Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Odakle raspored kolegija po razredima?

Moja sarma

Ovaj forum je zaključan: ne možete postati/odgovarati/uređivati teme/postove.   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Ispiti i kolokviji (staro)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
28 = 43 - 15

PostPostano: 10:09 sub, 8. 1. 2005    Naslov: Odakle raspored kolegija po razredima? Citirajte i odgovorite

Zanima me... nikako ne mogu dokuciti sistem po kojemu su poslozeni kolegiji u ispitne razrede. Jedino sto primjecujem jesu pametne konstrukcije da u razrede sa istim slovom cesto upadnu kolegiji koji se formalno mogu polagati istovremeno, tj. koji se istovremeno slusaju (metricki@A1, vektorski1@A2; kombinatorika@B1, odj@B2), pa do UNM@D2 i matmod@D2....).

Tema me zanima iz cisto prakticnih razloga... od 3 pismena, na koliko mi se cini da cu u 2. mjesecu izlaziti -- SVA tri su ponedjeljkom (vektorski@A2, metricki@A1 i klasicna mehanika@pon,12:30), tako da ih niti teoretski ne mogu na jednom roku polagati (zapravo teoretski mogu, no mislim da molba za pisanje pismenog u krivom terminu ne bi naletila na pozitivan odaziv), no ono sto me muci jest da je to pokolj i razvuceno na dva roka.

'ave fun!

Sinisa
Zanima me... nikako ne mogu dokuciti sistem po kojemu su poslozeni kolegiji u ispitne razrede. Jedino sto primjecujem jesu pametne konstrukcije da u razrede sa istim slovom cesto upadnu kolegiji koji se formalno mogu polagati istovremeno, tj. koji se istovremeno slusaju (metricki@A1, vektorski1@A2; kombinatorika@B1, odj@B2), pa do UNM@D2 i matmod@D2....).

Tema me zanima iz cisto prakticnih razloga... od 3 pismena, na koliko mi se cini da cu u 2. mjesecu izlaziti -- SVA tri su ponedjeljkom (vektorski@A2, metricki@A1 i klasicna mehanika@pon,12:30), tako da ih niti teoretski ne mogu na jednom roku polagati (zapravo teoretski mogu, no mislim da molba za pisanje pismenog u krivom terminu ne bi naletila na pozitivan odaziv), no ono sto me muci jest da je to pokolj i razvuceno na dva roka.

'ave fun!

Sinisa

Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 20:29 sub, 8. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ispitni razredi uvedeni su u vrijeme vladavine pokojnog prof. Kirina, negdje krajem 70-tih ili pocetkom 80-tih. Osmislio ih je tadasnji Kirinov asistent R.Sedmak. Prije toga na MO nije bilo ozbiljne organizacije ispita vec se sve dogovaralo s profesorom i asistentom. Naravno, studenata je bilo puuuno manje, pa se to moglo. Raspored osnovnih kolegija (Analize, Lin.Algebre, Vektorski, Metricki, ODJ, PDJ, ...) nije se mjenjao od tada.
Sedmak je bio logicar i napravio je logican raspored.
Noviji kolegiji su naknadno ubacivani od strane onoga koji bi se u tom trenu zetekao na mjestu prodekana za nastavu. Nema nekih utvrdjenih kriterija po kojima se to radilo, ali logicno mi je da je ideja vodilja bila minimizacija preklapanja kolegija na istoj godini. Vecina problema optimalnog designa nema apsolutni minimum vec se trazi nekakva aproksimacija. To mozda objasnjava opisane probleme.
P.S. Sto se tice Klasicne mehanike, pravo ti i budi kad upisujes fizicarsku imitaciju mog kolegija Analiticka mehanika. Da si se odlucio za pravi izbor, ni to ti ne bi pomoglo jer je i Analiticka meh u A razredu.
Ispitni razredi uvedeni su u vrijeme vladavine pokojnog prof. Kirina, negdje krajem 70-tih ili pocetkom 80-tih. Osmislio ih je tadasnji Kirinov asistent R.Sedmak. Prije toga na MO nije bilo ozbiljne organizacije ispita vec se sve dogovaralo s profesorom i asistentom. Naravno, studenata je bilo puuuno manje, pa se to moglo. Raspored osnovnih kolegija (Analize, Lin.Algebre, Vektorski, Metricki, ODJ, PDJ, ...) nije se mjenjao od tada.
Sedmak je bio logicar i napravio je logican raspored.
Noviji kolegiji su naknadno ubacivani od strane onoga koji bi se u tom trenu zetekao na mjestu prodekana za nastavu. Nema nekih utvrdjenih kriterija po kojima se to radilo, ali logicno mi je da je ideja vodilja bila minimizacija preklapanja kolegija na istoj godini. Vecina problema optimalnog designa nema apsolutni minimum vec se trazi nekakva aproksimacija. To mozda objasnjava opisane probleme.
P.S. Sto se tice Klasicne mehanike, pravo ti i budi kad upisujes fizicarsku imitaciju mog kolegija Analiticka mehanika. Da si se odlucio za pravi izbor, ni to ti ne bi pomoglo jer je i Analiticka meh u A razredu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 23:52 sub, 8. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Edo"]
P.S. Sto se tice Klasicne mehanike, pravo ti i budi kad upisujes fizicarsku imitaciju mog kolegija Analiticka mehanika. Da si se odlucio za pravi izbor, ni to ti ne bi pomoglo jer je i Analiticka meh u A razredu.[/quote]

Kao student 2. godine ing. smjera fizike osudjen sam na taj kolegij, htio-nehtio. Analiticka mehanika mi se kosi sa vec-necim sa teorijske matematike, pa mi bas nije prakticno slusati (ozbiljno sam htio jos i to upisati -- volim ogromne popise kolegija u indeksu i onda se praviti pametan da bar nesto od toga kuzim (: ).

'ave fun!

Sinisa
Edo (napisa):

Kao student 2. godine ing. smjera fizike osudjen sam na taj kolegij, htio-nehtio. Analiticka mehanika mi se kosi sa vec-necim sa teorijske matematike, pa mi bas nije prakticno slusati (ozbiljno sam htio jos i to upisati – volim ogromne popise kolegija u indeksu i onda se praviti pametan da bar nesto od toga kuzim (: ).

'ave fun!

Sinisa

Prethodni postovi:   
Ovaj forum je zaključan: ne možete postati/odgovarati/uređivati teme/postove.   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Ispiti i kolokviji (staro) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum