Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 20:34 sri, 23. 6. 2004 Naslov: Pine |
|
|
poslah jedan sljuzbeni mejl jos u pon, na koji sam dobila odgovor isti dan, i na taj odgovor odgovorila. kadli danas u inboxu - jos jedan identican mejl na koji sam odgovorila u pon, s datumom od pon. kako? zasto? zna li netko?
poslah jedan sljuzbeni mejl jos u pon, na koji sam dobila odgovor isti dan, i na taj odgovor odgovorila. kadli danas u inboxu - jos jedan identican mejl na koji sam odgovorila u pon, s datumom od pon. kako? zasto? zna li netko?
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 21:34 sri, 23. 6. 2004 Naslov: |
|
|
outbox mi je prazan. prepiska je, cinilo se, zavrsila, ja sam zahvalila i to je bilo to.
klon mejl nema nikakvih dodataka, osim sto se cini da je za jednu mjernu jedinicu veci od originala (ako se onaj podatak prije naslova odnosi na velicinu). tekst mejla je identican, doduse. pine kaze da je poslan isti dan, isti sat kao i orig. al stigao mi je sa zakasnjenjem.
ah, ma nema veze, valjda je odgovor stigao na odrediste. ako ne, jedna osoba vise ce mislit da sam nepristojna :twisted:
outbox mi je prazan. prepiska je, cinilo se, zavrsila, ja sam zahvalila i to je bilo to.
klon mejl nema nikakvih dodataka, osim sto se cini da je za jednu mjernu jedinicu veci od originala (ako se onaj podatak prije naslova odnosi na velicinu). tekst mejla je identican, doduse. pine kaze da je poslan isti dan, isti sat kao i orig. al stigao mi je sa zakasnjenjem.
ah, ma nema veze, valjda je odgovor stigao na odrediste. ako ne, jedna osoba vise ce mislit da sam nepristojna
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 21:40 sri, 23. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]outbox mi je prazan. prepiska je, cinilo se, zavrsila, ja sam zahvalila i to je bilo to.[/quote]
Ma mislio sam u sent-mailu... da ne bi bilo da si halucinirala da si odgovorila... ;-)
[quote]klon mejl nema nikakvih dodataka, osim sto se cini da je za jednu mjernu jedinicu veci od originala (ako se onaj podatak prije naslova odnosi na velicinu).[/quote]
Broj linijâ... bar ako je isto ko u elmu.
[quote] tekst mejla je identican, doduse.[/quote]
Vjerojatno ima još neku praznu liniju na kraju, illi razlomljen neki header.
[quote] pine kaze da je poslan isti dan, isti sat kao i orig. al stigao mi je sa zakasnjenjem.[/quote]
Vjerojatno glitch u routerima. Nisu sigurni jesu li nešto već poslali (npr. nije stigla potvrda od sljedećeg routera u lancu da je primio), pa griješe "on sending side" (bolje da dobiješ 2 nego nijedan, što je uglavnom točno: ).
[quote]ah, ma nema veze, valjda je odgovor stigao na odrediste. ako ne, jedna osoba vise ce mislit da sam nepristojna :twisted:[/quote]
N|->N+1 ... zanemarivo. ;-> :-)
defar (napisa): | outbox mi je prazan. prepiska je, cinilo se, zavrsila, ja sam zahvalila i to je bilo to. |
Ma mislio sam u sent-mailu... da ne bi bilo da si halucinirala da si odgovorila...
Citat: | klon mejl nema nikakvih dodataka, osim sto se cini da je za jednu mjernu jedinicu veci od originala (ako se onaj podatak prije naslova odnosi na velicinu). |
Broj linijâ... bar ako je isto ko u elmu.
Citat: | tekst mejla je identican, doduse. |
Vjerojatno ima još neku praznu liniju na kraju, illi razlomljen neki header.
Citat: | pine kaze da je poslan isti dan, isti sat kao i orig. al stigao mi je sa zakasnjenjem. |
Vjerojatno glitch u routerima. Nisu sigurni jesu li nešto već poslali (npr. nije stigla potvrda od sljedećeg routera u lancu da je primio), pa griješe "on sending side" (bolje da dobiješ 2 nego nijedan, što je uglavnom točno: ).
Citat: | ah, ma nema veze, valjda je odgovor stigao na odrediste. ako ne, jedna osoba vise ce mislit da sam nepristojna  |
N|→N+1 ... zanemarivo. ;→
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 21:57 sri, 23. 6. 2004 Naslov: |
|
|
ah, tako. necu se onda uzrujavat dalje. moguce da mi se jaaaaaaaako spavalo, pa sa sam htjela odgovoriti, i smislila vec sto cu napisati, a onda me nesto prekinulo, pa sam poslije mislila da sam poslala, ali u tom slucaju mi se obicno upali nekakav alarm za najvise 12 sati zakasnjenja, pred spavanje, kad se pocinje to sve u mozgu organizirat.. u tom slucaju, da mi je netko slao mejl ponovno bi pisao drugi datum, jel da? pa da :D
ah, tako. necu se onda uzrujavat dalje. moguce da mi se jaaaaaaaako spavalo, pa sa sam htjela odgovoriti, i smislila vec sto cu napisati, a onda me nesto prekinulo, pa sam poslije mislila da sam poslala, ali u tom slucaju mi se obicno upali nekakav alarm za najvise 12 sati zakasnjenja, pred spavanje, kad se pocinje to sve u mozgu organizirat.. u tom slucaju, da mi je netko slao mejl ponovno bi pisao drugi datum, jel da? pa da
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 22:11 sri, 23. 6. 2004 Naslov: |
|
|
hm, da, ovdje sam pretpostavila da mi nije slao identican mejl neposredno nakon prvog, nego kada nije dobio ocekivan odgovor. osim toga, vrijeme slanja je tocno do na minutu, cini mi se.
bouncao? jel to nesto sto radi posiljatelj?
hm, da, ovdje sam pretpostavila da mi nije slao identican mejl neposredno nakon prvog, nego kada nije dobio ocekivan odgovor. osim toga, vrijeme slanja je tocno do na minutu, cini mi se.
bouncao? jel to nesto sto radi posiljatelj?
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 22:34 sri, 23. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]hm, da, ovdje sam pretpostavila da mi nije slao identican mejl neposredno nakon prvog, nego kada nije dobio ocekivan odgovor. osim toga, vrijeme slanja je tocno do na minutu, cini mi se.[/quote]
Mhm. ok... no rekla si "datum"... nisam znao da tebi datum uključuje i minute. :-)
[quote]bouncao? jel to nesto sto radi posiljatelj?[/quote]
Može, ako ima pametan mailer (poput elma, npr.). Radi se o re-slanju maila, kao forward, samo s potpuno istim headerima. Npr. ako meni x pošalje mail, i ja ga forwardam tebi, tebi će pisati da si primila mail od mene, poslan onog trenutka kad sam ga ja forwardao, s dodatkom "fw" u Subjectu. No ako ga ja bouncam tebi, tebi će pisati da si primila mail od x-a, poslan onog trenutka kad ga je x poslao meni, s identičnim Subjectom (bez dodatnog "fw").
Primjećuješ analogiju s prijenosom po vrijednosti i po adresi? ;-)
defar (napisa): | hm, da, ovdje sam pretpostavila da mi nije slao identican mejl neposredno nakon prvog, nego kada nije dobio ocekivan odgovor. osim toga, vrijeme slanja je tocno do na minutu, cini mi se. |
Mhm. ok... no rekla si "datum"... nisam znao da tebi datum uključuje i minute.
Citat: | bouncao? jel to nesto sto radi posiljatelj? |
Može, ako ima pametan mailer (poput elma, npr.). Radi se o re-slanju maila, kao forward, samo s potpuno istim headerima. Npr. ako meni x pošalje mail, i ja ga forwardam tebi, tebi će pisati da si primila mail od mene, poslan onog trenutka kad sam ga ja forwardao, s dodatkom "fw" u Subjectu. No ako ga ja bouncam tebi, tebi će pisati da si primila mail od x-a, poslan onog trenutka kad ga je x poslao meni, s identičnim Subjectom (bez dodatnog "fw").
Primjećuješ analogiju s prijenosom po vrijednosti i po adresi?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 4:56 čet, 24. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[list=1][*]Broj u zagradi je velicina maila u byteovima
[*]Stvar nema veze s pineom, nego s komunikacijom servera :) Recimo, mogao je disk na studentu biti pun, pa server nije snimio cijeli mail; u drugom pokusaju je disk bio prazniji, pa je snimanje proslo
Usput objasnjava i dodatni byte
Takodjer, naknadni dolazak maila je ponesto promijenio u headerima. Otvori poruku i stisni "h", pa ces vidjeti sve headere; opet "h" za povratak u "normalni" (tj. skraceni) pogled. 8)
[*]Kod "buncanja" ;) se dodaje u header da je mail [i]bouncan[/i] i tko je "krivac" za to. U protivnom, zvalo bi se [i]fakeanje[/i]... :o
[*]Bounce, u pineu, ide kao i compose ("C") i reply ("R"): stisnes "B". 8)[/list:o]
- Broj u zagradi je velicina maila u byteovima
- Stvar nema veze s pineom, nego s komunikacijom servera
Recimo, mogao je disk na studentu biti pun, pa server nije snimio cijeli mail; u drugom pokusaju je disk bio prazniji, pa je snimanje proslo
Usput objasnjava i dodatni byte
Takodjer, naknadni dolazak maila je ponesto promijenio u headerima. Otvori poruku i stisni "h", pa ces vidjeti sve headere; opet "h" za povratak u "normalni" (tj. skraceni) pogled.
- Kod "buncanja"
se dodaje u header da je mail bouncan i tko je "krivac" za to. U protivnom, zvalo bi se fakeanje...
- Bounce, u pineu, ide kao i compose ("C") i reply ("R"): stisnes "B".

_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 11:09 čet, 24. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="defar"]
Primjećuješ analogiju s prijenosom po vrijednosti i po adresi? ;-)[/quote]
veky, ti bi definitivno trebao pisati pjesme :lol: :wink:
dobro, sad shvacam otprilike. jos jedna stvar - mozes bouncat i mejlove iz inboxa i one koje si ti poslao, jel? bilo sto sto imas propisno spremljeno?
hm...drugom vedranu: nije da je najbitnija stvar u zivotu, al sad ste me navukli...kad otvorim poruku, i probam ukljucit te kompletne headere, kaze comand not defined for this screen.
probah i selektirat samo naslov u inboxu, pa onda, ali nije pomoglo...u helpu pise da postoji naredba "H".
[quote="veky"] defar (napisa): |
Primjećuješ analogiju s prijenosom po vrijednosti i po adresi?  |
veky, ti bi definitivno trebao pisati pjesme
dobro, sad shvacam otprilike. jos jedna stvar - mozes bouncat i mejlove iz inboxa i one koje si ti poslao, jel? bilo sto sto imas propisno spremljeno?
hm...drugom vedranu: nije da je najbitnija stvar u zivotu, al sad ste me navukli...kad otvorim poruku, i probam ukljucit te kompletne headere, kaze comand not defined for this screen.
probah i selektirat samo naslov u inboxu, pa onda, ali nije pomoglo...u helpu pise da postoji naredba "H".
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:44 čet, 24. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]hm...drugom vedranu: nije da je najbitnija stvar u zivotu, al sad ste me navukli...kad otvorim poruku, i probam ukljucit te kompletne headere, kaze comand not defined for this screen.
probah i selektirat samo naslov u inboxu, pa onda, ali nije pomoglo...u helpu pise da postoji naredba "H".[/quote]
Kad si u pineu, stisci gumbice:
M - skok u [i]main menu[/i]
S - setup
C - config
Ctrl+W - find (tj. "[i]Where is[/i]"), kao i u porukama
enable-full-header-cmd (ovo bukvalno tako upisi, tj. copy/paste-aj)
Sad si na "check boxu" koji je vjerojatno prazan, tj. izgleda ovako:[code:1][ ] enable-full-header-cmd[/code:1] Lupi ENTER i pojavit ce se "X". Dalje:
E - exit
Y - Yes, hoces snimiti promjene
I to je to! 8) Pine ima puno cudesa, ali je vecina po defaultu iskljucena; preporucam procackati Config, Rules i Kolor (svi u setupu). Takodjer, zdravo je koristiti sto noviju verziju. :) Npr. verzija 4.58 je dostupna kao /student1/vsego/shared/pine 8)
[quote="veky"][quote="defar"][quote="veky"]Primjećuješ analogiju s prijenosom po vrijednosti i po adresi? ;-)[/quote]
veky, ti bi definitivno trebao pisati pjesme :lol: :wink: [/quote]
Pa i pišem. :-)[/quote]
Link? :D
defar (napisa): | hm...drugom vedranu: nije da je najbitnija stvar u zivotu, al sad ste me navukli...kad otvorim poruku, i probam ukljucit te kompletne headere, kaze comand not defined for this screen.
probah i selektirat samo naslov u inboxu, pa onda, ali nije pomoglo...u helpu pise da postoji naredba "H". |
Kad si u pineu, stisci gumbice:
M - skok u main menu
S - setup
C - config
Ctrl+W - find (tj. "Where is"), kao i u porukama
enable-full-header-cmd (ovo bukvalno tako upisi, tj. copy/paste-aj)
Sad si na "check boxu" koji je vjerojatno prazan, tj. izgleda ovako: Kod: | [ ] enable-full-header-cmd | Lupi ENTER i pojavit ce se "X". Dalje:
E - exit
Y - Yes, hoces snimiti promjene
I to je to! Pine ima puno cudesa, ali je vecina po defaultu iskljucena; preporucam procackati Config, Rules i Kolor (svi u setupu). Takodjer, zdravo je koristiti sto noviju verziju. Npr. verzija 4.58 je dostupna kao /student1/vsego/shared/pine
veky (napisa): | defar (napisa): | veky (napisa): | Primjećuješ analogiju s prijenosom po vrijednosti i po adresi?  |
veky, ti bi definitivno trebao pisati pjesme |
Pa i pišem.  |
Link?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 22:25 čet, 24. 6. 2004 Naslov: |
|
|
hvaja, decki! :D evo, proprckah malo, ukljucih te detaljne headere i usput podignuh moj odnos s pineom na jednu novu razinu.
e, veky, vsego, nesi, krcko i ostali - a smijem ja stavit linkove na vase webove na svoj web?
odite si uostalom pogledat za sat vremena, pa ulozite zalbe naknadno. bice i drugih krasnijeh stvari :D
hvaja, decki! evo, proprckah malo, ukljucih te detaljne headere i usput podignuh moj odnos s pineom na jednu novu razinu.
e, veky, vsego, nesi, krcko i ostali - a smijem ja stavit linkove na vase webove na svoj web?
odite si uostalom pogledat za sat vremena, pa ulozite zalbe naknadno. bice i drugih krasnijeh stvari
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|