Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 23:31 uto, 27. 4. 2004 Naslov: Re: KOd |
|
|
[quote="goc9999"]znam da ce se ekipa smijati kad vidi moje pitanje ali ima nas smrtnika koje ovo i neznamo:
i=5;
b=2;
c=5%2 ? 1:0 ;
b+= ++i + c>0 ? b*c : (-b+c);
sta se nalazi u b i c nakon ovog koda?[/quote]
b=4 , c=1 .
[quote]Moze li mi netko objasnitit sto je ? i ovo djeljenje iza ?.[/quote]
Ternarni ?: operator. Ukratko, skraćen zapis if-else naredbe.
a?b:c vraća b ako je a istina, a c ako je a laž.
[quote]Kad bi mi netko korak po korak racunao onda bih shvatio, hvala!!!!!!!!!!![/quote]
i=5;b=2;
Sad je i=5 , b=2 .
Parsiranje je ovakvo: c=((5%2)?1:0) . 5%2=1 , što je istina, dakle vanjska zagrada vrati 1 , što se pridruži c-u.
Parsiranje je ovakvo: b += ( (((++i)+c)>0) ? (b*c) : (-b+c) ) .
++i poveća i na 6 , i to vrati. To se zbroji s c , dakle 6+1=7 .
7>0 , pa je to istina, dakle ?:-operator vrati b*c , odnosno 2*1=2 .
Sad imamo b+=2 , što se interpretira kao "povećaj b za 2", dakle b nakon toga je 4 .
HTH,
goc9999 (napisa): | znam da ce se ekipa smijati kad vidi moje pitanje ali ima nas smrtnika koje ovo i neznamo:
i=5;
b=2;
sta se nalazi u b i c nakon ovog koda? |
b=4 , c=1 .
Citat: | Moze li mi netko objasnitit sto je ? i ovo djeljenje iza ?. |
Ternarni ?: operator. Ukratko, skraćen zapis if-else naredbe.
a?b:c vraća b ako je a istina, a c ako je a laž.
Citat: | Kad bi mi netko korak po korak racunao onda bih shvatio, hvala!!!!!!!!!!! |
i=5;b=2;
Sad je i=5 , b=2 .
Parsiranje je ovakvo: c=((5%2)?1:0) . 5%2=1 , što je istina, dakle vanjska zagrada vrati 1 , što se pridruži c-u.
Parsiranje je ovakvo: b += ( (((++i)+c)>0) ? (b*c) : (-b+c) ) .
++i poveća i na 6 , i to vrati. To se zbroji s c , dakle 6+1=7 .
7>0 , pa je to istina, dakle ?:-operator vrati b*c , odnosno 2*1=2 .
Sad imamo b+=2 , što se interpretira kao "povećaj b za 2", dakle b nakon toga je 4 .
HTH,
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
Postano: 7:09 čet, 29. 4. 2004 Naslov: Re: KOd |
|
|
nemresh bilivit vekiju sam naso gresku, ne pravu al cu ga malo nadopunit
[quote="veky"]7>0 , pa je to istina
[/quote]
pa je, al u C-u zapravo nije, naime u ceu nema definiranih log. vrijednosti, a vrijednost relacije (7>0) je 1(integer)
pa tako nadalje u
[code:1]c = (uvjet) ? f1 : f2;[/code:1]
kao i u svim naredbama "kontrole toka" (if, for, while ....)
ako je uvjet jednak 0 onda je c = f2, a za bilo koji uvjet != 0 c = f1, normalno da je uvjet bilo koji cjelobrojni tip
korak vise, al dobro je znat :wink:
btw volatile? to neka interna ?( bash nevidim vezu)
nemresh bilivit vekiju sam naso gresku, ne pravu al cu ga malo nadopunit
veky (napisa): | 7>0 , pa je to istina
|
pa je, al u C-u zapravo nije, naime u ceu nema definiranih log. vrijednosti, a vrijednost relacije (7>0) je 1(integer)
pa tako nadalje u
Kod: | c = (uvjet) ? f1 : f2; |
kao i u svim naredbama "kontrole toka" (if, for, while ....)
ako je uvjet jednak 0 onda je c = f2, a za bilo koji uvjet != 0 c = f1, normalno da je uvjet bilo koji cjelobrojni tip
korak vise, al dobro je znat
btw volatile? to neka interna ?( bash nevidim vezu)
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 13:32 čet, 29. 4. 2004 Naslov: Re: KOd |
|
|
[quote="divERgenT"]nemresh bilivit vekiju sam naso gresku, ne pravu[/quote]
Mah. Još puuno papati. ;P
[quote] al cu ga malo nadopunit
[quote="veky"]7>0 , pa je to istina
[/quote]
pa je, al u C-u zapravo nije, naime u ceu nema definiranih log. vrijednosti, a vrijednost relacije (7>0) je 1(integer)[/quote]
Mda. Isto ko što je "vrijednost" (što god to bilo) od
x='a';
jednaka 97 . Bezveze, IMHO. Sve što C zna (preciznije, treba znati) su bit-patterni određenih lokacijâ u memoriji. To što ih mi najčešće interpretiramo kao intove je samo neka vrst "zajedničkog nazivnika", koji svejedno nije dobar u nekim slučajevima.
Da, čovjek može reći da je
x='A';y='#';z=x+y
"pretvaranje" charactera u integere da bi ih se moglo zbrojiti, kao što je npr.
x=12;y=18;z=x&y
"pretvaranje" intova u bit-polja da bi ih se moglo ANDati (a o "pretvaranju" pointera u intove bi se mogle knjige pisati: ), ali sve to skupa mislim da nema puno smisla. Nema nikakvog stvarnog pretvaranja... te memorijske lokacije i dalje drže jedan te isti sklop bitova (za razliku od konverzije npr. 3 -> 3.0 , gdje se bit-pattern zaista mijenja), i na njima se izvršavaju operacije koje _mi_ interpretiramo kao zbrajanje (+), množenje (*), XORanje (^), uvjetna evaluacija (?: ), sekvencijalna evaluacija (,) , itd.
Tako da, kad ja kažem da je vrijednost od 7>0 istina, ja sam definitivno u pravu jednako kao kad kažem da je vrijednost od 'A' jednaka 'A' . :-)
printf("%c",7>0) će ti dati na ekranu (neispisiv, doduše) karakter SOH (ASCII1). Interpretiraj ga kao char (npr. pomoću "%c" u printf), dobit ćeš char. Interpretiraj ga kao logičku vrijednost (npr. pomoću if ili ?: ) i dobit ćeš logičku vrijednost.
Jedina kvazirazlika je što C nema deklaraciju boolean analognu char i int deklaracijama, no to je samo stvar upravljanja memorijom. Char _ne znači_ "karakter", to je samo handy mnemonika, jer zapravo znači "veličina memorije dovoljna da drži karakter" (8 bitova). Boolean bi tada značilo vjerojatno 1 bit, no to je prilično teško alocirati, pa se C ne petlja s tim. No slobodno, pored interpretacija određenih bit-patterna kao integeri, characteri, floatovi, pointeri itd., možeš u isti koš strpati i interpretacije njih kao logičkih vrijednosti.
HTH,
divERgenT (napisa): | nemresh bilivit vekiju sam naso gresku, ne pravu |
Mah. Još puuno papati. ;P
Citat: | al cu ga malo nadopunit
veky (napisa): | 7>0 , pa je to istina
|
pa je, al u C-u zapravo nije, naime u ceu nema definiranih log. vrijednosti, a vrijednost relacije (7>0) je 1(integer) |
Mda. Isto ko što je "vrijednost" (što god to bilo) od
x='a';
jednaka 97 . Bezveze, IMHO. Sve što C zna (preciznije, treba znati) su bit-patterni određenih lokacijâ u memoriji. To što ih mi najčešće interpretiramo kao intove je samo neka vrst "zajedničkog nazivnika", koji svejedno nije dobar u nekim slučajevima.
Da, čovjek može reći da je
x='A';y='#';z=x+y
"pretvaranje" charactera u integere da bi ih se moglo zbrojiti, kao što je npr.
x=12;y=18;z=x&y
"pretvaranje" intova u bit-polja da bi ih se moglo ANDati (a o "pretvaranju" pointera u intove bi se mogle knjige pisati: ), ali sve to skupa mislim da nema puno smisla. Nema nikakvog stvarnog pretvaranja... te memorijske lokacije i dalje drže jedan te isti sklop bitova (za razliku od konverzije npr. 3 → 3.0 , gdje se bit-pattern zaista mijenja), i na njima se izvršavaju operacije koje _mi_ interpretiramo kao zbrajanje (+), množenje (*), XORanje (^), uvjetna evaluacija (?: ), sekvencijalna evaluacija (,) , itd.
Tako da, kad ja kažem da je vrijednost od 7>0 istina, ja sam definitivno u pravu jednako kao kad kažem da je vrijednost od 'A' jednaka 'A' .
printf("%c",7>0) će ti dati na ekranu (neispisiv, doduše) karakter SOH (ASCII1). Interpretiraj ga kao char (npr. pomoću "%c" u printf), dobit ćeš char. Interpretiraj ga kao logičku vrijednost (npr. pomoću if ili ?: ) i dobit ćeš logičku vrijednost.
Jedina kvazirazlika je što C nema deklaraciju boolean analognu char i int deklaracijama, no to je samo stvar upravljanja memorijom. Char _ne znači_ "karakter", to je samo handy mnemonika, jer zapravo znači "veličina memorije dovoljna da drži karakter" (8 bitova). Boolean bi tada značilo vjerojatno 1 bit, no to je prilično teško alocirati, pa se C ne petlja s tim. No slobodno, pored interpretacija određenih bit-patterna kao integeri, characteri, floatovi, pointeri itd., možeš u isti koš strpati i interpretacije njih kao logičkih vrijednosti.
HTH,
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
Postano: 19:23 čet, 29. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote]Mah. Još puuno papati. ;P [/quote]
da cokolino i dvije jabuke svako jutro
[quote]Mda. Isto ko što je "vrijednost" (što god to bilo) od
x='a';
jednaka 97 . Bezveze, IMHO[/quote]
cisto tvoj osobni stav, necu komentirat. al je tak,cuuuj :wink:
[quote]To što ih mi najčešće interpretiramo kao intove je samo neka vrst "zajedničkog nazivnika", koji svejedno nije dobar u nekim slučajevima. [/quote]
pa mi ih interpretiramo kakvi jesu, zapravo ih ce tako interpretira po ovo sta vec rece
[quote]"pretvaranje" charactera u integere [/quote]ha recimo
[quote]Tako da, kad ja kažem da je vrijednost od 7>0 istina, ja sam definitivno u pravu jednako kao kad kažem da je vrijednost od 'A' jednaka 'A' . [/quote]
pa ja zapravo nisam to osporio samo htjedoh "djeci foruma" natuknut da Ce to gleda drukcije jer radi na glupom kompjuteru(pa ima drukciji sljed "misli" nego covjek,opcenito zbog jednostavnosti takocega i mnogo brze radi, jednostavnija je primjena (kad se razumije(normalno))), pa je njemu rjesenje log. izraza cjelobrojni tip podatka
npr. moze se napisati ((7>0)-1) pa je to laz ako je kao uvjet u naredbama toka, il ((0>7)-6000) pa je istina u ovima :lol:
printf je funkcija koja sluzi za komunikaciju sa korisnikom. zapravo u njoj mozes interpretirat skoro bilo sta na bilo koji nacin, pa rijetki ispadaju korisni
[quote](npr. pomoću "%c" u printf), dobit ćeš char. [/quote]
e opet ja, chat je tip dobit ces ascii znak
Citat: | Mah. Još puuno papati. ;P |
da cokolino i dvije jabuke svako jutro
Citat: | Mda. Isto ko što je "vrijednost" (što god to bilo) od
x='a';
jednaka 97 . Bezveze, IMHO |
cisto tvoj osobni stav, necu komentirat. al je tak,cuuuj
Citat: | To što ih mi najčešće interpretiramo kao intove je samo neka vrst "zajedničkog nazivnika", koji svejedno nije dobar u nekim slučajevima. |
pa mi ih interpretiramo kakvi jesu, zapravo ih ce tako interpretira po ovo sta vec rece
Citat: | "pretvaranje" charactera u integere | ha recimo
Citat: | Tako da, kad ja kažem da je vrijednost od 7>0 istina, ja sam definitivno u pravu jednako kao kad kažem da je vrijednost od 'A' jednaka 'A' . |
pa ja zapravo nisam to osporio samo htjedoh "djeci foruma" natuknut da Ce to gleda drukcije jer radi na glupom kompjuteru(pa ima drukciji sljed "misli" nego covjek,opcenito zbog jednostavnosti takocega i mnogo brze radi, jednostavnija je primjena (kad se razumije(normalno))), pa je njemu rjesenje log. izraza cjelobrojni tip podatka
npr. moze se napisati ((7>0)-1) pa je to laz ako je kao uvjet u naredbama toka, il ((0>7)-6000) pa je istina u ovima
printf je funkcija koja sluzi za komunikaciju sa korisnikom. zapravo u njoj mozes interpretirat skoro bilo sta na bilo koji nacin, pa rijetki ispadaju korisni
Citat: | (npr. pomoću "%c" u printf), dobit ćeš char. |
e opet ja, chat je tip dobit ces ascii znak
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Void Forumaš(ica)

|
Postano: 21:44 čet, 29. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="goc9999"]p.s. tamo sam vidio da %s u printf zamijenjuje a?b:c (if -else) iz navodnika!
Da li to samo vrijedi za if else ili bilo koju sintaksu,naredbu?[/quote]
Mozes li malo objasniti?
Ako mislis na nesto tipa:
[code:1]
printf("%d %sje prost\n", n, prost(n) ? "" : "ni");
[/code:1]
sto ispisuje "n je prost" ako je n prost, a "n nije prost" ako n nije prost,
%s je ovdje mjesto na koje ce se ispisati string koji se navede kao argument printf-a (na odgovarajucem mjestu, naravno).
To znaci da ce ?: "vratiti" string "" ako je n prost, a string "ni" ako n nije prost.
Isto tako moze pisati i za intove, charove i stajaznamstasvene, npr:
[code:1]
printf("%d", (n%2==0) ? n/2 : 3*n);
[/code:1]
ovo ispisuje n/2 ako je n paran, a 3*n ako je n neparan.
Zato mozda nije najbolje poistovjecivati ?: sa if:else jer je ?: operator (dakle, vraca neku konkretnu vrijednost), dok if i else usmjeravaju tok programa.
Ako nisi mislio na ovo sto sam napisao, molim te, malo pojasni u cemu je problem.
goc9999 (napisa): | p.s. tamo sam vidio da %s u printf zamijenjuje a?b:c (if -else) iz navodnika!
Da li to samo vrijedi za if else ili bilo koju sintaksu,naredbu? |
Mozes li malo objasniti?
Ako mislis na nesto tipa:
Kod: |
printf("%d %sje prost\n", n, prost(n) ? "" : "ni");
|
sto ispisuje "n je prost" ako je n prost, a "n nije prost" ako n nije prost,
%s je ovdje mjesto na koje ce se ispisati string koji se navede kao argument printf-a (na odgovarajucem mjestu, naravno).
To znaci da ce ?: "vratiti" string "" ako je n prost, a string "ni" ako n nije prost.
Isto tako moze pisati i za intove, charove i stajaznamstasvene, npr:
Kod: |
printf("%d", (n%2==0) ? n/2 : 3*n);
|
ovo ispisuje n/2 ako je n paran, a 3*n ako je n neparan.
Zato mozda nije najbolje poistovjecivati ?: sa if:else jer je ?: operator (dakle, vraca neku konkretnu vrijednost), dok if i else usmjeravaju tok programa.
Ako nisi mislio na ovo sto sam napisao, molim te, malo pojasni u cemu je problem.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 15:41 pet, 30. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="divERgenT"][quote]Mah. Još puuno papati. ;P [/quote]
da cokolino i dvije jabuke svako jutro[/quote]
ok. :-)
[quote][quote]Mda. Isto ko što je "vrijednost" (što god to bilo) od
x='a';
jednaka 97 . Bezveze, IMHO[/quote]
cisto tvoj osobni stav, necu komentirat. al je tak,cuuuj :wink: [/quote]
Jesi li uopće vidio što sam napisao dolje? Da, to je 'a', 97, "istina", 1100001 , a zapravo je sićušni sklop nekog registra na procesoru, koji se sastoji od 8 mikroprekidača, od kojih su "uključeni" samo prvi, drugi i zadnji. Nema puno smisla pitati se što je to _ustvari_ (osim ako želiš zbuniti slušateljstvo: ). Samo kao što ga se isplati interpretirati. 7>0 u if naredbi se definitivno isplati interpretirati kao istinu.
[quote][quote]To što ih mi najčešće interpretiramo kao intove je samo neka vrst "zajedničkog nazivnika", koji svejedno nije dobar u nekim slučajevima. [/quote]
pa mi ih interpretiramo kakvi jesu, zapravo ih ce tako interpretira po ovo sta vec rece[/quote]
ceu je totalno svejedno. Ako ti trebaju mali cijeli brojevi (do 127 ), slobodno ih deklariraš kao charove, i s njima radiš aritmetiku kakvu već hoćeš. Nema "kakvi jesu"... samo koliko memorije zauzimaju.
[quote][quote]"pretvaranje" charactera u integere [/quote]ha recimo[/quote]
S razlogom je u navodnicima. Kao što sam, vjerujem, objasnio, ni do kakvog _stvarnog_ pretvaranja tu ne dolazi.
[quote][quote]Tako da, kad ja kažem da je vrijednost od 7>0 istina, ja sam definitivno u pravu jednako kao kad kažem da je vrijednost od 'A' jednaka 'A' . [/quote]
pa ja zapravo nisam to osporio[/quote]
Meni se (s onom prvom rečenicom) učinilo da jesi. Nevermind.
[quote] samo htjedoh "djeci foruma" natuknut da Ce to gleda drukcije jer radi na glupom kompjuteru(pa ima drukciji sljed "misli" nego covjek,opcenito zbog jednostavnosti takocega i mnogo brze radi, jednostavnija je primjena (kad se razumije(normalno))),[/quote]
IMHO, ovo je totalno bezrazložna mistifikacija kompjutera. Ljudi koji se s kompovima jako dobro slažu, na ovo će se samo nasmijati, a ljudi koji ih se boje, će se bojati još više. :-/
Ne treba zaboraviti da je C dizajniran od strane _ljudi_, ne kompova, i da je popularan među _ljudima_.
[quote] pa je njemu rjesenje log. izraza cjelobrojni tip podatka [/quote]
Nije. Osim ako ti i char zoveš "cjelobrojnim tipom podataka". :-)
[quote]npr. moze se napisati ((7>0)-1) pa je to laz ako je kao uvjet u naredbama toka, il ((0>7)-6000) pa je istina u ovima :lol: [/quote]
I tu se događa jednaka "pretvorba" kao kad napišeš 'A'+'#' . That is, nikakve pretvorbe stvarno nema, ali mi smo navikli na to gledati kao na drugačiju vrstu podataka...
[quote]printf je funkcija koja sluzi za komunikaciju sa korisnikom. [/quote]
LOL. :-) A if naredba (npr.) ne služi (u krajnjoj liniji) za komunikaciju s korisnikom?
