Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

usmeni za kolokvente
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Sagesse Burlesque
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 2 - 2

PostPostano: 18:28 sri, 12. 1. 2005    Naslov: usmeni za kolokvente Citirajte i odgovorite

Hoće li biti usmenog ispita za kolokvente? Ako da, do kada imamo pravo izlaska na usmeni? Koji je postotak bodova na kolokviju potreban za koju ocjenu?
Hoće li biti usmenog ispita za kolokvente? Ako da, do kada imamo pravo izlaska na usmeni? Koji je postotak bodova na kolokviju potreban za koju ocjenu?

Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
12 = 18 - 6

PostPostano: 22:09 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Poslao sam profesoru mail u vezi tvog prvog pitanja.

Cekamo sluzbenu izjavu. 8)

Cekamo sluzbenu izjavu. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Vjeko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 18:06 ned, 16. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Poslao sam profesoru mail u vezi tvog prvog pitanja.

Cekamo sluzbenu izjavu. 8)[/quote]

Aha, ali jesi li ju forward-ao na i sa student.math.hr-a?
Smith (napisa):

Cekamo sluzbenu izjavu. Cool

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 18:47 ned, 16. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vjeko"]
Aha, ali jesi li ju forward-ao na i sa student.math.hr-a?[/quote]
Yep. Odgovorio je.

Uglavnom, usmeni postoji.

Samo sto ce za uspjesne kolokvente biti kratak.
Vjeko (napisa):

Yep. Odgovorio je.

Uglavnom, usmeni postoji.

Samo sto ce za uspjesne kolokvente biti kratak.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:56 ned, 16. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bilo bi zgodno i da navedete o kojem je profesoru rijec... :roll:

Btw, [b]podsjecam:[/b] ako netko zeli izaci na ispit iz UuR na prvom zimskom roku, treba prijaviti [b]DO SRIJEDE[/b], iako ce rezultati kolokvija biti u cetvrtak! :| Ako netko nakon rezultata odustane od ispita, moze ga odjaviti do petka u 12h. 8)

[b]Prijave nakon srijede, 12:00, NISU MOGUCE[/b] :!:

P.S. Ne da mi se provjeravati datume. :oops: Rijec je o tjednu odmah nakon kolokvija i neposredno prije ispitnog roka. 8)
Bilo bi zgodno i da navedete o kojem je profesoru rijec... Rolling Eyes

Btw, podsjecam: ako netko zeli izaci na ispit iz UuR na prvom zimskom roku, treba prijaviti DO SRIJEDE, iako ce rezultati kolokvija biti u cetvrtak! Neutral Ako netko nakon rezultata odustane od ispita, moze ga odjaviti do petka u 12h. Cool

Prijave nakon srijede, 12:00, NISU MOGUCE Exclamation

P.S. Ne da mi se provjeravati datume. Embarassed Rijec je o tjednu odmah nakon kolokvija i neposredno prije ispitnog roka. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 23:08 ned, 16. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prof. Marusic je rekao da nece biti usmenoga... Osim ako je s mojim sposobnostima percepcije nesto gadno poslo krivo...

tj. rekao je da usmeni formalno postoji ali zapravo samo dodemo po ocjenu koliko sam shvatio
Prof. Marusic je rekao da nece biti usmenoga... Osim ako je s mojim sposobnostima percepcije nesto gadno poslo krivo...

tj. rekao je da usmeni formalno postoji ali zapravo samo dodemo po ocjenu koliko sam shvatio

Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 23:15 ned, 16. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vsego: Profesor u pitanju je prof. Sasa Singer.

[quote="Grga"]tj. rekao je da usmeni formalno postoji ali zapravo samo dodemo po ocjenu koliko sam shvatio[/quote]
Da, ali rezultat uopce postojanja usmenog jest da moras uciti za nj. :?

Grga (napisa):

Da, ali rezultat uopce postojanja usmenog jest da moras uciti za nj. Confused

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 23:18 ned, 16. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Vsego: Profesor u pitanju je prof. Sasa Singer.

[quote="Grga"]tj. rekao je da usmeni formalno postoji ali zapravo samo dodemo po ocjenu koliko sam shvatio[/quote]
Da, ali rezultat uopce postojanja usmenog jest da moras uciti za nj. :?[/quote]

KOliko ja shvatih prof. Marusica, nece nista ispitivati, nego se samo dode po ocjenu, osim ako misli da je neciji test s kolokvija sumnjiv
Smith (napisa):

Grga (napisa):

KOliko ja shvatih prof. Marusica, nece nista ispitivati, nego se samo dode po ocjenu, osim ako misli da je neciji test s kolokvija sumnjiv

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 23:46 ned, 16. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"][quote="Smith"]Vsego: Profesor u pitanju je prof. Sasa Singer.

Da, ali rezultat uopce postojanja usmenog jest da moras uciti za nj. :?[/quote]

KOliko ja shvatih prof. Marusica, nece nista ispitivati, nego se samo dode po ocjenu, osim ako misli da je neciji test s kolokvija sumnjiv[/quote]

marusica se ne smije shvacat, jer je covjek neshvatljiv ;) mislim da si to skuzila do sad :)

kod tog covjeka se moze sve ocekivat, tak da bi ja, kad bi ja bio na vasem mjestu, ipak ucio za usmeni. mog je frenda (imao 5 na kolokviju, IIRC 99 bodova) rusio na prvom roku zato sto mu se rusilo.
Grga (napisa):
Smith (napisa):

Grga (napisa):

marusica se ne smije shvacat, jer je covjek neshvatljiv Wink mislim da si to skuzila do sad Smile

kod tog covjeka se moze sve ocekivat, tak da bi ja, kad bi ja bio na vasem mjestu, ipak ucio za usmeni. mog je frenda (imao 5 na kolokviju, IIRC 99 bodova) rusio na prvom roku zato sto mu se rusilo.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:30 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[color=darkred]HijenA, molim pripazi malo s neargumentiranim izjavama! :evil: Tvoje frend je mogao nista ne znati (bodovi na kolokviju nisu neka garancija), a ne zvuci dobro ni "[i]Marusic je neshvatljiv, to si valjda skuzila[/i]". :roll: Ponavljam: [b]suzdrzi[/b](te) [b]se od takvih komentara[/b][/color] :!:
HijenA, molim pripazi malo s neargumentiranim izjavama! Evil or Very Mad Tvoje frend je mogao nista ne znati (bodovi na kolokviju nisu neka garancija), a ne zvuci dobro ni "Marusic je neshvatljiv, to si valjda skuzila". Rolling Eyes Ponavljam: suzdrzi(te) se od takvih komentara Exclamation

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 1:30 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

daklem...evo argumenata za moju tvrdnju:

prosle godine nas je bilo 5 na usmenom na prvom roku iz UuR jer smo svi kolokvirali. svi smo pali radi profesorskog hira jer smo svi rekli tocnu stvar samo sto on to nije tako zamislio u svojoj glavi.

problem je bio sljedeci (i vrlo banalan): trebalo je prebaciti broj -400 iz dekadske baze u binarnu. to se moze napravit na dva nacina:
1. dvojnim komplementom
2. prebacivanjem u binarni oblik te odredjivanjem da je prva znamenka (najvece tezine) bit predznaka

problem je u tome sto on nije specificno rekao "koristite dvojni komplement" niti je rekao "prikazite broj u zapisu koje racunalo razumije" vec je samo rekao da prebacimo broj, sto smo i napravili.

na kraju ispitivanja smo ga pitali da li je bilo tocno ono sto smo napisali, rekao je da jest ali da "to nije bilo ono sto je on imao na umu".

vi sami prosudite jel ovo bio korektan potez profesora.

prosle godine nas je bilo 5 na usmenom na prvom roku iz UuR jer smo svi kolokvirali. svi smo pali radi profesorskog hira jer smo svi rekli tocnu stvar samo sto on to nije tako zamislio u svojoj glavi.

problem je bio sljedeci (i vrlo banalan): trebalo je prebaciti broj -400 iz dekadske baze u binarnu. to se moze napravit na dva nacina:
1. dvojnim komplementom
2. prebacivanjem u binarni oblik te odredjivanjem da je prva znamenka (najvece tezine) bit predznaka

problem je u tome sto on nije specificno rekao "koristite dvojni komplement" niti je rekao "prikazite broj u zapisu koje racunalo razumije" vec je samo rekao da prebacimo broj, sto smo i napravili.

na kraju ispitivanja smo ga pitali da li je bilo tocno ono sto smo napisali, rekao je da jest ali da "to nije bilo ono sto je on imao na umu".

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 2:57 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]daklem...evo argumenata za moju tvrdnju:

1. dvojnim komplementom

vi sami prosudite jel ovo bio korektan potez profesora.[/quote]

HijenA, please.
[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=21335#21335]Prošli put kad sam te pitao u vezi ovoga[/url], rekao si da ćeš mi se javiti na pm, jer "se bojiš profesorove osvete". Sad si sve to napisao javno. Što se dogodilo u međuvremenu?

Anyway, tražim dopuštenje da objavim te pm-ove. Ne da mi se ispočetka pisati. A istu stvar bih napisao in public.

(Ukratko: profesor je bio u pravu, iako je postupio neprofesionalno. Vaš odgovor jest netočan.)
HijenA (napisa):

1. dvojnim komplementom

HijenA, please.
Prošli put kad sam te pitao u vezi ovoga, rekao si da ćeš mi se javiti na pm, jer "se bojiš profesorove osvete". Sad si sve to napisao javno. Što se dogodilo u međuvremenu?

Anyway, tražim dopuštenje da objavim te pm-ove. Ne da mi se ispočetka pisati. A istu stvar bih napisao in public.

(Ukratko: profesor je bio u pravu, iako je postupio neprofesionalno. Vaš odgovor jest netočan.)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 14:24 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]
HijenA, please.
[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=21335#21335]Prošli put kad sam te pitao u vezi ovoga[/url], rekao si da ćeš mi se javiti na pm, jer "se bojiš profesorove osvete". Sad si sve to napisao javno. Što se dogodilo u međuvremenu?[/quote]

i changed my mind :)

[quote]
Anyway, tražim dopuštenje da objavim te pm-ove. Ne da mi se ispočetka pisati. A istu stvar bih napisao in public.[/quote]

posalji. ja ih vise nemam.

[quote]
(Ukratko: profesor je bio u pravu, iako je postupio neprofesionalno. Vaš odgovor jest netočan.)[/quote]

nije bio u pravu jer nije specifirao na koji nacin zeli da mu prikazemo negativan broj.
veky (napisa):

HijenA, please.
Prošli put kad sam te pitao u vezi ovoga, rekao si da ćeš mi se javiti na pm, jer "se bojiš profesorove osvete". Sad si sve to napisao javno. Što se dogodilo u međuvremenu?

i changed my mind Smile

Citat:

posalji. ja ih vise nemam.

Citat:

nije bio u pravu jer nije specifirao na koji nacin zeli da mu prikazemo negativan broj.

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 14:54 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

(PM)

[quote="HijenA"]radi se o profesoru Marusicu...s time da nisam ja jedini pao. palo nas je 5ero i to na prvom roku ove godine (2. mjesec). o cemu se radi?
trebalo je broj -400 napisati u binarnom obliku (medjutim nije receno na koji nacin). dakle, prva stvar koju sam napravio bilo je da se broj 400 prebaci u binarni oblik. u tom obliku, prva znamenka moze biti znamenka predznaka, 0 ako je broj pozitivan, 1 ako je broj negativan. naravno, logika je ispravna, profesor je i sam to poslije priznao, medjutim on je htio da mi to napisemo u obliku dvojnog komplementa. [/quote]

Naravno, profesor je ovdje u pravu. Je li "logika" ispravna, ovdje je prilično nebitno, činjenica je da to nije binarni zapis broja -400 . Binarni zapis je stvar koja je prilično dobro definirana, čak za proizvoljne realne brojeve, a pogotovo za cijele. I jedinstven je... to što mi njega otfikarimo nakon nekog bita samo je stvar reprezentacije u računalu.

Sad se lako vidi, iz činjenice da je |Z prsten, da, kako bismo mogli uniformno zbrajati i oduzimati binarne brojeve, binarni zapis broja npr. -2 _mora biti_ ....1110 , odnosno u n bitova (za n>=2 ), imati n-1 jedinicu i nakon toga jednu nulu. Odnosno općenito, binarni zapis negativnih brojeva mora biti dvojni komplement. To je jedini uniformni zapis koji jednako funkcionira bez obzira na broj bitova koji imamo, dok god ih imamo dovoljno (u slučaju broja -400 , više ili jednako 10 ). Za domaću zadaću dokaži da ovaj tvoj zapis nema to svojstvo (hint: ako se jedinica za predznak nalazi odmah pred brojem, nije injektivan (pa se ne može zvati "zapis") - dva različita broja imaju isti "zapis". Ako se jedinica piše lijevo poravnana, gubi se svojstvo jednakog funkcioniranja za različite brojeve bitova na raspolaganju).

[quote="HijenA"]ne...jedinica se nalazi na najvisem mjestu. posto je 400 broj koji, kad se prebaci u binarni oblik, ima 9 znamenki, ocito je da cemo ga zapisati u sustavu koji ima 12 ili 16 znamenki (jer je bajt premalo, vjerojatnije kao double word ili 16 bitova). u tom slucaju bit 2^16 ce biti postavljen ili na 0 ili na 1. ako je na 0, onda je pozitivan, ako je na 1 onda je negativan...koliko ja znam, ovo je samo drugaciji nacin pisanja negativnih brojeva. naravno, dalje u racunanju se ta jedinica ne koristi...ona se samo koristi kao zastavica parnosti. [/quote]

Dobro, uz trivijalne zamjene 2^16 -> 2^15 i "parnosti" -> "negativnosti" , shvatio sam što hoćeš reći.

No kao što obrazlagah gore, binarni zapis nije samo preslikavanje sa skupa |Z , već s _prstena_ |Z . On ima neku strukturu (zbrajanje, oduzimanje, množenje) koju bismo htjeli sačuvati. Zbrajanje s brojem -2 i zbrajanje s brojem 23 nisu dvije različite operacije, već jedna te ista operacija, samo s različitim argumentima. Štoviše, oduzimanje je samo pribrajanje suprotnog. Kad bi zapis negativnih brojeva bio ovo što ti predlažeš,
1. morali bismo imati poseban algoritam za zbrajanje s negativnim, i poseban za zbrajanje s pozitivnim brojem. Odnosno, ne bi bilo prirodnog izomorfizma koji preslikava operaciju zbrajanja cijelih brojeva na algoritam zbrajanja binarnih brojeva;
2. izgubila bi se jedinstvenost (u klasičnom računarskom smislu: ako imaš samo n bitova, odreži nakon n ). Mi znamo da je, matematički, zapis broja 3 zapravo beskonačno (\omega^*) mnogo nulâ, i nakon toga dvije jedinice. To je jedinstveni binarni zapis cijelog broja 3 . Zapis u 8 bitova se onda naravno dobije tako da se stvar odreže nakon osmog bita, pa stvar ispadne 00000011 . Zapis u 4 bita se dobije tako da se stvar odreže nakon četvrtog bita, pa bude 0011 . I tako dalje... to su samo početni segmenti (različite duljine) univerzalnog zapisa broja 3 .
Jednako tako, binarni zapis broja -2 je \omega^* jedinicâ, i nakon toga jedna nula. Zapis u 8 bitova onda se dobije tako da se stvar odreže nakon 8. bita, pa bude 11111110 . Zapis u 4 bita se dobije tako da se odreže nakon 4. bita, pa bude 1110 . I opet su to samo početni segmenti (različite duljine) univerzalnog binarnog zapisa broja -2 . Baš kao što su 3 , 3.1 , 3.14 , 3.141 i tako dalje, početni segmenti univerzalnog decimalnog zapisa broja \pi . U tvom sustavu, to se gubi. Zapis -400 u 12 bitova po tvom bi bio 100110010000 , dok bi zapis u 16 bitova bio 1000000110010000 . Ta dva zapisa jednostavno nisu oba početni segmenti nekog univerzalnog zapisa, kako god on izgledao.
(PM)

HijenA (napisa):
radi se o profesoru Marusicu...s time da nisam ja jedini pao. palo nas je 5ero i to na prvom roku ove godine (2. mjesec). o cemu se radi?
trebalo je broj -400 napisati u binarnom obliku (medjutim nije receno na koji nacin). dakle, prva stvar koju sam napravio bilo je da se broj 400 prebaci u binarni oblik. u tom obliku, prva znamenka moze biti znamenka predznaka, 0 ako je broj pozitivan, 1 ako je broj negativan. naravno, logika je ispravna, profesor je i sam to poslije priznao, medjutim on je htio da mi to napisemo u obliku dvojnog komplementa.

Naravno, profesor je ovdje u pravu. Je li "logika" ispravna, ovdje je prilično nebitno, činjenica je da to nije binarni zapis broja -400 . Binarni zapis je stvar koja je prilično dobro definirana, čak za proizvoljne realne brojeve, a pogotovo za cijele. I jedinstven je... to što mi njega otfikarimo nakon nekog bita samo je stvar reprezentacije u računalu.

Sad se lako vidi, iz činjenice da je |Z prsten, da, kako bismo mogli uniformno zbrajati i oduzimati binarne brojeve, binarni zapis broja npr. -2 _mora biti_ ....1110 , odnosno u n bitova (za n>=2 ), imati n-1 jedinicu i nakon toga jednu nulu. Odnosno općenito, binarni zapis negativnih brojeva mora biti dvojni komplement. To je jedini uniformni zapis koji jednako funkcionira bez obzira na broj bitova koji imamo, dok god ih imamo dovoljno (u slučaju broja -400 , više ili jednako 10 ). Za domaću zadaću dokaži da ovaj tvoj zapis nema to svojstvo (hint: ako se jedinica za predznak nalazi odmah pred brojem, nije injektivan (pa se ne može zvati "zapis") - dva različita broja imaju isti "zapis". Ako se jedinica piše lijevo poravnana, gubi se svojstvo jednakog funkcioniranja za različite brojeve bitova na raspolaganju).

HijenA (napisa):
ne...jedinica se nalazi na najvisem mjestu. posto je 400 broj koji, kad se prebaci u binarni oblik, ima 9 znamenki, ocito je da cemo ga zapisati u sustavu koji ima 12 ili 16 znamenki (jer je bajt premalo, vjerojatnije kao double word ili 16 bitova). u tom slucaju bit 2^16 ce biti postavljen ili na 0 ili na 1. ako je na 0, onda je pozitivan, ako je na 1 onda je negativan...koliko ja znam, ovo je samo drugaciji nacin pisanja negativnih brojeva. naravno, dalje u racunanju se ta jedinica ne koristi...ona se samo koristi kao zastavica parnosti.

Dobro, uz trivijalne zamjene 2^16 → 2^15 i "parnosti" → "negativnosti" , shvatio sam što hoćeš reći.

No kao što obrazlagah gore, binarni zapis nije samo preslikavanje sa skupa |Z , već s _prstena_ |Z . On ima neku strukturu (zbrajanje, oduzimanje, množenje) koju bismo htjeli sačuvati. Zbrajanje s brojem -2 i zbrajanje s brojem 23 nisu dvije različite operacije, već jedna te ista operacija, samo s različitim argumentima. Štoviše, oduzimanje je samo pribrajanje suprotnog. Kad bi zapis negativnih brojeva bio ovo što ti predlažeš,
1. morali bismo imati poseban algoritam za zbrajanje s negativnim, i poseban za zbrajanje s pozitivnim brojem. Odnosno, ne bi bilo prirodnog izomorfizma koji preslikava operaciju zbrajanja cijelih brojeva na algoritam zbrajanja binarnih brojeva;
2. izgubila bi se jedinstvenost (u klasičnom računarskom smislu: ako imaš samo n bitova, odreži nakon n ). Mi znamo da je, matematički, zapis broja 3 zapravo beskonačno (\omega^*) mnogo nulâ, i nakon toga dvije jedinice. To je jedinstveni binarni zapis cijelog broja 3 . Zapis u 8 bitova se onda naravno dobije tako da se stvar odreže nakon osmog bita, pa stvar ispadne 00000011 . Zapis u 4 bita se dobije tako da se stvar odreže nakon četvrtog bita, pa bude 0011 . I tako dalje... to su samo početni segmenti (različite duljine) univerzalnog zapisa broja 3 .
Jednako tako, binarni zapis broja -2 je \omega^* jedinicâ, i nakon toga jedna nula. Zapis u 8 bitova onda se dobije tako da se stvar odreže nakon 8. bita, pa bude 11111110 . Zapis u 4 bita se dobije tako da se odreže nakon 4. bita, pa bude 1110 . I opet su to samo početni segmenti (različite duljine) univerzalnog binarnog zapisa broja -2 . Baš kao što su 3 , 3.1 , 3.14 , 3.141 i tako dalje, početni segmenti univerzalnog decimalnog zapisa broja \pi . U tvom sustavu, to se gubi. Zapis -400 u 12 bitova po tvom bi bio 100110010000 , dok bi zapis u 16 bitova bio 1000000110010000 . Ta dva zapisa jednostavno nisu oba početni segmenti nekog univerzalnog zapisa, kako god on izgledao.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 15:00 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mozda smo mi i bili u krivu...ali i on je bio u krivu jer nije striktno naglasio da je dvojni komplement broja jedini nacin zapisa negativnog broja. to nije striktno napomenuo. niti je rekao i jednu rijec na usmenom. a, nakon sto nas je srusio, priznaje da je ono sto smo napisali dobro. ako to nije bilo dobro, zasto je rekao da smo u pravu?

ako sam ja jedini koji vidi nelogicnost u tome :roll: :|
mozda smo mi i bili u krivu...ali i on je bio u krivu jer nije striktno naglasio da je dvojni komplement broja jedini nacin zapisa negativnog broja. to nije striktno napomenuo. niti je rekao i jednu rijec na usmenom. a, nakon sto nas je srusio, priznaje da je ono sto smo napisali dobro. ako to nije bilo dobro, zasto je rekao da smo u pravu?

ako sam ja jedini koji vidi nelogicnost u tome Rolling Eyes Neutral

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 15:02 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]a, nakon sto nas je srusio, priznaje da je ono sto smo napisali dobro. ako to nije bilo dobro, zasto je rekao da smo u pravu?[/quote]

Kao što rekoh, ako je to istina, onda je neprofesionalno postupio. No to ne mijenja činjenicu da je matematički u pravu.
HijenA (napisa):
a, nakon sto nas je srusio, priznaje da je ono sto smo napisali dobro. ako to nije bilo dobro, zasto je rekao da smo u pravu?

Kao što rekoh, ako je to istina, onda je neprofesionalno postupio. No to ne mijenja činjenicu da je matematički u pravu.

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 15:04 pon, 17. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"][quote="HijenA"]mozda smo mi i bili u krivu...ali i on je bio u krivu jer nije striktno naglasio da je dvojni komplement broja jedini nacin zapisa negativnog broja. to nije striktno napomenuo. niti je rekao i jednu rijec na usmenom. a, nakon sto nas je srusio, priznaje da je ono sto smo napisali dobro. ako to nije bilo dobro, zasto je rekao da smo u pravu?[/quote]

Kao što rekoh, ako je to istina, onda je neprofesionalno postupio. No to ne mijenja činjenicu da je matematički u pravu.[/quote]

to je bitno...da je neprofesionalno postupio. a nakon toga, bez obzira na to sto smo na tom roku kod njega svi pali, nije nam htio objasnit u cemu smo grijesili.
veky (napisa):
HijenA (napisa):

to je bitno...da je neprofesionalno postupio. a nakon toga, bez obzira na to sto smo na tom roku kod njega svi pali, nije nam htio objasnit u cemu smo grijesili.

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 0:21 uto, 18. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cinjenica je da je odgovor na pitanje bio kriv, i da se iz odgovora moze zakljuciti da bas niste isli po vjezbama/kroz predavanjima niti da ste ucili. Moze biti da ste nesto krivo shvatili, ali samo ako niste bili niti na vjezbama niti na predavanjima pa ste ucili iz necijih nepotpunih biljeski.

A je li vama prof. Marusic izricito rekao da nece biti usmenog za vas koji ste prosli preko kolokvija pa vas je ipak pitao?[/quote]
Cinjenica je da je odgovor na pitanje bio kriv, i da se iz odgovora moze zakljuciti da bas niste isli po vjezbama/kroz predavanjima niti da ste ucili. Moze biti da ste nesto krivo shvatili, ali samo ako niste bili niti na vjezbama niti na predavanjima pa ste ucili iz necijih nepotpunih biljeski.

A je li vama prof. Marusic izricito rekao da nece biti usmenog za vas koji ste prosli preko kolokvija pa vas je ipak pitao?[/quote]

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 0:29 uto, 18. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Cinjenica je da je odgovor na pitanje bio kriv, i da se iz odgovora moze zakljuciti da bas niste isli po vjezbama/kroz predavanjima niti da ste ucili. Moze biti da ste nesto krivo shvatili, ali samo ako niste bili niti na vjezbama niti na predavanjima pa ste ucili iz necijih nepotpunih biljeski.
[/quote]

bila to cinjenica ili ne, ponio se totalno nefer i neprofesionalno. i nismo nista krivo shvatili. mozda je bila pogreska i u tome sto nam je pol vjezbi drzao marusic a pol drmac.

[quote]

toga prosle godine nije bilo.
Grga (napisa):

bila to cinjenica ili ne, ponio se totalno nefer i neprofesionalno. i nismo nista krivo shvatili. mozda je bila pogreska i u tome sto nam je pol vjezbi drzao marusic a pol drmac.

Citat:

A je li vama prof. Marusic izricito rekao da nece biti usmenog za vas koji ste prosli preko kolokvija pa vas je ipak pitao?

toga prosle godine nije bilo.

[Vrh]
@#
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:02 uto, 18. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]...sto nam je pol [b]vjezbi[/b] drzao marusic a pol drmac.[/quote]

Mislim da ovo dovoljno govori o Hijeninom prijateljstvu s pojmovima kao što su vježbe, predavanja i slični. :roll:
HijenA (napisa):
...sto nam je pol vjezbi drzao marusic a pol drmac.

Mislim da ovo dovoljno govori o Hijeninom prijateljstvu s pojmovima kao što su vježbe, predavanja i slični. :roll:

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum