Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
pllook Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
relax Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pllook Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:06 uto, 11. 2. 2014 Naslov: Re: Gradivo za usmeni |
|
|
[quote="relax"][quote="pllook"]Kako se dokazuje da niz divergira prema +beskonačno? U bilježnici imam samo zapisano ovo: Niz an divergira prema +besk. ako vrijedi:
(za svaki M iz R) ( postoji n0=no(M) iz N)(n iz , n>=n0 => an>M)
Da li negdje postoje dokazi za neprekidnost svih trigonometrijskim funkcija i njihovih inverza?
Da li kod dokaza za neprekidnost sinusa h ide u 0 ili c?[/quote]
Ovo sta si napisala je ispravna definicija divergencije prema [tex]+\infty[/tex]. Dokaz izvodis ovisno o konkretnom nizu.
Neprekidnost [tex]cos [/tex] slijedi iz neprekidnosti [tex]sin [/tex] i cinjenice da je kompizicija nepr funkcija opet neprekidna ([tex]cos(\frac{\pi}{2}-x) = sinx[/tex]), a [tex]tg [/tex] iz neprekidnosti kvocijenta neprekidnih funkcija (te teoreme imas u biljeznici/skripti).
Znaci sve slijedi iz neprekidnosti [tex]sin[/tex], odnosno moras pokazati da je [tex]\lim_{h\to0}sin(c+h)=sinc[/tex], sto se svodi na dokazivanje [tex]\lim_{h\to0}sinh=0[/tex][/quote]
hvala :)
nego,nije mi nesto jasno kod dokaza B-W za funkcije, 3) dio.
dođemo do f(c)<=C. i sad imam zapisano posljedica ove tvrdnje je da je c=!xm, a u idućem koraku piše xm<=c<xM :?
relax (napisa): | pllook (napisa): | Kako se dokazuje da niz divergira prema +beskonačno? U bilježnici imam samo zapisano ovo: Niz an divergira prema +besk. ako vrijedi:
(za svaki M iz R) ( postoji n0=no(M) iz N)(n iz , n>=n0 ⇒ an>M)
Da li negdje postoje dokazi za neprekidnost svih trigonometrijskim funkcija i njihovih inverza?
Da li kod dokaza za neprekidnost sinusa h ide u 0 ili c? |
Ovo sta si napisala je ispravna definicija divergencije prema [tex]+\infty[/tex]. Dokaz izvodis ovisno o konkretnom nizu.
Neprekidnost [tex]cos [/tex] slijedi iz neprekidnosti [tex]sin [/tex] i cinjenice da je kompizicija nepr funkcija opet neprekidna ([tex]cos(\frac{\pi}{2}-x) = sinx[/tex]), a [tex]tg [/tex] iz neprekidnosti kvocijenta neprekidnih funkcija (te teoreme imas u biljeznici/skripti).
Znaci sve slijedi iz neprekidnosti [tex]sin[/tex], odnosno moras pokazati da je [tex]\lim_{h\to0}sin(c+h)=sinc[/tex], sto se svodi na dokazivanje [tex]\lim_{h\to0}sinh=0[/tex] |
hvala
nego,nije mi nesto jasno kod dokaza B-W za funkcije, 3) dio.
dođemo do f(c)⇐C. i sad imam zapisano posljedica ove tvrdnje je da je c=!xm, a u idućem koraku piše xm⇐c<xM
|
|
[Vrh] |
|
relax Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pllook Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
room Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
četiri Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
think_ink Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:53 sub, 15. 2. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="think_ink"]Totalno nevezano uz ovu temu, ali može li netko pojasniti kako funkcioniraju popravni kolokviji? Mislim, tko je ispitivač i kada saznajemo jesmo li stekli dovoljno bodova na pismenom dijelu pa samim time jesmo li stekli uvjet za usmeni dio?[/quote]
Isto kao i obični kolokviji, opet dobijete 4 zadatka, ali iz gradiva cijelog semestra, rezultati su obično isti tjedan, najbolje pitati asistente jer moguće je da će vam i usmeni doći isti tjedan pa da si znate vrijeme raspodijeliti. "Isptivači" su valjda isti, "jedan asistent po zadatku" cca.
think_ink (napisa): | Totalno nevezano uz ovu temu, ali može li netko pojasniti kako funkcioniraju popravni kolokviji? Mislim, tko je ispitivač i kada saznajemo jesmo li stekli dovoljno bodova na pismenom dijelu pa samim time jesmo li stekli uvjet za usmeni dio? |
Isto kao i obični kolokviji, opet dobijete 4 zadatka, ali iz gradiva cijelog semestra, rezultati su obično isti tjedan, najbolje pitati asistente jer moguće je da će vam i usmeni doći isti tjedan pa da si znate vrijeme raspodijeliti. "Isptivači" su valjda isti, "jedan asistent po zadatku" cca.
|
|
[Vrh] |
|
think_ink Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:26 sub, 15. 2. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="Shirohige"][quote="think_ink"]Totalno nevezano uz ovu temu, ali može li netko pojasniti kako funkcioniraju popravni kolokviji? Mislim, tko je ispitivač i kada saznajemo jesmo li stekli dovoljno bodova na pismenom dijelu pa samim time jesmo li stekli uvjet za usmeni dio?[/quote]
Isto kao i obični kolokviji, opet dobijete 4 zadatka, ali iz gradiva cijelog semestra, rezultati su obično isti tjedan, najbolje pitati asistente jer moguće je da će vam i usmeni doći isti tjedan pa da si znate vrijeme raspodijeliti. "Ispitivači" su valjda isti, "jedan asistent po zadatku" cca.[/quote]
Aha..Ja sam iz nekog čudnog razloga mislila da je usmeni isti dan kada i pismeni :oops: hahah :D Pa stoga i izraz 'ispitivači' (odnoseći se na usmeni dio).
Uglavnom, hvala na informaciji :D
I sada me muči zadatak s ovogodišnjeg drugog kolokvija. Naime, nikako ne znam kako izračunati limes u 1. zadatku pod a) B grupe (ovaj s ln).
Uspjela sam urediti izraz i dobiti
[dtex]lim_{n -> \infty} [{\frac{1}{n}} * ln({\frac{n!}{n^n}})] = lim_{n -> \infty} [ln({\frac{n!}{n^n}})]^{{\frac{1}{n}}}[/dtex]
onda zamijenim limes i ln jer je ln neprekidna pa imam
[dtex]ln [ lim_{n -> \infty} ({\frac{n!}{n^n}})^{{\frac{1}{n}}} ][/dtex]
i sada ne znam što da dalje radim pošto mi je to neodređeni oblik [dtex]\infty^0[/dtex]
Shirohige (napisa): | think_ink (napisa): | Totalno nevezano uz ovu temu, ali može li netko pojasniti kako funkcioniraju popravni kolokviji? Mislim, tko je ispitivač i kada saznajemo jesmo li stekli dovoljno bodova na pismenom dijelu pa samim time jesmo li stekli uvjet za usmeni dio? |
Isto kao i obični kolokviji, opet dobijete 4 zadatka, ali iz gradiva cijelog semestra, rezultati su obično isti tjedan, najbolje pitati asistente jer moguće je da će vam i usmeni doći isti tjedan pa da si znate vrijeme raspodijeliti. "Ispitivači" su valjda isti, "jedan asistent po zadatku" cca. |
Aha..Ja sam iz nekog čudnog razloga mislila da je usmeni isti dan kada i pismeni hahah Pa stoga i izraz 'ispitivači' (odnoseći se na usmeni dio).
Uglavnom, hvala na informaciji
I sada me muči zadatak s ovogodišnjeg drugog kolokvija. Naime, nikako ne znam kako izračunati limes u 1. zadatku pod a) B grupe (ovaj s ln).
Uspjela sam urediti izraz i dobiti
[dtex]lim_{n → \infty} [{\frac{1}{n}} * ln({\frac{n!}{n^n}})] = lim_{n → \infty} [ln({\frac{n!}{n^n}})]^{{\frac{1}{n}}}[/dtex]
onda zamijenim limes i ln jer je ln neprekidna pa imam
[dtex]ln [ lim_{n → \infty} ({\frac{n!}{n^n}})^{{\frac{1}{n}}} ][/dtex]
i sada ne znam što da dalje radim pošto mi je to neodređeni oblik [dtex]\infty^0[/dtex]
|
|
[Vrh] |
|
relax Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|