Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Neorganiziranost usmenih ispita
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
218 = 249 - 31

PostPostano: 20:14 pon, 27. 9. 2004    Naslov: Neorganiziranost usmenih ispita Citirajte i odgovorite

Koliko puta vam se desilo da za usmeni ispit, koji je zakazan za recimo 14 sati, cekate po 3 ili 4 sata prije nego sto dođete na red?
Meni jedamput previše. Danas sam došao bolestan na usmeni ispit, sa temperaturom i glaukomom u lijevom oku koji se opet aktivirao. Cekao sam preko 3 sata za usmeni ispit, no vise nisam mogao izdržati, nisam mogao stajati na nogama, nisam mogao disati, sto zbog bolesti, sto zbog stresa. Odlucio sam otici doma i nikada mi se put do kuce nije cinio tako dugackim.
Sto ciniti kada dode to takve situacije? Moze li se ikako ukazati profesorima da ta "kasnjenja" usmenih ispita jako stresno djeluju na studenta (barem na mene djeluju) i sto se moze uopce poduzeti?
Da li se mogu nadati da cu naici na nekakvo razumjevanje ili se mogu pomiriti s time da sam pao ispit?
Koliko puta vam se desilo da za usmeni ispit, koji je zakazan za recimo 14 sati, cekate po 3 ili 4 sata prije nego sto dođete na red?
Meni jedamput previše. Danas sam došao bolestan na usmeni ispit, sa temperaturom i glaukomom u lijevom oku koji se opet aktivirao. Cekao sam preko 3 sata za usmeni ispit, no vise nisam mogao izdržati, nisam mogao stajati na nogama, nisam mogao disati, sto zbog bolesti, sto zbog stresa. Odlucio sam otici doma i nikada mi se put do kuce nije cinio tako dugackim.
Sto ciniti kada dode to takve situacije? Moze li se ikako ukazati profesorima da ta "kasnjenja" usmenih ispita jako stresno djeluju na studenta (barem na mene djeluju) i sto se moze uopce poduzeti?
Da li se mogu nadati da cu naici na nekakvo razumjevanje ili se mogu pomiriti s time da sam pao ispit?

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 23:08 pon, 27. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]Koliko puta vam se desilo da za usmeni ispit, koji je zakazan za recimo 14 sati, cekate po 3 ili 4 sata prije nego sto dođete na red? [/quote]

Meni nikad.

[quote="Lord Sirius"]Da li se mogu nadati da cu naici na nekakvo razumjevanje ili se mogu pomiriti s time da sam pao ispit? [/quote]

Ak' si samo otišel', a nisi se javil' niti probal' dogovorit' s profesorom za neki drugi dan/termin, onda si najvjerojatnije pal'. I nema ti druge nego opet na pismeni.

Uz jaku volju i predanost učenju, za studiranje matematike je potrebna i malo veća doza strpljenja.
Lord Sirius (napisa):

Meni nikad.

Lord Sirius (napisa):

Ak' si samo otišel', a nisi se javil' niti probal' dogovorit' s profesorom za neki drugi dan/termin, onda si najvjerojatnije pal'. I nema ti druge nego opet na pismeni.

Uz jaku volju i predanost učenju, za studiranje matematike je potrebna i malo veća doza strpljenja.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 23:23 pon, 27. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]
Ak' si samo otišel', a nisi se javil' niti probal' dogovorit' s profesorom za neki drugi dan/termin, onda si najvjerojatnije pal'. I nema ti druge nego opet na pismeni.[/quote]
Eh, dogovorio bih se ja sa profesorom kada bih znao kuda se je on kretao tih 3 sata kojih sam ja cekao.

[quote]
Uz jaku volju i predanost učenju, za studiranje matematike je potrebna i malo veća doza strpljenja.[/quote]
Naravno da je potrebna doza strpljenja, ali ako je dogovor bio da je usmeni u tolko i tolko sati, bilo bi u redu i posteno da profesor odrzi usmeni ispit u onoliko sati koliko je dogovorio. Toliko puta je pomaknut bio termin da nitko nije znao kuda se treba ici, a neki koji su mozda bili bolesni (poput mene) ili neki koji su mozda imali drugih obveza mozda nisu bili u stanju, tj. imali strpljenja cekati po 3,4, ili 5 sati od zakazanog termina.
Crni (napisa):

Eh, dogovorio bih se ja sa profesorom kada bih znao kuda se je on kretao tih 3 sata kojih sam ja cekao.

Citat:

Naravno da je potrebna doza strpljenja, ali ako je dogovor bio da je usmeni u tolko i tolko sati, bilo bi u redu i posteno da profesor odrzi usmeni ispit u onoliko sati koliko je dogovorio. Toliko puta je pomaknut bio termin da nitko nije znao kuda se treba ici, a neki koji su mozda bili bolesni (poput mene) ili neki koji su mozda imali drugih obveza mozda nisu bili u stanju, tj. imali strpljenja cekati po 3,4, ili 5 sati od zakazanog termina.

diex
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 1:56 uto, 28. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

em1: usmeni u 10h,odgovarao sam u 19.30.
em2: evo bash jucer,usmeni u 11h,odgovarao u 18.
Meni se desi da mi nakon toliko cekanje postane svejedno ocu li proci ili ne,samo zelim doma u krevet:)
em1: usmeni u 10h,odgovarao sam u 19.30.
em2: evo bash jucer,usmeni u 11h,odgovarao u 18.
Meni se desi da mi nakon toliko cekanje postane svejedno ocu li proci ili ne,samo zelim doma u krevet:)

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:47 uto, 28. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Lorde, definitivno nije korektno od profesora! :evil:

Jasno je da se moze desiti da je profesor sprijecen. :-s Ali, onda treba doci do studenata i reci da ce kasniti jos barem (sat-dva-tri-koliko vec), pa ti skoci doma (ako si blizu), u Tangentu ili gdjegod. 8) Popijes kavu, popusis cigaretu,... stogod da te opusta. :D A ne cekati na hodniku... :evil:

Na zalost, nemam originalnih ideja sto napraviti po tom pitanju. :( Klasicna adresa: studentski predstavnici, pa onda da galame po Vijecu, ali takva inicijativa je - [b][u]IMO[/u]*[/b] - bez perspektive... :(

Eto, poslusaj Crnog, vi's kak ti on fino veli: zicni si tam na podu i cekaj dok ne bus krepal' tam cekajuci. :roll: Uvijek ces cuti neki plemeniti savjet od tog pravog, profinjenog gospodina sa istancanim sluhom za bolesne kolege. :PP :evil:

P.S. Ako nekome nije jasno, ovo su [b]moji[/b], a ne stavovi Foruma.

Jasno je da se moze desiti da je profesor sprijecen. Eh? Ali, onda treba doci do studenata i reci da ce kasniti jos barem (sat-dva-tri-koliko vec), pa ti skoci doma (ako si blizu), u Tangentu ili gdjegod. Cool Popijes kavu, popusis cigaretu,... stogod da te opusta. Very Happy A ne cekati na hodniku... Evil or Very Mad

Na zalost, nemam originalnih ideja sto napraviti po tom pitanju. Sad Klasicna adresa: studentski predstavnici, pa onda da galame po Vijecu, ali takva inicijativa je - IMO* - bez perspektive... Sad

Eto, poslusaj Crnog, vi's kak ti on fino veli: zicni si tam na podu i cekaj dok ne bus krepal' tam cekajuci. Rolling Eyes Uvijek ces cuti neki plemeniti savjet od tog pravog, profinjenog gospodina sa istancanim sluhom za bolesne kolege. Weeee-heeee!!! Evil or Very Mad

P.S. Ako nekome nije jasno, ovo su moji, a ne stavovi Foruma.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 9:48 uto, 28. 9. 2004    Naslov: Re: Neorganiziranost usmenih ispita Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]Koliko puta vam se desilo da za usmeni ispit, koji je zakazan za recimo 14 sati, cekate po 3 ili 4 sata prije nego sto dođete na red?
Meni jedamput previše.[/quote]
Najupecatljiviji takav slucaj mi se desio kod prof. Drmaca prije 2 godine. Covjek jednostavno nije shvacao da ne moze ispitati cetvoro ljudi po satu ako svakog od njih ispituje 30-50min, gravitirajuci ka 50 :roll: Rezultat: bio narucen u 14h, do 20h nisam dosao na red, odgovarao iduce jutro :roll:
U obranu profesora, gafovi te magnitude mu se poslije tih (zimskih) rokova nisu desavale iako je (ozbiljnih) kasnjenja jos uvijek bilo.

Iako Lorde, bila je pogreska otici bez najave. Trebao si se javiti profesoru i izloziti svoj problem sa njime i pokusati nesto dogovoriti. Ako bi profesor uvazio tvoj problem, super :D. Al sa druge strane...... :evil: ako bi ti bahato isplazio jezik pred ucionicom punom studenata zbog njegove vlastite pogreske i tvojih "medicinskih komplikacija", to bi bila baza za ozbiljnije svadjanje za svoja prava, ovako ti je isto kao da nisi tamo ni dosao cekati. :?
...jedini je problem sto sam problem donekle slicne prirode imao na EM2 sa osobom koja je sada prodekanica za nastavu (bio bolestan, poslao kolegicu da me osobno isprica za nedolazak, prilozio medicinsku ispricnicu, (vec mi bio 3. izlazak) i nakon poduljeg prepucavanja je napisala izjavu u kojoj je stajalo da se nisam pojavio ne na usmeno, nego na pismenom :!: :evil: djelu ispita (kojeg sam prosao)), tako da... :?

Studentski predstavnici ti nece pomoci :roll: sjeti se ukinutih rokova :roll:
Lord Sirius (napisa):
Meni jedamput previše.

Najupecatljiviji takav slucaj mi se desio kod prof. Drmaca prije 2 godine. Covjek jednostavno nije shvacao da ne moze ispitati cetvoro ljudi po satu ako svakog od njih ispituje 30-50min, gravitirajuci ka 50 Rolling Eyes Rezultat: bio narucen u 14h, do 20h nisam dosao na red, odgovarao iduce jutro Rolling Eyes
U obranu profesora, gafovi te magnitude mu se poslije tih (zimskih) rokova nisu desavale iako je (ozbiljnih) kasnjenja jos uvijek bilo.

Iako Lorde, bila je pogreska otici bez najave. Trebao si se javiti profesoru i izloziti svoj problem sa njime i pokusati nesto dogovoriti. Ako bi profesor uvazio tvoj problem, super Very Happy. Al sa druge strane...... Evil or Very Mad ako bi ti bahato isplazio jezik pred ucionicom punom studenata zbog njegove vlastite pogreske i tvojih "medicinskih komplikacija", to bi bila baza za ozbiljnije svadjanje za svoja prava, ovako ti je isto kao da nisi tamo ni dosao cekati. Confused
...jedini je problem sto sam problem donekle slicne prirode imao na EM2 sa osobom koja je sada prodekanica za nastavu (bio bolestan, poslao kolegicu da me osobno isprica za nedolazak, prilozio medicinsku ispricnicu, (vec mi bio 3. izlazak) i nakon poduljeg prepucavanja je napisala izjavu u kojoj je stajalo da se nisam pojavio ne na usmeno, nego na pismenom Exclamation Evil or Very Mad djelu ispita (kojeg sam prosao)), tako da... Confused

Studentski predstavnici ti nece pomoci Rolling Eyes sjeti se ukinutih rokova Rolling Eyes

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:18 uto, 28. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jos nije kasno za otici profesoru i pokusati objasniti situaciju. Ako ne mozes osobno dolaziti na faks, posalji mail. Definitivno prije ikakvih sluzbenih zalbi trebas razgovarati s njom ili njim. Mozda ti jednostavno zakaze usmeni za neki drugi dan...
Jos nije kasno za otici profesoru i pokusati objasniti situaciju. Ako ne mozes osobno dolaziti na faks, posalji mail. Definitivno prije ikakvih sluzbenih zalbi trebas razgovarati s njom ili njim. Mozda ti jednostavno zakaze usmeni za neki drugi dan...

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 13:45 uto, 28. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni se to desilo vise puta, ali fakat sam mislio da to tako treba. :?
meni se to desilo vise puta, ali fakat sam mislio da to tako treba. Confused

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 19:07 uto, 28. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZZNPD"]Iako Lorde, bila je pogreska otici bez najave.[/quote]
Znam da je to bila greska, ali nista drugo mi nije preostalo. Ja nisam niti znao kako izgleda taj profesor jer sam kolegij slusao kod drugoga. Na pismenom sam napisao kod kojeg sam prof. slusao, pa su me na usmenom grupirali kod drugog profesora. Profesorov kabinet je bio zakljucan, 2 ili 3 puta sam kucao u razmacima od 40tak min, hodao sam okolo po hodnicima, nista nije urodilo plodom. Druge opcije, osim otici doma, nisam imao jer sam se sve gore i gore osjecao iz trenutka u trenutak.

[quote="krcko"]Definitivno prije ikakvih sluzbenih zalbi trebas razgovarati s njom ili njim[/quote]
Sluzbene zalbe mi nisu niti padale na pamet, niti uopce razmisljam o takvom nekakvom koraku jer, osim sto sumnjam u korisnost te zalbe, vjerojatno bih bio zasipan sa komentarima (od strane profesora) kao npr: ako je jos 10tak studenata moglo cekati po 5 sati, zasto onda ti nemozes? itd.
A kako profesoru objasniti da nisu svi studenti jednaki kao osobe...
ZZNPD (napisa):
Iako Lorde, bila je pogreska otici bez najave.

Znam da je to bila greska, ali nista drugo mi nije preostalo. Ja nisam niti znao kako izgleda taj profesor jer sam kolegij slusao kod drugoga. Na pismenom sam napisao kod kojeg sam prof. slusao, pa su me na usmenom grupirali kod drugog profesora. Profesorov kabinet je bio zakljucan, 2 ili 3 puta sam kucao u razmacima od 40tak min, hodao sam okolo po hodnicima, nista nije urodilo plodom. Druge opcije, osim otici doma, nisam imao jer sam se sve gore i gore osjecao iz trenutka u trenutak.

krcko (napisa):
Definitivno prije ikakvih sluzbenih zalbi trebas razgovarati s njom ili njim

Sluzbene zalbe mi nisu niti padale na pamet, niti uopce razmisljam o takvom nekakvom koraku jer, osim sto sumnjam u korisnost te zalbe, vjerojatno bih bio zasipan sa komentarima (od strane profesora) kao npr: ako je jos 10tak studenata moglo cekati po 5 sati, zasto onda ti nemozes? itd.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:23 uto, 28. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]A kako profesoru objasniti da nisu svi studenti jednaki kao osobe...[/quote]

Kopiraj ono sto si gore napisao i pejstaj u mailer. Eventualno prilagodi malo ton (dodaj na par strateskih mjesta 'sluga pokoran' ili tak nekaj :wink: )
Lord Sirius (napisa):

Kopiraj ono sto si gore napisao i pejstaj u mailer. Eventualno prilagodi malo ton (dodaj na par strateskih mjesta 'sluga pokoran' ili tak nekaj Wink )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 10:52 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma, generalno mislim da ovome faksu treba reforma (revolucija cak ;)). Sve odise neformalnoscu i, u tom aspektu, bi se trebali ugledati na FER (naglasavam, SAMO U TOM ASPEKTU).
Kasnjenje rezultata pismenih ispita (koji, kako pise na www.math.hr/hr/new/hr/nastava/organizacija_nastave_i_ispita.html moraju biti ispravljeni najkasnije 3 dana poslije samog termina pismenog), pisanje zadataka ispita i kolokvija u [latex]$\tiny{\LaTeX}$[/latex]-u na [i]U.S. standard letter size[/i]-u, a printanje na A4 papiru, vec spomenuto kasnjenje usmenih ispita iza najavljenih termina, diskutabilan status samog faksa (o cemu, molim vas, nemojte raspravljat u ovom topic-u) i jos mnoge stvari su ono sto meni smeta na ovom faksu. Mozete ih nazvati sitnicama (jer neke i zaista jesu to), ali ima ih zaista puno. I previse...
Nemojte me krivo shvatiti - ja volim matematiku (na svoj jedinstven nacin), ali mislim da bi fakultet matematike (trenutno jedini) u Hrvatskoj, trebao postavljati nove standarde preciznosti, tocnosti i formalnosti (u pravom smislu te rijeci) i na taj nacin privuci veci broj studenata (u sklopu evidentnog nastojanja da privuce i provuce studente :)), a ne dodavanjem kolokvija, novih rokova, smanjivanjem i olaksavanjem gradiva ([i]smanjivanje[/i] i [i]olaksavanje[/i] nisu dva sinonima iako ih ovaj faks shvaca tako).
Svakako, da zakljucim (barem svoj reply). Asistenti i profesori, usmjerite svoje napore ka smislenoj (da, LOGICNOJ) organizaciji fakulteta kako je i primjereno pravim matematicarima, tako da stvorite pravu atmosferu u kojoj ce kasnije matematika i matematicari prosperirati. Onda cete tek svoju koncentraciju i vrijeme moci usmjeriti u ono sto nas sve zapravo i povezuje - MATEMATICI.
Ma, generalno mislim da ovome faksu treba reforma (revolucija cak Wink). Sve odise neformalnoscu i, u tom aspektu, bi se trebali ugledati na FER (naglasavam, SAMO U TOM ASPEKTU).
Kasnjenje rezultata pismenih ispita (koji, kako pise na www.math.hr/hr/new/hr/nastava/organizacija_nastave_i_ispita.html moraju biti ispravljeni najkasnije 3 dana poslije samog termina pismenog), pisanje zadataka ispita i kolokvija u -u na U.S. standard letter size-u, a printanje na A4 papiru, vec spomenuto kasnjenje usmenih ispita iza najavljenih termina, diskutabilan status samog faksa (o cemu, molim vas, nemojte raspravljat u ovom topic-u) i jos mnoge stvari su ono sto meni smeta na ovom faksu. Mozete ih nazvati sitnicama (jer neke i zaista jesu to), ali ima ih zaista puno. I previse...
Nemojte me krivo shvatiti - ja volim matematiku (na svoj jedinstven nacin), ali mislim da bi fakultet matematike (trenutno jedini) u Hrvatskoj, trebao postavljati nove standarde preciznosti, tocnosti i formalnosti (u pravom smislu te rijeci) i na taj nacin privuci veci broj studenata (u sklopu evidentnog nastojanja da privuce i provuce studente Smile), a ne dodavanjem kolokvija, novih rokova, smanjivanjem i olaksavanjem gradiva (smanjivanje i olaksavanje nisu dva sinonima iako ih ovaj faks shvaca tako).
Svakako, da zakljucim (barem svoj reply). Asistenti i profesori, usmjerite svoje napore ka smislenoj (da, LOGICNOJ) organizaciji fakulteta kako je i primjereno pravim matematicarima, tako da stvorite pravu atmosferu u kojoj ce kasnije matematika i matematicari prosperirati. Onda cete tek svoju koncentraciju i vrijeme moci usmjeriti u ono sto nas sve zapravo i povezuje - MATEMATICI.

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 11:12 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Isuse jaZz, moram ti priznat' da si me ful s ovim impresioniral'. Ti bi trebal' (u najmanju ruku) političarima pisat' govore. :)
Isuse jaZz, moram ti priznat' da si me ful s ovim impresioniral'. Ti bi trebal' (u najmanju ruku) političarima pisat' govore. Smile

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 11:20 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jaZz"]...trebao postavljati nove standarde preciznosti, tocnosti i formalnosti (u pravom smislu te rijeci) i na taj nacin privuci veci broj studenata (u sklopu evidentnog nastojanja da privuce i provuce studente :)), a ne dodavanjem kolokvija, novih rokova, smanjivanjem i olaksavanjem gradiva ([i]smanjivanje[/i] i [i]olaksavanje[/i] nisu dva sinonima iako ih ovaj faks shvaca tako).
Svakako, da zakljucim (barem svoj reply). Asistenti i profesori, usmjerite svoje napore ka smislenoj (da, LOGICNOJ) organizaciji fakulteta kako je i primjereno pravim matematicarima, tako da stvorite pravu atmosferu u kojoj ce kasnije matematika i matematicari prosperirati. Onda cete tek svoju koncentraciju i vrijeme moci usmjeriti u ono sto nas sve zapravo i povezuje - MATEMATICI.[/quote]
:shocked!: ako ista cijenim na ovom faxu je barem TRUD da stvari budu sto organiziranije. ono, imam sestru na filozofskom, pa sam svjesna onoga sto imamo :) a osim sarmantnosti same matematike, fax sam po sebi me odusevio upravo zbog simpaticnog odnosa profesora&asistenata prema studentima (barem vecine profesora&asistenata). okej, nije bas divno kad se cak potrudis sat vremena vozat do faxa da bi vidio rezultate pismenog, pa onda jos moras par sati cekat i na kraju ode cijeli dan, ali...meni to nekad bude highlight of the week (ucim cijelo vrime, dodem do faxa i primorana sam 2 ure sretat drage ljude i druzit se :P jao, jadna li sam.)
medutim, organizacija usmenih ispita je malo drugacija stvar. moze se izdrzat ali bi bilo lijepo kad bi profesori realno planirali vrijeme. ovo kako oni sad smisljaju rasporede je samo wishful thinking jer su u guzvi i stvarno bi im bilo drago kad bi sve uspili obavit tim tempom, medutim to ne ide i onda svi ispastamo, a profesor ne stigne niti pauzicu napravit. kad bi organizacija usmenih bila takva da je predvideno trajanje usmenog ispita blizu prosjecnog trajanja istog, manje bi se cekalo a profesor bi povremeno stigao cak i protegnit noge i razbistrit glavu. jer, ni drzanje usmenih nije bajka :!:
jaZz (napisa):
...trebao postavljati nove standarde preciznosti, tocnosti i formalnosti (u pravom smislu te rijeci) i na taj nacin privuci veci broj studenata (u sklopu evidentnog nastojanja da privuce i provuce studente Smile), a ne dodavanjem kolokvija, novih rokova, smanjivanjem i olaksavanjem gradiva (smanjivanje i olaksavanje nisu dva sinonima iako ih ovaj faks shvaca tako).

#Shocked ako ista cijenim na ovom faxu je barem TRUD da stvari budu sto organiziranije. ono, imam sestru na filozofskom, pa sam svjesna onoga sto imamo Smile a osim sarmantnosti same matematike, fax sam po sebi me odusevio upravo zbog simpaticnog odnosa profesora&asistenata prema studentima (barem vecine profesora&asistenata). okej, nije bas divno kad se cak potrudis sat vremena vozat do faxa da bi vidio rezultate pismenog, pa onda jos moras par sati cekat i na kraju ode cijeli dan, ali...meni to nekad bude highlight of the week (ucim cijelo vrime, dodem do faxa i primorana sam 2 ure sretat drage ljude i druzit se Razz jao, jadna li sam.)
medutim, organizacija usmenih ispita je malo drugacija stvar. moze se izdrzat ali bi bilo lijepo kad bi profesori realno planirali vrijeme. ovo kako oni sad smisljaju rasporede je samo wishful thinking jer su u guzvi i stvarno bi im bilo drago kad bi sve uspili obavit tim tempom, medutim to ne ide i onda svi ispastamo, a profesor ne stigne niti pauzicu napravit. kad bi organizacija usmenih bila takva da je predvideno trajanje usmenog ispita blizu prosjecnog trajanja istog, manje bi se cekalo a profesor bi povremeno stigao cak i protegnit noge i razbistrit glavu. jer, ni drzanje usmenih nije bajka Exclamation

n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 11:31 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemoj matematiku (niti organizaciju studija matematike) usporedjivat sa drugim studijima. Kao sto sam rekao, mi (adresirajuci i STUDENTE, kao i osoblje fakulteta) bi trebali postavljati standarde u organizaciji.
Nemoj matematiku (niti organizaciju studija matematike) usporedjivat sa drugim studijima. Kao sto sam rekao, mi (adresirajuci i STUDENTE, kao i osoblje fakulteta) bi trebali postavljati standarde u organizaciji.

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 15:24 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jaZz"]pisanje zadataka ispita i kolokvija u [latex]$\tiny{\LaTeX}$[/latex]-u na [i]U.S. standard letter size[/i]-u, a printanje na A4 papiru,[/quote]

Za ovo sam kriv.
A sad mi reci, zbog čega ti zapravo to toliko smeta?

[quote]Nemoj matematiku (niti organizaciju studija matematike) usporedjivat sa drugim studijima.[/quote]

Ti si prvi počeo. Search "FER", gore.
jaZz (napisa):
pisanje zadataka ispita i kolokvija u -u na U.S. standard letter size-u, a printanje na A4 papiru,

Za ovo sam kriv.

Citat:
Nemoj matematiku (niti organizaciju studija matematike) usporedjivat sa drugim studijima.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:50 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jaZz"]Sve odise neformalnoscu i, u tom aspektu, bi se trebali ugledati na FER (naglasavam, SAMO U TOM ASPEKTU).[/quote]

Fizicari, upomoc! Mislim da nas u zgradi preko dozivljavaju kao totalno organizirane i krajnje formalne. Neformalnost ti je kad termin ispita saznas tjedan dana prije, a ne godinu unaprijed :) Meni se cini da imamo dosta izbalansiran omjer organizacije i fleksibilnosti. Nije sve savrseno, ali u pravilu ipak nema velikih organizacijskih propusta.

[quote="jaZz"]Kasnjenje rezultata pismenih ispita (koji, kako pise na www.math.hr/hr/new/hr/nastava/organizacija_nastave_i_ispita.html moraju biti ispravljeni najkasnije 3 dana poslije samog termina pismenog)[/quote]

Hmmm, ne znam koliko je kasnjenje ucestalo. Ako neko redovito dugo ispravlja, uvijek se mozes zaliti na konkretnu osobu (pache na [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1253]ovom forumu[/url]). Opet, meni se cini da generalno rezultati budu unutar 3-4 dana (nije ti isto ispravljati 5 pismenih na 3. i 4. godini ili 100-tinjak brucoskih uradaka).

[quote="jaZz"]pisanje zadataka ispita i kolokvija u [latex]$\tiny{\LaTeX}$[/latex]-u na [i]U.S. standard letter size[/i]-u, a printanje na A4 papiru,[/quote]

:shock: Ovo je jedan od zanimljivijih prigovora koji sam cuo. A jel ti font OK? Mozemo prec na nesto drugo ako te CMR zivcira :silly:

[quote="jaZz"]vec spomenuto kasnjenje usmenih ispita iza najavljenih termina[/quote]

Slazem se, ozbiljan prigovor. No strogo govoreci nije organizacijski problem, nego odgovornost nastavnika koji ispituje. Jedino sto se moze uciniti je zaliti se na konkretnu osobu. Bilo bi lijepo kad bi studentski predstavnici funkcionirali. Studenti bi prigovore iznosili njima bez straha od revansizma, a oni bi s vecom tezinom proslijedjivali voditelju godine ili prodekanu. Zato izadjite na studentske izbore i zaokruzite prave osobe.

[quote="jaZz"]diskutabilan status samog faksa (o cemu, molim vas, nemojte raspravljat u ovom topic-u) i jos mnoge stvari su ono sto meni smeta na ovom faksu.[/quote]

Smeta svima. Sto predlazes da ucinimo? :?

[quote="jaZz"]ali mislim da bi fakultet matematike (trenutno jedini) u Hrvatskoj[/quote]

Wrong. [url=http://www.mathos.hr/]Odjel za matematiku Sveucilista u Osijeku.[/url] Za razliku od nas njihov status je cist. Oni su stvarno sveucilisni odjel.
jaZz (napisa):
Sve odise neformalnoscu i, u tom aspektu, bi se trebali ugledati na FER (naglasavam, SAMO U TOM ASPEKTU).

Fizicari, upomoc! Mislim da nas u zgradi preko dozivljavaju kao totalno organizirane i krajnje formalne. Neformalnost ti je kad termin ispita saznas tjedan dana prije, a ne godinu unaprijed Smile Meni se cini da imamo dosta izbalansiran omjer organizacije i fleksibilnosti. Nije sve savrseno, ali u pravilu ipak nema velikih organizacijskih propusta.

jaZz (napisa):
Kasnjenje rezultata pismenih ispita (koji, kako pise na www.math.hr/hr/new/hr/nastava/organizacija_nastave_i_ispita.html moraju biti ispravljeni najkasnije 3 dana poslije samog termina pismenog)

Hmmm, ne znam koliko je kasnjenje ucestalo. Ako neko redovito dugo ispravlja, uvijek se mozes zaliti na konkretnu osobu (pache na ovom forumu). Opet, meni se cini da generalno rezultati budu unutar 3-4 dana (nije ti isto ispravljati 5 pismenih na 3. i 4. godini ili 100-tinjak brucoskih uradaka).

jaZz (napisa):
pisanje zadataka ispita i kolokvija u -u na U.S. standard letter size-u, a printanje na A4 papiru,

Shocked Ovo je jedan od zanimljivijih prigovora koji sam cuo. A jel ti font OK? Mozemo prec na nesto drugo ako te CMR zivcira #Silly

jaZz (napisa):
vec spomenuto kasnjenje usmenih ispita iza najavljenih termina

Slazem se, ozbiljan prigovor. No strogo govoreci nije organizacijski problem, nego odgovornost nastavnika koji ispituje. Jedino sto se moze uciniti je zaliti se na konkretnu osobu. Bilo bi lijepo kad bi studentski predstavnici funkcionirali. Studenti bi prigovore iznosili njima bez straha od revansizma, a oni bi s vecom tezinom proslijedjivali voditelju godine ili prodekanu. Zato izadjite na studentske izbore i zaokruzite prave osobe.

jaZz (napisa):
diskutabilan status samog faksa (o cemu, molim vas, nemojte raspravljat u ovom topic-u) i jos mnoge stvari su ono sto meni smeta na ovom faksu.

Smeta svima. Sto predlazes da ucinimo? Confused

jaZz (napisa):
ali mislim da bi fakultet matematike (trenutno jedini) u Hrvatskoj

Wrong. Odjel za matematiku Sveucilista u Osijeku. Za razliku od nas njihov status je cist. Oni su stvarno sveucilisni odjel.

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 9:33 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"][quote="jaZz"]pisanje zadataka ispita i kolokvija u [latex]$\tiny{\LaTeX}$[/latex]-u na U.S. standard letter size-u, a printanje na A4 papiru,[/quote]
Za ovo sam kriv.
A sad mi reci, zbog čega ti zapravo to toliko smeta?[/quote]
Ma vecina stvari je diskutabilna, ali [i]point[/i] je u tome da tih stvari ima mnogo, i to me malo iritira (na pozitivan nacin, inace ne bih apelirao na promjenu i uopce ukazivao na problem).
[quote="veky"]Ti si prvi počeo. Search "FER", gore.[/quote]
Buduci da sam rekao da bi studij matematike [i]trebao[/i] postavljati standarde, usporedba sa FER-om je degradirajuca za nas studij jer se na FER-u proucavaju [i]tehnicke[/i], nazovimo ih tako, [i]znanosti[/i]. :) Dakle, mi se ne bi [i]trebali[/i] usporedjivati.
Ma, veky, ti se generalno ne bi trebao nalaziti u ovoj mojoj kritici. Redovit si i tocan u ispravljanju pismenih (u granicama ljudske nesavrsenosti, dakako), uredno vodis ispitni razred i postujes pravila dok su logicna (koliko sam ja primjetio).
veky (napisa):
jaZz (napisa):

Za ovo sam kriv.

Ma vecina stvari je diskutabilna, ali point je u tome da tih stvari ima mnogo, i to me malo iritira (na pozitivan nacin, inace ne bih apelirao na promjenu i uopce ukazivao na problem).
veky (napisa):

Buduci da sam rekao da bi studij matematike trebao postavljati standarde, usporedba sa FER-om je degradirajuca za nas studij jer se na FER-u proucavaju tehnicke, nazovimo ih tako, znanosti. Smile Dakle, mi se ne bi trebali usporedjivati.
Ma, veky, ti se generalno ne bi trebao nalaziti u ovoj mojoj kritici. Redovit si i tocan u ispravljanju pismenih (u granicama ljudske nesavrsenosti, dakako), uredno vodis ispitni razred i postujes pravila dok su logicna (koliko sam ja primjetio).

Zadnja promjena: n0mad; 11:26 čet, 30. 9. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 11:25 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eh, da, i ne radi nam vodokotlic u muskom WC-u u podrumu (kraj knjiznice). Sorry... :lol:
Eh, da, i ne radi nam vodokotlic u muskom WC-u u podrumu (kraj knjiznice). Sorry... Laughing

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 11:37 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Budi sretan kaj na usmeni nisu u drugom gradu, ima ti jedan profesor na ekonomskom iz statistike, ja mislim, kojem su za usmeni morali ici u Čakovec! :lol: Pa mislim da nemamo kaj zalit!
Budi sretan kaj na usmeni nisu u drugom gradu, ima ti jedan profesor na ekonomskom iz statistike, ja mislim, kojem su za usmeni morali ici u Čakovec! Laughing Pa mislim da nemamo kaj zalit!

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:59 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]Budi sretan kaj na usmeni nisu u drugom gradu, ima ti jedan profesor na ekonomskom iz statistike, ja mislim, kojem su za usmeni morali ici u Čakovec! :lol: Pa mislim da nemamo kaj zalit![/quote]

A u Kini mozes dobiti smrtnu kaznu zbog surfanja Internetom. :shock: Dakle, ako te ja klepim pendrekom (bukvalno,a ne virtualno) jer mi se ne svidi tvoj rukopis na pismenom, onda se nemas sto zaliti, jer je ovima u Kini gore... :roll:

Ne razumijem tu logiku... :? Zato jer je na drugim faxevima gore, ovdje treba biti zadovoljan i sa stvarima koje ne valjaju?! :shock:

Da se razumijemo: nakon cca 9 godina na faxu (sto studija sto rada) jako sam uvjeren da je ovaj fakultet najbolji (ili bar jedan od najboljih) kod nas po tretmanu studenata. =D> I mu svaka cast na tome. :) Ali, to ne daje nikome za pravo da se odnosi prema studentima onako kako je to na drugim fakultetima [b]mozda[/b] "normalno". :roll:
filipnet (napisa):
Budi sretan kaj na usmeni nisu u drugom gradu, ima ti jedan profesor na ekonomskom iz statistike, ja mislim, kojem su za usmeni morali ici u Čakovec! Laughing Pa mislim da nemamo kaj zalit!

A u Kini mozes dobiti smrtnu kaznu zbog surfanja Internetom. Shocked Dakle, ako te ja klepim pendrekom (bukvalno,a ne virtualno) jer mi se ne svidi tvoj rukopis na pismenom, onda se nemas sto zaliti, jer je ovima u Kini gore... Rolling Eyes

Ne razumijem tu logiku... Confused Zato jer je na drugim faxevima gore, ovdje treba biti zadovoljan i sa stvarima koje ne valjaju?! Shocked

Da se razumijemo: nakon cca 9 godina na faxu (sto studija sto rada) jako sam uvjeren da je ovaj fakultet najbolji (ili bar jedan od najboljih) kod nas po tretmanu studenata. Applause I mu svaka cast na tome. Smile Ali, to ne daje nikome za pravo da se odnosi prema studentima onako kako je to na drugim fakultetima mozda "normalno". Rolling Eyes

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum