Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 2:07 čet, 24. 2. 2005 Naslov: Traze se studentice i studenti dobre volje! |
|
|
ovo je 'ukradeni' txt sa Rasprava (ako se nekom ucini poznato :g:) uz neke moje dodatke i opaske... samo naglasvam, ovaj poziv koji slijedi se odnosi na izbore na PMF razini, ja sam samo onaj koji pomaze u skupljanju ljudi dobre volje i slobodnog vremena :g:
biracki odbor za nase lokalne izbore, na MO, je koliko sam ja upoznata s time, vec slozen.... :g:
---pocetak ukradenog :g: texta---
Kao što vam je vjerojatno poznato, u ponedjeljak 7.3. će se održati ponovljeni izbori za [b]Fakultetsko vijeće PMF-a (predsjedništvo podružnice SZ-a na PMFu)[/b]. Kako bi ovi ponovljeni izbori prošli što regularnije, pokušat će se organizirati biračka mjesta na što je moguće više odsjeka, a za to su potrebni volonteri koji će taj dan provesti u biračkim odborima na biračkim mjestima. (biracka mjesta su I NA FIZICI I NA MATEMATICI, a ovim putem ja molim da se jave ljudi koji bi bili spremni odvojiti svoje vrijeme za 'cuvanje kutija' na birackom mjestu - Matematika)
Dakle, molila bih da se što prije javi barem 6 dobrovoljaca koji bi mogli taj dan odvojiti vrijeme za ovu dužnost. Od tih 6 dobrovoljaca, nužno je da 3 budu u svakom trenu uz kutije što znači da je to moguće organizirati u dvije smjene ili u više manjih smjena ili bilo koju drugu kombinaciju. Izbori će se provoditi od 7h ujutro do 19h navečer. (moj prijedlog je da budu 3 ujutro, 3 popodne s time da ovi popodnevni broje glasove - naravno, ako se javi vise ljudi, bit ce krace smjene)
Dužnosti biračkog odbora bi bile da izdaje listiće glasačima (SAMO uz predocenje indexa ili xice) i provjerava da li se nalaze na popisu birača, te da na kraju glasanja, glasove zbroji i uz organiziran prijevoz prenese izborni materijal do Dekanata i tamo ga preda Izbornom povjerenstvu fakulteta. (detalji oko prijevoza ce se saznati za koji dan) i naravno,da se ne daju omesti u svom poslu :g:
[b]Svi zainteresirani neka se jave[/b] meni (nesi na studentu, pm ovdje... ili nek me hvataju u praktikumu 1 sutra poslijepodne) ili predsjedniku Izbornog povjerenstva - msever(na)fizika.org i to [b]što je prije moguće. [/b]Stvarno ćemo vam biti jako zahvalni. :pray:
[b]Ujedno bih iskoristila priliku i pozvala sve studente da izađu na izbore 7.3. i na taj način pokažu da im nije svejedno tko ih predstavlja i u njihovo ime donosi važne odluke.[/b]
ovo je 'ukradeni' txt sa Rasprava (ako se nekom ucini poznato ) uz neke moje dodatke i opaske... samo naglasvam, ovaj poziv koji slijedi se odnosi na izbore na PMF razini, ja sam samo onaj koji pomaze u skupljanju ljudi dobre volje i slobodnog vremena
biracki odbor za nase lokalne izbore, na MO, je koliko sam ja upoznata s time, vec slozen....
—pocetak ukradenog texta—
Kao što vam je vjerojatno poznato, u ponedjeljak 7.3. će se održati ponovljeni izbori za Fakultetsko vijeće PMF-a (predsjedništvo podružnice SZ-a na PMFu). Kako bi ovi ponovljeni izbori prošli što regularnije, pokušat će se organizirati biračka mjesta na što je moguće više odsjeka, a za to su potrebni volonteri koji će taj dan provesti u biračkim odborima na biračkim mjestima. (biracka mjesta su I NA FIZICI I NA MATEMATICI, a ovim putem ja molim da se jave ljudi koji bi bili spremni odvojiti svoje vrijeme za 'cuvanje kutija' na birackom mjestu - Matematika)
Dakle, molila bih da se što prije javi barem 6 dobrovoljaca koji bi mogli taj dan odvojiti vrijeme za ovu dužnost. Od tih 6 dobrovoljaca, nužno je da 3 budu u svakom trenu uz kutije što znači da je to moguće organizirati u dvije smjene ili u više manjih smjena ili bilo koju drugu kombinaciju. Izbori će se provoditi od 7h ujutro do 19h navečer. (moj prijedlog je da budu 3 ujutro, 3 popodne s time da ovi popodnevni broje glasove - naravno, ako se javi vise ljudi, bit ce krace smjene)
Dužnosti biračkog odbora bi bile da izdaje listiće glasačima (SAMO uz predocenje indexa ili xice) i provjerava da li se nalaze na popisu birača, te da na kraju glasanja, glasove zbroji i uz organiziran prijevoz prenese izborni materijal do Dekanata i tamo ga preda Izbornom povjerenstvu fakulteta. (detalji oko prijevoza ce se saznati za koji dan) i naravno,da se ne daju omesti u svom poslu
Svi zainteresirani neka se jave meni (nesi na studentu, pm ovdje... ili nek me hvataju u praktikumu 1 sutra poslijepodne) ili predsjedniku Izbornog povjerenstva - msever(na)fizika.org i to što je prije moguće. Stvarno ćemo vam biti jako zahvalni.
Ujedno bih iskoristila priliku i pozvala sve studente da izađu na izbore 7.3. i na taj način pokažu da im nije svejedno tko ih predstavlja i u njihovo ime donosi važne odluke.
Zadnja promjena: Nesi; 2:23 čet, 24. 2. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 2:22 čet, 24. 2. 2005 Naslov: |
|
|
ljudi koji se odvaze napraviti taj veliki korak: :g:
kad saljete svoju 'prijavu', napisite svoje ime i prezime, godinu, smjer, te neki nacin kako se moze brzo s vama stupiti u kontakt poradi tocnog informiranja sto trebate i kako raditi (tipa broj mobitela) da bi vas Izborno povjerenstvo moglo dobro uputiti sto vam je ciniti :g:
cinise da cete se, neovisno o 'terminu dezuranja', morati pojaviti na prebrojavanju listica... ali o tim i takvim stvarima ce vas na vrijeme obavijestiti Izborno povjerenstvo...
ovo je cisto da si mozete planirati dan...
ljudi koji se odvaze napraviti taj veliki korak:
kad saljete svoju 'prijavu', napisite svoje ime i prezime, godinu, smjer, te neki nacin kako se moze brzo s vama stupiti u kontakt poradi tocnog informiranja sto trebate i kako raditi (tipa broj mobitela) da bi vas Izborno povjerenstvo moglo dobro uputiti sto vam je ciniti
cinise da cete se, neovisno o 'terminu dezuranja', morati pojaviti na prebrojavanju listica... ali o tim i takvim stvarima ce vas na vrijeme obavijestiti Izborno povjerenstvo...
ovo je cisto da si mozete planirati dan...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 4:58 pet, 25. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Ovdje je stajao post jednog "gosta" (necu spominjati nadimke da se kolega predstavnik s Filozofije ne osjeti prozvan :twisted:) kojeg je zanimalo da li se rad u birackom odboru placa. :)
Meni jako nije sjeo nacin na koji je to pitano, pa sam maknuo post, ali ipak prenosim pitanje jer mislim da bi moglo jos nekoga zanimati. 8)
Dakle: [b]da li je rad u birackom odboru placen?[/b] :-k
P.S. Molim "gosta" da ubuduce pripazi na nastup, barem na ovom forumu.[/color] 8)
Ovdje je stajao post jednog "gosta" (necu spominjati nadimke da se kolega predstavnik s Filozofije ne osjeti prozvan ) kojeg je zanimalo da li se rad u birackom odboru placa.
Meni jako nije sjeo nacin na koji je to pitano, pa sam maknuo post, ali ipak prenosim pitanje jer mislim da bi moglo jos nekoga zanimati.
Dakle: da li je rad u birackom odboru placen?
P.S. Molim "gosta" da ubuduce pripazi na nastup, barem na ovom forumu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 8:14 pet, 25. 2. 2005 Naslov: |
|
|
U uhu mi zvoni cifra od 100 Kn, ali je najbolje pitati Xaviera
U uhu mi zvoni cifra od 100 Kn, ali je najbolje pitati Xaviera
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
Xaviar Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:51 pet, 25. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]zbilja, zanimljivo pitanje.... otkud su oni bili placeni, ako to NIJE obicaj? :-k[/quote]
kako sam procitala u vijestima s raznih faxeva, bezjak je slao upravama svih faxeva zamolbu da daju stagod para ljudima u birackim odborima, pa su ga negdi poslusali a negdi nisu.
Nesi (napisa): | zbilja, zanimljivo pitanje.... otkud su oni bili placeni, ako to NIJE obicaj?  |
kako sam procitala u vijestima s raznih faxeva, bezjak je slao upravama svih faxeva zamolbu da daju stagod para ljudima u birackim odborima, pa su ga negdi poslusali a negdi nisu.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
biram.org Gost
|
Postano: 8:45 sub, 26. 2. 2005 Naslov: |
|
|
S www.biram.org:
[quote]
http://www.biram.org/index.asp?faks=12
Atmosfera u prostoriji se malo spustila kad smo im priopćili vijest da njihova dekanica neće isplatiti po 350 kuna članovima IPF-a i biračkih odbora, usprkos dopisu kojeg je Petar Bezjak uputio fakultetima, a kojeg citiramo:
"Poštovani, kako bi studentski izbori bili provedeni korektno, dužnost nam je upozoriti Vas na neke pojedinosti vezane uz nesmetan rad članova kako Izbornog povjerenstva fakulteta tako i biračkih odbora. Uprava fakulteta dužna je na dan izbora osigurati svim članovima i zamjenicima rečenih tijela topli obrok, napitke te naknadu od 350 (tristo pedeset) Kn po članu. S poštovanjem, Petar Bezjak"
Dekanica Jelinčić rekla je da neće isplatiti navedni iznos jer su se raspitali i zaključili da to nisu dužni (obratite pažnju da Bezjak u dopisu ne navodi propis na temelju kojeg bi fakulteti bili dužni tako nešto učiniti), a iznos od 350 kuna smatra pretjeranim budući da je nastavnicima po kolektivnom ugovoru osigurana puno manja dnevnica (170 kn). [/quote]
S www.biram.org:
Citat: |
http://www.biram.org/index.asp?faks=12
Atmosfera u prostoriji se malo spustila kad smo im priopćili vijest da njihova dekanica neće isplatiti po 350 kuna članovima IPF-a i biračkih odbora, usprkos dopisu kojeg je Petar Bezjak uputio fakultetima, a kojeg citiramo:
"Poštovani, kako bi studentski izbori bili provedeni korektno, dužnost nam je upozoriti Vas na neke pojedinosti vezane uz nesmetan rad članova kako Izbornog povjerenstva fakulteta tako i biračkih odbora. Uprava fakulteta dužna je na dan izbora osigurati svim članovima i zamjenicima rečenih tijela topli obrok, napitke te naknadu od 350 (tristo pedeset) Kn po članu. S poštovanjem, Petar Bezjak"
Dekanica Jelinčić rekla je da neće isplatiti navedni iznos jer su se raspitali i zaključili da to nisu dužni (obratite pažnju da Bezjak u dopisu ne navodi propis na temelju kojeg bi fakulteti bili dužni tako nešto učiniti), a iznos od 350 kuna smatra pretjeranim budući da je nastavnicima po kolektivnom ugovoru osigurana puno manja dnevnica (170 kn). |
|
|
[Vrh] |
|
|