[quote="Anonymous"]
class B extends A{public int var;}
tmpB = tmpA.nesto(tmpB);
Pitanje je: posto f-ja nesto vraca Objekt koji je instanca klase A hoce li JVM sama napraviti imlicitni cast u siri tip, a to je u objekt klase B, jer B prosiruje klasu A , te na taj nacin to pridruziti objektu tmpB ????[/quote]
Nadam se da neće. Jer bi tmpB.var ostao neinicijaliziran. :-/
[quote](Probao sam na jednom primjeru i morao sam eksplicitno cast-ati, no nije mi jasno zasto jer tu nema opasnosti od gubitka jer idemo u siri tip??)[/quote]
Nema opasnosti od gubitka, ali ima opasnosti od nepotpuno inicijaliziranih objekata... ako kasnije pozoveš neku B-metodu na tmpB , ona naravno očekuje fullfledged B objekt, koji ima smisleno postavljen var ... a to ovaj nije.
Bar ja tako gledam... nije da znam puno o OO.
Anonymous (napisa): |
class B extends A{public int var;}
tmpB = tmpA.nesto(tmpB);
Pitanje je: posto f-ja nesto vraca Objekt koji je instanca klase A hoce li JVM sama napraviti imlicitni cast u siri tip, a to je u objekt klase B, jer B prosiruje klasu A , te na taj nacin to pridruziti objektu tmpB ???? |
Nadam se da neće. Jer bi tmpB.var ostao neinicijaliziran. :-/
Citat: | (Probao sam na jednom primjeru i morao sam eksplicitno cast-ati, no nije mi jasno zasto jer tu nema opasnosti od gubitka jer idemo u siri tip??) |
Nema opasnosti od gubitka, ali ima opasnosti od nepotpuno inicijaliziranih objekata... ako kasnije pozoveš neku B-metodu na tmpB , ona naravno očekuje fullfledged B objekt, koji ima smisleno postavljen var ... a to ovaj nije.
Bar ja tako gledam... nije da znam puno o OO.
|