Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 18:58 pet, 14. 5. 2004 Naslov: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
Tocnije: [i]Prigovori na [b]neobjasnjivo nezainteresirane[/b] studente[/i], ali to je predugacki naslov za topic.
Pisem ovo ponukan nedolaskom [b]niti jednog[/b] :blueshock: studenta/ice sa 1. ili 2. godine na predavanje prof. Veljana u srijedu u Cumezu pod naslovom "Geometrija Pentagona - od Herona, Gaussa i dalje...".
Na tom divnom (i ne kazem to samo tako) predavanju ste vi mladji studenti mogli ne samo cuti, tj. vidjeti, na primjeru kako se kroz povijest razvija znanje i spoznaja o nekom matematickom problemu i sto se sve zna i ne zna o Pentagonu i njemu slicnim tijelima,
[b]vec ste vi mladji studenti koji se tek trebate odluciti za smjer i cime se zapravo zelite baviti u matematici, mogli vidjeti kako se u Matematici o stvarima o kojima se vec 2000 godina puno toga zna i dan-danas mogu otkriti nove fascinantne stvari i to ne u nekom high-tech inozemstvu, vec ovdje u Hrvatskoj, na nasem fakultetu.[/b]
Pa ste jos mogli cuti i o tome sto raditi kad otkrijete nesto sto vam se cini nemogucim, kako provjeriti, traziti analogone, poopcenja, suzenja te [i]tvrdnje[/i]. I koliko mnogo ih se nadje i svi skupa pasu i kako sve divno sjedne na svoje mjesto i naravno vidjeti kako odmah dolaze nova pitanja i novi problemi...
Naravno, mogli ste cuti i kako se je doslo te nove spoznaje/otkrica.
Ukratko, mogli ste vidjeti jednu od mogucih opcija za vase zivotno druzenje s Matematikom. I sigurno bi se naslo ljudi koji bi rekli [i]Ja se zelim baviti necim takvim...[/i].
Samo ime prof. Veljana je trebalo biti dovoljno da vas ponuka na dolazak.
A sto ste vi napravili? :?: Nitko od vas nije dosao! :cry: Doslo je samo sest studenata matematike i to s 3. i 4. godine (+ jos 2 profesora). A ostalo sve fizicari...
Sad se vi ljutite na mene, ali moram vam ovo rec: [b]Treba vas biti sram![/b] :evil: :(
Pa kak se vi mislite odluciti za smjer? Ono, steci nekakvu opcu ideju cime bi se otprilike htjeli baviti... Bacanjem kocke? Nemojte reci da svi vec znate sto bi ste dalje. I ljudi vas zele informirati, pomoci vam u odluci, odrze vam predavanja popularnog karaktera tako da ih studenti svih godina mogu shvatiti i upoznati se s doticnim problemom i otprilike time sto se radi u toj grani matematike, a vas bas briga. Tuzno! :cry:
Do sljedeceg (ne ovako tuznog nadam se) puta,
steel, razocarani
P.S. I svi oni fizicari su se uspjeli zainteresirati, tako da smo svi poslije trcali kod profesora u kabinet da malo [i]fleksamo[/i]. A sto smo to [i]fleksali[/i] i sto je to [i]fleksanje[/i]? Bit cu zlocest i necu vam reci :PP - sljedeci put dodjite na predavanje.
Tocnije: Prigovori na neobjasnjivo nezainteresirane studente, ali to je predugacki naslov za topic.
Pisem ovo ponukan nedolaskom niti jednog studenta/ice sa 1. ili 2. godine na predavanje prof. Veljana u srijedu u Cumezu pod naslovom "Geometrija Pentagona - od Herona, Gaussa i dalje...".
Na tom divnom (i ne kazem to samo tako) predavanju ste vi mladji studenti mogli ne samo cuti, tj. vidjeti, na primjeru kako se kroz povijest razvija znanje i spoznaja o nekom matematickom problemu i sto se sve zna i ne zna o Pentagonu i njemu slicnim tijelima,
vec ste vi mladji studenti koji se tek trebate odluciti za smjer i cime se zapravo zelite baviti u matematici, mogli vidjeti kako se u Matematici o stvarima o kojima se vec 2000 godina puno toga zna i dan-danas mogu otkriti nove fascinantne stvari i to ne u nekom high-tech inozemstvu, vec ovdje u Hrvatskoj, na nasem fakultetu.
Pa ste jos mogli cuti i o tome sto raditi kad otkrijete nesto sto vam se cini nemogucim, kako provjeriti, traziti analogone, poopcenja, suzenja te tvrdnje. I koliko mnogo ih se nadje i svi skupa pasu i kako sve divno sjedne na svoje mjesto i naravno vidjeti kako odmah dolaze nova pitanja i novi problemi...
Naravno, mogli ste cuti i kako se je doslo te nove spoznaje/otkrica.
Ukratko, mogli ste vidjeti jednu od mogucih opcija za vase zivotno druzenje s Matematikom. I sigurno bi se naslo ljudi koji bi rekli Ja se zelim baviti necim takvim....
Samo ime prof. Veljana je trebalo biti dovoljno da vas ponuka na dolazak.
A sto ste vi napravili? Nitko od vas nije dosao! Doslo je samo sest studenata matematike i to s 3. i 4. godine (+ jos 2 profesora). A ostalo sve fizicari...
Sad se vi ljutite na mene, ali moram vam ovo rec: Treba vas biti sram!
Pa kak se vi mislite odluciti za smjer? Ono, steci nekakvu opcu ideju cime bi se otprilike htjeli baviti... Bacanjem kocke? Nemojte reci da svi vec znate sto bi ste dalje. I ljudi vas zele informirati, pomoci vam u odluci, odrze vam predavanja popularnog karaktera tako da ih studenti svih godina mogu shvatiti i upoznati se s doticnim problemom i otprilike time sto se radi u toj grani matematike, a vas bas briga. Tuzno!
Do sljedeceg (ne ovako tuznog nadam se) puta,
steel, razocarani
P.S. I svi oni fizicari su se uspjeli zainteresirati, tako da smo svi poslije trcali kod profesora u kabinet da malo fleksamo. A sto smo to fleksali i sto je to fleksanje? Bit cu zlocest i necu vam reci - sljedeci put dodjite na predavanje.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 21:46 pet, 14. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ahri"]meni je predavanje bilo boring[/quote]
:-s
Meni je bilo jako zanimljivo, a bavim se sasvim drugim stvarima.
Pa naravno da ne treba svakome biti zanimljivo svako predavanje. Ali da je doslo 50 (ili 100) studenata (Mislim da uopce ne pretjerujem ovim brojem. Ozbiljno, pa ima vas ko Kineza na 1. i 2.) s 1. i 2. naslo bi ih se puno kojima bi bilo. A onda bi profesor sigurno i detaljnije pricao, a ovako je neke stvari preskakao i [i]mahao rukama[/i] jer je shvatio da ga vecinom slusaju fizicari i ga nece sve shvatiti. A svih tih 50 - 100 ljudi bi sigurno saznali nesto novo - uvijek se sazna nesto novo, ne samo o temi seminara nego i ostale stvari. Npr. o stanovitoj novoj skulpturi vezanoj za faks... (jos sam ljut i zlocest i opet vam necu rec detaljnije :PP )
Eh, sad da ja znam jel si ti onaj tko mislim da jesi... Ma mislim, primjetio sam da su neki (1-2) dosli sa predrasudama da to nece biti zanimljivo, pa im onda ni ne moze bas postati zanimljivo, ako ih to podrucje ne zanima. :roll:
---------------------------------------
Ma cek' malo, Ahri, pa ti nisi 3. ili 4. godina, jelda? :-k Znaci bio je _1_ [i]mladji[/i] student? :?
ahri (napisa): | meni je predavanje bilo boring |
Pa naravno da ne treba svakome biti zanimljivo svako predavanje. Ali da je doslo 50 (ili 100) studenata (Mislim da uopce ne pretjerujem ovim brojem. Ozbiljno, pa ima vas ko Kineza na 1. i 2.) s 1. i 2. naslo bi ih se puno kojima bi bilo. A onda bi profesor sigurno i detaljnije pricao, a ovako je neke stvari preskakao i mahao rukama jer je shvatio da ga vecinom slusaju fizicari i ga nece sve shvatiti. A svih tih 50 - 100 ljudi bi sigurno saznali nesto novo - uvijek se sazna nesto novo, ne samo o temi seminara nego i ostale stvari. Npr. o stanovitoj novoj skulpturi vezanoj za faks... (jos sam ljut i zlocest i opet vam necu rec detaljnije )
Eh, sad da ja znam jel si ti onaj tko mislim da jesi... Ma mislim, primjetio sam da su neki (1-2) dosli sa predrasudama da to nece biti zanimljivo, pa im onda ni ne moze bas postati zanimljivo, ako ih to podrucje ne zanima.
---------------------------------------
Ma cek' malo, Ahri, pa ti nisi 3. ili 4. godina, jelda? Znaci bio je _1_ mladji student?
|
|
[Vrh] |
|
tantun Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tantun Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:34 sub, 15. 5. 2004 Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
[quote="steelworker"]
[b]Treba vas biti sram![/b] :evil: :(
[/quote]
a cekaj malo...sto ti odmah tako reagiraš?
Jesi razmislio o tome da su neki studenti možda imali predavanja, a da neki imaju obveza i izvan faxa?
U srijedu na faxu nisam nigdje uocio neki plakat za to predavanje, a svaki put kad uđem na fax dobro pogledam oglasnu ploču.
Vidio sam za ostala predavanja plakate (npr. plakat predavanja prof.Dujelle i ostale). Cak ih i primjecujem na onom stupu ispred ulaza. Ali ovu srijedu nista takvno nisam vidio.
Nema potrebe istresavati se na mlađe studente sa riječima poput "A sto ste vi napravili?" i "Treba vas biti sram!"
Sa tom recenicom se osjecam kao da sam pregazio nekoga i pobjegao, bez da sam zvao neku pomoc ili ponudio je. A sve sto sam napravio (nesvjesno) je to da sam propustio predavanje.
Zasto bi nas trebalo biti sram? Sto smo tako zgrijesili? Nismo se pojavili na istom predavanju na kojemu si ti bio? Koji je tocno nas grijeh?
[quote]Pa kak se vi mislite odluciti za smjer?[/quote]
Sto zaista mislis da bi mi jedno predavanje moglo pomoci u odabiru smjera?
Ja sam smjer odabrao vec na prvoj godini, pa cak i prije nego sto sam se upisao na fakultet. A vjerujem da su isto tako i vecina ostalih studenata razmisljali (a u ovo sam poprilicno siguran, jer su svi znali da ce ici na racunarstvo ili teorijsku ili ovo ili ono).
Ease up a little, jedno propusteno predavanje nije kraj svijeta :)
steelworker (napisa): |
Treba vas biti sram!
|
Jesi razmislio o tome da su neki studenti možda imali predavanja, a da neki imaju obveza i izvan faxa?
U srijedu na faxu nisam nigdje uocio neki plakat za to predavanje, a svaki put kad uđem na fax dobro pogledam oglasnu ploču.
Vidio sam za ostala predavanja plakate (npr. plakat predavanja prof.Dujelle i ostale). Cak ih i primjecujem na onom stupu ispred ulaza. Ali ovu srijedu nista takvno nisam vidio.
Nema potrebe istresavati se na mlađe studente sa riječima poput "A sto ste vi napravili?" i "Treba vas biti sram!"
Sa tom recenicom se osjecam kao da sam pregazio nekoga i pobjegao, bez da sam zvao neku pomoc ili ponudio je. A sve sto sam napravio (nesvjesno) je to da sam propustio predavanje.
Zasto bi nas trebalo biti sram? Sto smo tako zgrijesili? Nismo se pojavili na istom predavanju na kojemu si ti bio? Koji je tocno nas grijeh?
Citat: | Pa kak se vi mislite odluciti za smjer? |
Sto zaista mislis da bi mi jedno predavanje moglo pomoci u odabiru smjera?
Ja sam smjer odabrao vec na prvoj godini, pa cak i prije nego sto sam se upisao na fakultet. A vjerujem da su isto tako i vecina ostalih studenata razmisljali (a u ovo sam poprilicno siguran, jer su svi znali da ce ici na racunarstvo ili teorijsku ili ovo ili ono).
Ease up a little, jedno propusteno predavanje nije kraj svijeta
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 2:19 sub, 15. 5. 2004 Naslov: |
|
|
Peticijska izjava:
U ime demanta optužbi:
U svoje ime mogu reći da sam za vrijeme predavanja, ili barem prvog dijela predavanja bio na vježbama pa je poslije bilo bezveze upadat, kad su vježbe završile. Isto to mogu reći i za još dvadesetak, možda manje, petnaestak ljudi iz moje grupe. Dakle, nije nezainteresiranost, nego obaveze.
Peticijska izjava:
U ime demanta optužbi:
U svoje ime mogu reći da sam za vrijeme predavanja, ili barem prvog dijela predavanja bio na vježbama pa je poslije bilo bezveze upadat, kad su vježbe završile. Isto to mogu reći i za još dvadesetak, možda manje, petnaestak ljudi iz moje grupe. Dakle, nije nezainteresiranost, nego obaveze.
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
Postano: 10:46 sub, 15. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]
[/quote]
Meni nije, a bavim se slicnim stvarima.
[quote]
Eh, sad da ja znam jel si ti onaj tko mislim da jesi... Ma mislim, primjetio sam da su neki (1-2) dosli sa predrasudama da to nece biti zanimljivo, pa im onda ni ne moze bas postati zanimljivo, ako ih to podrucje ne zanima. :roll:
[/quote]
Nisam taj na kojeg mislis. Sasvim sigurno.
[quote]
Ma cek' malo, Ahri, pa ti nisi 3. ili 4. godina, jelda? :-k Znaci bio je _1_ [i]mladji[/i] student? :?[/quote]
2. godina.
A osim toga... onaj dio "svatko je mogao saznati nesto novo" nije bas suvisao, jer... mogao je doci Korado i pricati o novom asteroidu u blizini zemlje, sto bi bilo sigurno nesto novo, ali svejedno meni nezanimljivo.
Dakle novo != nezanimljivo, tako da je posve bespotrebno to spominjati.
A drugo... tko si ti da prozivas studente sto se nisu pojavili na predavanju i da budes "ljut" zbog toga?
steelworker (napisa): |
|
Meni nije, a bavim se slicnim stvarima.
Citat: |
|
Nisam taj na kojeg mislis. Sasvim sigurno.
Citat: |
Ma cek' malo, Ahri, pa ti nisi 3. ili 4. godina, jelda? :-k Znaci bio je _1_ mladji student? :? |
2. godina.
A osim toga... onaj dio "svatko je mogao saznati nesto novo" nije bas suvisao, jer... mogao je doci Korado i pricati o novom asteroidu u blizini zemlje, sto bi bilo sigurno nesto novo, ali svejedno meni nezanimljivo.
Dakle novo != nezanimljivo, tako da je posve bespotrebno to spominjati.
A drugo... tko si ti da prozivas studente sto se nisu pojavili na predavanju i da budes "ljut" zbog toga?
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 12:18 sub, 15. 5. 2004 Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
[quote="steelworker"]Pisem ovo ponukan nedolaskom [b]niti jednog[/b] :blueshock: studenta/ice sa 1. ili 2. godine na predavanje prof. Veljana u srijedu u Cumezu pod naslovom "Geometrija Pentagona - od Herona, Gaussa i dalje...".[/quote]
Bili defar i ja :D
[quote="Steelworker"]Sad se vi ljutite na mene, ali moram vam ovo rec: [b]Treba vas biti sram![/b] :evil: :( [/quote]
[quote="Lord Sirius"]Jesi razmislio o tome da su neki studenti možda imali predavanja, a da neki imaju obveza i izvan faxa?[/quote]
Ovaj fakultet ima 1300 studenata. Mislim da studij matematike nije TOLIKO zahtijevan da se na seminare osoba poput Veljana i Dujelle nije moglo skupiti vise od 6 promila tog broja. O predavanjima znanstvenika sa drugih smjerova da ne govorim..
[quote="Steelworker"]P.S. I svi oni fizicari su se uspjeli zainteresirati, tako da smo svi poslije trcali kod profesora u kabinet da malo [i]fleksamo[/i]. A sto smo to [i]fleksali[/i] i sto je to [i]fleksanje[/i]? Bit cu zlocest i necu vam reci :PP - sljedeci put dodjite na predavanje.[/quote]
A bogme je fleksalo :D
[quote="Lord Sirius"]U srijedu na faxu nisam nigdje uocio neki plakat za to predavanje, a svaki put kad uđem na fax dobro pogledam oglasnu ploču.[/quote]
Plakate smo postavljali ja i jos jedan kolega sa matematike u petak ujutro na svim propisanim mjestima za plakatiranje (skriptarnica, sendvicarna, glavna oglasna ploca, telefonska govornice, stupovi ispred faksa), dapace, mislim da neki od tih plakata jos uvijek stoje :oops:, 5 dana prije seminara.
[quote="Lord Sirius"]Vidio sam za ostala predavanja plakate (npr. plakat predavanja prof.Dujelle i ostale). Cak ih i primjecujem na onom stupu ispred ulaza. Ali ovu srijedu nista takvno nisam vidio.[/quote]
Posjecenost seminara profesora Dujelle je, bar sto se matematicara tice, bila mozda cak i manja od posjecenosti Veljanovog predavanja. Druga je stvar sto su studenti drugih odsjeka pokazali veliki interes za tu temu koja je matematicarima, cini se, neinteresantna (ako je suditi po posjecenosti).
[quote="Lord Sirius"]Nema potrebe istresavati se na mlađe studente sa riječima poput "A sto ste vi napravili?" i "Treba vas biti sram!"
Sa tom recenicom se osjecam kao da sam pregazio nekoga i pobjegao, bez da sam zvao neku pomoc ili ponudio je. A sve sto sam napravio (nesvjesno) je to da sam propustio predavanje.[/quote]
Pa i treba. Bar sto se brucosa tice. Primjer peticije za ispitne rokove: brojeva indeksa koji pocinju sa 03-XXXX ima malo manje od 20%. Brucosi cine vise od 50% ljudi na ovom fakultetu i najvise bi profitirali od pozitivnog odjeka te peticije i najvise se tuze na prekomjernu tezinu gradiva i daleko najmanje potpisuju peticiju koja bi mogla ublaziti poraznu cinjenicu da studenata prve godine ima vise nego svih ostalih studenata zajedno (razmislite malo zasto je tako). Ako je vikanje ono sto se trazi da tih 400 ljudi pocne razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu onda sam [b]skroz[/b] za to.
[quote="Blockflöte"]U svoje ime mogu reći da sam za vrijeme predavanja, ili barem prvog dijela predavanja bio na vježbama pa je poslije bilo bezveze upadat, kad su vježbe završile. Isto to mogu reći i za još dvadesetak, možda manje, petnaestak ljudi iz moje grupe. Dakle, nije nezainteresiranost, nego obaveze.[/quote]
Vidio sam te kad si izlazio, predavanje jos nije pocelo :PP Dobro :) Napomena za inace, pocetak predavanja uvijek kasni i nemojte patiti oko kasnijeg ulaska na seminare jer je rasprava sa profesorom koja slijedi najcesce najproduktivniji dio predavanja.
steelworker (napisa): | Pisem ovo ponukan nedolaskom niti jednog studenta/ice sa 1. ili 2. godine na predavanje prof. Veljana u srijedu u Cumezu pod naslovom "Geometrija Pentagona - od Herona, Gaussa i dalje...". |
Bili defar i ja
Steelworker (napisa): | Sad se vi ljutite na mene, ali moram vam ovo rec: Treba vas biti sram! |
Lord Sirius (napisa): | Jesi razmislio o tome da su neki studenti možda imali predavanja, a da neki imaju obveza i izvan faxa? |
Ovaj fakultet ima 1300 studenata. Mislim da studij matematike nije TOLIKO zahtijevan da se na seminare osoba poput Veljana i Dujelle nije moglo skupiti vise od 6 promila tog broja. O predavanjima znanstvenika sa drugih smjerova da ne govorim..
Steelworker (napisa): | P.S. I svi oni fizicari su se uspjeli zainteresirati, tako da smo svi poslije trcali kod profesora u kabinet da malo fleksamo. A sto smo to fleksali i sto je to fleksanje? Bit cu zlocest i necu vam reci - sljedeci put dodjite na predavanje. |
A bogme je fleksalo
Lord Sirius (napisa): | U srijedu na faxu nisam nigdje uocio neki plakat za to predavanje, a svaki put kad uđem na fax dobro pogledam oglasnu ploču. |
Plakate smo postavljali ja i jos jedan kolega sa matematike u petak ujutro na svim propisanim mjestima za plakatiranje (skriptarnica, sendvicarna, glavna oglasna ploca, telefonska govornice, stupovi ispred faksa), dapace, mislim da neki od tih plakata jos uvijek stoje , 5 dana prije seminara.
Lord Sirius (napisa): | Vidio sam za ostala predavanja plakate (npr. plakat predavanja prof.Dujelle i ostale). Cak ih i primjecujem na onom stupu ispred ulaza. Ali ovu srijedu nista takvno nisam vidio. |
Posjecenost seminara profesora Dujelle je, bar sto se matematicara tice, bila mozda cak i manja od posjecenosti Veljanovog predavanja. Druga je stvar sto su studenti drugih odsjeka pokazali veliki interes za tu temu koja je matematicarima, cini se, neinteresantna (ako je suditi po posjecenosti).
Lord Sirius (napisa): | Nema potrebe istresavati se na mlađe studente sa riječima poput "A sto ste vi napravili?" i "Treba vas biti sram!"
Sa tom recenicom se osjecam kao da sam pregazio nekoga i pobjegao, bez da sam zvao neku pomoc ili ponudio je. A sve sto sam napravio (nesvjesno) je to da sam propustio predavanje. |
Pa i treba. Bar sto se brucosa tice. Primjer peticije za ispitne rokove: brojeva indeksa koji pocinju sa 03-XXXX ima malo manje od 20%. Brucosi cine vise od 50% ljudi na ovom fakultetu i najvise bi profitirali od pozitivnog odjeka te peticije i najvise se tuze na prekomjernu tezinu gradiva i daleko najmanje potpisuju peticiju koja bi mogla ublaziti poraznu cinjenicu da studenata prve godine ima vise nego svih ostalih studenata zajedno (razmislite malo zasto je tako). Ako je vikanje ono sto se trazi da tih 400 ljudi pocne razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu onda sam skroz za to.
Blockflöte (napisa): | U svoje ime mogu reći da sam za vrijeme predavanja, ili barem prvog dijela predavanja bio na vježbama pa je poslije bilo bezveze upadat, kad su vježbe završile. Isto to mogu reći i za još dvadesetak, možda manje, petnaestak ljudi iz moje grupe. Dakle, nije nezainteresiranost, nego obaveze. |
Vidio sam te kad si izlazio, predavanje jos nije pocelo Dobro Napomena za inace, pocetak predavanja uvijek kasni i nemojte patiti oko kasnijeg ulaska na seminare jer je rasprava sa profesorom koja slijedi najcesce najproduktivniji dio predavanja.
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:07 sub, 15. 5. 2004 Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Ako je vikanje ono sto se trazi da tih 400 ljudi pocne razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu onda sam [b]skroz[/b] za to.[/quote]
Ako ce vikanje i vrijeđanje biti metoda kojom ce se tjerati 400 ljudi da pocnu razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu, onda je meni [b]žao[/b] što sam upisao takav fakultet.
Uvijek postoji civiliziranije rješenje problema od vikanja.
Ako vam je tako stalo do informiranja brucoša i studenata druge godine, što onda niste obišli, recimo vježbe iz programiranja i tražili asistenta da odvoji zadnjih 5 minuta za upoznavanje brucoša sa predavanjem prof. Veljana ili što niste obišli računarske praktikume i isto tako tražili od asistenata zadnjih 5 (ili 2) minute da predstavite predavanje i ukratko objasnite o čemu se radi.
Nisu brucoši krivi. Kampanja i sistem upoznavanja ljudi je bio pogrešan. Ja iskreno tvrdim da sam gledao oglasnu ploču, i nisam primjetio plakat. A ako ga ja nisam primjetio gledajuci, kako ce ga netko primjetiti tko niti ne gleda?
Kada bi u mojoj srednjoj skoli bilo neko predavanje profesora sa ovog (ili drugih fakulteta), dežurni ucenik bi sa oglasnom knjigom obišao sve razrede. I kinodvorana, u kojoj su se održavala predavanja, je uvijek bila puna.
Sjećam se predavanja prof. Tambače u XV. Gimaziji (bio sam 3. razred, znaci prije nekih 3 godine). Ne sjecam se tocno naziva, ali radilo se o matematičkoj biologiji. Bilo je zgodno predavanje, u mathematici je prikazivao kako krv putuje žilama, koje oblike prima i upozorio na neke medicinske probleme. Kažem opet, predavanje je bilo izuzetno zanimljivo, ali iz nekog razloga nije ga se oglašavalo po razredima. Uključujući mene, na to predavanje je doslo valjda jos 10 ljudi! S time da ih se jedno 5 pokupilo nakon pola sata. Sjecam se da je Nesi bila tamo, jedan frend iz mog razreda i eventualno jos netko. Znaci oko 5 ljudi sveukupno.
I ja se kasnije nisam išao istresati na forum MIOCa kako nitko ne dolazi na predavanja, da kako ljudi misle odabrati fax itd itd. Nisu bili krivi učenici. Kriva je bila osoba koja je stavljala plakat, jer ga je na jednom jedinom mjestu stavila, a meni je fetiš gledanje plakata pa sam ga uočio.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Ako je vikanje ono sto se trazi da tih 400 ljudi pocne razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu onda sam skroz za to. |
Ako ce vikanje i vrijeđanje biti metoda kojom ce se tjerati 400 ljudi da pocnu razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu, onda je meni žao što sam upisao takav fakultet.
Uvijek postoji civiliziranije rješenje problema od vikanja.
Ako vam je tako stalo do informiranja brucoša i studenata druge godine, što onda niste obišli, recimo vježbe iz programiranja i tražili asistenta da odvoji zadnjih 5 minuta za upoznavanje brucoša sa predavanjem prof. Veljana ili što niste obišli računarske praktikume i isto tako tražili od asistenata zadnjih 5 (ili 2) minute da predstavite predavanje i ukratko objasnite o čemu se radi.
Nisu brucoši krivi. Kampanja i sistem upoznavanja ljudi je bio pogrešan. Ja iskreno tvrdim da sam gledao oglasnu ploču, i nisam primjetio plakat. A ako ga ja nisam primjetio gledajuci, kako ce ga netko primjetiti tko niti ne gleda?
Kada bi u mojoj srednjoj skoli bilo neko predavanje profesora sa ovog (ili drugih fakulteta), dežurni ucenik bi sa oglasnom knjigom obišao sve razrede. I kinodvorana, u kojoj su se održavala predavanja, je uvijek bila puna.
Sjećam se predavanja prof. Tambače u XV. Gimaziji (bio sam 3. razred, znaci prije nekih 3 godine). Ne sjecam se tocno naziva, ali radilo se o matematičkoj biologiji. Bilo je zgodno predavanje, u mathematici je prikazivao kako krv putuje žilama, koje oblike prima i upozorio na neke medicinske probleme. Kažem opet, predavanje je bilo izuzetno zanimljivo, ali iz nekog razloga nije ga se oglašavalo po razredima. Uključujući mene, na to predavanje je doslo valjda jos 10 ljudi! S time da ih se jedno 5 pokupilo nakon pola sata. Sjecam se da je Nesi bila tamo, jedan frend iz mog razreda i eventualno jos netko. Znaci oko 5 ljudi sveukupno.
I ja se kasnije nisam išao istresati na forum MIOCa kako nitko ne dolazi na predavanja, da kako ljudi misle odabrati fax itd itd. Nisu bili krivi učenici. Kriva je bila osoba koja je stavljala plakat, jer ga je na jednom jedinom mjestu stavila, a meni je fetiš gledanje plakata pa sam ga uočio.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 14:54 sub, 15. 5. 2004 Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
[quote="Lord Sirius"]
Jesi razmislio o tome da su neki studenti možda imali predavanja, a da neki imaju obveza i izvan faxa?[/quote]
Bas svih [i]mali milijun[/i] koliko ih ima? :-s
[quote="Lord Sirius"]U srijedu na faxu nisam nigdje uocio neki plakat za to predavanje, a svaki put kad uđem na fax dobro pogledam oglasnu ploču.[/quote]
:? Uz ZZNPD sam i ja kasnije istog dana lijepio plakate. I onaj (plavi, koji svojom bojom odskace od svih susjednih) na glavnoj oglasnoj ploci je jos uvijek tam. :neznam: kako nisi nis vidio...
[quote="Lord Sirius"]Vidio sam za ostala predavanja plakate (npr. plakat predavanja prof.Dujelle i ostale). Cak ih i primjecujem na onom stupu ispred ulaza. Ali ovu srijedu nista takvno nisam vidio.[/quote]
Pa stupovi su isto puni plakata za to predavanje...
[quote="Lord Sirius"]Nema potrebe istresavati se na mlađe studente sa riječima poput "A sto ste vi napravili?" i "Treba vas biti sram!"
Zasto bi nas trebalo biti sram? Sto smo tako zgrijesili? Nismo se pojavili na istom predavanju na kojemu si ti bio? Koji je tocno nas grijeh?[/quote]
Ne istresavam se na studente, vec ih nastojim probuditi. To sto se neki ljute sto im se netko usudi prigovoriti, a kaj ja sad tu mogu - uvijek sam govorio sto mislim i to cu raditi i dalje (procitaj moj sig.). I nije stvar u jednom propustenom predavanju, nego u tome da nisu svi sigurni kamo ce na 3., _nisu_, pa cak i onima koji misle da jesu ne bi skodilo da pogledaju nesto drugo. Mislim, prije nego dodjes na faks ne znas bas sve, ne znas ni poslije, ali ipak znas vise, pa ti se misljenje mozda promjeni. A tome izmedju ostalog i sluze seminari u Cumezu, da studentima pruze informaciju.
Gle Lord, ak si ti siguran sto zelis - fine, ali nisu svi, a ja hocu doprijeti do usiju/ociju tih drugih. A to ne mogu ako im se obracam u rukavicama, jer ih na taj nacin pozivamo na seminare, pa nista. Neki nazalost cuju i procesiraju to sto cuju tek kad im prigovoris.
[quote="Lord Sirius"][quote]Pa kak se vi mislite odluciti za smjer?[/quote]
Sto zaista mislis da bi mi jedno predavanje moglo pomoci u odabiru smjera?[/quote]
Ne, ali vise njih od kojih se svako dotice neke stvari sa nekog smjera - [b]da[/b]. Barem zaintrigirati, i navesti da se malo poblize nesto pogleda.
[quote="Lord Sirius"]Ja sam smjer odabrao vec na prvoj godini, pa cak i prije nego sto sam se upisao na fakultet. A vjerujem da su isto tako i vecina ostalih studenata razmisljali (a u ovo sam poprilicno siguran, jer su svi znali da ce ici na racunarstvo ili teorijsku ili ovo ili ono).[/quote]
Blago tebi, i ja sam isto, pa kad se poceo bliziti trenutak odluke mi se i [i]Primjenjena[/i] pocela ciniti jako primamljivom. A znam da je puno ljudi kad sam ja birao smjer bilo neodlucno, a jedinu informaciju o smjerovima su vukli iz naziva kolegija koji se na njima predavaju. Nije bilo nikakvih seminara. I ne razumijem zasto je vecina ljudi tako nezainteresirana, a kasnije ce se zalit da im nisu bile pruzene informacije... :roll:
[quote="Lord Sirius"]Ease up a little, jedno propusteno predavanje nije kraj svijeta :)[/quote]
Opet, ne mislim ja na jedno propusteno predavanje, nego na sva predavanja. Mislim da mogu koristiti studentima u odluci, a vecina njih (uz casne iznimke :D ) uopce nije zainteresirana. I zato prigovaram, jer ih hocu probuditi. I zato sam i prozvao sve s 1. i 2. Da sam isao pazljivo probirati na koga sve mislim, ne bi izazvao ovakav [i]response[/i]. Kuzis?
Nisam mislio napast nevine (sorry nevini :oops: ). :angel:
Htio sam probuditi one (a mislim da su ti u vecini :roll: ) koji se joj nisu odlucili i poceti ce o tome razmisljati tek 5 do 12.
...
[quote="ahri"]Nisam taj na kojeg mislis. Sasvim sigurno.[/quote]
Oke. :D
Toliko o fami da Forum spijunira svoje korisnike i za svakog zna tko je. .. :lol: ;)
[quote="ahri"][quote="steelworker"]Meni je bilo jako zanimljivo, a bavim se sasvim drugim stvarima. [/quote]
Meni nije, a bavim se slicnim stvarima. [/quote]
Pa u tome i je stvar, mozda bi se nekome s 1. ili 2. isto svidjelo kao i meni, pa bi mozda se isao vise raspitati o tim stvarima, mozda kasnije i zakljucio da se zeli time baviti. A mozda bi eliminirao to kao mogucnost. U bilokojem slucaju, da bar jedan student tak nesto napravi postigli smo uspjeh - pomogli smo mu. A to ne mozemo ako ne dolaze. :tso:
[quote="Lord Sirius"]Ako ce vikanje i vrijeđanje biti metoda kojom ce se tjerati 400 ljudi da pocnu razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu, onda je meni žao što sam upisao takav fakultet.[/quote]
OVO JE VIKANJE! A ja nisam vikao. I ne znam cime sam to vrijedjao one nezainteresirane, ako sam im prigovorio da su nezainteresirani. :-k Prozvao sam ih. Usudio se prigovoriti. :blueshock: Pa naravno, i napravit cu to opet ako cu imat razloga.
Dobro, ispricavam se onim s 1. i 2. koji su dosli, ili inace dolaze, ili misle na svoju buducnost, ali njima se uopce nisam obracao. I mislim da je to jasno, sad se nas dvojca mozemo ovdje :agrue: hvatajuci se za svaku rijec, ali ja mislim da je ipak jasno kome sam se ja obracao. :roll:
Lord Sirius (napisa): |
Jesi razmislio o tome da su neki studenti možda imali predavanja, a da neki imaju obveza i izvan faxa? |
Bas svih mali milijun koliko ih ima?
Lord Sirius (napisa): | U srijedu na faxu nisam nigdje uocio neki plakat za to predavanje, a svaki put kad uđem na fax dobro pogledam oglasnu ploču. |
Uz ZZNPD sam i ja kasnije istog dana lijepio plakate. I onaj (plavi, koji svojom bojom odskace od svih susjednih) na glavnoj oglasnoj ploci je jos uvijek tam. kako nisi nis vidio...
Lord Sirius (napisa): | Vidio sam za ostala predavanja plakate (npr. plakat predavanja prof.Dujelle i ostale). Cak ih i primjecujem na onom stupu ispred ulaza. Ali ovu srijedu nista takvno nisam vidio. |
Pa stupovi su isto puni plakata za to predavanje...
Lord Sirius (napisa): | Nema potrebe istresavati se na mlađe studente sa riječima poput "A sto ste vi napravili?" i "Treba vas biti sram!"
Zasto bi nas trebalo biti sram? Sto smo tako zgrijesili? Nismo se pojavili na istom predavanju na kojemu si ti bio? Koji je tocno nas grijeh? |
Ne istresavam se na studente, vec ih nastojim probuditi. To sto se neki ljute sto im se netko usudi prigovoriti, a kaj ja sad tu mogu - uvijek sam govorio sto mislim i to cu raditi i dalje (procitaj moj sig.). I nije stvar u jednom propustenom predavanju, nego u tome da nisu svi sigurni kamo ce na 3., _nisu_, pa cak i onima koji misle da jesu ne bi skodilo da pogledaju nesto drugo. Mislim, prije nego dodjes na faks ne znas bas sve, ne znas ni poslije, ali ipak znas vise, pa ti se misljenje mozda promjeni. A tome izmedju ostalog i sluze seminari u Cumezu, da studentima pruze informaciju.
Gle Lord, ak si ti siguran sto zelis - fine, ali nisu svi, a ja hocu doprijeti do usiju/ociju tih drugih. A to ne mogu ako im se obracam u rukavicama, jer ih na taj nacin pozivamo na seminare, pa nista. Neki nazalost cuju i procesiraju to sto cuju tek kad im prigovoris.
Lord Sirius (napisa): | Citat: | Pa kak se vi mislite odluciti za smjer? |
Sto zaista mislis da bi mi jedno predavanje moglo pomoci u odabiru smjera? |
Ne, ali vise njih od kojih se svako dotice neke stvari sa nekog smjera - da. Barem zaintrigirati, i navesti da se malo poblize nesto pogleda.
Lord Sirius (napisa): | Ja sam smjer odabrao vec na prvoj godini, pa cak i prije nego sto sam se upisao na fakultet. A vjerujem da su isto tako i vecina ostalih studenata razmisljali (a u ovo sam poprilicno siguran, jer su svi znali da ce ici na racunarstvo ili teorijsku ili ovo ili ono). |
Blago tebi, i ja sam isto, pa kad se poceo bliziti trenutak odluke mi se i Primjenjena pocela ciniti jako primamljivom. A znam da je puno ljudi kad sam ja birao smjer bilo neodlucno, a jedinu informaciju o smjerovima su vukli iz naziva kolegija koji se na njima predavaju. Nije bilo nikakvih seminara. I ne razumijem zasto je vecina ljudi tako nezainteresirana, a kasnije ce se zalit da im nisu bile pruzene informacije...
Lord Sirius (napisa): | Ease up a little, jedno propusteno predavanje nije kraj svijeta  |
Opet, ne mislim ja na jedno propusteno predavanje, nego na sva predavanja. Mislim da mogu koristiti studentima u odluci, a vecina njih (uz casne iznimke ) uopce nije zainteresirana. I zato prigovaram, jer ih hocu probuditi. I zato sam i prozvao sve s 1. i 2. Da sam isao pazljivo probirati na koga sve mislim, ne bi izazvao ovakav response. Kuzis?
Nisam mislio napast nevine (sorry nevini ).
Htio sam probuditi one (a mislim da su ti u vecini ) koji se joj nisu odlucili i poceti ce o tome razmisljati tek 5 do 12.
...
ahri (napisa): | Nisam taj na kojeg mislis. Sasvim sigurno. |
Oke.
Toliko o fami da Forum spijunira svoje korisnike i za svakog zna tko je. ..
ahri (napisa): | steelworker (napisa): | Meni je bilo jako zanimljivo, a bavim se sasvim drugim stvarima. |
Meni nije, a bavim se slicnim stvarima. |
Pa u tome i je stvar, mozda bi se nekome s 1. ili 2. isto svidjelo kao i meni, pa bi mozda se isao vise raspitati o tim stvarima, mozda kasnije i zakljucio da se zeli time baviti. A mozda bi eliminirao to kao mogucnost. U bilokojem slucaju, da bar jedan student tak nesto napravi postigli smo uspjeh - pomogli smo mu. A to ne mozemo ako ne dolaze.
Lord Sirius (napisa): | Ako ce vikanje i vrijeđanje biti metoda kojom ce se tjerati 400 ljudi da pocnu razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu, onda je meni žao što sam upisao takav fakultet. |
OVO JE VIKANJE! A ja nisam vikao. I ne znam cime sam to vrijedjao one nezainteresirane, ako sam im prigovorio da su nezainteresirani. Prozvao sam ih. Usudio se prigovoriti. Pa naravno, i napravit cu to opet ako cu imat razloga.
Dobro, ispricavam se onim s 1. i 2. koji su dosli, ili inace dolaze, ili misle na svoju buducnost, ali njima se uopce nisam obracao. I mislim da je to jasno, sad se nas dvojca mozemo ovdje hvatajuci se za svaku rijec, ali ja mislim da je ipak jasno kome sam se ja obracao.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 16:07 sub, 15. 5. 2004 Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
[quote="Lord Sirius"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Ako je vikanje ono sto se trazi da tih 400 ljudi pocne razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu onda sam [b]skroz[/b] za to.[/quote]
Ako ce vikanje i vrijeđanje biti metoda kojom[/quote]
Khm.! vikao jos nisam, a ni necu, a vrijedjanje nitko nije spomenuo ni primijenio. :roll:
[quote="Lord Sirius"]ce se tjerati 400 ljudi da pocnu razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu, onda je meni [b]žao[/b] što sam upisao takav fakultet.[/quote]
Ne mora ti biti zao :) Iz jednostavne cinjenice sto nitko nece [b]tjerati[/b] tih 400 ljudi da razmisle o svojoj buducnosti na fakultetu :), a iduce godine.. Iduce godine cemo imati nekih potpuno drugih 400 ljudi koji nece razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu na koje, opet, nitko nece vikati niti tjerati ih niti vrijedjati.
[quote="Lord Sirius"]Uvijek postoji civiliziranije rješenje problema od vikanja.[/quote]
Dakle ne mora ti biti zao, ovaj faks rjesava taj problem na jedan civiliziran nacin a ne vikanjem i vrijedjanjem. Nadam se da blagi sarkazam ove izjave nije promakao.
No sa druge strane, ako moje trubljenje nekoga ponuka da poduzme neke _trivijalne_ (nerealno je ocekivati ista vise) korake da si znacajno poboljsa sanse da ne bude u onoj "zamjenjivoj" grupi od 400 ljudi onda mi nije zao ni glasnica ni papira ni selotejpa da se to desi.
[quote="Lord Sirius"]Ako vam je tako stalo do informiranja brucoša i studenata druge godine, što onda niste obišli, recimo vježbe iz programiranja i tražili asistenta da odvoji zadnjih 5 minuta za upoznavanje brucoša sa predavanjem prof. Veljana ili što niste obišli računarske praktikume i isto tako tražili od asistenata zadnjih 5 (ili 2) minute da predstavite predavanje i ukratko objasnite o čemu se radi.[/quote]
Khm. Nadam se da shvacas nemogucnost ove ideje :? Bsajds, seminari u Cumezu se desavaju 1-2 puta tjedno. Ako se takav asistent javi ili nadjes jednog takvog koji ce zrtvovati 10% svoje satnice na obavjesti koje vise polijepljene svuda po faksu gdje se vec smiju zalijepiti, ucinit ces dobru stvar.
[quote="Lord Sirius"]Nisu brucoši krivi. Kampanja i sistem upoznavanja ljudi je bio pogrešan. Ja iskreno tvrdim da sam gledao oglasnu ploču, i nisam primjetio plakat. A ako ga ja nisam primjetio gledajuci, kako ce ga netko primjetiti tko niti ne gleda?[/quote]
Nije da je kampanja bila pogresna, ona nikada nije postojala :) Cinjenica jest da osim, onlajn objavi na 5-6 foruma, monitor.hr-u klik.hr-u, lijepljenja plakata po svim odsjecima i odjelima pmf-a gdje je to dozvoljeno i prijenosa usmenom predajom medju poznanicima nismo nasli adekvatniji medij prijenosa informacija koji bi postigao da, npr., 1 u 100 studenata dodje na seminar bilo kojeg od svojih profesora koji su u cumezu do sada drzali seminare. :?
[quote="Lord Sirius"]Kada bi u mojoj srednjoj skoli bilo neko predavanje profesora sa ovog (ili drugih fakulteta), dežurni ucenik bi sa oglasnom knjigom obišao sve razrede. I kinodvorana, u kojoj su se održavala predavanja, je uvijek bila puna.[/quote]
Nazalost, nemamo dezurnog studenta, a za natjerati nekog zaposlenika da to radi, ili bar, da se studentima dozvoli da to rade......... :roll: Sjecam se jedne inicijative prije par godina .. (mozda cak bomarkove?) da vikendom bude otvorena 003 ili mozda _cak_ i neki praktikum za studente koji iz ovih ili onih razloga nemaju gdje uciti vikendom (SC zatvoren i sl), nemaju kompova doma itd. Odgovor: suvise gnjavaze, security bi morao setati po faksu :roll:
U nacelu: ako zelis da se nesto desi, ucini to sam jer se inace nece desiti. Ako to ne mozes uciniti potpuno sam, imas problem. Sto je ujedno i dobar komentar na temu ovog topica.
Dakako, svaka dobra ideja je jako dobrodosla.
Lord Sirius (napisa): | ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Ako je vikanje ono sto se trazi da tih 400 ljudi pocne razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu onda sam skroz za to. |
Ako ce vikanje i vrijeđanje biti metoda kojom |
Khm.! vikao jos nisam, a ni necu, a vrijedjanje nitko nije spomenuo ni primijenio.
Lord Sirius (napisa): | ce se tjerati 400 ljudi da pocnu razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu, onda je meni žao što sam upisao takav fakultet. |
Ne mora ti biti zao Iz jednostavne cinjenice sto nitko nece tjerati tih 400 ljudi da razmisle o svojoj buducnosti na fakultetu , a iduce godine.. Iduce godine cemo imati nekih potpuno drugih 400 ljudi koji nece razmisljati o svojoj buducnosti na fakultetu na koje, opet, nitko nece vikati niti tjerati ih niti vrijedjati.
Lord Sirius (napisa): | Uvijek postoji civiliziranije rješenje problema od vikanja. |
Dakle ne mora ti biti zao, ovaj faks rjesava taj problem na jedan civiliziran nacin a ne vikanjem i vrijedjanjem. Nadam se da blagi sarkazam ove izjave nije promakao.
No sa druge strane, ako moje trubljenje nekoga ponuka da poduzme neke _trivijalne_ (nerealno je ocekivati ista vise) korake da si znacajno poboljsa sanse da ne bude u onoj "zamjenjivoj" grupi od 400 ljudi onda mi nije zao ni glasnica ni papira ni selotejpa da se to desi.
Lord Sirius (napisa): | Ako vam je tako stalo do informiranja brucoša i studenata druge godine, što onda niste obišli, recimo vježbe iz programiranja i tražili asistenta da odvoji zadnjih 5 minuta za upoznavanje brucoša sa predavanjem prof. Veljana ili što niste obišli računarske praktikume i isto tako tražili od asistenata zadnjih 5 (ili 2) minute da predstavite predavanje i ukratko objasnite o čemu se radi. |
Khm. Nadam se da shvacas nemogucnost ove ideje Bsajds, seminari u Cumezu se desavaju 1-2 puta tjedno. Ako se takav asistent javi ili nadjes jednog takvog koji ce zrtvovati 10% svoje satnice na obavjesti koje vise polijepljene svuda po faksu gdje se vec smiju zalijepiti, ucinit ces dobru stvar.
Lord Sirius (napisa): | Nisu brucoši krivi. Kampanja i sistem upoznavanja ljudi je bio pogrešan. Ja iskreno tvrdim da sam gledao oglasnu ploču, i nisam primjetio plakat. A ako ga ja nisam primjetio gledajuci, kako ce ga netko primjetiti tko niti ne gleda? |
Nije da je kampanja bila pogresna, ona nikada nije postojala Cinjenica jest da osim, onlajn objavi na 5-6 foruma, monitor.hr-u klik.hr-u, lijepljenja plakata po svim odsjecima i odjelima pmf-a gdje je to dozvoljeno i prijenosa usmenom predajom medju poznanicima nismo nasli adekvatniji medij prijenosa informacija koji bi postigao da, npr., 1 u 100 studenata dodje na seminar bilo kojeg od svojih profesora koji su u cumezu do sada drzali seminare.
Lord Sirius (napisa): | Kada bi u mojoj srednjoj skoli bilo neko predavanje profesora sa ovog (ili drugih fakulteta), dežurni ucenik bi sa oglasnom knjigom obišao sve razrede. I kinodvorana, u kojoj su se održavala predavanja, je uvijek bila puna. |
Nazalost, nemamo dezurnog studenta, a za natjerati nekog zaposlenika da to radi, ili bar, da se studentima dozvoli da to rade......... Sjecam se jedne inicijative prije par godina .. (mozda cak bomarkove?) da vikendom bude otvorena 003 ili mozda _cak_ i neki praktikum za studente koji iz ovih ili onih razloga nemaju gdje uciti vikendom (SC zatvoren i sl), nemaju kompova doma itd. Odgovor: suvise gnjavaze, security bi morao setati po faksu
U nacelu: ako zelis da se nesto desi, ucini to sam jer se inace nece desiti. Ako to ne mozes uciniti potpuno sam, imas problem. Sto je ujedno i dobar komentar na temu ovog topica.
Dakako, svaka dobra ideja je jako dobrodosla.
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 19:00 sub, 15. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETUDOSADE"]
Blockflöte (napisa):
Vidio sam te kad si izlazio, predavanje jos nije pocelo Dobro Napomena za inace, pocetak predavanja uvijek kasni i nemojte patiti oko kasnijeg ulaska na seminare jer je rasprava sa profesorom koja slijedi najcesce najproduktivniji dio predavanja.
[/quote]
Ne kleveći! :)
Nije, predavanje je počelo u pet, a ja sam s vježbi o'šo u šest. Prošli seminar na kojem sam bio bio je onaj o supravodljivosti i taj je počeo na vrijeme i nije bilo smisla u tome da se uoće bude na njemu jer je bilo ful teško, bar meni , pohvatat niti ako niste čuli pola.
Ista stvar s ovim, mada me stvarno zanimalo ovo predavanje bilo mi je bezveze upast na đuture.
Šteta. Mogo si me zaustavit i reć mi, sram te bilo!
:noidea:
ZELENIZUBNAPLANETUDOSADE (napisa): |
Blockflöte (napisa):
|
Ne kleveći!
Nije, predavanje je počelo u pet, a ja sam s vježbi o'šo u šest. Prošli seminar na kojem sam bio bio je onaj o supravodljivosti i taj je počeo na vrijeme i nije bilo smisla u tome da se uoće bude na njemu jer je bilo ful teško, bar meni , pohvatat niti ako niste čuli pola.
Ista stvar s ovim, mada me stvarno zanimalo ovo predavanje bilo mi je bezveze upast na đuture.
Šteta. Mogo si me zaustavit i reć mi, sram te bilo!
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 20:59 sub, 15. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Blockflöte"]Ne kleveći! :)
Nije, predavanje je počelo u pet, a ja sam s vježbi o'šo u šest. Prošli seminar na kojem sam bio bio je onaj o supravodljivosti i taj je počeo na vrijeme i nije bilo smisla u tome da se uoće bude na njemu jer je bilo ful teško, bar meni , pohvatat niti ako niste čuli pola.[/quote]
To je vise iznimka nego pravilo, al predlozit cu da se seminari od sada odrzavaju u parne sate :)
[quote="Blockflöte"]Ista stvar s ovim, mada me stvarno zanimalo ovo predavanje bilo mi je bezveze upast na đuture.
Šteta. Mogo si me zaustavit i reć mi, sram te bilo! [/quote]
Cekao u ucioni da se pojave "sa onime sto prikazuje folije na zidu" :)
Sto se termina tice, ne znam... Dosta je komplicirano izabalansirati potrebe nekoliko odsjeka, tako da :-k Ne znam.. Iduci sastanak krewa je poslije iduceg seminara u srijedu pa cu predlozit :? Ako hoces.. Cumez krew je otvoren na ljude koji zele raditi na popularizaciji znanosti i poticanju interdisciplinarnosti, ili jednostavno.. raditi :D Otud svi ti silni seminari 5-8 mjesecno o raznim zanimljivijim temama vezanih uz matematiku, fiziku, biologiju i kemiju, geologiju i geofiziku u nadi da ce neki buduci mladi znanstvenici imati interesa i znanja i izvan svojih vlastitih akademskih okvira.
Onaj dio koji je, mozda, zabrinuo kolegu steela jest da je na predavanju o kriptografiji bilo vise biologa nego matematicara, sto je dosta indikativno s obzirom na to da biolozi nemaju predavanja na Brdu i strukovno su bliski sa kriptografijom koliko ja sa pravopisom. :roll:
Zapravo, razocaranje (ponovno) je kljucan pokretac ove rasprave, naravno da ne treba na ikoga vikati ako ga ne zanima ono cime bi se u zivotu trebao baviti, ne moraju svi zavrsiti kao znanstvenici, ne moraju svi zavrsiti ni kao dipl. ing. mat. Zato.. po mogucnosti se ne ljutiti na steela i mene ako bi rado u tome nesto promjenili ukoliko nam se ta mogucnost pruzi.
Blockflöte (napisa): | Ne kleveći!
Nije, predavanje je počelo u pet, a ja sam s vježbi o'šo u šest. Prošli seminar na kojem sam bio bio je onaj o supravodljivosti i taj je počeo na vrijeme i nije bilo smisla u tome da se uoće bude na njemu jer je bilo ful teško, bar meni , pohvatat niti ako niste čuli pola. |
To je vise iznimka nego pravilo, al predlozit cu da se seminari od sada odrzavaju u parne sate
Blockflöte (napisa): | Ista stvar s ovim, mada me stvarno zanimalo ovo predavanje bilo mi je bezveze upast na đuture.
Šteta. Mogo si me zaustavit i reć mi, sram te bilo! |
Cekao u ucioni da se pojave "sa onime sto prikazuje folije na zidu"
Sto se termina tice, ne znam... Dosta je komplicirano izabalansirati potrebe nekoliko odsjeka, tako da Ne znam.. Iduci sastanak krewa je poslije iduceg seminara u srijedu pa cu predlozit Ako hoces.. Cumez krew je otvoren na ljude koji zele raditi na popularizaciji znanosti i poticanju interdisciplinarnosti, ili jednostavno.. raditi Otud svi ti silni seminari 5-8 mjesecno o raznim zanimljivijim temama vezanih uz matematiku, fiziku, biologiju i kemiju, geologiju i geofiziku u nadi da ce neki buduci mladi znanstvenici imati interesa i znanja i izvan svojih vlastitih akademskih okvira.
Onaj dio koji je, mozda, zabrinuo kolegu steela jest da je na predavanju o kriptografiji bilo vise biologa nego matematicara, sto je dosta indikativno s obzirom na to da biolozi nemaju predavanja na Brdu i strukovno su bliski sa kriptografijom koliko ja sa pravopisom.
Zapravo, razocaranje (ponovno) je kljucan pokretac ove rasprave, naravno da ne treba na ikoga vikati ako ga ne zanima ono cime bi se u zivotu trebao baviti, ne moraju svi zavrsiti kao znanstvenici, ne moraju svi zavrsiti ni kao dipl. ing. mat. Zato.. po mogucnosti se ne ljutiti na steela i mene ako bi rado u tome nesto promjenili ukoliko nam se ta mogucnost pruzi.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:13 sub, 15. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Sto se termina tice, ne znam... Dosta je komplicirano izabalansirati potrebe nekoliko odsjeka, tako da :-k Ne znam.. Iduci sastanak krewa je poslije iduceg seminara u srijedu pa cu predlozit :? Ako hoces.. Cumez krew je otvoren na ljude koji zele raditi na popularizaciji znanosti i poticanju interdisciplinarnosti, ili jednostavno.. raditi :D Otud svi ti silni seminari 5-8 mjesecno o raznim zanimljivijim temama vezanih uz matematiku, fiziku, biologiju i kemiju, geologiju i geofiziku u nadi da ce neki buduci mladi znanstvenici imati interesa i znanja i izvan svojih vlastitih akademskih okvira.[/quote]
Ja srijedom imam vjezbe iz Ca do 18:00. :? Prebacite seminare na 18:15, dostavi mi (na papiru!) dve-tri recenice najave i procitat cu brucosima sto se taj dan predaje. :) Minutu vjezbi stvarno nije problem odvojiti... 8)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Sto se termina tice, ne znam... Dosta je komplicirano izabalansirati potrebe nekoliko odsjeka, tako da Ne znam.. Iduci sastanak krewa je poslije iduceg seminara u srijedu pa cu predlozit Ako hoces.. Cumez krew je otvoren na ljude koji zele raditi na popularizaciji znanosti i poticanju interdisciplinarnosti, ili jednostavno.. raditi Otud svi ti silni seminari 5-8 mjesecno o raznim zanimljivijim temama vezanih uz matematiku, fiziku, biologiju i kemiju, geologiju i geofiziku u nadi da ce neki buduci mladi znanstvenici imati interesa i znanja i izvan svojih vlastitih akademskih okvira. |
Ja srijedom imam vjezbe iz Ca do 18:00. Prebacite seminare na 18:15, dostavi mi (na papiru!) dve-tri recenice najave i procitat cu brucosima sto se taj dan predaje. Minutu vjezbi stvarno nije problem odvojiti...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 10:50 ned, 16. 5. 2004 Naslov: |
|
|
ZAKON :D Razgovarat cu sa bomarkom :D
ZAKON Razgovarat cu sa bomarkom
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 13:38 pon, 17. 5. 2004 Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
[quote="steelworker"]Pisem ovo ponukan nedolaskom [b]niti jednog[/b] :blueshock: studenta/ice sa 1. ili 2. godine na predavanje prof. Veljana u srijedu u Cumezu pod naslovom "Geometrija Pentagona - od Herona, Gaussa i dalje...".[/quote]
Samo jedna stvar koju možda nisi uzeo u obzir, a mogla bi biti ključna. Sve si opravdao - temu, predavača, vrijeme, naslov, obaviještenost i još par detalja - sve osim _mjesta_.
Da, Ćumez. Zgrada Fizike. Koliko god se tebi činilo nebitnim, znam ljude kojima je bitno. Znam troje brucoša koji nisu došli upravo zato.
"Ah, to je ono na Fizici. Ne idem ja tamo...".
Brucoši ne vole zgradu Fizike. Onako globalno. Da li zbog asocijacijâ s UOFom, zbog Rupčićevih ispita u podmornici, zbog općenitog animoziteta prema fizičarima... ima puno mogućih detalja. U svakom slučaju, mjesto bi moglo biti problem. Hrpa ljudi doživljava Ćumez kao "nešto fizičarsko", gdje su matematičari samo prikrpa. Mislim da je lokacija bitan detalj u induciranju takvog razmišljanja.
Ako je ikako moguće... održite koji seminar u zgradi matha, ili još bolje na onoj livadi ispod fakseva, i prilično sam uvjeren da će doći više ljudi.
HTH,
steelworker (napisa): | Pisem ovo ponukan nedolaskom niti jednog studenta/ice sa 1. ili 2. godine na predavanje prof. Veljana u srijedu u Cumezu pod naslovom "Geometrija Pentagona - od Herona, Gaussa i dalje...". |
Samo jedna stvar koju možda nisi uzeo u obzir, a mogla bi biti ključna. Sve si opravdao - temu, predavača, vrijeme, naslov, obaviještenost i još par detalja - sve osim _mjesta_.
Da, Ćumez. Zgrada Fizike. Koliko god se tebi činilo nebitnim, znam ljude kojima je bitno. Znam troje brucoša koji nisu došli upravo zato.
Brucoši ne vole zgradu Fizike. Onako globalno. Da li zbog asocijacijâ s UOFom, zbog Rupčićevih ispita u podmornici, zbog općenitog animoziteta prema fizičarima... ima puno mogućih detalja. U svakom slučaju, mjesto bi moglo biti problem. Hrpa ljudi doživljava Ćumez kao "nešto fizičarsko", gdje su matematičari samo prikrpa. Mislim da je lokacija bitan detalj u induciranju takvog razmišljanja.
Ako je ikako moguće... održite koji seminar u zgradi matha, ili još bolje na onoj livadi ispod fakseva, i prilično sam uvjeren da će doći više ljudi.
HTH,
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 15:30 pon, 17. 5. 2004 Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente |
|
|
[quote="veky"]Da, Ćumez. Zgrada Fizike. Koliko god se tebi činilo nebitnim, znam ljude kojima je bitno. Znam troje brucoša koji nisu došli upravo zato.
HTH,[/quote]
:blueshock: sto je najbolje, i ja sam (uvjeren) :blueshock: Hm. Zgrada fizike ne grize djeco, cak ni kada Veljan udje unutra :lol: :D
A zasto studenti prve (i druge) godine pate od fobija od kojih ne pate studenti visih godina, to je druga prica... :roll:
Salu na stranu: CINJENICA: klub studenata PMF-a ce na matematici dobiti prostoriju za sebe kada na vrbi rodi grozdje i pakao se smrzne buduci da i ovako imamo manjak prostora. Dakle, brdo nece muhamedu. Ljudi u cumezu se nadaju da ce dobiti vece prostore jednom kad se sredi ona nova zgrada na brdu i udje u promet, ali nekako imam dojam da ce ta zgrada smrditi "pravim matematicarima" jos vise nego zgrada fizike ako zbog niceg drugog onda zbog udaljenosti. Alternativa jest da puste Cumez da useli u atomsko skloniste pod fizikom, sto je opet "zgrada preko puta". :?
Alternativa jest da matematicari veliki i mali, pregrizu.. er. repu :) i udju u tu zgradu ukoliko je matematicka krv u njihovim zilama dovoljno vruca da cuju nesto novo i zanimljivo sto se u zgradi matematike zbog (nedostatka) aktivnosti analognih math-only udruga (poput SUMAe) nikad ne bi desilo.
:neznam: to je, nazalost, to :?
veky (napisa): | Da, Ćumez. Zgrada Fizike. Koliko god se tebi činilo nebitnim, znam ljude kojima je bitno. Znam troje brucoša koji nisu došli upravo zato.
HTH, |
sto je najbolje, i ja sam (uvjeren) Hm. Zgrada fizike ne grize djeco, cak ni kada Veljan udje unutra
A zasto studenti prve (i druge) godine pate od fobija od kojih ne pate studenti visih godina, to je druga prica...
Salu na stranu: CINJENICA: klub studenata PMF-a ce na matematici dobiti prostoriju za sebe kada na vrbi rodi grozdje i pakao se smrzne buduci da i ovako imamo manjak prostora. Dakle, brdo nece muhamedu. Ljudi u cumezu se nadaju da ce dobiti vece prostore jednom kad se sredi ona nova zgrada na brdu i udje u promet, ali nekako imam dojam da ce ta zgrada smrditi "pravim matematicarima" jos vise nego zgrada fizike ako zbog niceg drugog onda zbog udaljenosti. Alternativa jest da puste Cumez da useli u atomsko skloniste pod fizikom, sto je opet "zgrada preko puta".
Alternativa jest da matematicari veliki i mali, pregrizu.. er. repu i udju u tu zgradu ukoliko je matematicka krv u njihovim zilama dovoljno vruca da cuju nesto novo i zanimljivo sto se u zgradi matematike zbog (nedostatka) aktivnosti analognih math-only udruga (poput SUMAe) nikad ne bi desilo.
to je, nazalost, to
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:26 pon, 17. 5. 2004 Naslov: |
|
|
Iskreno, da imam više vremena, dolazila bih na većinu takvih predavanja, ma kako dosadna bila. Uvijek volim čuti više o svemu, pa čak i druga razmišljanja koja nisu u skladu s mojim.
Steel ima pravo kad kaže SRAM VAS BILO! Meni je žao što nisam bila tam.
Steel, samo ti viči na njih. Kak će oni danas - sutra biti zreli i odgovorni ljudi ako samo gledaju i slušaju što ih zanima. Nikad se neće tak izgraditi kao osobe. A na mladima svijet ostaje! :wink:
A vama kojima se nije svidjelo, uopće nema veze. Iz iskustva znam da neka predavanja mogu biti smrtno dosadna, ali sam isto tako uvjerena da iz svakog takvog predavaja mogu izvući bar jednu rečenicu koja će mi zapet za uho i tko zna... možda od nje nastane knjiga :roll:
Ah što filozofiram, ha? To je bilo moje mišljenje...
Iskreno, da imam više vremena, dolazila bih na većinu takvih predavanja, ma kako dosadna bila. Uvijek volim čuti više o svemu, pa čak i druga razmišljanja koja nisu u skladu s mojim.
Steel ima pravo kad kaže SRAM VAS BILO! Meni je žao što nisam bila tam.
Steel, samo ti viči na njih. Kak će oni danas - sutra biti zreli i odgovorni ljudi ako samo gledaju i slušaju što ih zanima. Nikad se neće tak izgraditi kao osobe. A na mladima svijet ostaje!
A vama kojima se nije svidjelo, uopće nema veze. Iz iskustva znam da neka predavanja mogu biti smrtno dosadna, ali sam isto tako uvjerena da iz svakog takvog predavaja mogu izvući bar jednu rečenicu koja će mi zapet za uho i tko zna... možda od nje nastane knjiga
Ah što filozofiram, ha? To je bilo moje mišljenje...
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
|