Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:47 čet, 24. 4. 2014 Naslov: |
|
|
Bilo bi super da su uvjeti za prijavu bili malo drukciji ;)
Mislim da je samo jedan uvjet dovoljan, a to je da je student redovito upisan na faks. Jer po ovome, osoba koja mozda ne upise ni jedan ECTS u proslom semestru, a dobije Nobelovu nagradu(malo u krajnost idem), ne moze se prijavit za nagradu za izvannastavne aktivnosti.
Posto je nagrada kao sto i samo ime kaze, za aktivnosti izvan nastave, onda bi kriterij za prijavu trebao bit sto manji, tj samo da je osoba redovno upisana na faks, ne bitno da li je upisala 0, 5 ili 30 ECTSa.
Ne ni
Bilo bi super da su uvjeti za prijavu bili malo drukciji
Mislim da je samo jedan uvjet dovoljan, a to je da je student redovito upisan na faks. Jer po ovome, osoba koja mozda ne upise ni jedan ECTS u proslom semestru, a dobije Nobelovu nagradu(malo u krajnost idem), ne moze se prijavit za nagradu za izvannastavne aktivnosti.
Posto je nagrada kao sto i samo ime kaze, za aktivnosti izvan nastave, onda bi kriterij za prijavu trebao bit sto manji, tj samo da je osoba redovno upisana na faks, ne bitno da li je upisala 0, 5 ili 30 ECTSa.
Ne ni
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:07 čet, 24. 4. 2014 Naslov: |
|
|
Naravno da se ne smije zakidat redovito studiranje. Ali pise:
".. kandidati mogu biti samo studenti koji redovito izvršavaju svoje obveze (u prethodnom semestru su ostvarili barem 25 ECTS bodova, a u prethodna dva barem 50 ECTS bodova)".
Ako nekome ostane za upisat nekoliko kolegija ciji bodovi u sumi ne daju ovih 25 ili 50 ectsa, po ovome se ta osoba ne moze prijavit. A ne moze se rec da nije redovit student, barem prema studomatu :)
Potvrda o redovito upisanom semestru ili godini bi bila cisto dovoljna. :)
Ja sam osobno htio napravit prijavu cisto da vidim da li ce se moje izvan nastavne aktivnosti prihvatit/cijenit:
- izlagac na Apps World London u Indie Game Zone
- production partner Spark.me konferencije
- 1. nagrada ZABA partnerske teme(10 tisuca kn) na App Start Contestu prosle godine
- finalist na Shift konferenciji
- Business plan contest finalist
- startup live, best code challenge, erste hackathon, Geeks on a plane, Webfest Webup finalist
- clan zagrebackog inkubatora poduzetnistva
- JEDINI hrvatski predstavnik na European Space Solutions konferenciji u Londonu - http://www.space-solutions.eu
- 2 nagrada na startup camp Vis
- 12 aplikacija na App Storeu
- mentor na iOS dev workshop
itd.. :)
ali kao sto znate(preko maila), nisam se mogao prijavit :)
Nije da mi je ta prijava ne znam kako znacila, ali sam mislio da cu se bar moc prijavit. Zbog ponovnog upisa jednog kolegija + diplomskog rada(u trenutnom semestru) u zimskom semestru sam morao upisat 0 ECTSa i po tome nisam zadovoljavao kriterije. Malo glupavo ispalo :S
Ali kaj je tu je..
Naravno da se ne smije zakidat redovito studiranje. Ali pise:
".. kandidati mogu biti samo studenti koji redovito izvršavaju svoje obveze (u prethodnom semestru su ostvarili barem 25 ECTS bodova, a u prethodna dva barem 50 ECTS bodova)".
Ako nekome ostane za upisat nekoliko kolegija ciji bodovi u sumi ne daju ovih 25 ili 50 ectsa, po ovome se ta osoba ne moze prijavit. A ne moze se rec da nije redovit student, barem prema studomatu
Potvrda o redovito upisanom semestru ili godini bi bila cisto dovoljna.
Ja sam osobno htio napravit prijavu cisto da vidim da li ce se moje izvan nastavne aktivnosti prihvatit/cijenit:
- izlagac na Apps World London u Indie Game Zone
- production partner Spark.me konferencije
- 1. nagrada ZABA partnerske teme(10 tisuca kn) na App Start Contestu prosle godine
- finalist na Shift konferenciji
- Business plan contest finalist
- startup live, best code challenge, erste hackathon, Geeks on a plane, Webfest Webup finalist
- clan zagrebackog inkubatora poduzetnistva
- JEDINI hrvatski predstavnik na European Space Solutions konferenciji u Londonu - http://www.space-solutions.eu
- 2 nagrada na startup camp Vis
- 12 aplikacija na App Storeu
- mentor na iOS dev workshop
itd..
ali kao sto znate(preko maila), nisam se mogao prijavit
Nije da mi je ta prijava ne znam kako znacila, ali sam mislio da cu se bar moc prijavit. Zbog ponovnog upisa jednog kolegija + diplomskog rada(u trenutnom semestru) u zimskom semestru sam morao upisat 0 ECTSa i po tome nisam zadovoljavao kriterije. Malo glupavo ispalo :S
Ali kaj je tu je..
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 15:02 čet, 24. 4. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="bozidarsevo"]Naravno da se ne smije zakidat redovito studiranje. Ali pise:
Ako nekome ostane za upisat nekoliko kolegija ciji bodovi u sumi ne daju ovih 25 ili 50 ectsa, po ovome se ta osoba ne moze prijavit. [/quote]
Gledaju se ECTS bodovi iz [b]prethodna[/b] dva semestara. Ako nekom ostane samo nekoliko kolegija, onda ih upiše, položi i gotov je. "Redovni upis" nije dobro definiran pojam i obično se tumači strože od 25 / 50 ECTS-a u prošlom semestru / godini.
Misliš da bi se tvoj ponovni upis nepoloženog predmeta i diplomskog trebao tretirati kao "redovni upis godine" i redovito izvršavanje obaveza? Stvarno misliš da bismo trebali nagrađivati studente koji nisu redoviti?
bozidarsevo (napisa): | Naravno da se ne smije zakidat redovito studiranje. Ali pise:
Ako nekome ostane za upisat nekoliko kolegija ciji bodovi u sumi ne daju ovih 25 ili 50 ectsa, po ovome se ta osoba ne moze prijavit. |
Gledaju se ECTS bodovi iz prethodna dva semestara. Ako nekom ostane samo nekoliko kolegija, onda ih upiše, položi i gotov je. "Redovni upis" nije dobro definiran pojam i obično se tumači strože od 25 / 50 ECTS-a u prošlom semestru / godini.
Misliš da bi se tvoj ponovni upis nepoloženog predmeta i diplomskog trebao tretirati kao "redovni upis godine" i redovito izvršavanje obaveza? Stvarno misliš da bismo trebali nagrađivati studente koji nisu redoviti?
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:42 čet, 24. 4. 2014 Naslov: |
|
|
Moje je misljenje da bi svaka osoba koja je unutar onih "2 godine studiranja po godini studija" trebala imat status redovitog studenta, tj. smatrat se da redovito studira.
Za ovakav tip nagrade, za izvannastavne aktivnosti, po meni, ne bi trebalo bit bitno da li netko ima prosjek 5.0, je li student/ica pala neki kolegij ili mozda cak i cijelu godinu. Bitan je taj uspjeh izvan nastave i samo bi se on trebao gledat i nagradivat. Drugo je kad su u pitanju nagrade za akademska dostignuca. Mozda je problem sto dio akademske zajednice ima mali doticaj s izvan nastavnim aktivnostima pa ih bas i ne razumije :)
I da, smatram da se ponovni upis kolegija dok smo unutar "2 godine studiranja po godini studija" treba smatrat redovitim studiranjem, pogotovo jer mi jedini nemamo ispitne rokove.
Moje je misljenje da bi svaka osoba koja je unutar onih "2 godine studiranja po godini studija" trebala imat status redovitog studenta, tj. smatrat se da redovito studira.
Za ovakav tip nagrade, za izvannastavne aktivnosti, po meni, ne bi trebalo bit bitno da li netko ima prosjek 5.0, je li student/ica pala neki kolegij ili mozda cak i cijelu godinu. Bitan je taj uspjeh izvan nastave i samo bi se on trebao gledat i nagradivat. Drugo je kad su u pitanju nagrade za akademska dostignuca. Mozda je problem sto dio akademske zajednice ima mali doticaj s izvan nastavnim aktivnostima pa ih bas i ne razumije
I da, smatram da se ponovni upis kolegija dok smo unutar "2 godine studiranja po godini studija" treba smatrat redovitim studiranjem, pogotovo jer mi jedini nemamo ispitne rokove.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 17:37 čet, 24. 4. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="bozidarsevo"]Moje je misljenje da bi svaka osoba koja je unutar onih "2 godine studiranja po godini studija" trebala imat status redovitog studenta, tj. smatrat se da redovito studira.[/quote]
Moje je mišljenje da ne bi. Ako ti treba dvostruko više vremena za položiti predmete nego što je predviđeno programom studija, nema govora o redovitosti. "Dvije godine za godinu" je gornja granica nakon koje gubiš pravo studija, a ne nešto što bi trebalo biti normalno.
[quote="bozidarsevo"]Za ovakav tip nagrade, za izvannastavne aktivnosti, po meni, ne bi trebalo bit bitno da li netko ima prosjek 5.0, je li student/ica pala neki kolegij ili mozda cak i cijelu godinu. Bitan je taj uspjeh izvan nastave i samo bi se on trebao gledat i nagradivat.[/quote]
Po novom prosjek ocjena nije bitan. Redovitost je bitna zbog razloga koji sam već objasnio: ne želimo nagrađivati izvannastavne aktivnosti koje idu na uštrb studiranja.
[quote="bozidarsevo"]Drugo je kad su u pitanju nagrade za akademska dostignuca. Mozda je problem sto dio akademske zajednice ima mali doticaj s izvan nastavnim aktivnostima pa ih bas i ne razumije :)[/quote]
A možda je problem što imaš neobjektivan pogled na vlastite (ne)uspjehe :roll: Probaj odgovoriti na pitanja koja sam postavio, ne općenito nego konkretno. Ja bih si na tvojem mjestu drugačije posložio prioritete. Odnosno ne bih očekivao nagradu od fakulteta ako su mi druge stvari bitnije i zbog toga zaostajem sa studijem.
bozidarsevo (napisa): | Moje je misljenje da bi svaka osoba koja je unutar onih "2 godine studiranja po godini studija" trebala imat status redovitog studenta, tj. smatrat se da redovito studira. |
Moje je mišljenje da ne bi. Ako ti treba dvostruko više vremena za položiti predmete nego što je predviđeno programom studija, nema govora o redovitosti. "Dvije godine za godinu" je gornja granica nakon koje gubiš pravo studija, a ne nešto što bi trebalo biti normalno.
bozidarsevo (napisa): | Za ovakav tip nagrade, za izvannastavne aktivnosti, po meni, ne bi trebalo bit bitno da li netko ima prosjek 5.0, je li student/ica pala neki kolegij ili mozda cak i cijelu godinu. Bitan je taj uspjeh izvan nastave i samo bi se on trebao gledat i nagradivat. |
Po novom prosjek ocjena nije bitan. Redovitost je bitna zbog razloga koji sam već objasnio: ne želimo nagrađivati izvannastavne aktivnosti koje idu na uštrb studiranja.
bozidarsevo (napisa): | Drugo je kad su u pitanju nagrade za akademska dostignuca. Mozda je problem sto dio akademske zajednice ima mali doticaj s izvan nastavnim aktivnostima pa ih bas i ne razumije |
A možda je problem što imaš neobjektivan pogled na vlastite (ne)uspjehe Probaj odgovoriti na pitanja koja sam postavio, ne općenito nego konkretno. Ja bih si na tvojem mjestu drugačije posložio prioritete. Odnosno ne bih očekivao nagradu od fakulteta ako su mi druge stvari bitnije i zbog toga zaostajem sa studijem.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 6:27 pet, 25. 4. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="bozidarsevo"]Moje je misljenje da bi svaka osoba koja je unutar onih "2 godine studiranja po godini studija" trebala imat status redovitog studenta, tj. smatrat se da redovito studira.[/quote]
[/quote]
Mislim da je krivo protumačena situacija no i ako nije što bi bilo samnom nagodinu ako bi ostao na faksu?
Ja sam recimo u situaciji da ove godine mogu završit studij(i učinit ću to :) ), a ove godine sam upisao diplomski studij. Dakle, ovo mi je prva godina na diplomskom. Ukoliko padnem ijedan kolegij od 5 upisanih, samo taj jedan mi ostaje za slijedeću godinu. Opet, ću i u toj situaciji bit gotov unutar dvije godine, a imat ću u prethodna dva manje od 50, i u prethodnom 0.
Ak se netko požurio i upisivao više na preddiplomskom(putem kvaziparcijale i nadopune znanja) te je i na upisu diplomskog po semestru upisivao 35 po semestru i omakne mu se jedan kolegij, on slijedeće godine u ljetnom semestru nije "student koji redovno izvršava obaveze" jer u zimskom nije imao šta upisati...
Malo bzvz, al dobro, nije da će mi trebat.
:D
krcko (napisa): | bozidarsevo (napisa): | Moje je misljenje da bi svaka osoba koja je unutar onih "2 godine studiranja po godini studija" trebala imat status redovitog studenta, tj. smatrat se da redovito studira. |
|
Mislim da je krivo protumačena situacija no i ako nije što bi bilo samnom nagodinu ako bi ostao na faksu?
Ja sam recimo u situaciji da ove godine mogu završit studij(i učinit ću to ), a ove godine sam upisao diplomski studij. Dakle, ovo mi je prva godina na diplomskom. Ukoliko padnem ijedan kolegij od 5 upisanih, samo taj jedan mi ostaje za slijedeću godinu. Opet, ću i u toj situaciji bit gotov unutar dvije godine, a imat ću u prethodna dva manje od 50, i u prethodnom 0.
Ak se netko požurio i upisivao više na preddiplomskom(putem kvaziparcijale i nadopune znanja) te je i na upisu diplomskog po semestru upisivao 35 po semestru i omakne mu se jedan kolegij, on slijedeće godine u ljetnom semestru nije "student koji redovno izvršava obaveze" jer u zimskom nije imao šta upisati...
Malo bzvz, al dobro, nije da će mi trebat.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
|