Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

glitch in the forum

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Dogadja li se to i tebi? (loše evidntiranje statusa tema -procitano/neprocitano)
Cesto
0%
 0%  [ 0 ]
rijetko
0%
 0%  [ 0 ]
ne primjecujem / nikad
0%
 0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 0

Autor/ica Poruka
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
11 = 14 - 3

PostPostano: 10:54 čet, 15. 4. 2004    Naslov: glitch in the forum Citirajte i odgovorite

Jednog proljetnog kišnog dana (prije maksimalno 3 dana) otvorim stranice foruma i "loginiram" se.
Otvorim forum Programiranje(C). Pročitam 3 ili 4 tema (a bar 8 ih je bilo označeno kao nepročitano).

Danas ujutro je opet "loginiram" i vidim da mi je kao nepročitana označena samo tema promijenjena nakon mog posjeta tom forumu. :-k
:???:
Je li to normalno? Zašto to tako radi? :?:
Jednog proljetnog kišnog dana (prije maksimalno 3 dana) otvorim stranice foruma i "loginiram" se.
Otvorim forum Programiranje(C). Pročitam 3 ili 4 tema (a bar 8 ih je bilo označeno kao nepročitano).

Danas ujutro je opet "loginiram" i vidim da mi je kao nepročitana označena samo tema promijenjena nakon mog posjeta tom forumu. Think
Confused
Je li to normalno? Zašto to tako radi? Question

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:29 čet, 15. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zamisli da Forum za svakog od 359 usera i za svaki od 1628 topica pamti koji je procitan, a koji ne. :shock: To bi bilo 359*1628 redaka u nekoj tablici! :shock: A ovo je relativno mali forum... :roll:

Npr. [url=http://www.phpbb.com/phpBB/]sluzbeni phpBBov forum[/url] broji 115576 korisnika i 985534 postova (za broj topica ne znam, ali vjerojatno je oko 100000). :shock:

Uzmi u obzir i napor DB servera da sve to azurira! :? Recimo, ti otvoris topic, on treba za sve usere stvoriti novi redak u kojem pamti da nisu procitali taj topic! :roll:

Ergo, Forum pamti:
- kad si zadnji put bio online; sve starije od toga je procitano
- sto si procitao u trenutnoj sesiji (to pamti preko temp. tablica, session varijabli ili tako neceg [b]privremenog[/b]) 8)

:arrow: takvo ponasanje je normalno.

P.S. "loginiranje", kao i jos neki izrazi, se ni meni ne svidja, ali ne da mi se krpati prijevod... :roll:
Zamisli da Forum za svakog od 359 usera i za svaki od 1628 topica pamti koji je procitan, a koji ne. Shocked To bi bilo 359*1628 redaka u nekoj tablici! Shocked A ovo je relativno mali forum... Rolling Eyes

Npr. sluzbeni phpBBov forum broji 115576 korisnika i 985534 postova (za broj topica ne znam, ali vjerojatno je oko 100000). Shocked

Uzmi u obzir i napor DB servera da sve to azurira! Confused Recimo, ti otvoris topic, on treba za sve usere stvoriti novi redak u kojem pamti da nisu procitali taj topic! Rolling Eyes

Ergo, Forum pamti:
- kad si zadnji put bio online; sve starije od toga je procitano
- sto si procitao u trenutnoj sesiji (to pamti preko temp. tablica, session varijabli ili tako neceg privremenog) Cool

Arrow takvo ponasanje je normalno.

P.S. "loginiranje", kao i jos neki izrazi, se ni meni ne svidja, ali ne da mi se krpati prijevod... Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 11:21 sub, 17. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

...ne.. Al dogadja mi se da ukoliko se suvise raspisem u nekom textboxu da kad kazem Pregledaj vidim prazan textbox i cijeli tekst posta nalijeplijen na donji lijevi kut textboxa? pardon, desni :) (najcesce se uspijem nekako izvuci sa back i sl. al ne _uvijek_). Kad mu se to desi obicno odbija postati post jerbo tvrdi da mu je prazan textbox..

Posaljem capture kad mi se iduci put desi ako sam jedini kojem se to dogadja? (na 3 razlicite platforme 6 razlicitih OS-eva i 7 razlicitih browsera :))
...ne.. Al dogadja mi se da ukoliko se suvise raspisem u nekom textboxu da kad kazem Pregledaj vidim prazan textbox i cijeli tekst posta nalijeplijen na donji lijevi kut textboxa? pardon, desni Smile (najcesce se uspijem nekako izvuci sa back i sl. al ne _uvijek_). Kad mu se to desi obicno odbija postati post jerbo tvrdi da mu je prazan textbox..

Posaljem capture kad mi se iduci put desi ako sam jedini kojem se to dogadja? (na 3 razlicite platforme 6 razlicitih OS-eva i 7 razlicitih browsera Smile)

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:30 sub, 17. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]...ne.. Al dogadja mi se da ukoliko se suvise raspisem u nekom textboxu da kad kazem Pregledaj vidim prazan textbox i cijeli tekst posta nalijeplijen na donji lijevi kut textboxa? pardon, desni :) (najcesce se uspijem nekako izvuci sa back i sl. al ne _uvijek_). Kad mu se to desi obicno odbija postati post jerbo tvrdi da mu je prazan textbox..[/quote]

:crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes: Zbunj.... :shock: Prvi glas... :crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes:

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Posaljem capture kad mi se iduci put desi ako sam jedini kojem se to dogadja? (na 3 razlicite platforme 6 razlicitih OS-eva i 7 razlicitih browsera :))[/quote]

Plus text tvog posta, plus link na topic ili post na koji si replyao, plus problematicna stranica saveana u HTML, da mogu istraziti o cemu je rijec... 8) Ja do sada nisam imao ni slicnih problema... :)

Ma, gdje si nasao 7 browsera?!
Mozilla, Firefox, Netscape, Opera, Camino, Mozaik, Konqueror,... vidi, pa ima ih taman toliko! :D ;) Jos ako i lynx dodamo, onda su svi korisni na popisu... :twisted:

P.S. Ako ti "back" pomogne, onda mi je malo cudno da je problem na serveru, ali istrazit cu... 8)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
...ne.. Al dogadja mi se da ukoliko se suvise raspisem u nekom textboxu da kad kazem Pregledaj vidim prazan textbox i cijeli tekst posta nalijeplijen na donji lijevi kut textboxa? pardon, desni Smile (najcesce se uspijem nekako izvuci sa back i sl. al ne _uvijek_). Kad mu se to desi obicno odbija postati post jerbo tvrdi da mu je prazan textbox..

#Crazy #Crazy #Crazy Zbunj.... Shocked Prvi glas... #Crazy #Crazy #Crazy

ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Posaljem capture kad mi se iduci put desi ako sam jedini kojem se to dogadja? (na 3 razlicite platforme 6 razlicitih OS-eva i 7 razlicitih browsera Smile)

Plus text tvog posta, plus link na topic ili post na koji si replyao, plus problematicna stranica saveana u HTML, da mogu istraziti o cemu je rijec... Cool Ja do sada nisam imao ni slicnih problema... Smile

Mozilla, Firefox, Netscape, Opera, Camino, Mozaik, Konqueror,... vidi, pa ima ih taman toliko! Very Happy Wink Jos ako i lynx dodamo, onda su svi korisni na popisu... Twisted Evil

P.S. Ako ti "back" pomogne, onda mi je malo cudno da je problem na serveru, ali istrazit cu... Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 14:15 sub, 17. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]:crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes: Zbunj.... :shock: Prvi glas... :crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes:[/quote]
:crazyeyes: ??? Zar sam jedini ja :crazyeyes: ?? prekkrasno :)
[quote="vsego"]Plus text tvog posta, plus link na topic ili post na koji si replyao, plus problematicna stranica saveana u HTML, da mogu istraziti o cemu je rijec... 8) Ja do sada nisam imao ni slicnih problema... :)[/quote]
ajt.. potrudit cu se slozit mu frku :)
[quote="vsego"]Ma, gdje si nasao 7 browsera?!
Mozilla, Firefox, Netscape, Opera, Camino, Mozaik, Konqueror,... vidi, pa ima ih taman toliko! :D ;) Jos ako i lynx dodamo, onda su svi korisni na popisu... :twisted:[/quote]
NE, oprosti, lynx me nikada nije iznevjerio :g: :D
...dillo, msie ? To ti nije palo napamet, a ? :D (da, i to ponekad vidim :oops: :))
[quote="vsego"]P.S. Ako ti "back" pomogne, onda mi je malo cudno da je problem na serveru, ali istrazit cu... 8)[/quote]
..back pomogne u smislu da se mogu vratiti, sacuvati tekst posta i onda nesto iskombinirati.. :?

PS mozda bi trebao napomenuti da sam ja jedan od onih ljudi koji redovito gube u slijepoj briskuli i :D.. Postat cu za koji dan jedan program koji mi nije radio u c-u... Ispravljanje toga je pruzilo jakisi, mdoku i meni urnebesno zabavnih sat vremena, pa se javim jos sa time :)
vsego (napisa):
#Crazy #Crazy #Crazy Zbunj.... Shocked Prvi glas... #Crazy #Crazy #Crazy

#Crazy ??? Zar sam jedini ja #Crazy ?? prekkrasno Smile
vsego (napisa):
Plus text tvog posta, plus link na topic ili post na koji si replyao, plus problematicna stranica saveana u HTML, da mogu istraziti o cemu je rijec... Cool Ja do sada nisam imao ni slicnih problema... Smile

ajt.. potrudit cu se slozit mu frku Smile
vsego (napisa):
Mozilla, Firefox, Netscape, Opera, Camino, Mozaik, Konqueror,... vidi, pa ima ih taman toliko! Very Happy Wink Jos ako i lynx dodamo, onda su svi korisni na popisu... Twisted Evil

NE, oprosti, lynx me nikada nije iznevjerio Mr. Green Very Happy
...dillo, msie ? To ti nije palo napamet, a ? Very Happy (da, i to ponekad vidim Embarassed Smile)
vsego (napisa):
P.S. Ako ti "back" pomogne, onda mi je malo cudno da je problem na serveru, ali istrazit cu... Cool

..back pomogne u smislu da se mogu vratiti, sacuvati tekst posta i onda nesto iskombinirati.. Confused

PS mozda bi trebao napomenuti da sam ja jedan od onih ljudi koji redovito gube u slijepoj briskuli i Very Happy.. Postat cu za koji dan jedan program koji mi nije radio u c-u... Ispravljanje toga je pruzilo jakisi, mdoku i meni urnebesno zabavnih sat vremena, pa se javim jos sa time Smile

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
11 = 14 - 3

PostPostano: 20:13 sri, 12. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Drago mi je da je ova tema i necem korisnom poslužila.
Drago mi je da je ova tema i necem korisnom poslužila.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum