će biti, što očito daje ljudima za pravo reći da to nije taj ispit za koji su se pripremali.

Ja osobno sam prešao "skoro" sve zadatke iz zbirke i sve sa prošlih kolokvija, (jer nigdje drugdje ni ne možemo naći slicne zadatke, nije baš da su zadaci iz TS na svakoj stranici google-a) i opet ne mogu reći da "postoji sličnost" izmedju tih i ovih sada.

[Vrh]
kobila krsto
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 16 - 18

PostPostano: 15:23 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="horaf"]A plus mislim da je npr sedmi zadatak s obzirom da su to ordinalni bodovi bio pretežak jer očito nitko nije dobio 5 bodova na njemu.

Ja osobno sam prešao "skoro" sve zadatke iz zbirke i sve sa prošlih kolokvija, (jer nigdje drugdje ni ne možemo naći slicne zadatke, nije baš da su zadaci iz TS na svakoj stranici google-a) i opet ne mogu reći da "postoji sličnost" izmedju tih i ovih sada.[/quote]

većina je s 25+ bodova imala prolaz u džepu. od tih 25 dalo se skupiti na : 1. zadatku koji je identičan s vježbi i identičan s 1. kol , zadatak s kardinalnosti je bio lagan također ( ona matrica je u raznima varijantama rađena na vježbama ) , te je zorn bio relativno dohvatljiv ( ništa atipično ni preteško ) = 15, a na teoriji se dalo skupiti 10 definicija i iskaza pa i da nisi znao niti jedan tm ( čak ni iskazati banachovu lm-u što vjerujem da je nosilo barem 1 bod ). nadalje, sličnost ona 3 skupa isto nije bila svemirska ako ćemo pošteno ( na vježbama se radilo RxR, RxQ, QxR, R što je dosta slično do na činjenicu da smo stvarno shvatili što se tu radi i traži ), pa i obrat zorna je bio razumno "lagan" za dokazati ( čim u iskazu vidiš da ne valja ekvivalencija znaš da valjda stvarno ne valja :D ) i na prvom primjeru koji bi ti na pamet palo - pala bi i tvrdnja ( uzmeš recimo onu "metlu" s vježbi i neki element staviš van metle, on je max i min , a metla nema najveći element - ja se isto nisam sjetio što ne znači da je bilo teško ;) ) .
so far, skupio sam 35 bodova ( - 5 , recimo, na koncentraciju i što ti se počne pišat nakon pola sata kol ) i svejedno si na konju.

mislim, ja sam htio imati milijun bodova kad sam vidio lanjski i ne mogu reći da je bio lagan ni taj 2. ni taj 7. a bože moj, šta sad ? skupim tamo di mogu i dobar sam :)
kao da je na redovnim kolokvijima bilo "laganih" zadataka ;)

ja sam prošao i nisam sretan ( htio sam imati milijun bodova ), al ono, stvarno se dalo skupit ako ćemo pošteno :)
u najkraće, kako statistika kaže, pismeni je prošlo 70% ljudi ( usporedimo s jednom MA1 & 2, vjerojatnosti, ... mislim, treba bit realan )
horaf (napisa):
A drugi zadatak (f:A→B i g:B→A, fogof=f i gofog=g) kad sam vidio mislio sam da je neki tipfeler. I naravno max broj bodova na tom zadatku je bio 1.

većina je s 25+ bodova imala prolaz u džepu. od tih 25 dalo se skupiti na : 1. zadatku koji je identičan s vježbi i identičan s 1. kol , zadatak s kardinalnosti je bio lagan također ( ona matrica je u raznima varijantama rađena na vježbama ) , te je zorn bio relativno dohvatljiv ( ništa atipično ni preteško ) = 15, a na teoriji se dalo skupiti 10 definicija i iskaza pa i da nisi znao niti jedan tm ( čak ni iskazati banachovu lm-u što vjerujem da je nosilo barem 1 bod ). nadalje, sličnost ona 3 skupa isto nije bila svemirska ako ćemo pošteno ( na vježbama se radilo RxR, RxQ, QxR, R što je dosta slično do na činjenicu da smo stvarno shvatili što se tu radi i traži ), pa i obrat zorna je bio razumno "lagan" za dokazati ( čim u iskazu vidiš da ne valja ekvivalencija znaš da valjda stvarno ne valja Very Happy ) i na prvom primjeru koji bi ti na pamet palo - pala bi i tvrdnja ( uzmeš recimo onu "metlu" s vježbi i neki element staviš van metle, on je max i min , a metla nema najveći element - ja se isto nisam sjetio što ne znači da je bilo teško Wink ) .
so far, skupio sam 35 bodova ( - 5 , recimo, na koncentraciju i što ti se počne pišat nakon pola sata kol ) i svejedno si na konju.

mislim, ja sam htio imati milijun bodova kad sam vidio lanjski i ne mogu reći da je bio lagan ni taj 2. ni taj 7. a bože moj, šta sad ? skupim tamo di mogu i dobar sam Smile
kao da je na redovnim kolokvijima bilo "laganih" zadataka Wink

ja sam prošao i nisam sretan ( htio sam imati milijun bodova ), al ono, stvarno se dalo skupit ako ćemo pošteno Smile
u najkraće, kako statistika kaže, pismeni je prošlo 70% ljudi ( usporedimo s jednom MA1 & 2, vjerojatnosti, ... mislim, treba bit realan )

[Vrh]
Hulk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 6 - 7

PostPostano: 16:07 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

I ja sam prošao te mi je jedina zamjerka premalo vremena na kolokviju. Teorijski dio koji sam znao i većinom riješio (16 bodova nakon uvida) nisam stigao riješiti unutar 30 minuta, a znao sam gradivo uz par sitnih pogreški. Stvarno ne vidim kako je netko mogao riješiti sve zadatke iz zbirke i ne vidjeti sličnost između njih i onih na kolokviju. Ja sam stigao riješiti sve zadatke iz zbirke vezano za prvi kolokvij (dakle negdje prvih 150-200 zadataka ako se ne varam) i riješio sam lako te zadatke u kolokviju koji su stvarno slični. Recimo, prvi je tamo, drugi je vezan uz definiciju funkcije (max. bodova iz drugog je 4 nakon uvida, a ne 1 kako ovdje netko piše), a treći je trivijalan. To govorim pod uvjetom da ste riješili te zadatke iz zbirke. Dio za drugi kolokvij nisam savladao i nisam skupio mnogo bodova (a nije mi ostalo ni mnogo vremena za zadnje zadatke).

Ostali prigovori koji mislim da se mogu uputiti za ovaj kolegij koji se ne tiču popravnog kolokvija, nego kolegija generalno se svode na to da mnogo zadataka u zbirci ne ostavljaju onome tko ih sve želi riješiti vremena da do kraja semestra to učini pa zakasni s gradivom na kraju kolegija. Primjerice, na Vektorskim prostorima znam da mogu učiti iz vježbi dok na teoriji skupova nisam siguran trebam li riješiti zbirku da bih dobro riješio kolokvij. Time management is a bitch, a kolegij bi trebao voditi računa o tome.
I ja sam prošao te mi je jedina zamjerka premalo vremena na kolokviju. Teorijski dio koji sam znao i većinom riješio (16 bodova nakon uvida) nisam stigao riješiti unutar 30 minuta, a znao sam gradivo uz par sitnih pogreški. Stvarno ne vidim kako je netko mogao riješiti sve zadatke iz zbirke i ne vidjeti sličnost između njih i onih na kolokviju. Ja sam stigao riješiti sve zadatke iz zbirke vezano za prvi kolokvij (dakle negdje prvih 150-200 zadataka ako se ne varam) i riješio sam lako te zadatke u kolokviju koji su stvarno slični. Recimo, prvi je tamo, drugi je vezan uz definiciju funkcije (max. bodova iz drugog je 4 nakon uvida, a ne 1 kako ovdje netko piše), a treći je trivijalan. To govorim pod uvjetom da ste riješili te zadatke iz zbirke. Dio za drugi kolokvij nisam savladao i nisam skupio mnogo bodova (a nije mi ostalo ni mnogo vremena za zadnje zadatke).

Ostali prigovori koji mislim da se mogu uputiti za ovaj kolegij koji se ne tiču popravnog kolokvija, nego kolegija generalno se svode na to da mnogo zadataka u zbirci ne ostavljaju onome tko ih sve želi riješiti vremena da do kraja semestra to učini pa zakasni s gradivom na kraju kolegija. Primjerice, na Vektorskim prostorima znam da mogu učiti iz vježbi dok na teoriji skupova nisam siguran trebam li riješiti zbirku da bih dobro riješio kolokvij. Time management is a bitch, a kolegij bi trebao voditi računa o tome.

horaf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 0 - 3

PostPostano: 16:34 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa što sam onda ja tu krivo rekao???
????
????
Samo mi ti govoriš zadatke koje smo svi trebali rješiti da imamo 5 bodova a recimo baš na onome sa sličnostima je max bio 4 (mislim da je samo jedan imao 5) što ustvari govori i o razini pedantnosti koju moraš imat dok to pišeš (a koju nekako po definiciji ne možeš imati zbog premalo vremena za pisanje) što ustvari tvojih sigurnih 20 bodova svede na "sigurnih" 12. A eto vidiš ni tebi nije palo na pamet odmah napraviti primjer za obrat. Naravno da je lako za primjetiti da je ta metla baš pravi primjer, ali što ako ti to ne padne odmah na pamet. Naravno to se onda racuna kao jedan bod u najboljem slucaju.
Već sam rekao da su ovi zadaci rješivi i ok, ali ako se ti pripremaš dobro rješiti sve zadatke i kreneš tako onda ti prode dva sata i ne shvatis a ti si tek na trecem zadatku.

Evo recimo onaj sa ordinalnim brojevima, to je tvojih 5 laganih bodova ali dok to dokazes imas bar 20 minuta se zezati sa svim mogucim slucajima, a i cak nakon toga si zaboravio recimo dokazati da je (wA+B)*w =w^2 i to je bbod ako ne i dva manje.
Dokazi za slicnost otprilike uzimaju bar 15minuta, a teorija je bila prevelika da bi stala u samo pola sata. Automatski to znaci da moraš odabrati vec prije koje zadatke ne zelis rjesavati,...

Jos da ne spominjem kako ti svaki zadatak mora 500puta sadrzati par recenica na koje se sve teoreme, leme ili zadatke pozivas (sto isto tako znaci gubitak par bodova ako ih zaboravis napisati).

Ponavljam, zadaci su bili na granici kolegija, ali sve u kompletu (vrijeme i pedantnost, a i jako brza kreativnost u nekim zadacima) realno ne predstavljaju pravo znanje iz kolegija. (U ovom slucaju da li je nesto za prolaz ili za pad)
????
????
Samo mi ti govoriš zadatke koje smo svi trebali rješiti da imamo 5 bodova a recimo baš na onome sa sličnostima je max bio 4 (mislim da je samo jedan imao 5) što ustvari govori i o razini pedantnosti koju moraš imat dok to pišeš (a koju nekako po definiciji ne možeš imati zbog premalo vremena za pisanje) što ustvari tvojih sigurnih 20 bodova svede na "sigurnih" 12. A eto vidiš ni tebi nije palo na pamet odmah napraviti primjer za obrat. Naravno da je lako za primjetiti da je ta metla baš pravi primjer, ali što ako ti to ne padne odmah na pamet. Naravno to se onda racuna kao jedan bod u najboljem slucaju.
Već sam rekao da su ovi zadaci rješivi i ok, ali ako se ti pripremaš dobro rješiti sve zadatke i kreneš tako onda ti prode dva sata i ne shvatis a ti si tek na trecem zadatku.

Evo recimo onaj sa ordinalnim brojevima, to je tvojih 5 laganih bodova ali dok to dokazes imas bar 20 minuta se zezati sa svim mogucim slucajima, a i cak nakon toga si zaboravio recimo dokazati da je (wA+B)*w =w^2 i to je bbod ako ne i dva manje.
Dokazi za slicnost otprilike uzimaju bar 15minuta, a teorija je bila prevelika da bi stala u samo pola sata. Automatski to znaci da moraš odabrati vec prije koje zadatke ne zelis rjesavati,...

Jos da ne spominjem kako ti svaki zadatak mora 500puta sadrzati par recenica na koje se sve teoreme, leme ili zadatke pozivas (sto isto tako znaci gubitak par bodova ako ih zaboravis napisati).

Ponavljam, zadaci su bili na granici kolegija, ali sve u kompletu (vrijeme i pedantnost, a i jako brza kreativnost u nekim zadacima) realno ne predstavljaju pravo znanje iz kolegija. (U ovom slucaju da li je nesto za prolaz ili za pad)

[Vrh]
kobila krsto
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 16 - 18

PostPostano: 17:06 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="horaf"]Pa što sam onda ja tu krivo rekao???
????
????
Samo mi ti govoriš zadatke koje smo svi trebali rješiti da imamo 5 bodova

[/quote]

ne sve zad po 5, dosta bi ti bila i 3 zadatka ( matrica, prvi, zorn ) - za to ti je valjda dosta 2 sata uz, recimo, 10-11 na teoriji što je itekako ostvarivo.

[quote="horaf"]
a recimo baš na onome sa sličnostima je max bio 4 (mislim da je samo jedan imao 5)[/quote]

kakve to veze ima s težinom zadatka što ga nitko nije riješio cijelog ? ( uostalom, primijeti da sam uzeo i -5 bodova na koncentraciju, recimo )

[quote="horaf"]

što ustvari govori i o razini pedantnosti koju moraš imat dok to pišeš (a koju nekako po definiciji ne možeš imati zbog premalo vremena za pisanje)
[/quote]

vremena nije bilo previše, to stoji, ali nije ni predviđeno ( kako je asist čačić rekao ) da se sve riješi. to je jedino što me intrigira zapravo u cijeloj ovoj priči. koja je fora sastaviti kolokvij koji se cijeli ne može riješiti u 2 sata :)
pretpostavljam da ljudi s popravnog imaju "realan" broj bodova, al eto, to mi je malo neetično u jednu ruku ipak.

[quote="horaf"]
što ustvari tvojih sigurnih 20 bodova svede na "sigurnih" 12.
[/quote]

postojalo je sigurnih 15, i oni i dalje ostaju ;)

[quote="horaf"]
A eto vidiš ni tebi nije palo na pamet odmah napraviti primjer za obrat. Naravno da je lako za primjetiti da je ta metla baš pravi primjer, ali što ako ti to ne padne odmah na pamet.
[/quote]

to što mi nije palo na pamet ne znači da je zadatak težak nego da nisam mislio glavom kao ni taj ostatak što je imao jedan ili koliko već bodova ( ja, recimo, 2 ) :)

[quote="horaf"]
Već sam rekao da su ovi zadaci rješivi i ok, ali ako se ti pripremaš dobro rješiti sve zadatke i kreneš tako onda ti prode dva sata i ne shvatis a ti si [b]tek na trecem zadatku[/b].
[/quote]
ako si na "pravom" trećemu - imaš prolaz.

[quote="horaf"]
[/quote]

ako se ovo odnosi na mene, mislim da si pobrkao lonce jer nisam ništa komentirao o tom zadatku osim da [i]nije lagan[/i] i [i]šta sad s tim[/i]

[quote="horaf"]
Automatski to znaci da moraš odabrati vec prije koje zadatke ne zelis rjesavati,...
[/quote]

pa i da znači to, di je problem s tim ? odabereš 3-4 koja idu i ćao đaci.

[quote="horaf"]
[/quote]

osobno nisam imao takvu situaciju i čisto sumnjam da je jedno pozivanje na zorna, jedna CSB ( malo komentirat injektivnost eventualno ) i u ta 3 zicera nemaš više ništa ( za 2 sata sigurno dovoljno )

[quote="horaf"]
Ponavljam, zadaci su bili na granici kolegija, ali sve u kompletu (vrijeme i pedantnost, a i jako brza kreativnost u nekim zadacima) realno ne predstavljaju pravo znanje iz kolegija. (U ovom slucaju da li je nesto za prolaz ili za pad)[/quote]

ako si riješio sve iz zbirke kako si rekao da jesi, i dalje ne vidim problem u tome kako skupiti 15-20 na zadacima u sat ipo čak, al eto.
čak ne vidim smisla u rješavanju cijele zbirke no dobro, to ostavljam tebi :D
proć vježbe kvalitetno = znat riješit zorna, 1. zad, matricu onu = imat 13+ bodova sigurnih i još sat vremena za pickat što dalje da napravim sa sobom :/
horaf (napisa):
????
????
Samo mi ti govoriš zadatke koje smo svi trebali rješiti da imamo 5 bodova

ne sve zad po 5, dosta bi ti bila i 3 zadatka ( matrica, prvi, zorn ) - za to ti je valjda dosta 2 sata uz, recimo, 10-11 na teoriji što je itekako ostvarivo.

horaf (napisa):

a recimo baš na onome sa sličnostima je max bio 4 (mislim da je samo jedan imao 5)

kakve to veze ima s težinom zadatka što ga nitko nije riješio cijelog ? ( uostalom, primijeti da sam uzeo i -5 bodova na koncentraciju, recimo )

horaf (napisa):

