[quote="Anonymous"]Nemam bas neke veze sa listama pa vas molim da me prosvjetlite sto ovdje ne valja[/quote]
Bes duboke analize koda, ovo:
[quote="Anonymous"][code:1]if(!strcmp(temp->rijec,"kraj")==0){[/code:1][/quote]
Naime, prvo negiras vrijednost koju vrati strcmp(), pa ju onda usporedjujes s nulom. :shock: Dakle,
ako je temp->rijec "kraj", onda strcmp() vrati 0, ti negiras i dobijes 1 sto je razlicito od nule (one od ==0).
ako temp->rijec nije "kraj", onda strcmp() vrati nesto sto nije 0, ti negiras i dobijes 0 sto je jednako nuli.
Dakle, imas suprotno od onoga sto zelis. :? Prijedlozi: [code:1]if(strcmp(temp->rijec,"kraj") != 0){[/code:1] ili [code:1]if(!(strcmp(temp->rijec,"kraj") == 0)){[/code:1] ili samo [code:1]if(!strcmp(temp->rijec,"kraj")){[/code:1]
Sretno! :)
Anonymous (napisa): | Nemam bas neke veze sa listama pa vas molim da me prosvjetlite sto ovdje ne valja |
Bes duboke analize koda, ovo:
Anonymous (napisa): | Kod: | if(!strcmp(temp->rijec,"kraj")==0){ |
|
Naime, prvo negiras vrijednost koju vrati strcmp(), pa ju onda usporedjujes s nulom. Dakle,
ako je temp→rijec "kraj", onda strcmp() vrati 0, ti negiras i dobijes 1 sto je razlicito od nule (one od ==0).
ako temp→rijec nije "kraj", onda strcmp() vrati nesto sto nije 0, ti negiras i dobijes 0 sto je jednako nuli.
Dakle, imas suprotno od onoga sto zelis. Prijedlozi: Kod: | if(strcmp(temp->rijec,"kraj") != 0){ | ili Kod: | if(!(strcmp(temp->rijec,"kraj") == 0)){ | ili samo Kod: | if(!strcmp(temp->rijec,"kraj")){ |
Sretno!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|