[quote]zapravo u njoj mozes interpretirat skoro bilo sta na bilo koji nacin, [/quote]
Upravo o tome pričam. Zato što je sve to jedan te isti podatak, samo ovisi o tome kako ga ispišeš...
[quote]pa rijetki ispadaju korisni[/quote]
To je već druga priča. ;-)
[quote][quote](npr. pomoću "%c" u printf), dobit ćeš char. [/quote]
e opet ja, chat je tip dobit ces ascii znak[/quote]
Here you got point. Mislio sam "char" kao skraćenicu za "character", odnosno ASCII-znak. Mea culpa ovdje.
divERgenT (napisa): | Citat: | Mah. Još puuno papati. ;P |
da cokolino i dvije jabuke svako jutro |
ok.
Citat: | Citat: | Mda. Isto ko što je "vrijednost" (što god to bilo) od
x='a';
jednaka 97 . Bezveze, IMHO |
cisto tvoj osobni stav, necu komentirat. al je tak,cuuuj |
Jesi li uopće vidio što sam napisao dolje? Da, to je 'a', 97, "istina", 1100001 , a zapravo je sićušni sklop nekog registra na procesoru, koji se sastoji od 8 mikroprekidača, od kojih su "uključeni" samo prvi, drugi i zadnji. Nema puno smisla pitati se što je to _ustvari_ (osim ako želiš zbuniti slušateljstvo: ). Samo kao što ga se isplati interpretirati. 7>0 u if naredbi se definitivno isplati interpretirati kao istinu.
Citat: | Citat: | To što ih mi najčešće interpretiramo kao intove je samo neka vrst "zajedničkog nazivnika", koji svejedno nije dobar u nekim slučajevima. |
pa mi ih interpretiramo kakvi jesu, zapravo ih ce tako interpretira po ovo sta vec rece |
ceu je totalno svejedno. Ako ti trebaju mali cijeli brojevi (do 127 ), slobodno ih deklariraš kao charove, i s njima radiš aritmetiku kakvu već hoćeš. Nema "kakvi jesu"... samo koliko memorije zauzimaju.
Citat: | Citat: | "pretvaranje" charactera u integere | ha recimo |
S razlogom je u navodnicima. Kao što sam, vjerujem, objasnio, ni do kakvog _stvarnog_ pretvaranja tu ne dolazi.
Citat: | Citat: | Tako da, kad ja kažem da je vrijednost od 7>0 istina, ja sam definitivno u pravu jednako kao kad kažem da je vrijednost od 'A' jednaka 'A' . |
pa ja zapravo nisam to osporio |
Meni se (s onom prvom rečenicom) učinilo da jesi. Nevermind.
Citat: | samo htjedoh "djeci foruma" natuknut da Ce to gleda drukcije jer radi na glupom kompjuteru(pa ima drukciji sljed "misli" nego covjek,opcenito zbog jednostavnosti takocega i mnogo brze radi, jednostavnija je primjena (kad se razumije(normalno))), |
IMHO, ovo je totalno bezrazložna mistifikacija kompjutera. Ljudi koji se s kompovima jako dobro slažu, na ovo će se samo nasmijati, a ljudi koji ih se boje, će se bojati još više. :-/
Ne treba zaboraviti da je C dizajniran od strane _ljudi_, ne kompova, i da je popularan među _ljudima_.
Citat: | pa je njemu rjesenje log. izraza cjelobrojni tip podatka |
Nije. Osim ako ti i char zoveš "cjelobrojnim tipom podataka".
Citat: | npr. moze se napisati ((7>0)-1) pa je to laz ako je kao uvjet u naredbama toka, il ((0>7)-6000) pa je istina u ovima |
I tu se događa jednaka "pretvorba" kao kad napišeš 'A'+'#' . That is, nikakve pretvorbe stvarno nema, ali mi smo navikli na to gledati kao na drugačiju vrstu podataka...
Citat: | printf je funkcija koja sluzi za komunikaciju sa korisnikom. |
LOL. A if naredba (npr.) ne služi (u krajnjoj liniji) za komunikaciju s korisnikom?
Citat: | zapravo u njoj mozes interpretirat skoro bilo sta na bilo koji nacin, |
Upravo o tome pričam. Zato što je sve to jedan te isti podatak, samo ovisi o tome kako ga ispišeš...
Citat: | pa rijetki ispadaju korisni |
To je već druga priča.
Citat: | Citat: | (npr. pomoću "%c" u printf), dobit ćeš char. |
e opet ja, chat je tip dobit ces ascii znak |
Here you got point. Mislio sam "char" kao skraćenicu za "character", odnosno ASCII-znak. Mea culpa ovdje.
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
Postano: 2:36 pet, 7. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"]
[/quote]
da vidjeh nisam nista reko, ono bezveze sam ulovio...
... ja zelim zbunit :shock: , a ko spominje sicusne sklopove u registru na procesoru btw [color=brown]wrong[/color]
[quote]IMHO, ovo je totalno bezrazložna mistifikacija kompjutera. Ljudi koji se s kompovima jako dobro slažu, na ovo će se samo nasmijati, a ljudi koji ih se boje, će se bojati još više. :-/ [/quote]
meni se cini suprotno, mozda nisam objektivan, ali oni koji se s kompovima slazu znaju da je komp neka vrsta 'automobila'(ovo je nebuloza ne lovi me za rijec), oni koji ga se boje, ohrabrit ce se kad im kazem da se bore protiv neceg sto nema inteligencije, osim same cinjenice sto zna pametno posluzit, [b]sad bit[/b], po meni Ce je nesto cem se treba pristupit elementarno, ne analiticki, bar na 1. god. kad se shvate shture elementarnosti tek se onda mogu se analizirat slozeniji algoritmi.
veky (napisa): |
|
da vidjeh nisam nista reko, ono bezveze sam ulovio...
... ja zelim zbunit , a ko spominje sicusne sklopove u registru na procesoru btw wrong
Citat: | IMHO, ovo je totalno bezrazložna mistifikacija kompjutera. Ljudi koji se s kompovima jako dobro slažu, na ovo će se samo nasmijati, a ljudi koji ih se boje, će se bojati još više. :-/ |
meni se cini suprotno, mozda nisam objektivan, ali oni koji se s kompovima slazu znaju da je komp neka vrsta 'automobila'(ovo je nebuloza ne lovi me za rijec), oni koji ga se boje, ohrabrit ce se kad im kazem da se bore protiv neceg sto nema inteligencije, osim same cinjenice sto zna pametno posluzit, sad bit, po meni Ce je nesto cem se treba pristupit elementarno, ne analiticki, bar na 1. god. kad se shvate shture elementarnosti tek se onda mogu se analizirat slozeniji algoritmi.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 13:12 pet, 7. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="divERgenT"][quote="veky"]
[/quote]
da vidjeh nisam nista reko, ono bezveze sam ulovio...[/quote]
Prečesto ti se događa, IMHO. :-p
[quote]... ja zelim zbunit :shock: , a ko spominje sicusne sklopove u registru na procesoru btw [color=brown]wrong[/color][/quote]
Ope isto. Ovo postaje zamorno...
_ja_ pričam da _nema smisla_ pričati što sadržaj neke varijable "zapravo" jest, što god bio taj "zapravo", jer bismo onda mogli stići i do sklopova u registrima procesora... _ja_ tvrdim da taj pristup nema smisla, nepotreban je za učenje Ca, i ovo je samo bio primjer kako bi se stvari mogle zbunjujućima učiniti kad bismo išli tvojim pristupom.
Ako ti još uvijek nije jasno što sam htio reći, šalji pm. Nema smisla da ovo svi čitaju...
[quote][quote]IMHO, ovo je totalno bezrazložna mistifikacija kompjutera. Ljudi koji se s kompovima jako dobro slažu, na ovo će se samo nasmijati, a ljudi koji ih se boje, će se bojati još više. :-/ [/quote]
meni se cini suprotno, mozda nisam objektivan, ali oni koji se s kompovima slazu znaju da je komp neka vrsta 'automobila'(ovo je nebuloza ne lovi me za rijec),[/quote]
Ne moram te loviti za riječ, ali mi nije jasno što si htio reći onda.
Ja bih rekao da se s kompovima itekako slažem, a definitivno ih smatram (u _nekim_ segmentima) inteligentnima.
[quote] oni koji ga se boje, ohrabrit ce se kad im kazem da se bore protiv neceg sto nema inteligencije,[/quote]
Sasvim točno. Ali to im nećeš reći time što ćeš im servirati informaciju da C ne zna nešto o čemu ni oni ne znaju baš puno. :-)
[quote][b]sad bit[/b], po meni Ce je nesto cem se treba pristupit elementarno, ne analiticki, bar na 1. god. kad se shvate shture elementarnosti tek se onda mogu se analizirat slozeniji algoritmi.[/quote]
Bravo. Tu se slažemo. Jedino mi nikako ne ide u glavu zašto pristup "1>0 nije 'istina', nego je broj 1, koji se u logičkim naredbama ipak interpretira kao istina, ali ga ne smijemo zvati istinom jer je to evil" smatraš elementarnijim i manje analitičkim od jednostavnog '1>0 je istina, dakle if(1>0)printf("bla") ispisuje "bla"'. Samo to.
divERgenT (napisa): | veky (napisa): |
|
da vidjeh nisam nista reko, ono bezveze sam ulovio... |
Prečesto ti se događa, IMHO. :-p
Citat: | ... ja zelim zbunit , a ko spominje sicusne sklopove u registru na procesoru btw wrong |
Ope isto. Ovo postaje zamorno...
_ja_ pričam da _nema smisla_ pričati što sadržaj neke varijable "zapravo" jest, što god bio taj "zapravo", jer bismo onda mogli stići i do sklopova u registrima procesora... _ja_ tvrdim da taj pristup nema smisla, nepotreban je za učenje Ca, i ovo je samo bio primjer kako bi se stvari mogle zbunjujućima učiniti kad bismo išli tvojim pristupom.
Ako ti još uvijek nije jasno što sam htio reći, šalji pm. Nema smisla da ovo svi čitaju...
Citat: | Citat: | IMHO, ovo je totalno bezrazložna mistifikacija kompjutera. Ljudi koji se s kompovima jako dobro slažu, na ovo će se samo nasmijati, a ljudi koji ih se boje, će se bojati još više. :-/ |
meni se cini suprotno, mozda nisam objektivan, ali oni koji se s kompovima slazu znaju da je komp neka vrsta 'automobila'(ovo je nebuloza ne lovi me za rijec), |
Ne moram te loviti za riječ, ali mi nije jasno što si htio reći onda.
Ja bih rekao da se s kompovima itekako slažem, a definitivno ih smatram (u _nekim_ segmentima) inteligentnima.
Citat: | oni koji ga se boje, ohrabrit ce se kad im kazem da se bore protiv neceg sto nema inteligencije, |
Sasvim točno. Ali to im nećeš reći time što ćeš im servirati informaciju da C ne zna nešto o čemu ni oni ne znaju baš puno.
Citat: | sad bit, po meni Ce je nesto cem se treba pristupit elementarno, ne analiticki, bar na 1. god. kad se shvate shture elementarnosti tek se onda mogu se analizirat slozeniji algoritmi. |
Bravo. Tu se slažemo. Jedino mi nikako ne ide u glavu zašto pristup "1>0 nije 'istina', nego je broj 1, koji se u logičkim naredbama ipak interpretira kao istina, ali ga ne smijemo zvati istinom jer je to evil" smatraš elementarnijim i manje analitičkim od jednostavnog '1>0 je istina, dakle if(1>0)printf("bla") ispisuje "bla"'. Samo to.
|
|
[Vrh] |
|
|