što ustvari govori i o razini pedantnosti koju moraš imat dok to pišeš (a koju nekako po definiciji ne možeš imati zbog premalo vremena za pisanje)

vremena nije bilo previše, to stoji, ali nije ni predviđeno ( kako je asist čačić rekao ) da se sve riješi. to je jedino što me intrigira zapravo u cijeloj ovoj priči. koja je fora sastaviti kolokvij koji se cijeli ne može riješiti u 2 sata Smile
pretpostavljam da ljudi s popravnog imaju "realan" broj bodova, al eto, to mi je malo neetično u jednu ruku ipak.

horaf (napisa):

što ustvari tvojih sigurnih 20 bodova svede na "sigurnih" 12.

postojalo je sigurnih 15, i oni i dalje ostaju Wink

horaf (napisa):

A eto vidiš ni tebi nije palo na pamet odmah napraviti primjer za obrat. Naravno da je lako za primjetiti da je ta metla baš pravi primjer, ali što ako ti to ne padne odmah na pamet.

to što mi nije palo na pamet ne znači da je zadatak težak nego da nisam mislio glavom kao ni taj ostatak što je imao jedan ili koliko već bodova ( ja, recimo, 2 ) Smile

horaf (napisa):

ako si na "pravom" trećemu - imaš prolaz.

horaf (napisa):

ako se ovo odnosi na mene, mislim da si pobrkao lonce jer nisam ništa komentirao o tom zadatku osim da nije lagan i šta sad s tim

horaf (napisa):

Automatski to znaci da moraš odabrati vec prije koje zadatke ne zelis rjesavati,...

pa i da znači to, di je problem s tim ? odabereš 3-4 koja idu i ćao đaci.

horaf (napisa):

osobno nisam imao takvu situaciju i čisto sumnjam da je jedno pozivanje na zorna, jedna CSB ( malo komentirat injektivnost eventualno ) i u ta 3 zicera nemaš više ništa ( za 2 sata sigurno dovoljno )

horaf (napisa):

ako si riješio sve iz zbirke kako si rekao da jesi, i dalje ne vidim problem u tome kako skupiti 15-20 na zadacima u sat ipo čak, al eto.
čak ne vidim smisla u rješavanju cijele zbirke no dobro, to ostavljam tebi Very Happy
proć vježbe kvalitetno = znat riješit zorna, 1. zad, matricu onu = imat 13+ bodova sigurnih i još sat vremena za pickat što dalje da napravim sa sobom Ehm?

[Vrh]
horaf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 0 - 3

PostPostano: 17:21 sri, 30. 1. 2013    Naslov: Citirajte i odgovorite

Legendo, uvjerio si me. Tvoj sam vječni sluga.
Oprosti što sam ikada sumnjao u tvoju logiku zakljucivanja.

A sad se vrati i pročitaj unazad sve što sam napisao. I primjeti da ti nisam proturječio već dodavao svoje viđenje situacije.
Ali isto mislim da si sad ovo zadnje pretjerao jer kao da ti je želja da dokažeš da sam ja u krivu. U tom slučaju cu ti cak i dati priliku, evo:
Ja tvrdim da postoji skup svih skupova.

Sad se oko toga vrti koliko ti god duša zaželi.

Smiri se malo i shvati da ti ne ideš ovdje u raspravu već u monolog, i ne moraš me više puta citirati jer je to "pomalo bezobrazno" i praktički govori da je sve što sam rekao potpuno krivo, a stvarno mislim da to nije slučaj.

P.S.
Još najbolje da si me negdje ispravio za neki tipfeler.
Legendo, uvjerio si me. Tvoj sam vječni sluga.
Oprosti što sam ikada sumnjao u tvoju logiku zakljucivanja.

A sad se vrati i pročitaj unazad sve što sam napisao. I primjeti da ti nisam proturječio već dodavao svoje viđenje situacije.
Ali isto mislim da si sad ovo zadnje pretjerao jer kao da ti je želja da dokažeš da sam ja u krivu. U tom slučaju cu ti cak i dati priliku, evo:
Ja tvrdim da postoji skup svih skupova.

Sad se oko toga vrti koliko ti god duša zaželi.

Smiri se malo i shvati da ti ne ideš ovdje u raspravu već u monolog, i ne moraš me više puta citirati jer je to "pomalo bezobrazno" i praktički govori da je sve što sam rekao potpuno krivo, a stvarno mislim da to nije slučaj.

P.S.
Još najbolje da si me negdje ispravio za neki tipfeler.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Teorija skupova Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 1 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum