Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Par glupih pitanja oko sintakse pseudokoda....
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 124 - 25

PostPostano: 16:57 pet, 14. 1. 2005    Naslov: Par glupih pitanja oko sintakse pseudokoda.... Citirajte i odgovorite

Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...

Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?

Ako da, jel ih mozemo deklarirati dinamicki?
npr.
[code:1]int a,b;
scanf(a);
int polje[a];[/code:1]

Nadalje, kako se tocno deklarira visedimenzionalno polje?
Tj jel se pise
int a[3][5] ili int a[3,5]

kojim redoslijedom se sve to pise, odnosno jel se prvo opisu strukture, onda deklariraju varijable pa onda napisu funkcije ili je neki drugaciji redoslijed?

I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...

Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala :D
Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...

Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?

npr.
Kod:
int a,b;
scanf(a);
int polje[a];

Tj jel se pise

kojim redoslijedom se sve to pise, odnosno jel se prvo opisu strukture, onda deklariraju varijable pa onda napisu funkcije ili je neki drugaciji redoslijed?

I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...

Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala Very Happy

Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 18:21 pet, 14. 1. 2005    Naslov: Re: Par glupih pitanja oko sintakse pseudokoda.... Citirajte i odgovorite

Grga, moj odgovor nije sluzbeni, ali dok ne dobijes precizniji... Posluzit ce. 8)

[quote="Grga"]Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...[/quote]
Ne mozes ju fulati, ne vr(j)ednuje se.

[quote]Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?[/quote]
Ne treba.

Daljnja pitanja, u vidu toga, nisu odgovorljiva.

[quote]I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...[/quote]
Mozemo. Sto je najbolje, smijes cak umjesto abs(x) napisati |x|. :lol:

[quote]Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala :D[/quote]
Ni'e bed. :wink:
Grga, moj odgovor nije sluzbeni, ali dok ne dobijes precizniji... Posluzit ce. Cool

Grga (napisa):

Citat:

Ne treba.

Daljnja pitanja, u vidu toga, nisu odgovorljiva.

Citat:

Mozemo. Sto je najbolje, smijes cak umjesto abs(x) napisati |x|. Laughing

Citat:
Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala Very Happy

Ni'e bed. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:56 pet, 14. 1. 2005    Naslov: Re: Par glupih pitanja oko sintakse pseudokoda.... Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?[/quote]

Ne, ali je pozeljno da se definiraju "slozene" varijable (dakle, nizovi, structovi, pointeri). 8)

[quote="Grga"]Ako da, jel ih mozemo deklarirati dinamicki?
npr.
[code:1]int a,b;
scanf(a);
int polje[a];[/code:1][/quote]

Ne, ali je dosta da sama fixiras max duljinu na neku proizvoljnu (donekle razumnu) vrijednost. :) Npr:

[code:1]int polje[100];
int a, b;
scanf(a);[/code:1]

AFAIK, 100 je (za kolokvij) uvijek ok. ;)

[quote="Grga"]Nadalje, kako se tocno deklarira visedimenzionalno polje?
Tj jel se pise
int a[3][5] ili int a[3,5][/quote]

Ovo prvo. 8)

[quote="Grga"]kojim redoslijedom se sve to pise, odnosno jel se prvo opisu strukture, onda deklariraju varijable pa onda napisu funkcije ili je neki drugaciji redoslijed?[/quote]

Kad se pishe na papiru (dakle i za UuR i za C) redoslijed nije bitan. 8) Inace, lijep je obicaj prvo definirati tipove ("opisati strukture" :)), zatim dati funkcije i na kraju zalijepiti glavni program. 8)

[quote="Grga"]I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...[/quote]

Preporucam da to pitas dezurnog asistenta ako ti neka funkcija zatreba. :? Obicno sqrt() ne dozvoljavamo ako nije explicitno navedeno, a abs() moze doci i kao nesto sto trebas sam znati implementirati. :)

[quote="Smith"][quote="Grga"]Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...[/quote]
Ne mozes ju fulati, ne vr(j)ednuje se.[/quote]

Krivo. :-s Kolega kaze da "[i]ne zeli pisati [b]u C-u[/b] da ne fula sintaksu[/i]". :-s Ako pishe u Cu (a ne psoudo-Cu), onda se sintaksa provjerava... :?
Grga (napisa):

Ne, ali je pozeljno da se definiraju "slozene" varijable (dakle, nizovi, structovi, pointeri). Cool

Grga (napisa):
npr.
Kod:
int a,b;
scanf(a);
int polje[a];

Ne, ali je dosta da sama fixiras max duljinu na neku proizvoljnu (donekle razumnu) vrijednost. Smile Npr:

Kod:
int polje[100];
int a, b;
scanf(a);

AFAIK, 100 je (za kolokvij) uvijek ok. Wink

Grga (napisa):
Tj jel se pise

Ovo prvo. Cool

Grga (napisa):

Kad se pishe na papiru (dakle i za UuR i za C) redoslijed nije bitan. Cool Inace, lijep je obicaj prvo definirati tipove ("opisati strukture" Smile), zatim dati funkcije i na kraju zalijepiti glavni program. Cool

Grga (napisa):

Preporucam da to pitas dezurnog asistenta ako ti neka funkcija zatreba. Confused Obicno sqrt() ne dozvoljavamo ako nije explicitno navedeno, a abs() moze doci i kao nesto sto trebas sam znati implementirati. Smile

Smith (napisa):
Grga (napisa):

Krivo. Eh? Kolega kaze da "ne zeli pisati u C-u da ne fula sintaksu". Eh? Ako pishe u Cu (a ne psoudo-Cu), onda se sintaksa provjerava... Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 21:32 pet, 14. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Puno hvala na odgovoru :D
A sto se abs tice, nije da mi je tesko napisati da dva retka, samo me zanimalo :)
Puno hvala na odgovoru Very Happy
A sto se abs tice, nije da mi je tesko napisati da dva retka, samo me zanimalo Smile

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum