Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
bixodococo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:35 uto, 16. 9. 2008 Naslov: Izborni moduli 2. godine |
|
|
Pošto su informacije dosta razbacane po forumu, nadam se da otvaranje teme nije bio promašaj...
Zanimaju me iskustva ljudi koji su završili ove kolegije prošle godine, kao i izbori i motivi ljudi koji ih upisuju ove, što preporučate, što vam je bilo zanimljivo, a što ubibože napasno? :)
Mene primjerice muči par dilema, fizika mi se čini kao zanimljiv predmet, no predznanje mi je užasno traljavo, što pojačava osjećaj fobije (uz priče kako je teško itd)... I da, je li se to promijenio profesor koji drži fiziku i ima li tko kakvih iskustava s njim? Biologija zvuči fora, na nekim topicima ljudi vele da je krš-lom organizirano, no uglavnom su ljudi zadovoljni jer im nije zahtjevno... Kemiju bi također rado slušao, no imam traume iz srednje (podosta ubijena volja) :D
Kad pogledam, sve mi je zanimljivo i što više gledam, to manje znam što uzeti... (na kraju će morati odlučiti fortuna kroz izvlačenje papirića), ergo, jao si ga meni :(
Pošto su informacije dosta razbacane po forumu, nadam se da otvaranje teme nije bio promašaj...
Zanimaju me iskustva ljudi koji su završili ove kolegije prošle godine, kao i izbori i motivi ljudi koji ih upisuju ove, što preporučate, što vam je bilo zanimljivo, a što ubibože napasno?
Mene primjerice muči par dilema, fizika mi se čini kao zanimljiv predmet, no predznanje mi je užasno traljavo, što pojačava osjećaj fobije (uz priče kako je teško itd)... I da, je li se to promijenio profesor koji drži fiziku i ima li tko kakvih iskustava s njim? Biologija zvuči fora, na nekim topicima ljudi vele da je krš-lom organizirano, no uglavnom su ljudi zadovoljni jer im nije zahtjevno... Kemiju bi također rado slušao, no imam traume iz srednje (podosta ubijena volja)
Kad pogledam, sve mi je zanimljivo i što više gledam, to manje znam što uzeti... (na kraju će morati odlučiti fortuna kroz izvlačenje papirića), ergo, jao si ga meni
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:56 uto, 16. 9. 2008 Naslov: |
|
|
Ja sam slušao biologiju.
MMUB je ok predmet, minimalno je potrebno za 5, a meni je bilo i zanimljivo. Rade se razni mat modeli koji opisuju stanja u prirodi (predator-prey modeli), pa onda modeli za ljekove, zaraze itd. Koristi se Mathematica, pa je i s te strane koristan kolegij.
Bioinf je više računarski kolegij nego biološki. Nije potrebno neko turbo znanje programiranja, samo malo volje... pošto ja volim programiranje, to mi je bilo super... ima 3 programa za napisat i to je 5.
Eto. :D
Ja sam slušao biologiju.
MMUB je ok predmet, minimalno je potrebno za 5, a meni je bilo i zanimljivo. Rade se razni mat modeli koji opisuju stanja u prirodi (predator-prey modeli), pa onda modeli za ljekove, zaraze itd. Koristi se Mathematica, pa je i s te strane koristan kolegij.
Bioinf je više računarski kolegij nego biološki. Nije potrebno neko turbo znanje programiranja, samo malo volje... pošto ja volim programiranje, to mi je bilo super... ima 3 programa za napisat i to je 5.
Eto.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
ana22 Forumaš(ica)
|
Postano: 10:37 sri, 17. 9. 2008 Naslov: |
|
|
i ja sam slusala biologiju.
MMUB je bilo malo lose organizirano, ali donekle zanimljivo i poprilicno lagano.
bioinformatika me nije bas odusevila, moras predat 3 programa i imas 5(skoro svi su imali 5), ali nisam tu bas nesto naucila i nije mi bilo zanimljivo, ali sad to vec ovisi o tome sta te zanima, a mene ti algoritmi koje smo tamo radili nisu uopce zanimali.
fizika je ipak teza i iz toga su ljudi imali losije ocjene i vjerojatno su morali vise uciti, ali ako te to zanima onda ti to i nece biti neki problem.
i ja sam slusala biologiju.
MMUB je bilo malo lose organizirano, ali donekle zanimljivo i poprilicno lagano.
bioinformatika me nije bas odusevila, moras predat 3 programa i imas 5(skoro svi su imali 5), ali nisam tu bas nesto naucila i nije mi bilo zanimljivo, ali sad to vec ovisi o tome sta te zanima, a mene ti algoritmi koje smo tamo radili nisu uopce zanimali.
fizika je ipak teza i iz toga su ljudi imali losije ocjene i vjerojatno su morali vise uciti, ali ako te to zanima onda ti to i nece biti neki problem.
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ToMeK Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Žabica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 14:24 pet, 4. 9. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Žabica"]ima li tko iskustva sa računalnim kolegijima, građom računala i bazama podataka?
kako je to organizirano, neki opći dojmovi?[/quote]
evo cu ti ja, kao novi asistent iz građe :D, pokusati docarati sto ce se raditi na vjezbama
dakle, osnova ideja jest da se upoznate sa strojnim jezikom. tocnije, radit ce se assembler za motorolu 68000 (model procesora iz 80tih) preko simulatora [url=www.easy68k.com]easy68k[/url]. Kolegij ce zahtjevati dosta samostalnog rada (sa simulatorom). Tokom semestra biti ce potrebno poloziti i jedan projektni zadatak (sami izabirete za koliko bodova (5,10,15,20) zelite rijesavati). Literatura za m68k je na engleskom jeziku tako da bi bilo dobro da baratate engleskim pristojno.
Uglavnom, ukoliko vam se svidjelo programiranje 1 i 2 te biste zeljeli nauciti kako to sve funkcionira na nizem nivou, ovo je kolegij za vas.
Medjutim, ako trazite nesto sto ce te lako proci i ne mislite uloziti dosta vremena, bolje vam je ne upisivati.
Žabica (napisa): | ima li tko iskustva sa računalnim kolegijima, građom računala i bazama podataka?
kako je to organizirano, neki opći dojmovi? |
evo cu ti ja, kao novi asistent iz građe , pokusati docarati sto ce se raditi na vjezbama
dakle, osnova ideja jest da se upoznate sa strojnim jezikom. tocnije, radit ce se assembler za motorolu 68000 (model procesora iz 80tih) preko simulatora easy68k. Kolegij ce zahtjevati dosta samostalnog rada (sa simulatorom). Tokom semestra biti ce potrebno poloziti i jedan projektni zadatak (sami izabirete za koliko bodova (5,10,15,20) zelite rijesavati). Literatura za m68k je na engleskom jeziku tako da bi bilo dobro da baratate engleskim pristojno.
Uglavnom, ukoliko vam se svidjelo programiranje 1 i 2 te biste zeljeli nauciti kako to sve funkcionira na nizem nivou, ovo je kolegij za vas.
Medjutim, ako trazite nesto sto ce te lako proci i ne mislite uloziti dosta vremena, bolje vam je ne upisivati.
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
Zadnja promjena: GauSs_; 18:53 pet, 4. 9. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
nameless Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol: