Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 12:54 ned, 10. 11. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Shirohige"]Pitanje: Na kolokviju smijemo za assembler zadatak koristiti samo naredbe koje smo radili na vježbama ili i druge ( recimo sve branch-eve, MULU, MULS, SUB ) ?[/quote]
samo ono sto se radilo na vjezbama (na vjezbama su spomenuti svi Bxx branchevi)
Shirohige (napisa): | Pitanje: Na kolokviju smijemo za assembler zadatak koristiti samo naredbe koje smo radili na vježbama ili i druge ( recimo sve branch-eve, MULU, MULS, SUB ) ? |
samo ono sto se radilo na vjezbama (na vjezbama su spomenuti svi Bxx branchevi)
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 15:43 ned, 10. 11. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]sto sve ulazi u kolokvij (na vjezbe mislim)?[/quote]
Sve sto smo do sada radili + jos jedan mali dio (memorijski moduli) koji cemo raditi sljedeci sat
Anonymous (napisa): | sto sve ulazi u kolokvij (na vjezbe mislim)? |
Sve sto smo do sada radili + jos jedan mali dio (memorijski moduli) koji cemo raditi sljedeci sat
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 20:20 ned, 10. 11. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Shirohige"][quote="GauSs_"]samo ono sto se radilo na vjezbama (na vjezbama su spomenuti svi Bxx branchevi)[/quote]
Hvala! Ako se dobro sjećam, još ste i rekli da zadatak s kvadratom i oduzimanjem za sada zanemarimo, samo još u vezi 2 naredbe tj. jesu li na vježbama spomenute naredbe za rotiranje broja (ROR, ROL) ?[/quote]
ROR i ROL nece biti potrebni
Shirohige (napisa): | GauSs_ (napisa): | samo ono sto se radilo na vjezbama (na vjezbama su spomenuti svi Bxx branchevi) |
Hvala! Ako se dobro sjećam, još ste i rekli da zadatak s kvadratom i oduzimanjem za sada zanemarimo, samo još u vezi 2 naredbe tj. jesu li na vježbama spomenute naredbe za rotiranje broja (ROR, ROL) ? |
ROR i ROL nece biti potrebni
|
|
[Vrh] |
|
Silenoz Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 3:06 pon, 11. 11. 2013 Naslov: |
|
|
Sorry ako je glupo pitanje i(li) ako je već spomenuto na vježbama (nemam zabilježeno) - zanima me zašto ovaj kod "MOVEM.W V1, D0/D1" u D0 upisuje prvo 4 F-a pa onda V1 (dakle izgleda "FFFF____" (gdje su crtice V1), a D1 je kao da sam koristio MOVE V2,D1 (dakle "0000____" (gdje su crtice V2).
Nadam se da je jasno što mislim pitati. Izbacuje mi isto (dobro) rješenje u oba slučaja, ali me zanima koja je caka.
Pozdrav.
PS. Program je iz praktičnih:
[code:1]DATA EQU $6000
PROGRAM EQU $6100
ORG DATA
REZ: DS.W 1
V1: DS.W 1
V2: DS.W 1
V3: DS.W 1
ORG PROGRAM
START: ; first instruction of program
MOVEM.W V1, D0/D1
.
.
.
MOVE.B #9,D0
TRAP #15 ; halt simulator[/code:1]
Sorry ako je glupo pitanje i(li) ako je već spomenuto na vježbama (nemam zabilježeno) - zanima me zašto ovaj kod "MOVEM.W V1, D0/D1" u D0 upisuje prvo 4 F-a pa onda V1 (dakle izgleda "FFFF____" (gdje su crtice V1), a D1 je kao da sam koristio MOVE V2,D1 (dakle "0000____" (gdje su crtice V2).
Nadam se da je jasno što mislim pitati. Izbacuje mi isto (dobro) rješenje u oba slučaja, ali me zanima koja je caka.
Pozdrav.
PS. Program je iz praktičnih:
Kod: | DATA EQU $6000
PROGRAM EQU $6100
ORG DATA
REZ: DS.W 1
V1: DS.W 1
V2: DS.W 1
V3: DS.W 1
ORG PROGRAM
START: ; first instruction of program
MOVEM.W V1, D0/D1
.
.
.
MOVE.B #9,D0
TRAP #15 ; halt simulator |
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Silenoz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Silenoz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:56 pon, 11. 11. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Silenoz"]Sorry ako je glupo pitanje i(li) ako je već spomenuto na vježbama (nemam zabilježeno) - zanima me zašto ovaj kod "MOVEM.W V1, D0/D1" u D0 upisuje prvo 4 F-a pa onda V1 (dakle izgleda "FFFF____" (gdje su crtice V1), a D1 je kao da sam koristio MOVE V2,D1 (dakle "0000____" (gdje su crtice V2).
Pozdrav.
[/quote]
EASy68k Editor --> Help --> Help :)
The instruction MOVEM (MOVE Multiple) makes it possible to fast transfer a group of registers to or from memory. The operation only works with words and longwords. [b]When you move words to registers, the words are sign extended so all 32 bits are affected.[/b] The instruction is most often used to push registers onto the stack, so you can temporarily use those register for other purposes, and later restore the original values. Very useful in the beginning and the end of subroutines that change a lot of registers.
Dakle ako imaš riječ s vrijednošću >7FFF (npr. 8000), MOVEM ce ti u registar zapisati FFFF8000, dok će za vrijednosti manje ili jednake 7FFF ostati nule.
Silenoz (napisa): | Sorry ako je glupo pitanje i(li) ako je već spomenuto na vježbama (nemam zabilježeno) - zanima me zašto ovaj kod "MOVEM.W V1, D0/D1" u D0 upisuje prvo 4 F-a pa onda V1 (dakle izgleda "FFFF____" (gdje su crtice V1), a D1 je kao da sam koristio MOVE V2,D1 (dakle "0000____" (gdje su crtice V2).
Pozdrav.
|
EASy68k Editor → Help → Help
The instruction MOVEM (MOVE Multiple) makes it possible to fast transfer a group of registers to or from memory. The operation only works with words and longwords. When you move words to registers, the words are sign extended so all 32 bits are affected. The instruction is most often used to push registers onto the stack, so you can temporarily use those register for other purposes, and later restore the original values. Very useful in the beginning and the end of subroutines that change a lot of registers.
Dakle ako imaš riječ s vrijednošću >7FFF (npr. 8000), MOVEM ce ti u registar zapisati FFFF8000, dok će za vrijednosti manje ili jednake 7FFF ostati nule.
|
|
[Vrh] |
|
|