Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kung-fu.... (split sa Cemu sluze kolokviji)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
72 = 110 - 38

PostPostano: 18:58 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="Vincent Van Ear"]Hm,ok,ne kužim se bash u programiranje ali nekako se ne bih kladio u to da Carmack(tvorac igre Doom i Quake,valjda jedan od major programera u igraćoj industriji) zna išta od high-level mathematike.
[/quote]

Istina, ja se bas ne razumijem u programiranje igrica, ali nism ni rekao da programeru treba high-level matematika, ali isto tako mislim da ces se sloziti da R-integrabilnost i slicno nije high-level matematika. Bit je u tome da se kroz ucenje takvih stvari ljudi navikavaju na ispravan nacin razmisljanja.[/quote]

ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije?
nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" :roll:
mdoko (napisa):
Vincent Van Ear (napisa):
Hm,ok,ne kužim se bash u programiranje ali nekako se ne bih kladio u to da Carmack(tvorac igre Doom i Quake,valjda jedan od major programera u igraćoj industriji) zna išta od high-level mathematike.

Istina, ja se bas ne razumijem u programiranje igrica, ali nism ni rekao da programeru treba high-level matematika, ali isto tako mislim da ces se sloziti da R-integrabilnost i slicno nije high-level matematika. Bit je u tome da se kroz ucenje takvih stvari ljudi navikavaju na ispravan nacin razmisljanja.

ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije?
nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" Rolling Eyes

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 19:17 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije? [/quote]

Pa kad rješavaš stvari na razuman način bez šabloniziranja,nemaš li osjećaj lijepog protoka razmišljanja ?

[quote]nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" [/quote]

Math je po meni oblik intelektualnog kung-fu,'naš da se tam uči obrana od noža,bejzbol palice,vila(?) i sličnih objekata,tako i u mathu imaš šarenilo kolegija i šarenilo različitih razmišljanja kojima rješavaš zadatke.
U svakom slučaju cilj ti je poraziti protivnika(zadatak aka enemy) na što uspješniji način sa što manje posljedica. :mrgreen:
Kakva je korist da ti netko proda fintu(niz koraka) kojima se braniš od davljenja s leđa(npr.) ako si to usvojio šablonski(umjetno),bez da si razmislio zašto bash primjenjuješ takav niz sekvenci da bi se obranio.
E to je ono što zovemo [b]pravilno razmišljanje[/b]

Univerzalna istina ? :roll:

[quote]svaka cast njemu ali razvoj racunala, implementaciju aritmetickih operacija s floating point brojevima na procesoru,... ne prave takvi programeri vec ozbiljniji znanstvenici[/quote]

Pa to je jasno.

PS:a dobar ti doom3 ha ?
Citat:

Pa kad rješavaš stvari na razuman način bez šabloniziranja,nemaš li osjećaj lijepog protoka razmišljanja ?

Citat:
nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine"

Math je po meni oblik intelektualnog kung-fu,'naš da se tam uči obrana od noža,bejzbol palice,vila(?) i sličnih objekata,tako i u mathu imaš šarenilo kolegija i šarenilo različitih razmišljanja kojima rješavaš zadatke.
U svakom slučaju cilj ti je poraziti protivnika(zadatak aka enemy) na što uspješniji način sa što manje posljedica. Mr. Green
Kakva je korist da ti netko proda fintu(niz koraka) kojima se braniš od davljenja s leđa(npr.) ako si to usvojio šablonski(umjetno),bez da si razmislio zašto bash primjenjuješ takav niz sekvenci da bi se obranio.
E to je ono što zovemo pravilno razmišljanje

Univerzalna istina ? Rolling Eyes

Citat:
svaka cast njemu ali razvoj racunala, implementaciju aritmetickih operacija s floating point brojevima na procesoru,... ne prave takvi programeri vec ozbiljniji znanstvenici

Pa to je jasno.

PS:a dobar ti doom3 ha ?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 19:26 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vincent Van Ear"][quote]ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije? [/quote]

[quote]nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" [/quote]

[/quote]

ocito je tema otisla off-topic i nemam namjeru raspravljati o ovome ovdje( otvori temu na buckurisu)!
samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...? zasto ne ustroje demokraciju na visu razinu ili mozda nadju novi oblik? zasto ne mogu naci rijesnje problema s kolokvijima?
koliko god pridonosilo "racionalnom" razmisljanju na jednoj razini oduzima sa druge strane "racionalnosti" poprilicno( gore navedeno sa primjerima na skupu samo matematicara).
to sto su uglavnom literalno nesposbni, neadekvatno pripremljni za ozbiljne probleme u zivotu te imaju odredjene trenutke emocionalne hibernacije nije glupo?
Citat:

Citat:
nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine"

ocito je tema otisla off-topic i nemam namjeru raspravljati o ovome ovdje( otvori temu na buckurisu)!
samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...? zasto ne ustroje demokraciju na visu razinu ili mozda nadju novi oblik? zasto ne mogu naci rijesnje problema s kolokvijima?
koliko god pridonosilo "racionalnom" razmisljanju na jednoj razini oduzima sa druge strane "racionalnosti" poprilicno( gore navedeno sa primjerima na skupu samo matematicara).
to sto su uglavnom literalno nesposbni, neadekvatno pripremljni za ozbiljne probleme u zivotu te imaju odredjene trenutke emocionalne hibernacije nije glupo?

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 19:33 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...? [/quote]

Pa ti nalažeš da je tvoj način od obrane napada vilama bolji od moga načina,a ja tvrdim da je moj način bolji od tvoga,mada su oba načina sasvim učinkovita,potvrđeno praktično na poljima u zagorju gdje je sused Štefek prešel na njivu suseda Blaža koji je imal vile u rukama,a Štefek je dobro prostudiral(pravilno razmišljal) knjigu o obrani u slučaju Villa(Maria) attack. :shock:

Ma pričekaj dok se ne javi netko od mathematičara,ja sam mala bebica. :lol:
Citat:
samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...?

Pa ti nalažeš da je tvoj način od obrane napada vilama bolji od moga načina,a ja tvrdim da je moj način bolji od tvoga,mada su oba načina sasvim učinkovita,potvrđeno praktično na poljima u zagorju gdje je sused Štefek prešel na njivu suseda Blaža koji je imal vile u rukama,a Štefek je dobro prostudiral(pravilno razmišljal) knjigu o obrani u slučaju Villa(Maria) attack. Shocked

Ma pričekaj dok se ne javi netko od mathematičara,ja sam mala bebica. Laughing

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 19:49 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vincent Van Ear"]Ma pričekaj dok se ne javi netko od mathematičara,ja sam mala bebica. :lol:[/quote]

Ja samo čekam da ovo preselite u Bućkuriš. :-)
Ma pričekaj dok se ne javi netko od mathematičara,ja sam mala bebica. Laughing

Ja samo čekam da ovo preselite u Bućkuriš. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 20:05 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GauSs_"]
ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije? [/quote]

Sorry, nisam bio dovoljno precizan. Pravi nacin razmisljanja za odredjenu situaciju. Ovde smo govorili o programiranju i o algoritmima, pa sam mislio da se podrazumijeva "pravi nacin razmisljanja prilikom programiranja"

Slazem se s vekyjem da ovo ide u buckuris, kojeg naravno nisam clan.
GauSs_ (napisa):

Sorry, nisam bio dovoljno precizan. Pravi nacin razmisljanja za odredjenu situaciju. Ovde smo govorili o programiranju i o algoritmima, pa sam mislio da se podrazumijeva "pravi nacin razmisljanja prilikom programiranja"

Slazem se s vekyjem da ovo ide u buckuris, kojeg naravno nisam clan.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum