Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Otvaranje www.cumez.org u Internet Exploreru 6.0

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
11 = 14 - 3

PostPostano: 2:55 sub, 11. 12. 2004    Naslov: Otvaranje www.cumez.org u Internet Exploreru 6.0 Citirajte i odgovorite

Ne mogu otvoriti stranicu Ćumeza!!

Kad u Internet Exploreru 6.0 upisem adresu www.cumez.org dobijem autosearch response tj. automatski mi otvori yahoo i prikaze rezultate pretrage. Od rezultata ne mogu klikanjem na linkove doći do cumezovog sitea.
Isto se dogada ako upisem [color=blue]cumez.org[/color]
Kad upisem http://www.cumez.org ne moze naci server.

Jel nesto nije u redu s mojim kompjuterom (kao neki trojanac ili nesto slicno) ili nisam jedini kojem se to dogada?

Adresu sam provjerio i na forumu (ovom) u temi [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1199]Ćumez (topic o Klubu studenata PMFa)[/url]
Ne mogu otvoriti stranicu Ćumeza!!

Kad u Internet Exploreru 6.0 upisem adresu www.cumez.org dobijem autosearch response tj. automatski mi otvori yahoo i prikaze rezultate pretrage. Od rezultata ne mogu klikanjem na linkove doći do cumezovog sitea.
Isto se dogada ako upisem cumez.org
Kad upisem http://www.cumez.org ne moze naci server.

Jel nesto nije u redu s mojim kompjuterom (kao neki trojanac ili nesto slicno) ili nisam jedini kojem se to dogada?

Adresu sam provjerio i na forumu (ovom) u temi Ćumez (topic o Klubu studenata PMFa)

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:18 sub, 11. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da koristis [url=http://www.mozilla.org/]neki pristojni browser[/url], onda bi ti doticni rekao "[i]Connection refused[/i]", pa se ne bi opterecivao... :PP

Daklem, web port (80) im nije otvoren, pa pretpostavljam da su ugasili Apachea... :(
Da koristis neki pristojni browser, onda bi ti doticni rekao "Connection refused", pa se ne bi opterecivao... Weeee-heeee!!!

Daklem, web port (80) im nije otvoren, pa pretpostavljam da su ugasili Apachea... Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 9:16 sub, 11. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Preinstaliravanje cijelog OS-a :?
Preinstaliravanje cijelog OS-a Confused

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 11:05 sub, 11. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Preinstaliravanje cijelog OS-a :?[/quote]

yeah right -- to oni samo izmisljaju "posao" da mogu jesti cevape u studentskoj :)

u petak su reinstaliravali sve i sva i svasta...

'ave fun!

Sinisa
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):

yeah right – to oni samo izmisljaju "posao" da mogu jesti cevape u studentskoj Smile

u petak su reinstaliravali sve i sva i svasta...

'ave fun!

Sinisa

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:16 sub, 11. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cinik"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Preinstaliravanje cijelog OS-a :?[/quote]
yeah right -- to oni samo izmisljaju "posao" da mogu jesti cevape u studentskoj :)[/quote]

A, tako to ide? :shock: Vidis, vidis, mozda bih ja mogao u jednu "reinstalaciju" DeGiorgija... =P~

:pc:
cinik (napisa):
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):

yeah right – to oni samo izmisljaju "posao" da mogu jesti cevape u studentskoj Smile

A, tako to ide? Shocked Vidis, vidis, mozda bih ja mogao u jednu "reinstalaciju" DeGiorgija... Drool

Pravi cevapi

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 22:10 sub, 11. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

da cumez.org ne radi trenutno. Ali se nadam da ce uskoro proraditi. Naime studnet je imao hackerski upad pa se nakon tog sredjivanja (koji je napravio dosta problema) napokon pocelo raditi na preseljenju servera. Tako sve gostujuce domene, kao cumez.org i tranzit-venere.org i ostale stvarcice poput rasprava ne rade.
E sad pitanje adminima na ovom forumu? Da li ste i vi slucajno imali nekakve neplanirane posjete nekih grckih,turskih ili sta ja znam kojih akera na degiorgiju. Jer izgleda da je osim na [url]www.fizika.org[/url] bilo i na forumu kemicara! :arrow: :arrow: [url=http://student.chem.pmf.hr/iss/forum/viewtopic.php?t=220]link[/url]
da cumez.org ne radi trenutno. Ali se nadam da ce uskoro proraditi. Naime studnet je imao hackerski upad pa se nakon tog sredjivanja (koji je napravio dosta problema) napokon pocelo raditi na preseljenju servera. Tako sve gostujuce domene, kao cumez.org i tranzit-venere.org i ostale stvarcice poput rasprava ne rade.
E sad pitanje adminima na ovom forumu? Da li ste i vi slucajno imali nekakve neplanirane posjete nekih grckih,turskih ili sta ja znam kojih akera na degiorgiju. Jer izgleda da je osim na www.fizika.org bilo i na forumu kemicara! Arrow Arrow link

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 23:08 sub, 11. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="admin foruma kemicara na njihovom forumu"]ISS je ozbiljno bio crackiran (ne koristim riječ hackeri, to je rezervirano sa one sa trunčicom časti), a izgleda i fizika.org. Sumnjam da je organizirani napad, već je iskorištavanje poznatih slabosti u phpBB verziji 2.0.10 (jučer sam forum prebacio na verziju 2.0.11).

Vidim da je Degiorgi još na 2.0.10... Ako Vsego ne učini nešto po tom pitanju, možda će i tamo biti ------, kako su navalili na naše stranice.[/quote]
admin foruma kemicara na njihovom forumu (napisa):
ISS je ozbiljno bio crackiran (ne koristim riječ hackeri, to je rezervirano sa one sa trunčicom časti), a izgleda i fizika.org. Sumnjam da je organizirani napad, već je iskorištavanje poznatih slabosti u phpBB verziji 2.0.10 (jučer sam forum prebacio na verziju 2.0.11).

Vidim da je Degiorgi još na 2.0.10... Ako Vsego ne učini nešto po tom pitanju, možda će i tamo biti ------, kako su navalili na naše stranice.

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:00 ned, 12. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne, vsego koristi 2.0.11 (kao sto se vidi dolje), ali na pocetnoj stranici pishe 2.0.10 jer je to fixni HTML. 8)

Cudnih posjeta? :-k Ne, a i da je bilo, imam backup i monolitni kernel, pa stvari nisu preteske za krpanje. :D

Tamo pishe da je DG bio down u petak. :-s Osim minor problema oko Apachea koji je trajao par sekundi (jer sam ja izveo nesto :oops:) problema nije bilo, a kako sam bas u petak dosta dugo visio na samoj masini, jako sam siguran da je sve bilo ok. 8)

Mozda neki problemcic s mrezom, pa se DG nije vidio izvana... :-k Hoce to ponekad. ;)
Ne, vsego koristi 2.0.11 (kao sto se vidi dolje), ali na pocetnoj stranici pishe 2.0.10 jer je to fixni HTML. Cool

Cudnih posjeta? Think Ne, a i da je bilo, imam backup i monolitni kernel, pa stvari nisu preteske za krpanje. Very Happy

Tamo pishe da je DG bio down u petak. Eh? Osim minor problema oko Apachea koji je trajao par sekundi (jer sam ja izveo nesto Embarassed) problema nije bilo, a kako sam bas u petak dosta dugo visio na samoj masini, jako sam siguran da je sve bilo ok. Cool

Mozda neki problemcic s mrezom, pa se DG nije vidio izvana... Think Hoce to ponekad. Wink

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 2:51 ned, 12. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ne, vsego koristi 2.0.11 (kao sto se vidi dolje), ali na pocetnoj stranici pishe 2.0.10 jer je to fixni HTML. 8)

Cudnih posjeta? :-k Ne, a i da je bilo, imam backup i monolitni kernel, pa stvari nisu preteske za krpanje. :D

Tamo pishe da je DG bio down u petak. :-s Osim minor problema oko Apachea koji je trajao par sekundi (jer sam ja izveo nesto :oops:) problema nije bilo, a kako sam bas u petak dosta dugo visio na samoj masini, jako sam siguran da je sve bilo ok. 8)

Mozda neki problemcic s mrezom, pa se DG nije vidio izvana... :-k Hoce to ponekad. ;)[/quote]

ali svejedno...zasto su bas nas isli napasti?! ne kuzim. AFAIK do sad se niti jedan drugi faks nije javio da je pretrpio neki napad od strane "hackera". i meni stvarno nije jasno kako nekome moze biti osobni gust citati necije tudje privatne e-mail poruke (jer to je jedina stvar koju studenti imaju na serverima faksa). grrr...ovakve stvari me strasno ljute :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
vsego (napisa):
Ne, vsego koristi 2.0.11 (kao sto se vidi dolje), ali na pocetnoj stranici pishe 2.0.10 jer je to fixni HTML. Cool

Cudnih posjeta? Think Ne, a i da je bilo, imam backup i monolitni kernel, pa stvari nisu preteske za krpanje. Very Happy

Tamo pishe da je DG bio down u petak. Eh? Osim minor problema oko Apachea koji je trajao par sekundi (jer sam ja izveo nesto Embarassed) problema nije bilo, a kako sam bas u petak dosta dugo visio na samoj masini, jako sam siguran da je sve bilo ok. Cool

Mozda neki problemcic s mrezom, pa se DG nije vidio izvana... Think Hoce to ponekad. Wink

ali svejedno...zasto su bas nas isli napasti?! ne kuzim. AFAIK do sad se niti jedan drugi faks nije javio da je pretrpio neki napad od strane "hackera". i meni stvarno nije jasno kako nekome moze biti osobni gust citati necije tudje privatne e-mail poruke (jer to je jedina stvar koju studenti imaju na serverima faksa). grrr...ovakve stvari me strasno ljute Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 17:29 ned, 12. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, pogotovo ako nase mailove cit grupa brazilsko-rumunjskih crackera...ne znam, brijem da nije zbog mailove , nego iz ciste dosade...
imam frenda koji je kao primjetio jednu veliku rupu u nekom programu, tipa Windows ili nesto tako, pa se i sam dvoumi dal da je prijavi ili da vidi sta se moze napraviti ako je proba ˝iskoristiti˝...
da, pogotovo ako nase mailove cit grupa brazilsko-rumunjskih crackera...ne znam, brijem da nije zbog mailove , nego iz ciste dosade...
imam frenda koji je kao primjetio jednu veliku rupu u nekom programu, tipa Windows ili nesto tako, pa se i sam dvoumi dal da je prijavi ili da vidi sta se moze napraviti ako je proba ˝iskoristiti˝...

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 18:37 ned, 12. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"]da, pogotovo ako nase mailove cit grupa brazilsko-rumunjskih crackera...ne znam, brijem da nije zbog mailove , nego iz ciste dosade...[/quote]

:rotfl: Puno će se načitat :rotfl: Bo jel možda znaš kako su saznali da se radi o jednom tako šarenom društvancu. Radili su to zato što mogu. Za kopanje po ovakovim serverima obično nema nekog posebnog razloga, osim ako [b]misliš[/b] da se nutra ne nalazi nešto vrijedno.

Mene više bedira što nemam maila zadnjih tjedan dana :(

A možemo gledan na sve to sa vedrije strane, napokon su naši admini napravili sve planirane forice sa raspodjelom na dva servera, što bi ovako možda bili prelijeni :mrgreen: Baš me zanima kakav će hrljuš izazvat mogućnost da svatko od nas drži php skripte na stranicama.
BoMark (napisa):

Valjam se po podu od smijeha Puno će se načitat Valjam se po podu od smijeha Bo jel možda znaš kako su saznali da se radi o jednom tako šarenom društvancu. Radili su to zato što mogu. Za kopanje po ovakovim serverima obično nema nekog posebnog razloga, osim ako misliš da se nutra ne nalazi nešto vrijedno.

Mene više bedira što nemam maila zadnjih tjedan dana Sad

A možemo gledan na sve to sa vedrije strane, napokon su naši admini napravili sve planirane forice sa raspodjelom na dva servera, što bi ovako možda bili prelijeni Mr. Green Baš me zanima kakav će hrljuš izazvat mogućnost da svatko od nas drži php skripte na stranicama.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum