Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
:pixel: Forumaš(ica)

|
Postano: 15:11 pet, 22. 10. 2004 Naslov: Čitanje news grupa na faxu |
|
|
Prvo da pozdravim sve prisutne, ovo mi je prvo postanje. Dakle, pozdrav svima prisutnima! :lol:
A sad o njuzama... Zanima me zašto nije moguće pristupiti njuzama iz praktikuma? Kome to ide na štetu? Tko se, zapravo, boji njuza? CARNet nema ništa protiv njih, zašto naš faks ima? Pa napokon, i naš fax ima svoju grupu.
Dakle, predlažem da se nešto napravi glede toga.
Još jednom pozdrav svima!
Prvo da pozdravim sve prisutne, ovo mi je prvo postanje. Dakle, pozdrav svima prisutnima!
A sad o njuzama... Zanima me zašto nije moguće pristupiti njuzama iz praktikuma? Kome to ide na štetu? Tko se, zapravo, boji njuza? CARNet nema ništa protiv njih, zašto naš faks ima? Pa napokon, i naš fax ima svoju grupu.
Dakle, predlažem da se nešto napravi glede toga.
Još jednom pozdrav svima!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 15:41 pet, 22. 10. 2004 Naslov: |
|
|
Sigurno imas dobar news server podesen?
Ako nema, pokreni tin sa studenta :PP :)
Sigurno imas dobar news server podesen?
Ako nema, pokreni tin sa studenta
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 20:00 sub, 23. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Sigurno imas dobar news server podesen?
Ako nema, pokreni tin sa studenta :PP :)[/quote]
Je, outlook se neće spojit ni pod razno. Spaja se na news.carnet.hr. Zapravo, NE spaja se na news.carnet.hr. :D
tin, kažeš? Sad sam čitavih 2 minute pokušavao skužit kako taj metuzalem radi. Nije to za mene, ja sam novija generacija... :oops:
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Sigurno imas dobar news server podesen?
Ako nema, pokreni tin sa studenta  |
Je, outlook se neće spojit ni pod razno. Spaja se na news.carnet.hr. Zapravo, NE spaja se na news.carnet.hr.
tin, kažeš? Sad sam čitavih 2 minute pokušavao skužit kako taj metuzalem radi. Nije to za mene, ja sam novija generacija...
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 20:37 sub, 23. 10. 2004 Naslov: |
|
|
ipak radije preporucam ovo, jerbo je krace i na kraju ti ostanu glavni krivci :g:
[code:1]du -s -k * .??* | sort -n[/code:1]
a mozes napisati i [code:1]du -s -k * .??* | sort -n >> fajl[/code:1] pa udji u taj fajl, ovdje ga napisati (ili samo popisati one preko 100 kB) pa ti kazemo gdje sta da trazis i brises...
(XUL.mfasl u .mozilla folderima, .openoffice .sversionrc, .mozilla/*/Cache .gimp .pine-debug .fonts.cache* i tako neke, ali ovo su samo OTPRILIKE nazivi!!!)
ili verzija 2 - dodji mi u praktikum (pon 18-20 pr3, uto 18-20 pr1 do daljenjga) da to pocistimo :g:
ipak radije preporucam ovo, jerbo je krace i na kraju ti ostanu glavni krivci
Kod: | du -s -k * .??* | sort -n |
a mozes napisati i Kod: | du -s -k * .??* | sort -n >> fajl | pa udji u taj fajl, ovdje ga napisati (ili samo popisati one preko 100 kB) pa ti kazemo gdje sta da trazis i brises...
(XUL.mfasl u .mozilla folderima, .openoffice .sversionrc, .mozilla/*/Cache .gimp .pine-debug .fonts.cache* i tako neke, ali ovo su samo OTPRILIKE nazivi!!!)
ili verzija 2 - dodji mi u praktikum (pon 18-20 pr3, uto 18-20 pr1 do daljenjga) da to pocistimo
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 11:51 ned, 24. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]ipak radije preporucam ovo, jerbo je krace i na kraju ti ostanu glavni krivci :g:
[code:1]du -s -k * .??* | sort -n[/code:1]
[/quote]
Veli pravila.txt :) To mogu obrisat, ali nemoguće da to ima 10 MB?
[quote="Nesi"]
a mozes napisati i [code:1]du -s -k * .??* | sort -n >> fajl[/code:1] pa udji u taj fajl, ovdje ga napisati (ili samo popisati one preko 100 kB) pa ti kazemo gdje sta da trazis i brises...
ili verzija 2 - dodji mi u praktikum (pon 18-20 pr3, uto 18-20 pr1 do daljenjga) da to pocistimo :g:[/quote]
Sad mi se neće više spojit pa ne mogu ovaj drugi kod provest. Ali ionako sam mislio to obrisat na faksu iz onog novog praktikuma u podrumu. Čisto da se naviknem na linux... :)
Hvala na pomoći, ako zapnem, vidimo se.
Nesi (napisa): | ipak radije preporucam ovo, jerbo je krace i na kraju ti ostanu glavni krivci
Kod: | du -s -k * .??* | sort -n |
|
Veli pravila.txt To mogu obrisat, ali nemoguće da to ima 10 MB?
Nesi (napisa): |
a mozes napisati i Kod: | du -s -k * .??* | sort -n >> fajl | pa udji u taj fajl, ovdje ga napisati (ili samo popisati one preko 100 kB) pa ti kazemo gdje sta da trazis i brises...
ili verzija 2 - dodji mi u praktikum (pon 18-20 pr3, uto 18-20 pr1 do daljenjga) da to pocistimo  |
Sad mi se neće više spojit pa ne mogu ovaj drugi kod provest. Ali ionako sam mislio to obrisat na faksu iz onog novog praktikuma u podrumu. Čisto da se naviknem na linux...
Hvala na pomoći, ako zapnem, vidimo se.
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ay4u5unwzb Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:24 sri, 10. 11. 2004 Naslov: |
|
|
pitanje: da li je uopce slrn instaliran i, ako je, gdje mu je izvrsni file?! povezao sam se PuTTY-em na 161.53.8.14, lijepo se ulogirao kad ono:
[code:1]$ slrn
ksh: slrn: not found
$[/code:1]
idem ja upisivat rucno path...prodjem sve bin i sbin direktorije i nista. a onaj rtin ne mogu slozit da radi da ga ubijes :evil: :evil: ne zeli mi skinuti postove iako se ja povezem na bagan.srce.hr ili news.carnet.hr (posve svejedno). kako se s tim cudom radi? iz helpa nisam nista shvatio.
veky rece za jos jedan reader, rn ako se ne varam. on pak svaki put kad ga pokrenem napravi core dump...brijem da je sustav zreo za reinstalaciju ;)
[/code]
[color=darkred][b]Admin edit:[/b] Kolega vise nece pisati zargonizme, da ne bi bilo :tup: od strane nervoznog Admina. :evil: Hvala![/color] 8)
pitanje: da li je uopce slrn instaliran i, ako je, gdje mu je izvrsni file?! povezao sam se PuTTY-em na 161.53.8.14, lijepo se ulogirao kad ono:
Kod: | $ slrn
ksh: slrn: not found
$ |
idem ja upisivat rucno path...prodjem sve bin i sbin direktorije i nista. a onaj rtin ne mogu slozit da radi da ga ubijes ne zeli mi skinuti postove iako se ja povezem na bagan.srce.hr ili news.carnet.hr (posve svejedno). kako se s tim cudom radi? iz helpa nisam nista shvatio.
veky rece za jos jedan reader, rn ako se ne varam. on pak svaki put kad ga pokrenem napravi core dump...brijem da je sustav zreo za reinstalaciju
[/code]
Admin edit: Kolega vise nece pisati zargonizme, da ne bi bilo od strane nervoznog Admina. Hvala!
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|