Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:57 pet, 14. 1. 2005 Naslov: Par glupih pitanja oko sintakse pseudokoda.... |
|
|
Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...
Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?
Ako da, jel ih mozemo deklarirati dinamicki?
npr.
[code:1]int a,b;
scanf(a);
int polje[a];[/code:1]
Nadalje, kako se tocno deklarira visedimenzionalno polje?
Tj jel se pise
int a[3][5] ili int a[3,5]
kojim redoslijedom se sve to pise, odnosno jel se prvo opisu strukture, onda deklariraju varijable pa onda napisu funkcije ili je neki drugaciji redoslijed?
I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...
Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala :D
Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...
Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?
Ako da, jel ih mozemo deklarirati dinamicki?
npr.
Kod: | int a,b;
scanf(a);
int polje[a]; |
Nadalje, kako se tocno deklarira visedimenzionalno polje?
Tj jel se pise
int a[3][5] ili int a[3,5]
kojim redoslijedom se sve to pise, odnosno jel se prvo opisu strukture, onda deklariraju varijable pa onda napisu funkcije ili je neki drugaciji redoslijed?
I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...
Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
Smith Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:21 pet, 14. 1. 2005 Naslov: Re: Par glupih pitanja oko sintakse pseudokoda.... |
|
|
Grga, moj odgovor nije sluzbeni, ali dok ne dobijes precizniji... Posluzit ce. 8)
[quote="Grga"]Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...[/quote]
Ne mozes ju fulati, ne vr(j)ednuje se.
[quote]Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?[/quote]
Ne treba.
Daljnja pitanja, u vidu toga, nisu odgovorljiva.
[quote]I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...[/quote]
Mozemo. Sto je najbolje, smijes cak umjesto abs(x) napisati |x|. :lol:
[quote]Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala :D[/quote]
Ni'e bed. :wink:
Grga, moj odgovor nije sluzbeni, ali dok ne dobijes precizniji... Posluzit ce.
Grga (napisa): | Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari... |
Ne mozes ju fulati, ne vr(j)ednuje se.
Citat: | Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable? |
Ne treba.
Daljnja pitanja, u vidu toga, nisu odgovorljiva.
Citat: | I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima... |
Mozemo. Sto je najbolje, smijes cak umjesto abs(x) napisati |x|.
Citat: | Ak se nekom da odgovorit na ovo, puno hvala  |
Ni'e bed.
_________________ We only have one candle
To burn down to the handle...
- Sonata Arctica, Weballergy
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:56 pet, 14. 1. 2005 Naslov: Re: Par glupih pitanja oko sintakse pseudokoda.... |
|
|
[quote="Grga"]Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable?[/quote]
Ne, ali je pozeljno da se definiraju "slozene" varijable (dakle, nizovi, structovi, pointeri). 8)
[quote="Grga"]Ako da, jel ih mozemo deklarirati dinamicki?
npr.
[code:1]int a,b;
scanf(a);
int polje[a];[/code:1][/quote]
Ne, ali je dosta da sama fixiras max duljinu na neku proizvoljnu (donekle razumnu) vrijednost. :) Npr:
[code:1]int polje[100];
int a, b;
scanf(a);[/code:1]
AFAIK, 100 je (za kolokvij) uvijek ok. ;)
[quote="Grga"]Nadalje, kako se tocno deklarira visedimenzionalno polje?
Tj jel se pise
int a[3][5] ili int a[3,5][/quote]
Ovo prvo. 8)
[quote="Grga"]kojim redoslijedom se sve to pise, odnosno jel se prvo opisu strukture, onda deklariraju varijable pa onda napisu funkcije ili je neki drugaciji redoslijed?[/quote]
Kad se pishe na papiru (dakle i za UuR i za C) redoslijed nije bitan. 8) Inace, lijep je obicaj prvo definirati tipove ("opisati strukture" :)), zatim dati funkcije i na kraju zalijepiti glavni program. 8)
[quote="Grga"]I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima...[/quote]
Preporucam da to pitas dezurnog asistenta ako ti neka funkcija zatreba. :? Obicno sqrt() ne dozvoljavamo ako nije explicitno navedeno, a abs() moze doci i kao nesto sto trebas sam znati implementirati. :)
[quote="Smith"][quote="Grga"]Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari...[/quote]
Ne mozes ju fulati, ne vr(j)ednuje se.[/quote]
Krivo. :-s Kolega kaze da "[i]ne zeli pisati [b]u C-u[/b] da ne fula sintaksu[/i]". :-s Ako pishe u Cu (a ne psoudo-Cu), onda se sintaksa provjerava... :?
Grga (napisa): | Kao prvo, jel na slijedecem kolokviju (za tjedan dana) treba deklarirati sve varijable? |
Ne, ali je pozeljno da se definiraju "slozene" varijable (dakle, nizovi, structovi, pointeri).
Grga (napisa): | Ako da, jel ih mozemo deklarirati dinamicki?
npr.
Kod: | int a,b;
scanf(a);
int polje[a]; |
|
Ne, ali je dosta da sama fixiras max duljinu na neku proizvoljnu (donekle razumnu) vrijednost. Npr:
Kod: | int polje[100];
int a, b;
scanf(a); |
AFAIK, 100 je (za kolokvij) uvijek ok.
Grga (napisa): | Nadalje, kako se tocno deklarira visedimenzionalno polje?
Tj jel se pise
int a[3][5] ili int a[3,5] |
Ovo prvo.
Grga (napisa): | kojim redoslijedom se sve to pise, odnosno jel se prvo opisu strukture, onda deklariraju varijable pa onda napisu funkcije ili je neki drugaciji redoslijed? |
Kad se pishe na papiru (dakle i za UuR i za C) redoslijed nije bitan. Inace, lijep je obicaj prvo definirati tipove ("opisati strukture" ), zatim dati funkcije i na kraju zalijepiti glavni program.
Grga (napisa): | I zadnje, mozemo li koristiti neke funkcije tipa abs, sqrt koje bi same po sebi trebale biti jasne ali nismo bas spominjali na predavanjima... |
Preporucam da to pitas dezurnog asistenta ako ti neka funkcija zatreba. Obicno sqrt() ne dozvoljavamo ako nije explicitno navedeno, a abs() moze doci i kao nesto sto trebas sam znati implementirati.
Smith (napisa): | Grga (napisa): | Znam da su ova pitanja pomalo glupa ali ne zelim pisati u c-u da ne fulam sintaksu, a na vjezbama nismo sasvim definirali par stvari... |
Ne mozes ju fulati, ne vr(j)ednuje se. |
Krivo. Kolega kaze da "ne zeli pisati u C-u da ne fula sintaksu". Ako pishe u Cu (a ne psoudo-Cu), onda se sintaksa provjerava...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|